HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi a gagyi? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi a gagyi? Fekete listából kivágott rész

#1 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 21. 11:03

Üdv! :)
Wazzeeee...a Codegen ennyire sz@r??? Az elmúlt öt évben nem egy, s nem kettő "olcsóbb árkategóriás" gépet kértek tőlem, s mindegyikbe azt tettem...még egyikkel sem jöttek vissza. Pedig megígértem, hogy ingyen kicserélem... :) Sőt! A stúdiógépemben is az van...bár nem hajt sok mindent...ATI 9600, két vinyó, két DVD (olvasó, író), E-MU cucc...4 éve semmi gond...mikor kezdjek "félni"? Vagy csak mázlis vagyok?  :cool:
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 21. 12:02

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 12:03

Wazzeeee...a Codegen ennyire sz@r??? Az elmúlt öt évben nem egy, s nem kettő "olcsóbb árkategóriás" gépet kértek tőlem

Vagy csak nem Téged kerestek meg vele... Rengeteg ilyen gép jut hozzám is, hogy anno valaki összerakta, dícsérte, erre most elhasaltak...
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 12:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 11:02

Vagy csak nem Téged kerestek meg vele... Rengeteg ilyen gép jut hozzám is, hogy anno valaki összerakta, dícsérte, erre most elhasaltak...

Köszönöm a nagy T-t. :respect:
De ki a frászkarikát keresnének, mikor mind tudja, hogy hol lakom, tőlem vitték el a gépeket, s telószámom is 13 éve ugyanaz...szerintem inkább azért nem keresnek, mert nincs velük baj. ;)
Persze olyannal megtalál, hogy egy irodában Word XP-n elkészített dokumentumot miért nem tud az otthoni öt éves Word 2000-rel elolvasni... :)
Egyébként nem dícsértem a Codegent, csak a tapasztalataimat mondom el.
Egyébként vannak Vargánés tapasztalataim is... :D Szóval nem ma kezdtem én sem, csak nem vagyok jelen túl sűrűn...az Inviteles topicban benne van, hogy miért...

#4 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 12:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 13:02

Naja, én sem vagyok szervízes, mégis hozzák hozzám a gépet, hogy ez szar, az szar. Ha látom, hogy gagyit raktak bele a "jóleszez" jelszóval, eltanácsolom az illetőt az adott bolttól.

#5 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 17:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 11:47

Naja, én sem vagyok szervízes, mégis hozzák hozzám a gépet, hogy ez szar, az szar. Ha látom, hogy gagyit raktak bele a "jóleszez" jelszóval, eltanácsolom az illetőt az adott bolttól.

Én meg pont az ilyet szeretem. ;)
Van olyan "ügyfelem", akinek egy Vargánés táp lőtte el a cuccát. Én voltam a legközelebb, gyors megoldásként kapott egy Codegen tápot, micro atx-es lapot 1Ghz-es procival, használt vinyót, használt cd írót, mindezt potom áron, vállaltam, hogy ha egy éven belül gond lesz, kicseréljük a cuccot, és megleptem egy új logitech egérrel (ingyért). Azóta már vagy 10 gépet raktam össze az ismeretségi körében, s Ő is vett újat, s már nem jár a Mistralhoz vásárolni...

#6 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 18:47

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 18:53

Codegen tápot, micro atx-es lapot 1Ghz-es procival, használt
vinyót, használt cd írót, mindezt potom áron, vállaltam, hogy ha egy éven belül gond lesz

Aztán 1.5 évesen meg majd gond lesz vele. Én alapban 3 évet szoktam válllani, mert manapság hamar elmegy, de Codegenre nem mernék ilyet mondani. Mióta a DTK-t beszoptam, így nincs sok választásom, Chieftec oszt kész, d emég abból is hasalt el, igaz szép csendben, mást nem vitt magával.
Make love not Wor.

#7 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 00:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 13:47

... Ha látom, hogy gagyit raktak bele a "jóleszez" jelszóval, eltanácsolom az illetőt az adott bolttól.

