HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás VI. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:52

Most azt várod, hogy kimondjam? :D Igenis, ez a tempó gyakorlatilag mindenféle körülmények között őrültség. Mondom ezt úgy, hogy volt jópárszor alkalmam kipróbálni.

Az érzet meg csalóka. Hiába vezet jól, akkor is 200 méteren áll meg 170-ről... a szembejövő meg arra számít, hogy a felével jön.

Na nem a forgalmas útra kell gondolni, hanem olyan útra, ahol km-eket mész, hogy nem találkozol másik autóval. Ott szerintem én is mennék annyival talán. Nem biztos :D De ezt sosem tudom meg.

#42 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:46

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:34

mint alkohol fogyasztás, cigerettázás (néha kedvem lenne a fiatal anyukát felképelni, aki a kis gyereke mellett cigizik),

Ez egy hülyeség, már ne haragudj. Mellettem is dohányoztak szüleim kiskoromban. Mégsincs semmi bajom. Életemben talán 2 doboz cigarettát szívtam el.

#43 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:51

Nameg a mak szopogatasa es a palinkaval atitatott kockacukor se art, igaz? Meg az alkohol se art a fiatal szervezetnek, igaz? Cigi szinten... mindenki gyilkolja sajat magat, ne embertarsait vagy a fiat. Igaz ez a vezetesre is... a gyorshajtassal es vaganykodassal mindenki olje meg sajat magat... kar, hogy tobbszor tortenik az, hogy a vetlen szenved.(En kedvesemet kapnam dohanyzason ha terhes meg nem utnem de iszonyat csunya dolgokat vagnek a fejehez! :mad: )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#44 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 22:56

Idézet: Omega - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:19

Erről van szó.  :)
Nem a 160 a sok, hanem az úrvezetők képzetlenek, és a szabályok rosszak.
Az autók.... jók.

Hát igen.
Az autók jók.

Csak az idióta puhatestűek tűrik viszonylag rosszul az alakváltozást.
Nem átallanak beledögleni.

Pedig ha nem így lenne, akkor nyugodtan lehetne egyes helyeken akár 200-zal is menni...

Szeretném felhívni egyesek figyelmét, hogy ez - nálunk kevésbé fegyelmezetlen, kevésbé öntörvényű, kevésbé korrupt - országokban bevett szokás.

Valaki felhozta a kanadai szokást, de ez senkit nem érdekel, mert NEKÜNK jogaink vannak, nem úgy, mint a kanadaiak, akik a demokráciáról még hírből sem hallottak.

Vagy mi nem hallottunk még róla?

Ki van a rács mögött?
Én, vagy a többiek?
Gondolkoztál már ma?

#45 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 23:00

Idézet: Boba - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:51

Nameg a mak szopogatasa es a palinkaval atitatott kockacukor se art, igaz? Meg az alkohol se art a fiatal szervezetnek, igaz? Cigi szinten... mindenki gyilkolja sajat magat, ne embertarsait vagy a fiat. Igaz ez a vezetesre is... a gyorshajtassal es vaganykodassal mindenki olje meg sajat magat... kar, hogy tobbszor tortenik az, hogy a vetlen szenved.(En kedvesemet kapnam dohanyzason ha terhes meg nem utnem de iszonyat csunya dolgokat vagnek a fejehez! :mad: )

Hagyd, vagy fél éve megkaptam már a topicot felügyelő jogvédőktől a magamét, mert vörös fejjel kioktattam egy felelőtlen puncit, hogy mit megenged az autóban a gyerekének.
Gondolkoztál már ma?

#46 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 23:23

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:13

Pedig ez mind szepen viszautne a gyorshajtora: a megrendelo keres masik (megbizhato) ceget, a fonok meg keres olyan alkalmazottat, akitol nem kobozzak el az autot. Mindjart lenne tetje a (jelentos) gyorshajtasnak. Aztan meg a fonok is perelheti a gyorshajtot mert miatta esett ki egy auto a flottabol... a kart pedig annak kell megteritenie aki okozta.

