HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi a gagyi? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi a gagyi? Fekete listából kivágott rész

#21 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 21:07

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 19:45

Ezzel én is így vagyok!
Az autó hasonlatnál mondhattam volna német/japán autót , vagy Intel/AMD-t.
Tök mindegy, amire gyártották, arra megfelelnek.
Ha meg megbízhatósági listát szeretnénk az IT-s cuccoktól, arra valami hasonló kellene mint az ADAC lista. Mert ez igy inkább szimpatikus/unszimpatikus dolog kezd lenni.  :(
Vagy tévedek?  :think:

Részemről tévedsz. 2 éve nem egy, nem két gépbe raktam bele nVidia MX4000 videokarit, mert az illetőnek:
1, nem KIMONDOTTAN játékgép kellett, DE menjenek azért...
2, nem volt pénze 6600-ra vagy ATI 9800-ra, és kategóriájában jobb volt, mint az ATI karija.
Ehhez pedig tudni kell, hogy az első videokarim kivételével mindig ATI-t vettem. Ettől persze az nVidia is jó, sőt lassan körözi az ATI-t, és ezt kimondom, elismerem, stb...de attól, hogy másnak az nVidiát javaslom, magamnak még nem fogok venni...
Hadd lovagoljak egy kicsit azon a Genius egéren. ;)
Évekig csak ezt használtam, és adtam, kb négy éve tértem meg a Logitch-hez, mert kb akkor kezdtek "gagyivá válni". Az meg, hogy lekopik a fösték, ne kimondottan szimpátia kérdése...
Megbízhatóság? Még nem sikerült olyan CD író masinát találnom, amely képes 16-nál nagyobb sebességgel úgy megírni egy audio cd-t, hogy az BÁRMELY készülékben lejátszható legyen. Akkor most az írók nem megbízhatók, vagy az olvasók? Mert bár a "gagyi" LG, meg az ASUS olvasó lejátsza, de az asztali Pioneer vagy Panasonic nem...
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#22 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 22:44

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 22:07

Részemről tévedsz. 2 éve nem egy, nem két gépbe raktam bele nVidia MX4000 videokarit, ...

Akkor talán Te is szoptál ezzel:
ASUS bizonyos alaplapjai NVIDIA GF kártyával, nem lehet az XP-i installálni. ('98-at, 2000-et, ME-t lehet).
Még ASUS GF kártyával sem megy a dolog! Ha másik kártyával installáltad. majd betetted a GF-et, bombabiztosan működik! Mit fikázzak? Az ASUS-t? Az NVIDIA-t? Az XP-t?  :think:
És nem az egér a fő probléma... Látod a CD-knél is nehéz eldönteni, hogy 'ki' a hibás...
Pedig erre, ha egyátalán érdekel a dolog, pillanatok alatt találhatsz magyarázatot., és utánna sem vagytok hajlandóak nézni, csak szajkozzátok, hogy gagyi az x gyártó az y meg megbuzult.
Na ez a baj!  :(

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 23:01

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 21:20

:offtopic: Autókról annyit, hogy tudtommal a Mazda még nem hívott vissza szériát szervizbe, mindenki más igen, így autóból csak Mazdát veszek

Vagy csak elkussoltak, éppen Mazda szerviz közelében loptam a napot, mikor motorcseréket kavartak bennük, egy kis apró baromság miatt. Azért tudom, mert az anyagra pályáztunk, amibe csomagolva voltak :-)
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 23:05

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 22:07

Megbízhatóság? Még nem sikerült olyan CD író masinát találnom, amely képes 16-nál nagyobb sebességgel úgy megírni egy audio cd-t, hogy az BÁRMELY készülékben lejátszható legyen.

Csak jó lemezre kellett írni. Plextor/Teac, azért tudott alakítani. Lejátssza azt a CDJ-500 meg a NAD is, ahog yillik.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 23:23

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 21:45

Az autó hasonlatnál mondhattam volna német/japán autót , vagy Intel/AMD-t.

Tökmindegy, mert Intel is műxik, meg AMD is, csak akkor romlik, ha összegrafitozzák :-) Német autóból pld. az Opel eco 16 szelepes csodamotorja az egy köpet. Autókhoz nem értek, csak sokadik haver szopott be valamit, oszt ismerős független autószerelő mikor meglátta, csak fogta a fejét, hogy bele sem kell nézni, megtippelhetem mi baja van? Nahh, ez a gáz.

Oszt mikor dzsunka gépet hoznak, akkor minimum púposkondisak ugye, ez már egy szint. Autógyártást meg mindig mondom, hogy Európa nagy részére a fékcsövek Mosonmagyaróváron készülnek, biztonsági övek Sopron mellett, turbót nem sokan gyártanak, hiszen Audi márkejeleset egy pillanat alatt bele lehet reszelni Volvoba is, de Seatba még reszelni sem kell.

Kecskeméten készülnek Renault/Iveco/estébé ABS-ek és fékrendszerek, Seatomban olyan váltó van, mint az Audi TTben... Most akkor mitől Volvo egy Volvo, amiben Rönyó fék, audi turbó van, meg BNV 5 hengeres dízelmotor és Pilkington üveg?