Szerinted mi a gagyi?
Én pár évet lehúztam szervízben (12 év, 4 éve már mást csinálok), mikor itt mindenki fikázta X cég termékét, és Y cég termékeit nagy nyelvcsapással illette, én mikor mentem a nagykerbe garanciát intézni, láttam hogy Y cég termékei még sz@rabbak mint X-é (nagyobb kupac volt a polcon!). De el lehetett dicsekedni a haveroknak, hogy nekem 3x annyit ér a gépem, mert brand, oszt mindkettőre "Malaysia, dzsunka 3" volt szitázva!
Az ügyfél meg azt mondja, hogy van bizonyos mennyiségü HUF-ja, általában a kereskedők/boltosok igyekeznek elkölteni mind. Te meg még le is fikázod, hogy ez kaka, erre költsön rá (habár lehet, hogy jó) még 2x, 3x annyit és dobjuk ki a régit, valamint a bolt a 40 rabló székhelye az Aladdinból.
4-5 éve a Codegen táp ott volt a toppon, most meg mindenki fikázza, pedig ismerősi körben s a cégnél, ahol dolgozom (ahol kb. 40 db a 1-4 éves Codegen táp, és ezen kivül is megfordult a kezem közt pár darab), még egy sem tojt be egy sem az utobbi 4 évben, egy halott  2 éves Chieftec pedig fél éve volt a kezemben (kb. 5 db-ból), mi vitt alaplapot, winyot, ...  :reklamacio:
Ha már valaki fogott a kezében két számítástechnikai 'valamit' (tisztelet a kivételnek  :respect: ) tök autentikussan nyilatkozik jó/rossz (gagyi) minősítésről.
Egyszer már érdekelne, hogy valaki mi alapján jelenti ki valamiről, hogy gagyi.

#8 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 08:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 17:47

Aztán 1.5 évesen meg majd gond lesz vele. Én alapban 3 évet szoktam válllani, mert manapság hamar elmegy, de Codegenre nem mernék ilyet mondani. Mióta a DTK-t beszoptam, így nincs sok választásom, Chieftec oszt kész, d emég abból is hasalt el, igaz szép csendben, mást nem vitt magával.

Legalább négy éve volt...;)

#9 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 08:09

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 23:23

Szerinted mi a gagyi?...
.
.
.
...Egyszer már érdekelne, hogy valaki mi alapján jelenti ki valamiről, hogy gagyi.

Én azt nevezem gagyinak, ami az is, pl:
Logitech optikai egerem már lassan négy éves, kapott már szegényke kávét, kólát (nem is volt szomjas...), de a mai napig működik. (Minden "ügyfelem" azt kap a gépe mellé) Az öcsém nem is kérdezett, vett egy Geniust, amiről három hónap alatt lejött az ezüst festék, majd hat hónap múltán meg is halt...az Ő egere gagyi volt. Most egy rádiós Azona tulajdonosa. Ez sem egy Logitech...
Vagy: lehet 2500 pénzért jó kis (noname) 6.1-es hangkarit megszerezni. Szól. Nagyjából ennyi. Persze lehet, hogy ez csak nekem gagyi, mert hozzá vagyok szokva a -120db-s jel/zaj viszonyhoz...

