HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi a gagyi? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi a gagyi? Fekete listából kivágott rész

#81 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 12:23

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:59

Nem. Az NForce-ban az NF1 óta nincsen kodek, csak audio interfész. Ehhez, hogy megszólaljon, kell egy analóg front-end, vagyis kodek.

Akkor viszont tisztelettel megkérdezném: akkor hogy is működik ez?  :think: Mert én eddig úgy tudtam, hogy az NF2-t kétféle déli híddal párosították, és a jobbikban volt audio (az MCP-T jelűben). Asszem ugyanez volt az NF3-mal is, az NF4 pedig kiépítéstől függ (nálam ez ha hinni lehet az alaplap dobozának :D nForce4 SLI MCP). Viszont tényleg örülnék, hogy ha kijavítanál, ha tévedek...  :respect:

#82 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 14. 20:26

Az az Nforce APU, ami vagy engedélyezve van a lapkakészletben, vagy tiltva. Ha engedélyezve van, akkor HW-es funkciókat nyújt és digitláis kimenetet. Az analóg területet pedig nem tartalmazza, ezt csak az NF1-ben integrálták. A többinél kell tehát egy analóg vég, ami egy DAC/ADC páros, elektronikus szabályzók és végfokozatok.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#83 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 17:43

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 20:26

Az az Nforce APU, ami vagy engedélyezve van a lapkakészletben, vagy tiltva. Ha engedélyezve van, akkor HW-es funkciókat nyújt és digitláis kimenetet. Az analóg területet pedig nem tartalmazza, ezt csak az NF1-ben integrálták. A többinél kell tehát egy analóg vég, ami egy DAC/ADC páros, elektronikus szabályzók és végfokozatok.

Köszönöm a szíves felvilágosítást!  :respect:  :D

#84 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 18:39

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 21:20

:offtopic: Autókról annyit, hogy tudtommal a Mazda még nem hívott vissza szériát szervizbe, mindenki más igen, így autóból csak Mazdát veszek, sem Mercit, sem Mitsubishit.  :offtopic:

RX-8 visszahívás
Akkor most lecseréled a Mazdádat?
 aláírás
Spoiler

#85 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 22:20

Idézet: worxland - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 17:39

RX-8 visszahívás
Akkor most lecseréled a Mazdádat?

Hát azése!!! :p Látod, még én sem tudok mindent,  :smoker: Te nálam többet tudsz! :) Egyébként nem fussa RX-8-ra...sajna... Olvastam acikket... hát ezt elkúrták... :(
Didy, igazad van, megpróbáltam, nem jött be. Masteringet valóban 4x-esen írok, és kizárólag fekete tálcás íróval, a reflexió miatt... :) Egyébként szerintm igenis az Xp hibája! Egy újabb verzió legyen lefelé kompatibilis!  :p
lordrolee, mint említettem volt, a genius nemsokára meg is adta magát... egyébként minden felirat lekopik, ami nem lézergravírozással készült...
Telcontar, a GUS-t sikeresen tönkretette a Creative-Microsoft "koalíció" :( Másodgépemben a mai napig működik :)
Sityi nem az ASUS agagyi, hanem az általad említett alaplap :) jól valagba kéne rúgni, aki rátette a Realtek cuccot! Annál még tán a VIA is jobb...vagy bal? :)
Blackdeath, BINGÓ!!! Egy pont a javadra (is)!
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#86 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 19:24

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 22:20

Sityi nem az ASUS agagyi, hanem az általad említett alaplap :) jól valagba kéne rúgni, aki rátette a Realtek cuccot! Annál még tán a VIA is jobb...vagy bal? :)

Kultúráltabb gyártóknál SB Live 24 bit kerül a luxusabb deszkákra (pl. Gigabyte...).

#87 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 08:18

Hi!

Kicsit más a gagyiról:

Volt főnököm imádja a gagyit! :)
Számtech üzlet volt, már több éve megvette az akkor még eléggé drága digitális fényképezőgépét, egy Mus**ek xxx valamit. Mutogatta, hogy milyen szuper. :)
Azután, mert elromlott, meg nem csinált jó képeket vett még egyet, majd (ilyesmi márkából újabbat) még egyet, és én is vettem egyet, egy Kod**k gyártmányút, persze nem rajta keresztül... Azóta is megvan. Mert az fényképezőgép. Erre odajön hozzám, hogy nézzem, az ő valamije 6 Mpxelt tud (1,2 interpolált) az én Kxk-om meg csak 4-et (+opt. zoom, stb.) Majdnem meghaltam a röhögéstől.
És tellene neki egy jó minőségűre, még az enyémnél is sokkal jobbra, de nem, megveszi az ilyen noname kütyüket.
És van neki már vagy 6 db, MP3 lejátszóból kb 4 db, stb. Azért több, mert mikor-melyik telepítőjét találja
meg. :)
Aztén meg irigykedik, hoyg mivam, még mindig a sz*r Kod*k van meg, miért nem vettem már mást.
Azért, mert ez még mindig tökéletes képet csinál, és jól működik, azt nem érti meg.

