HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás VI. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:33

De ha már elvették a jogsit, akkor miért vennék el az autót is? Nem értitek, hogy ezzel nem a gyorshajtót büntetik, hanem mindenki mást akinek rajta kívül köze van az autóhoz? Én biztos qrvára örülnék, ha cégnél az egyik alkalmazott gyorshajtana munkaidőn kívül, ezért én másnap nem tudom elvégezni a munkám mert a kocsi ugrott  :omg: Qrva jó ötlet mondhatom. Áttételesen büntetik a céget, mert veszteség az elvégzetlen munka, büntetik a megrendelőt, mert nem kapja meg amit megrendelt. Neki pedig aztán már qrva sok köze van a gyorshajtóhoz igazán.

Pedig ez mind szepen viszautne a gyorshajtora: a megrendelo keres masik (megbizhato) ceget, a fonok meg keres olyan alkalmazottat, akitol nem kobozzak el az autot. Mindjart lenne tetje a (jelentos) gyorshajtasnak. Aztan meg a fonok is perelheti a gyorshajtot mert miatta esett ki egy auto a flottabol... a kart pedig annak kell megteritenie aki okozta.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 07. 18. 19:15 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#22 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:17

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:13

Pedig ez mind szepen viszautne a gyorshajtora: a megrendelo keres masik (megbizhato) ceget, a fonok meg keres olyan alkalmazottat, akitol nem kobozzak el az autot. Mindjart lenne tetje a (jelentos) gyorshajtasnak. Aztan meg a fonok is perelheti a gyorshajtot mert miatta esett ki egy auto a flottabol... a kart pedig annak kell megteritenie aki okozta.

Samott

:bolond:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#23 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:18

Ez egy baromság. Ennyi erővel azt is mondhatnák, ha gyorshajtasz felgyújtjuk anyád házát.

Ez marhaság el kell felejteni. Meg ha nem is saját autó, akkor hogy kobozzák el? Egyszerűen mérhetetlenül felidegesít, hogy ez egyáltalán megfordul valakinek a fejében, hogy ilyen törvényt  előterjesszenek, nemhogy elfogadjanak.

#24 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:18

Ez egy baromság. Ennyi erővel azt is mondhatnák, ha gyorshajtasz felgyújtjuk anyád házát.

Ez marhaság el kell felejteni. Meg ha nem is saját autó, akkor hogy kobozzák el? Egyszerűen mérhetetlenül felidegesít, hogy ez egyáltalán megfordul valakinek a fejében, hogy ilyen törvényt  előterjesszenek, nemhogy elfogadjanak.

Egyetértek...

#25 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:19

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:02

Lehet az több is. ;) Egyébként az asszony kiherélne. Arra traffipax nincs, tehát mind1, milyen jogszabály van.

Erről van szó.  :)
Nem a 160 a sok, hanem az úrvezetők képzetlenek, és a szabályok rosszak.
Az autók.... jók.

#26 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:28

Idézet

Már az előző topicban is írták neked, hogy feltehetően minden szabálytalankodó meg van győződve a tökéletes vezetési tudásáról. Valószínűleg éppen ezért követik el tökéletes magabiztossággal mindazt a sok veszélyes manővert, amit.

Ez minden bizonnyal így van, de az is biztos, hogy van közöttük olyan, aki joggal hiszi ezt. Ill. akkor már nem is hiszi. Bár, olyan, hogy tökéletes vezetési tudás, nincs. A gyorshajtás nem minden esetben veszélyes manőver. Nem attól lesz valami veszélytelen, hogy 150 helyett 130-al halad egy autó az autópályán... (Vagy itt nem csak a gyorshajtásról írsz? Ha nem, miért nem? :) )

Idézet

Szemmel láthatóan te sem vagy kivétel ez alól. Elég magabiztosan hiszed, hogy te - csak te - jobban vezetsz mindenkinél. Pedig hát senki nem tévedhetetlen.