Samott

Vegyünk egy nem túl elszállt példát. Tegyük fel, hogy huszonpár éves suhanc vagyok. Elkérem a családi autót, legyen mondjuk egy középkategőriás új autó 3-5MFt értékben. Mivel én nagyon laza gyerek vagyok, száguldozok egyet, és megbüntetnek. Elveszik az autót.

Tanulok ebből? Nem hinném. Csődbe megy a család? Biztosan.

Mi történik, ha ugyanez "vállalkozóéknál" esik meg? Elveszik az autót, másnap már hozzák ki a szalonból az újat.

Tanult ebből? Kizárt.

Ki járna jól? Az állam? biztosan nem, legfeljebb az, aki az elárverezett autót megszerzi töredékáron és továbbadja a neppereknek.

Ja, és nincs az a munkavállaló, aki bevállalná annak a kockázatát, hogy egy 5-10MFt-os haszongépjárművet megfizettessenek vele, ha 50-nel megy a 30-as táblánál. Ott tenné le mindenki a kulcsot azonnal.

#47 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 23:54

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 0:23

Vegyünk egy nem túl elszállt példát. Tegyük fel, hogy huszonpár éves suhanc vagyok. Elkérem a családi autót, legyen mondjuk egy középkategőriás új autó 3-5MFt értékben. Mivel én nagyon laza gyerek vagyok, száguldozok egyet, és megbüntetnek. Elveszik az autót.

Tanulok ebből? Nem hinném. Csődbe megy a család? Biztosan.

Mi történik, ha ugyanez "vállalkozóéknál" esik meg? Elveszik az autót, másnap már hozzák ki a szalonból az újat.

Tanult ebből? Kizárt.

Ki járna jól? Az állam? biztosan nem, legfeljebb az, aki az elárverezett autót megszerzi töredékáron és továbbadja a neppereknek.

Ja, és nincs az a munkavállaló, aki bevállalná annak a kockázatát, hogy egy 5-10MFt-os haszongépjárművet megfizettessenek vele, ha 50-nel megy a 30-as táblánál. Ott tenné le mindenki a kulcsot azonnal.

Brilliáns logikád már a legelején rozsdásan megszorult.

Szó ne mvolt arról, hogy VÉGLEG lefoglalnák az autót.
Bizonyos időre veszik el, mint a jogosítványt.

Figyelj!

Valahogy elejét kell venni a dolognak, mert napnál világosabban látszik, hogyha mindenkinek joga van mindenhez, akkor ez lesz belőle, ami most van.
Vajon hány szerencsétlennek kell meghalnia egyetlen hét végén ahhoz, hogy valaki tegyen is valamit?

Tisztelettel lenne a kérdésem azokhoz, akik acsarkodnak ez ellen a büntetés ellen, hogy mondjanak jobbat, olyat, amitől - szerintük - javulás várható.
Mondjanak olyan kényszerítést a szabályok nagyobb fokú betartatására, amivel megmenthetők emberéletek!!!
Gondolkoztál már ma?

#48 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 00:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 0:54

Tisztelettel lenne a kérdésem azokhoz, akik acsarkodnak ez ellen a büntetés ellen, hogy mondjanak jobbat, olyat, amitől - szerintük - javulás várható.
Mondjanak olyan kényszerítést a szabályok nagyobb fokú betartatására, amivel megmenthetők emberéletek!!!

Veszélyes csomópontokra állandó jelleggel kihelyezett, folyton működő traffipaxok, amik nem zsebre dolgoznak.

#49 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 01:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:46

Ez egy hülyeség, már ne haragudj. Mellettem is dohányoztak szüleim kiskoromban. Mégsincs semmi bajom. Életemben talán 2 doboz cigarettát szívtam el.