Szerkesztette: Big Jimmy 2006. 07. 22. 08:09 -kor

#10 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 12:27

Az a jó, hogy mindenki aki volt "szervizes", annak mindenki, aki nem volt az, rögtön láma, gyökér, 2 darab gépet látott, stb. Nos, én is voltam/vagyok szervizes, jelenleg pedig egyfajta gyártósorként üzemelek. Tavaly november-december táján X nagykernek bérmunkába cca 6000 gépet gyártottunk le bérmunkában, Codegen, Mercury és egyéb fos tápokkal, Gigabyte alaplap-Kingston memória-Exelstore hdd felállásban. A 6000 gépből kapásból volt olyan 30-40 sz*r alaplap, memória egyse, 4 sz*r proci, vinyó 2 db ha jól tévedek, és kb 10 felrobbant táp. Ebből, ha csak a hibaszázalékot nézzük, az jön le, hogy mindengyik krva jó, hajrá codegen-mercury? Frászt. Az exelstore ugyanis, mint a nikimi, refurbisher cég, mindkettő gyári selejt hitachi vagy maxtor vinyót javit, és saját firmware alatt adja el saját márkanévvel. Mercury, Codegen, nem az első percben, sőt, ha nem terheled nagyon, nem is az első évben fog elmenni. De kapjál egyszer a jómagyar ELMÜtől egy becsületes tüskét a 230V-on, és meg fogod látni mi a végeredmény. Az egy kommersz dolog, hogy a tápok, mivele melegedenek odabenn rettenetesen, egy idő után, és ez nem is olyan sok, elkezdenek halódni. Mindegyik. Kérdés az, hogy mennyi benne a tűrés, a tartalék. Elárulom, a codegenben nem sok.
Jó lenne, ha az oltás, az "énanagykerbejárokgariztatni" helyett elgondolkodna néha azon az ember, hogy nem feltétlen márkabuziság az, ha valaki megveszi a jobbat, a drágábbat. Nekem 100+1 olyan ügyfelem van, aki szó szerint sz*rból nem eszik eleget. Gondolod, mikor beesesik a szerencsétlen rendezvényszervezőcsaj, akinek minden 3. munkáját ha kifizetik, hogy elhalt a codegen-msi felállású gépe, akkor bikacsökkel zavarom el Intel Deskboardot venni, egy FSP táppal? Vagy inkább jön a Codegen csere codegenre, MSI újrakondiz, és elmegy még 3 évet a szekér, elkérni érte meg lehet 20 fillért, sőt, esetemben, 0 forintot?
Én is járok gariztatni nagykerbe, és azért azt se felejtsük el, hogy az, ha valami eldől, annak mi az oka, mi a körités. Itt a fórumon a sok egyfejű veri magát, hogy maxtor, phőőőőőj igyszar-ugyszar. Valóban, a nagykerekben dunát lehet rekeszteni velük, a legtöbb felhasználó otthoni szekerében elhasal. De miért? Ja, lóg a lötyögő feszültségű codegen hasán, benn egy AT házban szendvicsben a két floppy között, és 60 fokos idleben? Érdekes mód, ahol rendes tápon lógnak, normális szellőzéssel, ott a büdös életben semmi baj nincs velük ugyanugy, mint a Seagate-el vagy a Hitachival, WDvel. A samsungot szándékosan nem irom, mert a legtöbb embernek hiába is mondanám, hogy nem azért ir a szenzor 35 fokot rá, mert annyit fűt a vinyó, hanem mert vagy 15 fokkal elmér. Majd amikor 1 évesen elkezd nyüviteni benne a főmotor, mindegy hogy Nidec vagy JVC, akkor rájön hogy miért nem kell olyan gyártótól vinyót venni, akinek maradnia kellett voln a hajszáritóknál.
Nade, nem is fosnám tovább itt a szó, mindenki, akinek van gépparkja, gondolom nem az ujjából szopta a tapasztalatait, vagy a proszarver-sg okosaitól. Ha valakinek bevált a Codegen, Asrock, mert olyan helyre, célokra épit gépet, annyi pénzből, amennyi a rendelkezésre áll, az az ő dolga, ő tapasztalta. Én meg csak az tudom mondani, amit én tapasztalalok, hogy átlag hetente dől el a cégem párezres gépparkjában olyan 10-15 táp a nyári melegben, és mind vagy Codegen, vagy Mercury, nem is szólva hegyekben a MSI, Abit lapokról, Maxtor vinyókról, LG DVDkről, és mindenféle csumpi gagymax memóriákról. És ugye,mivel e remek márkák jó része 1 év garanciás, lehet tippelni, hogy a cserecucc árát a 2-3-4-5évben, attól függően hogy mit vállaltak, ki nyeli be...

