Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 13:27
Az a jó, hogy mindenki aki volt "szervizes", annak mindenki, aki nem volt az, rögtön láma, gyökér, 2 darab gépet látott, stb. Nos, én is voltam/vagyok szervizes, jelenleg pedig egyfajta gyártósorként üzemelek. Tavaly november-december táján X nagykernek bérmunkába cca 6000 gépet gyártottunk le bérmunkában, Codegen, Mercury és egyéb fos tápokkal, Gigabyte alaplap-Kingston memória-Exelstore hdd felállásban. A 6000 gépből kapásból volt olyan 30-40 sz*r alaplap, memória egyse, 4 sz*r proci, vinyó 2 db ha jól tévedek, és kb 10 felrobbant táp. Ebből, ha csak a hibaszázalékot nézzük, az jön le, hogy mindengyik krva jó, hajrá codegen-mercury? Frászt. Az exelstore ugyanis, mint a nikimi, refurbisher cég, mindkettő gyári selejt hitachi vagy maxtor vinyót javit, és saját firmware alatt adja el saját márkanévvel. Mercury, Codegen, nem az első percben, sőt, ha nem terheled nagyon, nem is az első évben fog elmenni. De kapjál egyszer a jómagyar ELMÜtől egy becsületes tüskét a 230V-on, és meg fogod látni mi a végeredmény. Az egy kommersz dolog, hogy a tápok, mivele melegedenek odabenn rettenetesen, egy idő után, és ez nem is olyan sok, elkezdenek halódni. Mindegyik. Kérdés az, hogy mennyi benne a tűrés, a tartalék. Elárulom, a codegenben nem sok.
Jó lenne, ha az oltás, az "énanagykerbejárokgariztatni" helyett elgondolkodna néha azon az ember, hogy nem feltétlen márkabuziság az, ha valaki megveszi a jobbat, a drágábbat. Nekem 100+1 olyan ügyfelem van, aki szó szerint sz*rból nem eszik eleget. Gondolod, mikor beesesik a szerencsétlen rendezvényszervezőcsaj, akinek minden 3. munkáját ha kifizetik, hogy elhalt a codegen-msi felállású gépe, akkor bikacsökkel zavarom el Intel Deskboardot venni, egy FSP táppal? Vagy inkább jön a Codegen csere codegenre, MSI újrakondiz, és elmegy még 3 évet a szekér, elkérni érte meg lehet 20 fillért, sőt, esetemben, 0 forintot?
Én is járok gariztatni nagykerbe, és azért azt se felejtsük el, hogy az, ha valami eldől, annak mi az oka, mi a körités. Itt a fórumon a sok egyfejű veri magát, hogy maxtor, phőőőőőj igyszar-ugyszar. Valóban, a nagykerekben dunát lehet rekeszteni velük, a legtöbb felhasználó otthoni szekerében elhasal. De miért? Ja, lóg a lötyögő feszültségű codegen hasán, benn egy AT házban szendvicsben a két floppy között, és 60 fokos idleben? Érdekes mód, ahol rendes tápon lógnak, normális szellőzéssel, ott a büdös életben semmi baj nincs velük ugyanugy, mint a Seagate-el vagy a Hitachival, WDvel. A samsungot szándékosan nem irom, mert a legtöbb embernek hiába is mondanám, hogy nem azért ir a szenzor 35 fokot rá, mert annyit fűt a vinyó, hanem mert vagy 15 fokkal elmér. Majd amikor 1 évesen elkezd nyüviteni benne a főmotor, mindegy hogy Nidec vagy JVC, akkor rájön hogy miért nem kell olyan gyártótól vinyót venni, akinek maradnia kellett voln a hajszáritóknál.
Nade, nem is fosnám tovább itt a szó, mindenki, akinek van gépparkja, gondolom nem az ujjából szopta a tapasztalatait, vagy a proszarver-sg okosaitól. Ha valakinek bevált a Codegen, Asrock, mert olyan helyre, célokra épit gépet, annyi pénzből, amennyi a rendelkezésre áll, az az ő dolga, ő tapasztalta. Én meg csak az tudom mondani, amit én tapasztalalok, hogy átlag hetente dől el a cégem párezres gépparkjában olyan 10-15 táp a nyári melegben, és mind vagy Codegen, vagy Mercury, nem is szólva hegyekben a MSI, Abit lapokról, Maxtor vinyókról, LG DVDkről, és mindenféle csumpi gagymax memóriákról. És ugye,mivel e remek márkák jó része 1 év garanciás, lehet tippelni, hogy a cserecucc árát a 2-3-4-5évben, attól függően hogy mit vállaltak, ki nyeli be...
A vinyó résszel nem értek egyet. A többi akár igaz is lehet.