Úgy látom, nem csak a szösszenet alátámasztására ferdítettél, hanem ez általános nálad. Én ilyet sehol nem állítottam, még csak sejtetni sem engedtem. Hol olvastál ki ilyet a mondataimból?

Idézet

Olyan nincsen, hogy "ésszel elkövetett" szabálytalanság, mert aki a kanyarban, emelkedő alján kezd előzésbe, nem az előírásoknak, s az útviszonyoknak megfelelő sebességgel halad, annak esetében erősen megkérdőjelezhető, hogy az esze diktálta ezen tetteit!

Megint a demagógia. Segítek árnyalni: van mondjuk (az egyszerűség kedvéért) kis, és nagy szabálytalanság. Ez egy nagy. Észérvekkel valóban nehezen indokolható, ha az illető nem kíván meghalni. A kis szabálytalanság az pl. egy jobbra kanyarodásnál az indexelés elhagyása, pláne, ha éppen senki nincs a közelben, vagy, hogy a témánál maradjunk, egy útépítésnél kintfelejtett (út készen, munkások/gépek sehol) 40-es táblánál 70-el "száguldozni".

Idézet

(Megjegyzem éppen ebben a témában linkelte Locutus - ha jól emlékszem - rally versenyző barátja halálának ismertetését. Ott pedig aztán kétség nem férhetett hozzá, hogy a vezetőnek finoman szólva is volt fogalma az autókról. Csak hát éppen gyorsabban ment, mint szabadott volna. Ennyit a magabiztosságról!)

Akkor, ott, hülye volt (az esetre nem emlékszem; remélem, csak azért hoztad a példát, mert a saját hibájából történt a baleset, nem külső körülmény hatására). Ez nem azt jelenti, hogy másik 100 esetben nem oldott volna meg jobban, sérülésmentesebben egy helyzetet, mint akár mi.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#27 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:38

Idézet: Omega - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:19

Erről van szó.  :)
Nem a 160 a sok, hanem az úrvezetők képzetlenek, és a szabályok rosszak.
Az autók.... jók.

Kérdem én, hogy hányszor tekertél szó szerint padlóval országúton? Elismerem, volt egy időszak, amikor nem volt ritka országúton a 140-150, városban a 70-90 sem (mindig konvojban haladtunk páran őrültek), azok után hangoztatom ilyen bőszen, hogy bőven elég az a 90/50 párosítás... így utólag ott kellett volna elvenni a jogosítványomat, tökéletesen megérdemeltem volna. Az a különbség a tényleg notóriusok egy jó része és köztem, hogy amíg nem kapom vissza, addig nem vezettem volna, sokan mások igen.

Őrült tempó az egy 1+1 sávos úton. Persze, ha gépek vezetnek, akkor nem, de ugye a mi képességeink erősen korlátozottak...

#28 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:43

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:42

Samott: De nem érted Diablo-t? Miért a feleségének okozzanak hátrányt, amikor semmi köze a dologhoz...?

Ja, végülis akkor börtönbe se csukjanak senkit, ha állása van, mert a feleségének is hátrányt okoznak vele...

#29 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:38

Kérdem én, hogy hányszor tekertél szó szerint padlóval országúton? Elismerem, volt egy időszak, amikor nem volt ritka országúton a 140-150, városban a 70-90 sem (mindig konvojban haladtunk páran őrültek)

Faterom pl országúton 160 néhol 170, város/faluban 50-60. Akkor őrült? Nem hiszem, mellette 160-al nagyobb biztonságban érzem magam, mint sok ember mellett 70-nél.