#11 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 12:30

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 1:23

Szerinted mi a gagyi?
Én pár évet lehúztam szervízben (12 év, 4 éve már mást csinálok), mikor itt mindenki fikázta X cég termékét, és Y cég termékeit nagy nyelvcsapással illette, én mikor mentem a nagykerbe garanciát intézni, láttam hogy Y cég termékei még sz@rabbak mint X-é (nagyobb kupac volt a polcon!). De el lehetett dicsekedni a haveroknak, hogy nekem 3x annyit ér a gépem, mert brand, oszt mindkettőre "Malaysia, dzsunka 3" volt szitázva!
Az ügyfél meg azt mondja, hogy van bizonyos mennyiségü HUF-ja, általában a kereskedők/boltosok igyekeznek elkölteni mind. Te meg még le is fikázod, hogy ez kaka, erre költsön rá (habár lehet, hogy jó) még 2x, 3x annyit és dobjuk ki a régit, valamint a bolt a 40 rabló székhelye az Aladdinból.
4-5 éve a Codegen táp ott volt a toppon, most meg mindenki fikázza, pedig ismerősi körben s a cégnél, ahol dolgozom (ahol kb. 40 db a 1-4 éves Codegen táp, és ezen kivül is megfordult a kezem közt pár darab), még egy sem tojt be egy sem az utobbi 4 évben, egy halott  2 éves Chieftec pedig fél éve volt a kezemben (kb. 5 db-ból), mi vitt alaplapot, winyot, ...  :reklamacio:
Ha már valaki fogott a kezében két számítástechnikai 'valamit' (tisztelet a kivételnek  :respect: ) tök autentikussan nyilatkozik jó/rossz (gagyi) minősítésről.
Egyszer már érdekelne, hogy valaki mi alapján jelenti ki valamiről, hogy gagyi.

Lassabban kicsit, nem ártana egészben elolvasni a postjaimat.

Leírtam fentebb, hogy nem vagyok szervízes (gondoltam, ebből logikusan következik, hogy boltos sem), ellenben az összes ismerősöm hozzám fordul a bajával. Nincsenek ügyfeleim, nekem abszolút közömbös, hogy mennyiért veszi a kütyüt magának - hiszen nem tőlem veszi. Azt meg nem tudom, hogy honnan vetted, hogy drágábbat vetetek vele, mindössze javaslom neki, hogy többet ne menjen oda, ahol kvázi átverték (mert egy ezressel többért minőségi(bb) alkatrészt kaphatott volna), de legalábbis félretájékoztatták - ha már engem nem kérdezett meg előre.

Ha vásárlás előtt kérdez (mint többet látott embert), én elmondom, hogy mit ajánlok a keretből. Ha táp (meg pár alkatrész) esetén ezután az ajánlott alá adja, közlöm vele, hogy ezért felesleges volt kérdezni, illetve hogy ezután forduljon máshoz az ilyen jellegű problémájával: ha egyszer nem hallgatott rám, akkor legközelebb miért tenné? Nem fogom feleslegesen tépni a számat olyanoknak, akik tudják, hogy nem értenek hozzá, mégsem fontolják meg azt, amit egy viszonylag tapasztaltabb mondott nekik.

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 13:15

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 9:01

Legalább négy éve volt...;)

Keztdheted nekem szállítani nagytételben, 3 év garival, és többet fizetek érte a bolti árnál, hogy Neked is megérje. De ha elhasal, akkor viseld a következményeit. Részleteket meg privátban kibogozzuk.
Make love not Wor.

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 13:17

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 1:23

Én pár évet lehúztam szervízben (12 év, 4 éve már mást csinálok), mikor itt mindenki fikázta X cég termékét, és Y cég

4-5 éve a Codegen táp ott volt a toppon, most meg mindenki fikázza, pedig ismerősi körben s a cégnél, ahol dolgozom (ahol kb. 40 db a 1-4 éves Codegen táp, és ezen kivül is

Az 5 éves Codegenek jók voltak, a 3 évesek már hullanak, mint az állat.

Többivel nem vitatkozom, nézd meg mennyi felrobbant táp esik be felajánlásként, hogy majd Didymanus megjavítja. Én meg nagy részét tolom a szemétbe, heti több 10 tápot látok felrobbanva, eddig egy Chieftechez hívtak, de az anno szar szériára sikerült, és nem vitte el a júzer gépét.
Make love not Wor.