:offtopic:
Te dolgod, és örülj neki, hogy Te vagy a kivétel. Tudod, baromira nem szívderítő látvány a gyermek klinikán a sok koraszülött és fejlődési rendelleneséggel született gyerek (meg az állandó gép sivítás...), mert az anyuci képtelen felgfogni, hogy a cigi árt a gyereknek a hasában. De hát a viccben is a férfi inkább halált okzó dobozt kér, mint impotenciásat.
A cigi plusz egy dolog kis korban, ami növeli az allergiás behatást, akár csak a szmog. A parlagfű írtás is tüneti kezelés. A baj a szmoggal van.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#50 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 01:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:29

Hát nem fura, hogy ott viszonylag ritkán kell a hírekben arról beszámolni, hogy "2000 km orvhalász-hálót találtak Keszthelynél", vagy "ismét illegális olasz vadászt fogtak, autójának csomagtartójában 374 védett énekesmadár tetemével"?  :think:

Vicces vagy.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#51 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 02:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 23:56

Hát igen.
Az autók jók.

Csak az idióta puhatestűek tűrik viszonylag rosszul az alakváltozást.
Nem átallanak beledögleni.

Pedig ha nem így lenne, akkor nyugodtan lehetne egyes helyeken akár 200-zal is menni...

Szeretném felhívni egyesek figyelmét, hogy ez - nálunk kevésbé fegyelmezetlen, kevésbé öntörvényű, kevésbé korrupt - országokban bevett szokás.

Valaki felhozta a kanadai szokást, de ez senkit nem érdekel, mert NEKÜNK jogaink vannak, nem úgy, mint a kanadaiak, akik a demokráciáról még hírből sem hallottak.

Vagy mi nem hallottunk még róla?

Ki van a rács mögött?
Én, vagy a többiek?

Mit nem lehet érteni azon, amit írtam? Talán leköpködöm a kanadai példát vagy mi a fene?
Mi nem hallottunk még demokráciáról, az hogy Kanadában és kukutyin falván hogy működik teljesen irreleváns, mert ez itt Magyarország, és mint írtam, a közlekedési morál az nem ok, hanem okozat, mely mélyen gyökeredzik. (Kb olyan Kanadával elő hozakodni, mint hogy hozzunk nyugat-európai árakat mert az jó, persze fizetés marad a régiben. Olaszországban egy zsemle 5 euró, miért nem vezetjük be itt is?)
Egyik dolog a szabályok, másik a tanult és örökölt viselkedés minta. Hülye példa: az őserdőből is hozhatunk egy emberként, elvihetjük a patináns étterembe, aztán szörnyülködhetünk, hogy nem ismeri ki magát. Ugyan ez van Magyarországon. Lehet hozni a német vezetési morált (én is láttam a minap az egyik német dokuban, hogy milyen szigoruak a büntetések, és hogyan ellenőriznek), de nem hasonlítható össze soha a magyarral. Ha össze akarja valaki hasonlítani, akkor a gyökerekig kell lemenni, hogy honnan is indul ki bizonyos magatartási forma. Például, ha már hwsw-n vagyunk, akkor gondolom nem kell bemutatni senkinek sem, hogy az emberek többsége eredeti programról alig hall, a gép összeszereléssel kapcsolatos dolgok meg meg van töltve a PÁF, és ez a viselkedési minta a gyerekekre is átragad.
Mit kéne tenni? Az emberek nehezen változnak felnőtt korban, valahogy a gyerekekre kell hatni, és a következő generációt kell nyugati értékrendekre alapozva tanítani. Persze, ma is próbálkoznak vele, már mint próbálkoznának, de a liberalizmus jegyében olyan elfajult dolgok vannak az iskolákban, hogy öröm, ha a gyerek nyolcadik végére írni-olvasni tud, ha már tízig elszámol akár zseni is lehet (aki azt hiszi viccelek, téved). Olyan gyorsan, olyan jogokat kaptak az emberek, diákok, stb, amit nem lett volna szabad, ugyan is nem készült fel rá a társadalom. Így egy kifacsart, tönk szélén egyensúlyozó ország van most körölöttünk.
A büntetéssel kapcsolatban: azt mondani, mert valaki gyorsan vezet már is gyilkos, olyan, mint ha minden késben benne lenne az, hogy vele ölni fognak, de mint tudjuk több kés van forgalomban, mint amennyivel rabolnak/ölnek, így autóvezetésben a következőt javasolnám:
-büntető pontok/büntetések szigorítása övre, telefon használatra
-15%-os sebesség túllépés esetén azonnali jogosítvány bevonás, végleg, ha kell valakinek a jogsi, akkor szerezze meg újra, az elejétől kezdve, ezen túl pénzbírság elrendelése
emellé azért nem ártana, ha nem felejtenének kint táblákat, és nem lenne ésszerűtlen sebesség korlátozás (mai napig nem értem miért kell a teljes Hortobágyi szakaszon 60-nal menni).
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#52 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 02:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:52