Az egerekről: addig én is úgy éreztem, hogy kissé túlmisztifikált a Logit**ch, amig nem próbáltam huzamosabb ideig használni egyet. Most csak az a bajom velük, hogy jönnek ki az egyre újabban, nekem meg itt van egy 5 év garanciával, és NEM AKAR ELROMLANI! :D :D Tehát nem tudom még újat venni. :)

Az árak meg szépen lementek, ha visszaemlékeztek, 6-7 éve még 40-50 EFt volt egy ASUS alaplap, most kb 25EFt, 1000 Ft volt a Genius egér, A Logitech meg 15EFt, most sokkal olcsóbb, tehát, most már megtehetem, hogy mindenképpen a minőségibb, jó terméket veszem meg.

Hogy is van a mondás: az olcsó a drága?

Nálam is vannak kivételek: a ruha-cipőnemű. :)
Akárki akármit is mond, én szívesen veszek kínait (válogatva) mert a tiszta ruha és a kényelmes a fontos, és nem az, hogy rá van varrva egy 3 csíkos cimke. Nem adok ki egy pólóért 16EFt-t, hogy lássanak, mint trendi reklámhordozót, inkább veszek rajta hardvert, DVD-t, zenét. Oszt' jóvan.
Asztalravissza!

#88 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 09:24

Lábnak egészséges szellőzésű és kialakítású cipő, káros anyagoktól mentes vegyszerekkel kezelt felsőruházat. Szerinted ilyeneket kínai piacon jó eséllyel lehet venni? :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#89 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 11:15

És szerinted foglalkoznak ilyenekkel a nagy márkák újabban? :) Ha egy új Adidas cipőnek pár hónap alatt leválik a talpa, akkor lehet, hogy jobb az a kínai, tizedannyiért. :) Sajnos ma már az a helyzet, hogy a márkák is csak a nevükből élnek, nem feltétlenül a minőségi termékeikből.

#90 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 18:05

Mindenkinek ép az a gagyi, ami éppen tönkre ment nála.  :)
Nekem volt Genius egerem(golyós) semmi baj nem volt vele. Csak lecseréltem egy optikaira A4tech,
1 éve müködik rendesen, csak picit lekopott a festék róla. Akkor ez gagyi?
Asus alaplap Nvidia-s chipsetel nem müködött együtt Ati videokártyával, de az Nvidia-s videokarival tökéletesen ment. Melyik gagyi az Asus, Nvidia, Ati?
Maxtor vinyom van 3éve rendben müködik. Nincs hütés rajta.
Volt Abit alaplapom 2 honap alatt tönkre ment. De valaki esküszik az Abitra.
Volt Soltek alaplapom, most is rendben müködik az ismerösömnél.
Vettem chieftech tápom 1 honaposan felrobbant a kondija. Most a chieftech is gagyi?
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#91 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 21:25

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 9:18

Nálam is vannak kivételek: a ruha-cipőnemű. :)
Akárki akármit is mond, én szívesen veszek kínait (válogatva) mert a tiszta ruha és a kényelmes a fontos, és nem az, hogy rá van varrva egy 3 csíkos cimke. Nem adok ki egy pólóért 16EFt-t, hogy lássanak, mint trendi reklámhordozót, inkább veszek rajta hardvert, DVD-t, zenét. Oszt' jóvan.

Lehet, de nekem a 6 éves háromcsíkos pólóm (amin egész hosszában lévő vasalás van) rezzenéstelen szemmel tűrte, hogy az elhalálozó mosógép kiforralja magából az összes vizet, miközben ő benne méltóztatik tartózkodni.

Egyébként egy ilyen póló 5-6 ezer forint, egy nem márkás, de már dolgozni eljárni felvehető 3 ezer... 7 éve vannak Adidas pólóim, még egyiket sem kellett leszázalékolni, a kevésbé márkás készletemet már kétszer cseréltem.

#92 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 05:19

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 12:15

És szerinted foglalkoznak ilyenekkel a nagy márkák újabban? :) Ha egy új Adidas cipőnek pár hónap alatt leválik a talpa, akkor lehet, hogy jobb az a kínai, tizedannyiért. :) Sajnos ma már az a helyzet, hogy a márkák is csak a nevükből élnek, nem feltétlenül a minőségi termékeikből.

Foglalkoznak, de az pénzbe kerül. Különben van olyan Adidas, ami a "kínai" cipővel azonos szalagról jön le, s van olyan is, ami nem. (bár Kínában készül az is) De ez minden márkára igaz. A talp miatt a Parlamentet kell basztatni, a cipőkínálat csak követi a talp már nemlétező jótállását (ócsó kategóriában). Én NEM talp miatt cserélem négyéves futócipőm (felsőrész), ami pont Adidas, s épp tízszer annyi vót, mint akkor egy kínai. S vagy négyszer, mint egy fostalicska Adidas. Aki kritikus használatra fost használ, megérdemli.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#93 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:23

hát gyerekek, most nem kicsit vagyok ideges! :mad:

emiatt:

Logitech QuickCam Messenger

Kép

a képminőségéről ne is beszéljünk, mert még a telómnak is 5x szebb képet készít a VGA kamerája (Nokia 6230), mint ennek a szutyoknak!!! :reklamacio:

szal ha vki olcsón, jó minőségű webkamerát akar venni, akkor az ne ilyet vegyen! :(

Szerkesztette: Blackdeath 2006. 10. 15. 12:23 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#94 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:50

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 13:23

szal ha vki olcsón, jó minőségű webkamerát akar venni, akkor az ne ilyet vegyen! :(

De könyörgöm, ez miért pocsék áru? Specifikációkat teljesíti, aztán ennyi. Ha jobb kell, akkor lehet drágában Pro4000-est, vagy mégjobbat venni.
Make love not Wor.

#95 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 13:50

De könyörgöm, ez miért pocsék áru? Specifikációkat teljesíti, aztán ennyi. Ha jobb kell, akkor lehet drágában Pro4000-est, vagy mégjobbat venni.

az érzékelője miatt pocsék! a felbontással semmi problémám nincs.
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#96 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 22:25

Adidas pólóim, még egyiket sem kellett leszázalékolni, a kevésbé márkás készletemet már kétszer cseréltem.

Kevésbé márkás az nálam kvázi fogyóeszköz, ami nagyon occsó (500 forintos Nike a kínairól) az néha eg ynapot bír. Kertet ásni, tüzet rakni, összegipszelni teljsen jó. Volt amit felvettem, oszt 2 nap alatt elkopott :-)

Többi márkás igen jól bírja, van pld. egy Levis pólóm, azt lassan 20 éve hordom, mert akkorára sikeredett az ajándék, hogy 2 évig felvenni sem bírtam. A felirat össze van töredezve, meg kopott, de baze, napota cserélek pólót, ez meg sokszáz mosást túlélt?
Make love not Wor.

#97 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 13:01

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 12:15

És szerinted foglalkoznak ilyenekkel a nagy márkák újabban? :) Ha egy új Adidas cipőnek pár hónap alatt leválik a talpa, akkor lehet, hogy jobb az a kínai, tizedannyiért. :)

Ha leválik a talpa, akkor röhögve cserélik. Kínai meg kényelmetlen... Asszony sosem bírta a hosszab gyaloglásokat, aztán most van egy már lassan 4 éves Reebok cipője. Első túra után mondja, hogy vaze, nem fájdul bele a lába. ahamm, akkor fogjuk rá az új cipőre, vagy valami egyébre.

Kínai meg kívülbelül foszlik, alapban kényelmetlen, aztán hiába esik szét a lábamon az Adidas is 1-2 év alatt, "kertetásnijólesz" felkiáltással megy a szekrény aljába. De nálam meg is szolgálnak.
Make love not Wor.

#98 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 14:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 14:01

Kínai meg kívülbelül foszlik, alapban kényelmetlen...

Nem a legolcsóbb kínait kell venni, a Wink cipőmet kb. két év alatt sem sikerült szétjárnom (általában két cipőm van, egy mindennapi meg egy alkalmi), és igen kényelmes. Ja, mellesleg ~kétezerötszáz pénz volt. :)

Idézet

ami nagyon occsó (500 forintos Nike a kínairól) az néha eg ynapot bír

Akkor te póver júzer lehetsz :) Nekem van egy pár ötszáz forintos Nike pólóm, nem feslenek, nem fakulnak (na jó, az egyikről egy év alatt lejött a festett márkajelzés), bár elég "kemény" életük van. Dolgozni járok bennük, és újabban egész ritkán jön össze a szerződésemben szereplő "irodai munka" :) Estére van, hogy úgy nézek ki, mint egy olajtorony.

#99 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 15:11

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 15:47

Nem a legolcsóbb kínait kell venni, a Wink cipőmet kb. két év

újabban egész ritkán jön össze a szerződésemben szereplő "irodai munka" :) Estére van, hogy úgy nézek ki, mint egy olajtorony.

Nekem a Wink is, meg az occsó pólók is kikopnak. Póló 1 nap alatt a varrás mentén szétjön, meg szó szerint elvékonyodik, és kikopik.
Make love not Wor.

#100 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:14

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 9:18

Az árak meg szépen lementek, ha visszaemlékeztek, 6-7 éve még 40-50 EFt volt egy ASUS alaplap, most kb 25EFt, 1000 Ft volt a Genius egér, A Logitech meg 15EFt, most sokkal olcsóbb, tehát, most már megtehetem, hogy mindenképpen a minőségibb, jó terméket veszem meg.

Nnna.

'98-ban vettem ~5000-ert a Logitech MouseMan+-t.
Akkor nem volt annal dragabb eger a piacon.

Tucatbovlik voltak 500Ft-ert, turhetoek 1-2e-ert.

Kovetkezo Logitech iF MM-em is 10k korul volt '00-01 kornyeken.

Igazabol az MX700 erkezesekor szaladt el a lo a Logitech-hel '02-ben, de nagyon. (18+fa volt a legelso szeria, bar most annyiert MX Revolution-t kapsz.)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 10. 15. 18:19 -kor

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.