#14 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 14:28

Jahno mi lett a tápokkal, megkapta a ciciember?

Jaj vazzeg ez a vita kész, valamiből nekünk is meg kell élni szóval hajrá mercury, jnc, codegen, stb! :D

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 15:35

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 15:28

Jahno mi lett a tápokkal, megkapta a ciciember?

Megkapta, de szerintem kibaszom a kukába, amennyi időt elpöcsölne velük, annyiért inkább melózzon nekem, csapat meg kap pár új tápot, manus meg vizipipát hőőőj  :D
Make love not Wor.

#16 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 18:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 13:27

Az a jó, hogy mindenki aki volt "szervizes", annak mindenki, aki nem volt az, rögtön láma, gyökér, 2 darab gépet látott, stb.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 13:30

Lassabban kicsit, nem ártana egészben elolvasni a postjaimat....

Bocsánat, de senkit sem láma gyökereztem le, s bár összes hozzászólást sem olvastam vissza, (bár néha benézek a topikba) nem volt szándékom megsérteni senkit, és szerintem nem is tettem.
Csak arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy az itt elhangzott "ex catedra" kijelentések esetleg sok ember véleményét befolásolják.
2-More véleménye lehetne például irányadó, ha beirná hogy 6000 gépből x hónap után beszart y alaplap a következő típusból...,  x wincsi fejreált a következő tipusokból..., stb. Persze %-osan jobb lenne! Ilyet én nem láttam.  :(
És Big Jimmy-től is elnézést kérve, amiért egy darab egér megadta magát, akkor a Genius egy bóvligyártó?
Az ADAC gépkocsi megbízhatósági statisztikájában csak olyanok szerepelnek, miből van legalább 10.000 darab. Mindenki hibázhat, Royce-t toló embert talán azért látsz kevesebbet, mert Suzuki tulajból több van.
Vannak hibás sorozatok (neves gyártóknál is), de ebben a topikban nem erről van szó, hanem hogy x termékei "gagyik", y termékei meg bazi jók! Pedig, tudjátok, hogy ez koránt sem így van!  :reklamacio:

#17 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:17

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 19:58

2-More véleménye lehetne például irányadó, ha beirná hogy 6000 gépből x hónap után beszart y alaplap a következő típusból...,  x wincsi fejreált a következő tipusokból..., stb. Persze %-osan jobb lenne! Ilyet én nem láttam.  :(

Noigen, pályafutásom alatt azért nálam is voltak raklapos mennyiségek. Lapos Maxtorból 90% környéki halálozás, Samuból eddig 1 darab, Seagate 1 darab, Chieftec 2 darab, meg 2 darab valószínűleg szériahibás Intel lap, valamint túlé vagyok a 30. DTK tápon is. Többet meg nem tudok, mert jó 2 éve csak Chieftec/Intelt adok el, oszt még egy sem vacakolt.

Hullot még a Made in Hungary IBM meg a Quantum LCT, és a Yamaha 4416/6416 CDíró. De egyik cégemnél van egy Vargáné/Matsonic lapos gép, amire újkorában sem mondtam volna túl sok jót, az máig megy. Anno az Amptronra is mondtam, hogy köcsög lassú, de nem instabil, valszínű sokáig fogja húzni. Azok is mennek már jó 5 éve.

A 2 szériahibás Intelen kívül eddig szinte minden eladott konfigomat kondizni kellett, legyen az Enermax tápos, vagy bármi egyéb.

Anno emlékszem összelapátoltunk SSOS 50 darab gépet Aska alaplappal, aztán még 50-et, mert húdejó, meg occsó. Második komplett adaggal beszoptunk :-D
Make love not Wor.