Hiába vezet jól, akkor is 200 méteren áll meg 170-ről... a szembejövő meg arra számít, hogy a felével jön.

Ez a lényeg!!!!!!!!!
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#53 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 02:50

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 3:04

Mit nem lehet érteni azon, amit írtam? Talán leköpködöm a kanadai példát vagy mi a fene?
Mi nem hallottunk még demokráciáról, az hogy Kanadában és kukutyin falván hogy működik teljesen irreleváns, mert ez itt Magyarország, és mint írtam, a közlekedési morál az nem ok, hanem okozat, mely mélyen gyökeredzik. (Kb olyan Kanadával elő hozakodni, mint hogy hozzunk nyugat-európai árakat mert az jó, persze fizetés marad a régiben. Olaszországban egy zsemle 5 euró, miért nem vezetjük be itt is?)
Egyik dolog a szabályok, másik a tanult és örökölt viselkedés minta. Hülye példa: az őserdőből is hozhatunk egy emberként, elvihetjük a patináns étterembe, aztán szörnyülködhetünk, hogy nem ismeri ki magát. Ugyan ez van Magyarországon. Lehet hozni a német vezetési morált (én is láttam a minap az egyik német dokuban, hogy milyen szigoruak a büntetések, és hogyan ellenőriznek), de nem hasonlítható össze soha a magyarral. Ha össze akarja valaki hasonlítani, akkor a gyökerekig kell lemenni, hogy honnan is indul ki bizonyos magatartási forma. Például, ha már hwsw-n vagyunk, akkor gondolom nem kell bemutatni senkinek sem, hogy az emberek többsége eredeti programról alig hall, a gép összeszereléssel kapcsolatos dolgok meg meg van töltve a PÁF, és ez a viselkedési minta a gyerekekre is átragad.
Mit kéne tenni? Az emberek nehezen változnak felnőtt korban, valahogy a gyerekekre kell hatni, és a következő generációt kell nyugati értékrendekre alapozva tanítani. Persze, ma is próbálkoznak vele, már mint próbálkoznának, de a liberalizmus jegyében olyan elfajult dolgok vannak az iskolákban, hogy öröm, ha a gyerek nyolcadik végére írni-olvasni tud, ha már tízig elszámol akár zseni is lehet (aki azt hiszi viccelek, téved). Olyan gyorsan, olyan jogokat kaptak az emberek, diákok, stb, amit nem lett volna szabad, ugyan is nem készült fel rá a társadalom. Így egy kifacsart, tönk szélén egyensúlyozó ország van most körölöttünk.
A büntetéssel kapcsolatban: azt mondani, mert valaki gyorsan vezet már is gyilkos, olyan, mint ha minden késben benne lenne az, hogy vele ölni fognak, de mint tudjuk több kés van forgalomban, mint amennyivel rabolnak/ölnek, így autóvezetésben a következőt javasolnám:
-büntető pontok/büntetések szigorítása övre, telefon használatra
-15%-os sebesség túllépés esetén azonnali jogosítvány bevonás, végleg, ha kell valakinek a jogsi, akkor szerezze meg újra, az elejétől kezdve, ezen túl pénzbírság elrendelése
emellé azért nem ártana, ha nem felejtenének kint táblákat, és nem lenne ésszerűtlen sebesség korlátozás (mai napig nem értem miért kell a teljes Hortobágyi szakaszon 60-nal menni).

Egyrészt nem a Te postodra válaszoltam, ezért nem értem, miért a Te postod megértését hiányolod.
Másrészt pedig talán Te voltál az egyetlen, akivel úgy-ahogy egyetértettem.