Tudja a fene. De nem véletlenül toltuk raklappal kukába a BX-es Abit lapokat, meg Yamaha CDírókat, ugyanúgy, ahogy sok Daewoo tulajnak semmi baja, engem meg 1 év alatt 7szer trélereztek egy rohadt szar alkatrész miatt, amivel vagy 14 másik bajtárssal is összefutottam a topikokon. Ez van, gariban csak eredetire lehetett cserélni, 10ezer kilométer után már tudtam, hogy lassan beszopom, oszt elpattan, oszt mozgásképtelen lesz a kocsi.

Ezzel az összes Daewootól, meg a service hozzáállásától elment a kedvem, most majd 2 év múlva megyrom, hogy Seat milyen lett, de azóta topiktársak sokat hajtanak, nincs gáz.

Ja, ki japános, oszt Hondája van, ott nem tudok nagy gázról, de drága is a service, viszont a 700 pénzes Suzuki olajszűrőn ugyanaz a kód van, mint a 4ezer pénzes Hondás dobozba csomaglton, szóval érdemes :-)
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 00:08

Látjátok, látjátok? Ki az Asust, MSI, ki a Gigabyte-ot hozza, netán az inno3d, amiből meg nálunk lehet dunát rekeszteni velük annyi a sz*r, meg a puposkodnis MSI lapokkal, és még sorolhatnám, most akkor ki kinek higgyen?
Amugy, Volvo, tudtommal Mitsubishi alvázra épül Renault fődarabokkal, ilyesmint motor, váltó, szidják mindkettőt, ahol érik, turbóról nem tudok, de úgy emlékszem elég kevés cég van, aki megengedheti a saját turbó fejlesztését, igy jórészt  vagy KKK, vagy Garett turbókat nyúznak,de akad még Holset, IHI, autógyár szinten talán csak a Mishunak van, bár nem mai a könyv amiből épp az okosságot olvasom ki. Seat, Volkswagen, Audi, persze hogy nagy az átjárhatóság, ha egy válallat alá tartoznak, csak ott van a minőségi rotáció, amiben a Audi-Volkswagen-Seat-Skoda a sorrend, toronymagasan az amugy égig ajnározott skodákba kerül a legtöbb sz*r alkatrész. Vagy az röhej lenne, hogy egy 70 ezret futott fabia-ban fűzött motorig jutott az alkatrészlista, mert úgy ette az olajat, mint a 120as sem?
Szerintem, onthatjuk itt az észt egymásnak hajnalig, de a baj az, hogyha mindünk tapasztalatát egybe rakjuk, akkor az lesz a vége, hogy inkább ne vegyen az ember semmit, se autót, se számitógépet, mobilt, nőt, semmit. Pedig valamit kell csinálni azért az életben...

#27 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 09:09

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 21:44

ASUS bizonyos alaplapjai NVIDIA GF kártyával, nem lehet az XP-i installálni. ('98-at, 2000-et, ME-t lehet).
Még ASUS GF kártyával sem megy a dolog! Ha másik kártyával installáltad. majd betetted a GF-et, bombabiztosan működik! Mit fikázzak? Az ASUS-t? Az NVIDIA-t? Az XP-t?  :think:
...

Szerintem fikázd a Winfost. :)
Az XP-t a 98 alatt tökéletesen működő Yamaha S-XG driver úgy kiakasztja, hogy még ikonok sem jelennek meg az újraindításnál, mindegy, hogy a 9x vagy az NT verziót rakod fel...
Talán az is baj, pl hogy nem vagyok hajlandó mastering anyagot kiadni a kezemből mondjuk Traxdata cd-n, cskis TDK-Audion?
De említhetnénk a Creative SB Live! kártyáit, amik nem voltak hajlandók együttműködni bizonyos chipsetekkel, vagy a Maxtor vinyót, amit sehogy sem sikerült slave-re jumperelni (ez utóbbit kicserélték:) )
Akárhogy is van, MINDEN gyártó csinált már gagyit!
Talán csak az Advanced Gravis a kivétel... ;)
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#28 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 09:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 16:35

Megkapta, de szerintem kibaszom a kukába, amennyi időt elpöcsölne velük, annyiért inkább melózzon nekem, csapat meg kap pár új tápot, manus meg vizipipát hőőőj  :D

Eheh, ennyire rossz tápok ezek? :( A fele kb. működik. A P1 alaplap meg viszi a 233MMX-es procikat csak megszakadt a nyák.. A kukába én azért nem rakom, mert veszélyes hulladék.

#29 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 10:27

Ismerős autószerelő, olyan helyen ahol a német márkákra álltak rá!
Elmondása szerint az Audi szervizciklusai, annyira kicsire vannak véve, hogy a köztes időben már nem szokott gond lenni velük. Az persze hozzátartozik, hogy a szerelőnél kiderül, hogy ez meg az határeset, érdemes megcsinálni csak győzzed fizetni :)

#30 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 15:33

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 23:44

ASUS bizonyos alaplapjai NVIDIA GF kártyával, nem lehet az XP-i installálni. ('98-at, 2000-et, ME-t lehet)...

