Mi a gagyi? Fekete listából kivágott rész
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:22
És van olyan noname, kinai izém, ami többet bírt mint a márkás.
Most szükségem lenne valami notebook táska szerü izére. Nem túl neves gyárónál is 7-8 rugőnál kezdödik, a piacon 1,5-2 rugóért kapok hasonlót. És nekem max 3-4 évre kellene.
Cégem vett 100 rugóért kávéfözöt, neves gyártó szar gyártmánya, miután láttam hogy KV föző ügyben mit képessek művelni, nem fogom megvenni a 168eHUF-os fúrógépüket sem.
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:24
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:14
Azért 99-ben mikor ez első optikaikat láttam, akkor 25 küvecs volt az "új" MS InteliExplorer vagy mi. Bár azóta megy, újabbaknál már tört el tőben a kábel...
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:26
Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:22
Kensington gyöngyvászon, legoccsób az 4ezer, és már nyúzzuk egy ideje. 2 évet tuti kibírnak, idősebb darabom még nincs

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:34
Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:22
Kávéfőzőből a nagyobb Delonghik atomjók, meg a Saeco. Krupsnál meg azért illik betartani a napi terhelhetőségi arányokat, de ha baja van, akkor occsó a service. Kávéfőzőből gondolom Boschra gndoltál, én szeretem azt a márkát, mert szerszámban sokfélét meg szabad venni belőle, de KVfőzőből biztos nem olyanra pályáznék

Amúgy nekem akciós Bosch készletből származik a PH2-es bitem, ezt meg nem kell ragozni, hogy informatikusnál olyan 6 év alatt mit bír kapni a szájára...
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:37
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 22:25
Egyébként egy ilyen póló 5-6 ezer forint, egy nem márkás, de már dolgozni eljárni felvehető 3 ezer... 7 éve vannak Adidas pólóim, még egyiket sem kellett leszázalékolni, a kevésbé márkás készletemet már kétszer cseréltem.
Nekem is van par haromcsikos puloverem, 8 eve vettuk a veszpremi markaboltban, darabjat 8k-ert. Aztan 2 evre ra meg ketto, masik fazont.
Erdekes modon meg mind egyben van, pedig rendszeresen hordom oket, mert kenyelmesek.
Ugyanez nem mondhato el a papucsaikrol.
Van nekem egy Adilette papucsom, Made in W. Germany felirattal, szoval nem egy mai csirke.

Picit repedezett a pantjanak a szele, meg a talpanak a mintaja felig elkopott, de meg mindig papucs formaja van.
8 eve, mikor felkoltoztem Budara, akkor vettunk egy nemtudommilyen Adidas papucsot (Adilette modellt kivontak a forgalombol par evvel korabban, nem lehetett kapni.), aminek nem egyben volt a pantja, hanem 3 kulon csikban.
Na, az masfel evesen megadta magat, eleresztett a pant ragasztasa. Azert egy 7k-s papucstol nem ezt varna az ember.
Aztan kozben ismet gyartani kezdtek az Adilette-et, igy a szakadt papucs helyett egy Made in Italy verziot sikerult vennem, aztan hugom egy evre ra Made in Hungary-t fogott ki ugyanabban a markaboltban.
Mikor 3-4 eve arra jartam, mar ez is Made in China volt.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 10. 15. 18:46 -kor
Elküldve: 2006. 10. 15. 19:40
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:37
Hííííj, mondjuk 8 küvecset még nem nagyon adtam pólóért

Elküldve: 2006. 10. 15. 21:17

Faterom a partner epitoanyaggyartok marketingeseitol kap evente 10-20 reklampolot, mindenfele meretben, alig gyozi elosztogatni oket a csaladban/alkalmazottaknak.
Ugyhogy valaszthatok, kit reklamozzak: Eternit, Rigips, Tondach, Leier, stb...
Mikor par eve az egyik ceg logot cserelt, egybol jott a kepviselojuk lecserelni a regi prospektusokat, meg mellesleg ha mar itt van, akkor adott 30 uj dizajnos polot is.
Szerkesztette: nyunyu 2006. 10. 15. 21:19 -kor
Elküldve: 2006. 10. 15. 21:32
most ugyanez lesz + rábeszéltek vmi szűrő rétegre a képernyős munkahely miá (bár érzésem szerint parasztvakítás, inkább az ólmot ne spórolják ki, mert ebben hemüvegben napi 12 órát is simán kibírok gép előtt, ellenben kontaktlencsében kb. 1 óra után vibrál minden) >> és bárhogy is próbáltam, nem tudtam 60 alá szorítani. de isten kegyelmezzen annak, aki leveri a fejemről, mert én bittos nem fogok (feltéve, ha eltalálom

- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2006. 10. 15. 21:53
Idézet: avman - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 22:32
az milyen?
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 10. 15. 22:11
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 22:17
Baze, én meg ráadásul bukok a reklámpóókra. Legújabb szerzeményem egy Intel Insideos cucc, de van Unikumtól kezdve az Magyar Rádióig itt minden. Szólj, ha akad felesleges, pár sört megérnének

Elküldve: 2006. 10. 15. 22:22
Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 19:05

Nekem volt Genius egerem(golyós) semmi baj nem volt vele. Csak lecseréltem egy optikaira A4tech,
1 éve müködik rendesen, csak picit lekopott a festék róla. Akkor ez gagyi?
Asus alaplap Nvidia-s chipsetel nem müködött együtt Ati videokártyával, de az Nvidia-s videokarival tökéletesen ment. Melyik gagyi az Asus, Nvidia, Ati?
Maxtor vinyom van 3éve rendben müködik. Nincs hütés rajta.
Volt Abit alaplapom 2 honap alatt tönkre ment. De valaki esküszik az Abitra.
Volt Soltek alaplapom, most is rendben müködik az ismerösömnél.
Vettem chieftech tápom 1 honaposan felrobbant a kondija. Most a chieftech is gagyi?
Ennek mi köze a gagyihoz? :confused:
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 16. 00:11
Idézet: qnadam - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 22:53
Szo szerint olmozott...
Olomuvegnek nagyobb a toresmutatoja (~1.6-1.7), mint a sima uvegnek (~1.5), igy vekonyabb lencsevel lehet korrigalni ugyanakkora dioptriat, viszont joval nehezebb, mint a hagyomanyos lencse.
Elküldve: 2006. 10. 16. 00:43
Idézet: avman - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 22:32
most ugyanez lesz + rábeszéltek vmi szűrő rétegre a képernyős munkahely miá (bár érzésem szerint parasztvakítás, inkább az ólmot ne spórolják ki, mert ebben hemüvegben napi 12 órát is simán kibírok gép előtt, ellenben kontaktlencsében kb. 1 óra után vibrál minden) >> és bárhogy is próbáltam, nem tudtam 60 alá szorítani. de isten kegyelmezzen annak, aki leveri a fejemről, mert én bittos nem fogok (feltéve, ha eltalálom

Nemszeretem a Zeiss-t, en Essilor parti vagyok.
Elozo fenyre sotetedo szemuvegem Zeiss volt, mivel ok hoztak ki eloszor -5-oset zold szinben. (Essilornak akkor csak -4-ig volt zold, aztan fel evre ra ok is elkezdtek -6-ig.)
Hogy miert pont a zold lencsehez ragaszkodtam? Mert barnaval egyaltalan nem latom zebraknal a regi tipusu zold lampakat, szurkevel hatareset, fenyviszonyoktol fuggoen igen/nem.)
Nem volt olcso a Zeiss, rajta levo csilivili meregdraga ilyen-olyan-amolyan retegek meg 1 ev alatt lekoptak rola, vagyis mintha ott sem lettek volna, folosleges volt +15k-t kifizetni ertuk.
Na meg a fenyre sotetedessel is voltak problemaim, pl. bementem tuzo naprol egy epuletbe, akkor negyed oraig nem lattam semmit, mert a szemuveg "elfelejtett" kivilagosodni.

Szemuveg nelkul hadd ne reszletezzem, meddig latok, orromig meg talan.
Ugyhogy tavaly az optikusomat is lecsereltem, mert elegge elszurta anno a szamitogepezo szemuvegemet.
Zold lencseket durvan ket evig gyartotta mindket gyarto, aztan abbahagytak, mondvan nincs ra kereslet. (mert mindenki az olcso tomegcikk barnat veszi.)

Igy nem volt kerdes, hogy Zeiss vagy Essilor legyen.
Zeiss sem sokkal olcsobb, Essilornak viszont jobb cuccai vannak (pl. toresallo polikarbonat lencse), meg a retegei nem kopnak olyan gyorsan.
60 ropi? Annyiert Essilort is kapsz.
En fenyre sotetedo polikarbonat lencseim kerultek a legdurvabb karcallo kivitelben 55 ropiba, mondjuk a keretet en adtam. (elszurt szamitogepezo szemuvegem szinte nullkilometeres keretet)
Igaz, kozben volt AFA emeles is, mivel tavaly meg 15%-os volt a szemuveg, most mar az is 20%.
Egyebkent mi kerul azon a gepezos szemuvegen 60-ba? 4 eve megvolt 15-bol a komplett gepezo szemuvegem, keret+viztiszta, nem szinezett Hoya muanyag lencsek antireflex+UV szurovel.
Nem hinnem, hogy most 30-nal tobbe kerulne ugyanaz.
Mondjuk ha az optikus a szemorvos receptje szerint csiszolta volna, akkor meg hasznalni is tudtam volna.
Egyik lencset potom fel centivel kijjebb faragta a keretbe, emiatt allando fejfajast okozott a szemuveg.