Neeem, rosszul mondod. Olaszországból az 5 €-s zsömi nem jó példa, mert az drágább, mint nálunk. Itt csak olyan példákat lehet kiragadni, amikért lehet acsarkodni, hogy az jár nekünk, amúgy jogilag!!! A vele járó kötelezettségekről szó ne essen!!!

A német példa már jó. Nem érdekes, hogy milyen megkötések vannak. Nekünk csak az számít, hogy náluk lehet akár 200-zal is menni az autópályán, szabályosan. A többi (ezzel összefüggő szabály) ki a fszt érdekel???

A gyerekek nyugati értékrendre nevelése azon múlik, hogy tudunk-e olyan példát mutatni nekik, amit leutánozhatnak. Mert hiába mondod neki, hogy mit hogyan kell csinálni, ha Tőled - a szülejétől - az ellenkezőjét látja. Sajnos. (Nem a levegőbe beszélek, van egy 12 és és 6 éves srácom).
A liberalizmus jegyében a szabadság helyett kialakult szabadosságban maximálisan egyetértek Veled.

A baj a gyorshajtásnál, hogy a törvényi háttér nincs megoldva, lassan 3 éve (ha nem több), - a liberalizmus jegyében - nem vagyunk kötelesek családtagjainkra terhelő vallomást tenni, nosza, TUTI, hogy ő vezette a gyorshajtó járművet, nem mi.
Elvégre a jogok azért vannak, hogy vissza lehessen velük élni, nem???

Addig, ameddig a jogszabályok megkerülésére mindig gondosan előkészített kiskapu van eleve 'betervezve' a jogszabályalkotók által, akkor miért várjuk el az önkéntes jogkövetést az állampolgároktól?

Majd ha a korrupció megszűnt a rendőrségnél (nem a mezítlábas zsaru szintjén, sokkal magasabbra gondolok), akkor esetleg lehet szó változásról, valamikor a távoli jövőben.

Ameddig az úrvezetők nem hajlandók európai emberekhez méltóan viselkedni, addig felemás elvárni a rendőröktől az európai hozzáállást, azt hiszem.
Gondolkoztál már ma?

#54 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 02:55

Idézet: keton - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 1:19

Veszélyes csomópontokra állandó jelleggel kihelyezett, folyton működő traffipaxok, amik nem zsebre dolgoznak.

És ha nem zsebre dolgoznak?
Akkor lehet hivatkozni, hogy családtagra nem......

Ha meg látszik a vezető a képen, akkor személyiségi jogok, mi?

Neeeem, sokkal előbb kéne kezdeni.
Jogszabályokat kellene hozni, amik ÉSSZEL vannak átgondolva, összeegyeztetve egymással, hézagokat kizárva.
És végül a végrehajtásban kíméletlenséget tanúsítani!
Gondolkoztál már ma?

#55 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 04:43

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:34

Ez az egész ügy jellemző az egész magyar hozzáállásra és helyzet kezelésre, ugyan is ez nem más akar lenni, mint megint csak tüneti kezelés. Az okozatot próbálják kezelni, mikor az okot kéne megtalálni és ott rendbe rakni. Mert, miért is van annyi "őrült" az utakon? Mikor Kanadával, Németországgal és egyébbel példálózik itt nagyon sok ember akkor elfelejt egy nagyon lényeges dolgot: nem hogy jog, de mentalitásban, viselkedés kultúrában is el vagyunk maradva, és nagyon csúnyán, ne feledjük az egész mélyen gyökeredzik és ott kell keresni a bajokat. A gyorshajtás okozat és nem ok. Vajon miért Magyarország a világ első olyan fontos dolgokban, mint alkohol fogyasztás, cigerettázás (néha kedvem lenne a fiatal anyukát felképelni, aki a kis gyereke mellett cigizik), stb?
A másik: ha bejön, akkor mennyinél akarják elvenni a kocsit? Ha 50 helyett 60-nal "száguldozom", vagy ha 50 helyett 90-nel? Mert nagyon nem mindegy.