#18 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:34

Az a baj, hogy én is csak abból tudok kiindulni, hogy mit látok. A 6000 gépből azért irtam, hogy mennyi alkatrész dőlt el, mert annyit láttam a saját szememmel, ott helyben, mig a gyártás tartott. A többiről, hogy hogy birják, nem tudok, az más cég dolga, aki a megrendelést vitte.
Azt sem vitatom, hogy az itt leirt vélemények sokak számára irányadóak, és hogy előfordul, hogy egyes gyártmányokat vagy szériákat méltatlanul húznak le, de vannak olyanok, amelyek igenis rosszak, a használatuk nem biztonságos, minőségük finoman szólva is kétséges, és itt most nem arról van szó, hogy a feladatukat adott esetben nem látják el maradéktalanul, hanem arról, hogy azt mennyi ideig teszik, és adott esetben minek a kárára, ha valami bajuk lesz.
Nekem is van olyan "gépem", amiben Codegen teker, de maximum P3 vége, P4 kategóriás Celeron elejéig, komolyabbat nem merek bevállalni rá, illetve bevállalom, de megmondom a usernek, hogy ez nem lesz hosszú életű, és ha valami baja van, mosom kezeimet. Ugyanebből a megfontolásból kapnak a vinyók vinyóhűtőt, az ha a család pici fia csendmániás lesz és leköti, megintcsak nem az én dolgom, és ezért szoktam ugatni, hogy olyan cuccot kell venni, ami nem szükségszerüen csillivilli, de legyen megbizható, és lehetőség szerint legyen rá minnél több garancia. Notebook vonalon sem azért szoktam IBMet javasolni, mert bukom a kocka baltával nyesett formákra, de még csak azt se mondhatnám, hogy nem láttam rosszat belőle, épp a múlt héten kellett visszavigyek egy alaplaphibás R40est, de eddigi tapasztalatim azt mutatják, hogy jók, ami viszont más, pl számolatlan Acer, Clevo, Albacomp átment a kezemen, arról jót nem igazán tudok elmondani, lehet hogy zsozso az Evoról ha erre tévedne, lehányná a két szememet, és valoszleg feleannyi noteszt se láttam képen, mint ő az életben, de akkor is ez a véleményem, az alapján, amit tapasztaltam.
Amugy, autók, és megbizhatóság: érdekes hogy pont a Suzuki lett (úgy gondolom mint negativ) és a Rolls (talán mint pozitiv) példa kiragadva. Nos, suzuki, potenciálisan meghalsz, ha baleset ér benne, a kaszni tartása zéró, a tető tuti megrogy ha ráborulsz, a 3 ajtóssal ha felállsz két kerékre, annyit csavarodik a kaszni, hogy nem tudod az ajtót kinyitni, és még sorolhatnám. Mellesleg, intenziv városi igénybevétel során akár 30 ezrenként meg birsz enni egy féltengelycsuklót.
Csakhogy, a melóhelyem gépparkjában lévőkben jó 2-300e KMek vannak, váltott lábak taposták ronngyá őket, nem tagadom, magam is rondán megtéptem egy-kettőnek a száját, mindenki döntse el maga sok e egy 1.0res 53 lovas 5 ajtós csapottseggű GLXnek 120 harmadikban a kalászi egyenesben, miközben a szegény ellen a 9000res Saabban verte a kormányt hogy mivan már, ennek ellenére: motorikusan még egyhez nem volt hozzányúlva, gyakorlatilag leölhetetlenek. Az autószerelnőnk, aki szokott a márkaszervizekbe, meg egy csomó kisebb, nemegy simlis és társa céghez járni alkatrészért, emlitette, hogy olyan 5-600e kilóméterig biztosan nem kell a motorjához nyúlni, akkor is max gyűrűzni. Mesélte, hogy láttak olyan 1,3as Sedant, aminek fél millió kilóméter után még látszott a blokk hengerpalástján a gyári felköszörülés nyoma, ilyet előtte csak dizel mercik motorjában láttak. Sorolhatnám itt még a fogyasztást, vagy azt hogy mikre nem elég az 1.0ás sz*ros 73 Nm forgatónyomatéka, de már alighanem igy is beskatulyáztak sokan mocskos proliautóimádónak.
Úgyhogy lássuk a Rollsot: a mai napig nem tudnak róla sem lóerőt, sem nyomatékot mondani, mert a motort gyárilag nem mérik be. Kérdés hogy ez a tradició miatt van e, vagy csak egyszerüen nem akarnak leégni, én azt mondom tradició. Nagyon szép a robosztus nagy V8, amit kézzel raknak össze, satöbbi, csak kicsit elszomoritó, hogy a több tizmilliós verdának van egy ha jól tudom 10 ezer mérföldes bejáratási szakasza, addig pedig szakadatlan olajcserék 1-2e mérföldenként, és nem azért, mert ez valami luxussportgép, hanem azért, mert annyi morzsa, reszelék jön le az alkatrészektől, hogy hosszabb távon beállitaná a főtengelyt, ami egyébként Rollsosok körében nem számit ritkaságnak.
Úgyhogy, én azt mondom, peace, vegye mindenki amit szeretne, amiről jót hallott, vagy tapasztalt, senki nem mondta, hogy a másik véleményét automatikusan magunkévá kellene tennünk. De mérlegelni, azt lehet, amelett, hogy az életem egy folyamatos butulás, azért itt a fórumon jártomban elég sokszor megesett már, hogy elgondolkodtam azon, hogy nem biztos a másik mond hülyeséget, vagy nem csak hülyeséget, és lehet hogy az is, vagy az a sánta, amit én mondok. Lehet ez a korral jár nálam, nem tudom.