Uveg lencsenek ugyan van olyan elonye, hogy joval kemenyebb, igy nehezebben karcolodik, mint a muanyag, de cserebe vekonyitottban joval nehezebb (olom rulz...), masreszt egyszer lazuljon ki a csavar a keretben, es ne vedd eszre idoben...
Utolso meregdraga uveglencsem (fenyresotetedo Essilor volt, of course) 3 honapot birt, aztan Fizika vizsga elotti ejszaka hajoltam le, hogy tegyem le a szemuveget, amire megszokott a lencse a keretbol, aztan a keramia padlolapon millio darabra tort, ahogy lapjara erkezett.
Masnap ugy mentem egyetemre fel szemmel, hogy aztan kolcsonkert szemuveggel vizsgazzak.
Sajnos evfolyamtarsam kevesbe volt vak, mint en, ugyhogy -4-essel ugyan tobbet lattam a semminel, de vizsga vegere mar hasogatott a fejem.
Jol ki is vagtak....
Azota szigoruan csak muanyag, meg a zorrom se szakad le tole.
Tenyleg RohS vajon vonatkozik szemuvegekre is?
Szerkesztette: nyunyu 2006. 10. 16. 01:05 -kor
Elküldve: 2006. 10. 16. 10:38
Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 23:22
Olvasd el az elejétöl a forumot, akkor megtudod!

Az hittem, ez egy számitástechnikai dolgokkal foglalkozó forum. De látom már inkább polok, cipök, szemüvegek kerültek előtérbe. :confused:
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x
Elküldve: 2006. 10. 16. 12:11
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2006. 10. 16. 14:22
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 1:43
En fenyre sotetedo polikarbonat lencseim kerultek a legdurvabb karcallo kivitelben 55 ropiba, mondjuk a keretet en adtam.
60-ba lett volna cakkumpakk (keret + üvegek + réteg), ebből üveg 2-es kategória, réteggel együtt 25 a 2
de végülis vmi titanium (julian beamont )keret lett (akciósan 20 ropi, a nő rögtön le is ejtette a törésállóságot bizonyítandó

Elküldve: 2006. 10. 16. 14:24
Idézet: EV6 - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:11
de kúva jó hemüveg

de tényleg magas ólomtartalmúak a vékonyított üvegek. a műanyagokat nem tudom, nem igazán kedveltem meg őket idáig.
Elküldve: 2006. 10. 19. 16:08
Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 11:38

Az hittem, ez egy számitástechnikai dolgokkal foglalkozó forum. De látom már inkább polok, cipök, szemüvegek kerültek előtérbe. :confused:
Az egyszeri meghibásodások, melyeket tapasztaltál vagy nem tapasztaltál, semmiben sem köthetőek a gagyi fogalomköréhez, míg a pólók, cipők vonatkozott sorai pl. igen, de söprögess csak a saját házad táján. Meg aztán attól, hogy ez egy számítástechnikai fórum, nem tiltott a cipőkről és pólókról beszélni, no és persze hozzászólást a megfelelő helyre írni...
Olvasd el az elejéől a témát és rá fogsz jönni(?), hogy az általad vázolt termékek gyártói nem a gagyi kategóriát fedik le, noha akadnak a termékeik között kétes minőségűek (és akkor gyorsan megjegyzem, attól, hogy az Abit kondibajos korszakot élt át, még nem az Abit volt gagyi, hanem az a beszállító, aki ezeket az elszúrt elkókat szállította éveken át nekik).
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 19. 23:55
Idézet: avman - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 15:22
Na, az az aranyszinu tukrozesmentesito reteg fog lekopni 1 ev alatt. :Đ
Amit multkor nem emlitettem: viztaszito reteggel kertem a Zeiss

2 ev mulva esoben biciklizve nem lattam semmit, mert ALLT a viz a fuggoleges lencseimen, nem folyt le rola.
Mostani masfel eves Essilor Airwear Transitions bezzeg olyan, mintha uj lenne.
Villamgyorsan sotetedik/vilagosodik, taszitja a vizet, stb.
Osszekarcolni sem sikerult meg a mindennapos hasznalatban.
Szerkesztette: nyunyu 2006. 10. 20. 00:11 -kor
Elküldve: 2006. 10. 20. 00:00
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 21:25
Egyébként egy ilyen póló 5-6 ezer forint, egy nem márkás, de már dolgozni eljárni felvehető 3 ezer... 7 éve vannak Adidas pólóim, még egyiket sem kellett leszázalékolni, a kevésbé márkás készletemet már kétszer cseréltem.
te ez tök rendben is van. az 500Ftos póloid élettartama 1 év. meg aztse felejtsd el, hogy kínai és kínai között vanám nagy különbség. sajnálatos, hogy hozzánk csak a termékpaletta legalja jut el.
What do stars do? They shine.(Yvaine)