:up:  :respect:

Ez nagyon igaz, de a többség mégis nehezen szembesül vele: egy sereg területen balkáni viszonyok uralkodnak nálunk.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#56 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 05:12

Brilliáns logikád már a legelején rozsdásan megszorult.

Szó ne mvolt arról, hogy VÉGLEG lefoglalnák az autót.
Bizonyos időre veszik el, mint a jogosítványt.

Figyelj!

Valahogy elejét kell venni a dolognak, mert napnál világosabban látszik, hogyha mindenkinek joga van mindenhez, akkor ez lesz belőle, ami most van.
Vajon hány szerencsétlennek kell meghalnia egyetlen hét végén ahhoz, hogy valaki tegyen is valamit?

Carmaged mondott. X napos elzárás. Talán ott lehiggad. Ha nem, a kocsielvételtől sem fog.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#57 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 05:14

Ebben benne van az a "szerencsétlen" terhes anyuka is, aki a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre. Km-es egyenes szakasz teljesen belátható. Ezeken semmiféle szabályokkal nem tudsz segiteni.

#58 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 05:16

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 2:32

:offtopic:
Te dolgod, és örülj neki, hogy Te vagy a kivétel. Tudod, baromira nem szívderítő látvány a gyermek klinikán a sok koraszülött és fejlődési rendelleneséggel született gyerek (meg az állandó gép sivítás...), mert az anyuci képtelen felgfogni, hogy a cigi árt a gyereknek a hasában. De hát a viccben is a férfi inkább halált okzó dobozt kér, mint impotenciásat.
A cigi plusz egy dolog kis korban, ami növeli az allergiás behatást, akár csak a szmog. A parlagfű írtás is tüneti kezelés. A baj a szmoggal van.

Szmog meg a cigitől?  :think:  Egyébként azt írta Mumia, hogy mellette kis korában cigiztek. Nem azt, hogy amikor még meg sem született.

#59 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 07:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 23:54

bla bla bla

Valahogy elejét kell venni a dolognak?

Akkor talán kezdhetnék ott, hogy nem idiótákkal tetetik ki a sebességkorlátozó táblákat. Olyan helyre 40-et meg 60-at rak, ahol a 120 is lassúnak tűnik, lakott terület hírből sincs, és nyíl egyenes széles főűt...
Vagy városon belül kibassza az ugyanilyen útra a 30-at, amikor pl keresztirányú gyalogos forgalom ott nem is lehet (egyik oldalon vasút), 2km-re belátható nyíl egyenes, és még jó is az út? (itt jegyezném meg, hogy 3 hónap tiltakozás után LESZEDTÉK! ezeket a táblákat az említett útról!) Hogy az építkezés után "kintfelejtett" korlátozó táblákról ne is beszéljek. Vagy az idióta vasúti átkelős 30/40-ről, amit épeszű ember meg nem magyaráz, hogy miért kell.

Ausztriában pl lakott területen is kint van a 70, 80-as tábla, ha jól belátható főútról van szó, amin nincs keresztirányú gyalogos forgalom, vagy max pár kijelölt gyalog átkelő helyen. Egész városokon lehet 60!-al áthajtani, falvakon 80-al, mert valaki vette a fáradságot, hogy GONDOLKOZZON a korlátozások értelméről. És ott betartják, és ott betartom én is, mert látom az értelmét.
Nem csak bement a raktárba, fogott egy 30-as táblát mert mást nem is gyártanak már, aztán kibaszta az első sarokra ahol valami idióta miatt már volt baleset  :rolleyes:

#60 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 07:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 0:00

Hagyd, vagy fél éve megkaptam már a topicot felügyelő jogvédőktől a magamét, mert vörös fejjel kioktattam egy felelőtlen puncit, hogy mit megenged az autóban a gyerekének.

Nem kell sunyin célozgatni. Az akkori véleményem most is tartom, főleg úgy, hogy akkoriban saját magaddal is ellentmondásba kerültél kissé, ami a kioktatás stílusát és hangnemét illeti.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.