Bocs, kicsit rövidítettem.
Ez a probléma csak bizonyos memóriával áll fenn.
Sajnos én is belefutottam az említett hibába és 4 haverom is. Miután rájöttem, hogy nem szereti a mamóriámat (Samsung) és kicsréltem, azután semmi gond nem volt a géppel. Ment az XP telepítés mint a karika csapás. Sőt a 4 barátomnak is memória csere után.
Ha valamit szidni akarsz, akkor inkább tedd ezt a samsunggal.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#31 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 15:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 1:08

....
Amugy, Volvo, tudtommal Mitsubishi alvázra épül Renault fődarabokkal,...

A Volvo mivel Ford konszern része pár éve, ezért Ford alvázra, Ford alkatrészekre épül nagyrészben.
Esetleg fordítva, lásd S-MAX egy az egyben Volvo alap.
Nem kötekedni szeretnék.
De elképzelhető bármely márkától alkatrész kölcsönvétel, pl a legújabb Volvokban van Fiat dízel motoros is.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#32 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 1:08

...Pedig valamit kell csinálni azért az életben...

Erre találták ki a szerzetesrendeket... :p  :Đ  :Đ  :Đ
... a trip back in time is all I need ...

#33 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:39

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 10:09

Ja. Csak a Gravisokhoz már a Win98SE alá sincs driver. A 95-ösével ugyan elzörögnek, de...  :rolleyes:
... a trip back in time is all I need ...

#34 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 19:26

De minek :D
Amugy, szerzetesrend, 'nyéinenn. Viszont ha még rémlik az a Tekram IDE RAID cucc, amit egyszer tőled raboltam, most szereztem bele 4 megás SIMMeket, valami olyat megy két 6,4es Quantummal stripeban, mint az ördög :D
Ja, és memória: Samsung és Samsung chipes memóriák tragikus összekeverésének szagát érzem már megint a levegőben...Könyörgöm ne mondjuk már hogy Samsung memória, csak akkor, ha rajta vanik a Samsungos matrica, és az SPD infóból ki is olvassa az SPDInf vagy az Everest, hogy ez biza egy gyári modul, és nem azt, hogy csingcsong és társa kirabolva a Samsung selejtkonténerét, szerzett egy rőf ICt, majd panelra hebrantották, csak éppen apály volt és megdőlt a dzsunka Kuala Lumpur kies kikötőjében, és selejtes lett a sorozat, esetleg a Petronas torony vetette óvó árnyékát a tervező asztalára mikor kockás füzetlapra először vázolta fel a nyáktervet.

#35 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 20:19

Sajnos matrica is volt és az everest is kiolvasta, hogy az. Sajnos.
Bár ettől lehet még hamis is, nagyon fejlett a hamisító ipar. Sőt selejtes széria is lehet.

Én személy szerint nem vagyok hasra esve a Samsungtól. Volt vinyóm, amit sokan istenítenek, én csak szívt@m vele. A memóriát már írtam. (5 széria hiba egy kicsit sok lenne.)
Vettem egy monitort 120.000 ft-ért és ettől sem vagyok elájulva. Sőt volt samu íróm is.Azzal is csak probléma volt. Szinte semmit nem akart beolvasni, se írt lemezt, se gyárit. 3* csrélték garanciában.
Na, ezentúl nekem többet samsung cuccom nem lesz.
De ha valakinek kell..... :think:

Szerkesztette: Bocee 2006. 07. 23. 20:20 -kor

#36 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 20:29

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 10:09

Szerintem fikázd a Winfost. :)
Az XP-t a 98 alatt tökéletesen működő Yamaha S-XG driver úgy kiakasztja, hogy még ikonok sem jelennek meg az újraindításnál, mindegy, hogy a 9x vagy az NT verziót rakod fel...
Talán az is baj, pl hogy nem vagyok hajlandó mastering anyagot kiadni a kezemből mondjuk Traxdata cd-n, cskis TDK-Audion?
De említhetnénk a Creative SB Live! kártyáit, amik nem voltak hajlandók együttműködni bizonyos chipsetekkel, vagy a Maxtor vinyót, amit sehogy sem sikerült slave-re jumperelni (ez utóbbit kicserélték:) )

A 98/NT-s illesztő nem XP-hez való, ez tán az XP hibája?

Audio mastering-et és úgy általában audio cd-t pedig sehol sem írunk meg 16x sebességgel-fölötte. Alapszabály...4, esetleg 8x-os írás.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#37 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 21:52

Didyman, tényleg annyira gagyik azok a tápok, amiket küldtem? :confused:

Úgy értve, hogy javítani sem érdemes. A Zalmanból lesz valami?

Szerkesztette: Freddy001 2006. 07. 23. 21:53 -kor

#38 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 24. 07:37

A topic innen lett kivágva.

#39 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 08:06

...De nem bír magával... :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#40 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 08:28

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 9:06

...De nem bír magával... :Đ

...mondja ezt az, aki tegnap zárt egy topicot... :omg:

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1