#30 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:38

Kérdem én, hogy hányszor tekertél szó szerint padlóval országúton? Elismerem, volt egy időszak, amikor nem volt ritka országúton a 140-150, városban a 70-90 sem (mindig konvojban haladtunk páran őrültek), azok után hangoztatom ilyen bőszen, hogy bőven elég az a 90/50 párosítás... így utólag ott kellett volna elvenni a jogosítványomat, tökéletesen megérdemeltem volna. Az a különbség a tényleg notóriusok egy jó része és köztem, hogy amíg nem kapom vissza, addig nem vezettem volna, sokan mások igen.

Őrült tempó az egy 1+1 sávos úton. Persze, ha gépek vezetnek, akkor nem, de ugye a mi képességeink erősen korlátozottak...

Szerintem menjünk csak 40-el országúton is, akkor figyelhetjük az eget, nehogy eltaláljon egy meteor.

#31 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:48

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:38

Én is így kb.
Egyideje javarészt 50/90, néha -korahajnalban- bizonyos utcákban 80 előfordul, és a 120-130 is teljesen belátható külterületi 90-es úton. Ez egy olyan kocsinak, amiben ülök, tök alap (azaz erre csinálták, a végsebessége nem nagy, de szedi a papucsait 130-ig). De értem, miről beszélsz.

#32 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:42

Ez elvi kérdés, nem arról szól, hogy megyek-e annyival is valaha vagy nem. A halálbüntetéses példához visszatérve az ellenzőket miért zavarja a halálbüntetés, ha egyszer úgy sem fognak olyat elkövetni, amiért ez "jár". Ez is csúsztatás?

Nem azért zavarja őket, nem jó a hasonlat... azért zavarja leginkább, mert nincs 100%-os bizonyítottság, soha. Itt meglehetősen egyszerű bizonyítani.

#33 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:44

Faterom pl országúton 160 néhol 170, város/faluban 50-60. Akkor őrült? Nem hiszem, mellette 160-al nagyobb biztonságban érzem magam, mint sok ember mellett 70-nél.

Most azt várod, hogy kimondjam? :D Igenis, ez a tempó gyakorlatilag mindenféle körülmények között őrültség. Mondom ezt úgy, hogy volt jópárszor alkalmam kipróbálni.

Az érzet meg csalóka. Hiába vezet jól, akkor is 200 méteren áll meg 170-ről... a szembejövő meg arra számít, hogy a felével jön.

#34 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 20:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:43

Ja, végülis akkor börtönbe se csukjanak senkit, ha állása van, mert a feleségének is hátrányt okoznak vele...

:omg: Jézusom, ez fertőző? :D Akit börtönbe zárnak, az picit nagyobb bűnt követett el, mint egy további esemény nélküli gyorshajtás (kivéve, ha lemásolt egy CorelDraw-t otthonra, a gyereknek :) ).

#35 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 20:22

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 21:21

:omg: Jézusom, ez fertőző? :D Akit börtönbe zárnak, az picit nagyobb bűnt követett el, mint egy további esemény nélküli gyorshajtás (kivéve, ha lemásolt egy CorelDraw-t otthonra, a gyereknek :) ).

Szándékosan túloztam. Nem vagyunk egy hullámhosszon.

#36 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:19

Na de miért is túloztál? A példában közös autóról volt szó. Miért kellene azt is büntetni (elvenni a tulajdonát), akinek az az egyetlen "bűne", hogy "fittipaldi" a férje/élettársa?

#37 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:27

Hmm... ugylatszik az emberek szerint azt kellene megbuntetni, aki 50es tablanal 50el megy nem 70el. :think: Meg legalizalni kellene a gyorshajtast? Ha birjak az autok, akkor miert is ne... :rolleyes: 

Lehet azert ertettem felre a topicot amit eddig olvastam mert mar elegge faradt vagyok de nekem az jott le, hogy tok "normalis" dolog, ha gyorsabban hajtunk mint az megengedett es esszeru. Senki ne mondja, hogy 160 normal uton esszeru. Utaztam rendorsegi konvolyban normal uton 190 folott... 5 perc mulva jeleztem, hogy kiszallok, eszetlen jatek. 2 honapja baratnom egyik zenekari tarsa miatt halt meg 2 ember somogyban (nemtudom emlekeztek-e a 17-8 eves fiura aki miatt 2 ember meghalt mert kisodrodott egy kanyarban es magaval vitte a szembejovo autot)... ezek utan kerdem en... mi a tokomnek kell kanyarban orszaguton 110el menni?! Nomeg alapbol tobbel menni, mint amennyire az ember es kocsi kalibralva van.

A csaladban 3 auto van... alattam 200+ loero van. Velem volna a hiba, hogy en megtudom allni, hogy betartsam a torvenyt? Bar embere valtogatja... jo auto nem azert kell, hogy tokig lehessen tolni a gazt. Szerintem...

(Off... emiatt szeretek inkabb angliaban elni. Valahogy itt sokkal kulturaltabban kozlekednek az emberek es hasznaljak is az agyuk.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#38 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:34

Ez az egész ügy jellemző az egész magyar hozzáállásra és helyzet kezelésre, ugyan is ez nem más akar lenni, mint megint csak tüneti kezelés. Az okozatot próbálják kezelni, mikor az okot kéne megtalálni és ott rendbe rakni. Mert, miért is van annyi "őrült" az utakon? Mikor Kanadával, Németországgal és egyébbel példálózik itt nagyon sok ember akkor elfelejt egy nagyon lényeges dolgot: nem hogy jog, de mentalitásban, viselkedés kultúrában is el vagyunk maradva, és nagyon csúnyán, ne feledjük az egész mélyen gyökeredzik és ott kell keresni a bajokat. A gyorshajtás okozat és nem ok. Vajon miért Magyarország a világ első olyan fontos dolgokban, mint alkohol fogyasztás, cigerettázás (néha kedvem lenne a fiatal anyukát felképelni, aki a kis gyereke mellett cigizik), stb?
A másik: ha bejön, akkor mennyinél akarják elvenni a kocsit? Ha 50 helyett 60-nal "száguldozom", vagy ha 50 helyett 90-nel? Mert nagyon nem mindegy.

Szerkesztette: Daihelyon 2006. 07. 18. 21:36 -kor

Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#39 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:37

Well said... :(
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#40 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:38

Idézet: Boba - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:27

Hmm... ugylatszik az emberek szerint azt kellene megbuntetni, aki 50es tablanal 50el megy nem 70el. :think: Meg legalizalni kellene a gyorshajtast? Ha birjak az autok, akkor miert is ne... :rolleyes: 

Lehet azert ertettem felre a topicot amit eddig olvastam mert mar elegge faradt vagyok de nekem az jott le, hogy tok "normalis" dolog, ha gyorsabban hajtunk mint az megengedett es esszeru. Senki ne mondja, hogy 160 normal uton esszeru. Utaztam rendorsegi konvolyban normal uton 190 folott... 5 perc mulva jeleztem, hogy kiszallok, eszetlen jatek. 2 honapja baratnom egyik zenekari tarsa miatt halt meg 2 ember somogyban (nemtudom emlekeztek-e a 17-8 eves fiura aki miatt 2 ember meghalt mert kisodrodott egy kanyarban es magaval vitte a szembejovo autot)... ezek utan kerdem en... mi a tokomnek kell kanyarban orszaguton 110el menni?! Nomeg alapbol tobbel menni, mint amennyire az ember es kocsi kalibralva van.

A csaladban 3 auto van... alattam 200+ loero van. Velem volna a hiba, hogy en megtudom allni, hogy betartsam a torvenyt? Bar embere valtogatja... jo auto nem azert kell, hogy tokig lehessen tolni a gazt. Szerintem...

(Off... emiatt szeretek inkabb angliaban elni. Valahogy itt sokkal kulturaltabban kozlekednek az emberek es hasznaljak is az agyuk.)

Vagy félreértetted, vagy nem olvastad.. :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.