Idézet: Locutus - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 8:21
Valahogy elejét kell venni a dolognak?
Akkor talán kezdhetnék ott, hogy nem idiótákkal tetetik ki a sebességkorlátozó táblákat. Olyan helyre 40-et meg 60-at rak, ahol a 120 is lassúnak tűnik, lakott terület hírből sincs, és nyíl egyenes széles főűt...
Vagy városon belül kibassza az ugyanilyen útra a 30-at, amikor pl keresztirányú gyalogos forgalom ott nem is lehet (egyik oldalon vasút), 2km-re belátható nyíl egyenes, és még jó is az út? (itt jegyezném meg, hogy 3 hónap tiltakozás után LESZEDTÉK! ezeket a táblákat az említett útról!) Hogy az építkezés után "kintfelejtett" korlátozó táblákról ne is beszéljek. Vagy az idióta vasúti átkelős 30/40-ről, amit épeszű ember meg nem magyaráz, hogy miért kell.
Ausztriában pl lakott területen is kint van a 70, 80-as tábla, ha jól belátható főútról van szó, amin nincs keresztirányú gyalogos forgalom, vagy max pár kijelölt gyalog átkelő helyen. Egész városokon lehet 60!-al áthajtani, falvakon 80-al, mert valaki vette a fáradságot, hogy GONDOLKOZZON a korlátozások értelméről. És ott betartják, és ott betartom én is, mert látom az értelmét.
Nem csak bement a raktárba, fogott egy 30-as táblát mert mást nem is gyártanak már, aztán kibaszta az első sarokra ahol valami idióta miatt már volt baleset

Ne mondd nekem légyszi, hogy egy normális, emberi gondolkodásra alkalmas úrvezető nem képes felfogni azt, hogy városban (ahol nincs semmi tábla, csak az 'alap'szabály), ahol tudja, hogy figyelmetlen barmocskák vannak, ott nem képes a seggén maradni és 50-60 között közlekedni!!!
Felejtsük el a kirakott táblákat!!!
Tartsák be csak azokat a sebességhatárokat, amelyek a KRESZ jogszabályában vannak rögzítve.
Én nem szerenék mást.
Ha megnéznénk egyetlen hétvége halálos baleseteinek adatait, látatlanban rá merem mondani, hogy LEGALÁBB a fele (de szerintem ez túl óvatos becslés) amiatt következett be, mert JELENTŐSEN túllépték az azon az úttípuson érvényes megengedett maximális sebességet.
Ráadásul az autóreklámok végig hamis biztonságérzetben tartják az autósokat, a rengeteg csillag mellett valahogy soha ne mírják oda az EuroNCAP teszteknél, hogy ezt a csillagszámot szabályosan becsatolt övnél nyújtja KIZÁRÓLAG!!! a jármű.
A magyarok (mint olyan sok mindenből) személyiségi jogi kérdést csinálnak az öv be nem csatolásából.
Ez a fajta fegyelmezetlenség és a sebesség jelentős túllépése rendszerint még vezetési rutintalansággal is párosul, és kész a potenciális öngyilkos terrorista, aki rendszerint vétlenek életét veszélyezteti a meggondolatlanságával.
Nem kéne azon a nyomon erőlködni, hogy az egész gyorshajtás a kinthagyott/felejtett táblák logikus felülbírálása miatt van.
Mert ez marhaság!