Idézet
Már az előző topicban is írták neked, hogy feltehetően minden szabálytalankodó meg van győződve a tökéletes vezetési tudásáról. Valószínűleg éppen ezért követik el tökéletes magabiztossággal mindazt a sok veszélyes manővert, amit.
Ez minden bizonnyal így van, de az is biztos, hogy van közöttük olyan, aki joggal hiszi ezt. Ill. akkor már nem is hiszi. Bár, olyan, hogy tökéletes vezetési tudás, nincs. A gyorshajtás nem minden esetben veszélyes manőver. Nem attól lesz valami veszélytelen, hogy 150 helyett 130-al halad egy autó az autópályán... (Vagy itt nem csak a gyorshajtásról írsz? Ha nem, miért nem?

)
Idézet
Szemmel láthatóan te sem vagy kivétel ez alól. Elég magabiztosan hiszed, hogy te - csak te - jobban vezetsz mindenkinél. Pedig hát senki nem tévedhetetlen.
Úgy látom, nem csak a szösszenet alátámasztására ferdítettél, hanem ez általános nálad. Én ilyet sehol nem állítottam, még csak sejtetni sem engedtem. Hol olvastál ki ilyet a mondataimból?
Idézet
Olyan nincsen, hogy "ésszel elkövetett" szabálytalanság, mert aki a kanyarban, emelkedő alján kezd előzésbe, nem az előírásoknak, s az útviszonyoknak megfelelő sebességgel halad, annak esetében erősen megkérdőjelezhető, hogy az esze diktálta ezen tetteit!
Megint a demagógia. Segítek árnyalni: van mondjuk (az egyszerűség kedvéért) kis, és nagy szabálytalanság. Ez egy nagy. Észérvekkel valóban nehezen indokolható, ha az illető nem kíván meghalni. A kis szabálytalanság az pl. egy jobbra kanyarodásnál az indexelés elhagyása, pláne, ha éppen senki nincs a közelben, vagy, hogy a témánál maradjunk, egy útépítésnél kintfelejtett (út készen, munkások/gépek sehol) 40-es táblánál 70-el "száguldozni".
Idézet
(Megjegyzem éppen ebben a témában linkelte Locutus - ha jól emlékszem - rally versenyző barátja halálának ismertetését. Ott pedig aztán kétség nem férhetett hozzá, hogy a vezetőnek finoman szólva is volt fogalma az autókról. Csak hát éppen gyorsabban ment, mint szabadott volna. Ennyit a magabiztosságról!)
Akkor, ott, hülye volt (az esetre nem emlékszem; remélem, csak azért hoztad a példát, mert a saját hibájából történt a baleset, nem külső körülmény hatására). Ez nem azt jelenti, hogy másik 100 esetben nem oldott volna meg jobban, sérülésmentesebben egy helyzetet, mint akár mi.