#19 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 20:20

Tibsó, tőlem nem kell elnézést kérned, nam vagyok sértődős típus...de szerinted nem gagyi az, amiről a rendeltetés-szerü használat során ledzsal a fösték??? Logitechről nem dzsal le. Egyébiránt ez az Azona is kopni kezdett :p
Válaszolva kérdésedre: igen, az. Egyik öcsémnek Genius joy-a van, folyamatosan húz balra. Nem nagyon, de húz. A másiknál a Logitech Wingman nem. Mindkettő 3 éves. Hm? :think:
Vagy: az egyik megvett anno egy LG Cd-romot (a robbantóst :) ) mondtam, hogy ne tegye, de falrahányt borsó...el is ment. A kisebbnek (neki én raktam össze a gépét Codegen táppal :p) ASUS van, semmi baj vele.
Természetesen a gagyi mindenkinek tapasztalatai szerint az, ami nem baj. Én az ASUS-ra, MSI-re inkább voksolok, mint a Gigabyte-ra, vagy anno a Tomato lapokra. VGA-ból is inkább ATI vagy nVidia referencia, ASUS, Inno3D, mint valami noname gyártó.
Hangcucc? Itt más a helyzet...ami nekem gagyi, neked bizti nem, használattól függ...Hiába szól jól az Audigy4, vagy az XFi, az E-MU 1212m-met nem cserélem le rá. Ellenben neked lehet, hogy jó az alaplapi cucc is, mint a két öcsémnek. Egyiknek sincs komoly hangkütyüje, elég a "gagyi" alalplapi.
:offtopic: Autókról annyit, hogy tudtommal a Mazda még nem hívott vissza szériát szervizbe, mindenki más igen, így autóból csak Mazdát veszek, sem Mercit, sem Mitsubishit.  :offtopic:
Azonfelül lehet, hogy hanyagolni fogom a Codegent, amint találok egy árban hozzá hasonlót...
Persze aki úgy kér gépet, hogy: itt van 300 rugó, hozzál gépet, az nem Codegent kap...

#20 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 20:45

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 20:34

...elég sokszor megesett már, hogy elgondolkodtam azon, hogy nem biztos a másik mond hülyeséget, vagy nem csak hülyeséget, és lehet hogy az is, vagy az a sánta, amit én mondok. Lehet ez a korral jár nálam, nem tudom.

Ezzel én is így vagyok!
Az autó hasonlatnál mondhattam volna német/japán autót , vagy Intel/AMD-t.
Tök mindegy, amire gyártották, arra megfelelnek.
Ha meg megbízhatósági listát szeretnénk az IT-s cuccoktól, arra valami hasonló kellene mint az ADAC lista. Mert ez igy inkább szimpatikus/unszimpatikus dolog kezd lenni.  :(
Vagy tévedek?  :think:

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó