Filmes topic
Elküldve: 2009. 12. 29. 19:46
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2009. 12. 29. 21:10
Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 20:46
Anno ezt írtad a D9-re:
Idézet
Ennyire bugyuta, béna, harmatgyenge történettel megáldott sci-fit életemben nem láttam. Őszintén mi volt ez?
"Alienek" akik cigányok szintjén szocializálódnak és szuperfegyvereket cserélnek be MACSKAKAJÁRA????????? Ez kérem 2009ben a világ 49. legjobb filmje?
Jah, arra meg nem jöttem rá, hogy direkt akart vicces lenni? Mondjuk ez sem sikerült.
Tudom, ízlés pofon, pedig sci-fi buzi vagyok.
Akkor most az Avatar is majdnem ugyan ezt kapja? Pedig ez nem a 49., hanem már a 24. (vagy hanyadik) valaha készült legjobb film. (A végén tényleg betartod, hogy "távol tartanom magamat az "év-filmje-mainstream "amerikai szaroktól", mert Avatarnál nagyobb mainstream filmet...)
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."
Elküldve: 2009. 12. 29. 21:29
Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 20:46
Teljes mértékben egyetértünk. Mind a kettő ....
Elküldve: 2009. 12. 29. 21:57
Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:10
Anno ezt írtad a D9-re:
Akkor most az Avatar is majdnem ugyan ezt kapja? Pedig ez nem a 49., hanem már a 24. (vagy hanyadik) valaha készült legjobb film. (A végén tényleg betartod, hogy "távol tartanom magamat az "év-filmje-mainstream "amerikai szaroktól", mert Avatarnál nagyobb mainstream filmet...)
Aha, szóval ha a zimdb ezt mondja, az tény?
Elküldve: 2009. 12. 29. 22:14
Ha nagyon sok ember szerint jó, akkor az valószínűleg jó is. Egyszerű ez mint a 100as szög.
- Let's go find out.
Elküldve: 2009. 12. 29. 23:11
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 23:14
Ha nagyon sok ember szerint jó, akkor az valószínűleg jó is. Egyszerű ez mint a 100as szög.
Szubjektív dolgokra a nagy számok törvényét elég nagy butaság ráhúzni.
Elküldve: 2009. 12. 29. 23:18
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 22:14
Minél mainstreamebb valami annál többen nézik meg, annál többen szavaznak rá imdb-n, ettől még nem lesz jobb.
Biztos nem rossz, de biztos nem is a 24. legjobb film ami valaha készült. 240. se hiszem. 2400.-adik elképzelhető, de még ott is erős a konkurencia.
Elküldve: 2009. 12. 30. 00:33
Elküldve: 2009. 12. 30. 01:34
Idézet: joshua7 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 22:57
Semibe nem nézem az imdb listáját, csak irónikusan jegyeztem meg, hogy ez már 24. helyen van, akkor tuti jó.
Mellesleg az Avatar egy techdemo, ahogy már írtam, annak jó, különben mást nem szabad tőle várni, szvsz.
Ahogy egyre jobban gondolkodok ezek a navik egy-az-egyben indiánok: úgy viselkednek, úgy festik magukat, úgy kurjongatnak, úgy harcolnak.
SPOILER
A bolygón mindennek van usb portja, még az orrszarvúaknak is. Nem értem, hogy az indiánok, izé navik, miért nem pattantak fel rájuk (hisz úgyis békében élnek szinte mindennel) vagy terelték maguk előtt ezeket az állatokat a vége nagy harcban. Mert ahogy később látjuk is, ezek a nagy dögök simán ledózerolják az emberi gyaloságot. Igaz, akkor nem lenne egy halom hősi halott, ellenben okosabbnak tűnnének.
Mások megfigyelésem, hogy az avatarra wifi-n keresztül kapcsolódnak. Namost a vortexben az összes célzórendszer, radar, minden elmegy, de a wifi-s avatar működik. Annak a kapcsolatát, hogy nem zavarja? Hisz ha belegondolok egy avatarra wifin keresztül felkapcsolódni pöttyet bonyolultabb, mint a célkövető rakétarendszer.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."
Elküldve: 2009. 12. 30. 03:05
Nem egy kritika írta le helyesen, hogy hiába tudjuk mi fog történni, nem zavaró, mert ahogyan történik, az jól van megcsinálva. A szerelmi szál nincs túlerőltetve, a gonosz ezredes pont kellően gonosz, stb stb.
- Let's go find out.
Elküldve: 2009. 12. 30. 03:20
Elküldve: 2009. 12. 30. 07:35
Akkor minek kell LCD vagy Plazma TV? Tobbmagos processzor? TFT monitor? Es meg sorolhatnam az olyan termekeket amiket TI (fikuszok) is megvesztek annak ellenere, hogy "mainstream". Mi van, ez valami emo dolog, hogy ki kell zarni magunkat abbol amit a tomeg kovet (jelen esetben megnez)?
Akik meg azt valljak, hogy nem kell a 3D mert az nem erdekes meg boven eleg a sima vagy letolti: ezt valojaban miert mondjatok?
1: nincs penz mozijegyre?
2: nem szeretsz moziba jarni?
3: direkt szellel szembe kell pisalni?
4: lustasag?
Csak azert mert szerintem ha mar itt a forumon is a tobbseg azt ajanlja, hogy el kell menni megnezni 3D-ben mert tenyleg jo es nem csak a hype omlik az arcukbol meg nem csak az IMDB-rol copy/pastelik be a nyalas dumat akkor miert kell folyamatosan az ellenkezojet irni?
Nem vagyunk se hulyek se bunkok, nem ajanlunk itt dolgokat ami masok karat jelentene. Valoban egy elmenytol fosztana meg magat az aki nem nezi meg 3D-ben, mert tenyleg JO.
De mindegy, inkabb toltsetek le TELESYNC-ben, vegulis ugy is nezheto es tenyleg nem "mainstream". De varj, ne, ne toltsetek le mert klises a sztori, hihetetlen de ez a film az egyetlen az utobbi idokben ami klises...rettenet!
Elküldve: 2009. 12. 30. 07:49
Urodusszeiat moziban? Haaaaat, ketlem. Csillagok Haboruja? Na az mar annal inkabb. Semmi ertelmet nem latom kijonni a mozibol egy nagy "WTF volt ez?" gondolattal a fejemben.
Na mindegy.
Elküldve: 2009. 12. 30. 08:40
Samott
Szerkesztette: Samott 2009. 12. 30. 08:41 -kor
Elküldve: 2009. 12. 30. 09:06
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 7:35
Csak azert mert szerintem ha mar itt a forumon is a tobbseg azt ajanlja, hogy el kell menni megnezni 3D-ben mert tenyleg jo es nem csak a hype omlik az arcukbol meg nem csak az IMDB-rol copy/pastelik be a nyalas dumat akkor miert kell folyamatosan az ellenkezojet irni?
Nem vagyunk se hulyek se bunkok, nem ajanlunk itt dolgokat ami masok karat jelentene. Valoban egy elmenytol fosztana meg magat az aki nem nezi meg 3D-ben, mert tenyleg JO.
[...]
Izé... Volt itt már nem egy olyan, akinek nem tetszett a film, ez egy.
Kettő: akár hiszed, akár nem, az ország lakosságának többsége (a pestiek mindig elfelejtkeznek erről) nem tudja megnézni 3D-ben a filmet, például én nem fogok emiatt oda-vissza 500km-ert utazni.
Ettől még nem fogom letölteni a filmet, mivel érdekel, hanem MEG FOGOM VENNI DVD-n és a szép nagyképernyős tv-n meg az 5.1-es hangrendszeren fogom megnézni amikor megjelenik.
Kezdem unni ezt a fröcsögést, hogy mindenki hülye, aki nem megy moziba...
Elküldve: 2009. 12. 30. 09:55
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 0:33
WTF? Mit mondok?
Nem én mondtam, hogy szubjektív, de persze van benne szubjektivitás. Viszont azért egy filmben vannak olyan elemek is, amit lehet objektívan nézni. Nem kevés. Történet összetettsége, eredetisége, párbeszédek minősége és mélysége, karakterek kidolgozottsága, stb stb. Az alap történetvezetés, hogy tetszik e valakinek az egy szubjektív dolog, meg az is, hogy a főszereplő szimpatikus e.
Ettől még objektívan megitélhető az, hogy ez nem való a 25 valaha készült legjobb film közé. És nem a szubjektív értékek alapján, hanem azok alapján a kritériumok alapján amiket felsoroltam.
Van különbség a között, hogy nekem mint gipsz jakab benne van a 25 kedvenc filmemben vagy sem. És a között, hogy ez a film a fevonultatott értékei alapján benne van a 25 valaha készült legjobb filmben.
Elküldve: 2009. 12. 30. 10:12
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 3:05
Nem egy kritika írta le helyesen, hogy hiába tudjuk mi fog történni, nem zavaró, mert ahogyan történik, az jól van megcsinálva. A szerelmi szál nincs túlerőltetve, a gonosz ezredes pont kellően gonosz, stb stb.
Nem értem miért vagytok ilyen 1-bites gondolkodásúak, hogy ha valami nem best of, akkor csak szar lehet
Ugyanaz a helyzet mint a dark knight-al, azt is kikiáltották minden idők legjobb filmjének, pedig az is messze nem az, DE ETTŐL MÉG JÓ FILM
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 7:35
Totál másról van szó, nem a nem megnézésről, hanem arról, hogy sokan mondják, hogy jó emiatt kötelező érvényűen a világ 24. legjobb fimjének kell lennie. Lópikulát, azért mondják sokan, hogy jó, mert mainstream így sokak izlésének felel meg. Minél kevésbé mainstream valami annál több és annál durvább lehúzásokat osztanak neki a sértettek akik mainstreamet vártak tőle.
Idézet
Ki vallotta ezt? Szerintem jó a 3d, de ettől a film még nem lesz jobb, a 3d egy kiegészítő élmény, ami a legszarabb filmhez is ugyanannyi pluszt ad.
Idézet
Most tényleg azt akarod mondani, hogy csak attól jó mert 3D és anélkül már nem is élvezhető?
Elküldve: 2009. 12. 30. 10:50
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 9:06
Kettő: akár hiszed, akár nem, az ország lakosságának többsége (a pestiek mindig elfelejtkeznek erről) nem tudja megnézni 3D-ben a filmet, például én nem fogok emiatt oda-vissza 500km-ert utazni.
Ettől még nem fogom letölteni a filmet, mivel érdekel, hanem MEG FOGOM VENNI DVD-n és a szép nagyképernyős tv-n meg az 5.1-es hangrendszeren fogom megnézni amikor megjelenik.
Kezdem unni ezt a fröcsögést, hogy mindenki hülye, aki nem megy moziba...
Csatlakozom!
Szóval jó nagy betűkkel: Nem csak Budapestből áll Magyarország b+!! Cellular meg a többiek!
Jaj csak 3D-ben nézd mer' amúgy szar stb. Meg igénytelen vagy ha letöltöd, 2D-s moziba nézed, megvárod a DVD-t stb. nekem is tele van már a tököm ezzel az ajánlósdival.
Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 12. 30. 10:53 -kor
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2009. 12. 30. 11:36
Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 10:50
Szóval jó nagy betűkkel: Nem csak Budapestből áll Magyarország b+!! Cellular meg a többiek!
Jaj csak 3D-ben nézd mer' amúgy szar stb. Meg igénytelen vagy ha letöltöd, 2D-s moziba nézed, megvárod a DVD-t stb. nekem is tele van már a tököm ezzel az ajánlósdival.
Na nyugi, mindjárt összeszedem magam és leírom, hogy mi is a bibi az Avatarral, meg ezzel a fullhd-imax-2d-3d-hologram dologgal.
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

Súgó
A téma zárva.