HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 12:15

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 8:40

Mert neked nagyon tetszett, masnak meg jelenthet kevesebbet... mindenkinek kulonbozo az igenyszintje.

Tehát akinek tetszett, igénytelen?

#1842 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 12:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 12:15

Dehogyis, siman lehet hogy annak meg egy tortenettel rendelkezo, de nem latvanyos film nem uti meg az igeny szintjet. Kulonbozokek vagyunk. Igy kerek a vilag. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1843 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 12:50

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 4:05

Mellesleg azokat se értem akik a storyt fikázzák, ok, hogy nem túl eredeti, de olyan nagy bűn egy Farkasokkal táncolót vagy Utolsó szamurájt másolni? De ezek szerint azok is szar filmek.
Nem egy kritika írta le helyesen, hogy hiába tudjuk mi fog történni, nem zavaró, mert ahogyan történik, az jól van megcsinálva. A szerelmi szál nincs túlerőltetve, a gonosz ezredes pont kellően gonosz, stb stb.

Utolsó szamurájt hagyjuk, nem dobtam hátast tőle. A Farkasokkal táncoló viszont remek film.
Nem azért fikantom a történetet, mert már láttunk ilyet, meg másol, hanem mert az Avatarban tényleg nagyon kevés dolgot kéne ahhoz kicserélni, hogy egy klasszikus indiános filmet kapjunk, ez meg azért gáz. De ezt már korábban, többször is leírtam. Csak gondold végig mit és hogyan csinálnak a navik, aztán észreveszed, hogy ezek indiánok, csak máshogy néznek ki.

A másik érvelés pedig engem nagyon a Crysis című játékra emlékeztet: attól lesz hűde szuper az Avatar, hogy 3D-ben üt, ergo 2D-ben egy erős középmezőnybe férne csak el a film. Crysis-nál is az volt az ultimate érv, hogy biztos azért nem tetszik a játék valakinek, mert nem ultra-very-best-high beállítások mellett játszotta. És ez megy Cellularnak is.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1844 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 12:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 13:15

Nem, tetszhet, ettől senki nem lesz igénytelen.
Attól válik valaki igénytelenné, amikor ezt a látvány mozit az évezred filmjének kiálltja ki.

A látvány tényleg ütős (élő környezet), az 10/11-es, és ennyi. A film magában, 2d-ben, simán, egy erős közepes, vagy tán annyi se (előző oldalon is írtam történetbeli bakikat, de még lehetne ilyet írni, válasz nem lesz rá sose). Az egészre a techdemo kifejezés a legjobb.

És aki szerint ez az évezred filmje az:
1. nem ért a filmekhez
2. nagyon, de nagyon kevés filmet látott még

A filmajánlóba is beírtam, hogy tessék megnézni Az utolsó ember című néma filmet, és azon elgondolkodni, hogy az mitől is lesz remekmű.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1845 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 13:20

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 12:56

És aki szerint ez az évezred filmje az:
1. nem ért a filmekhez
2. nagyon, de nagyon kevés filmet látott még

Akkor én ezek szerint kevés filmet látok és nem is értek hozzájuk  :(

Ne haragudj, de egy 1920-as némafilmhez hogy lehet ezt hasonlítani?
Annyi közük van egymáshoz, hogy mind a kettő film.

Az pedig hogy neked az a kedvenced, full szubjektív. Kikiáltani viszont ezt így, ostobaság már ne haragudj.
Elég sok filmet nézek, itthon is meg moziban is, az egyre romló színvonal mellett ez egy igazi gyöngyszem.

NEM az évezred filmje, de 2009 legjobb alkotása az is biztos az _adott_ kategóriában.
Mert tudod kategorizálják a filmeket, ezért egy Rambo 2 és egy Titanic nem igazán összehasonlítható, mint ahogy az Avatar és a te némafilmed sem.

Na mindegy, csak nem kell világmegváltó okosságokat kikiáltani. Neked ez a véleményed, nekem az.
Szezont meg a f@szomat ne keverjük már össze.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1846 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 13:20

dupla

Szerkesztette: MarKinG 2009. 12. 30. 13:20 -kor

A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1847 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 13:47

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 1:34

SPOILER
Mások megfigyelésem, hogy az avatarra wifi-n keresztül kapcsolódnak. Namost a vortexben az összes célzórendszer, radar, minden elmegy, de a wifi-s avatar működik. Annak a kapcsolatát, hogy nem zavarja? Hisz ha belegondolok egy avatarra wifin keresztül felkapcsolódni pöttyet bonyolultabb, mint a célkövető rakétarendszer.

Felesleges elvárni egy filmtől, főleg egy scifitől/fantasytől, hogy minden felmerülő kérdésünkre azonnali és végleges választ adjon a szűkös játékidő alatt, helyet kell hagyni a nézők képzelőerejének is. Mellesleg az, hogy a választ nem rágják a szádba, még nem jelenti, hogy a készítők nem gondoltak a legapróbb részletekre is, ráadásul az Avatar esetében bőséges háttéranyag áll rendelkezésre az érdeklődők számára. :)

Ajánlott irodalom: www.pandorapedia.com.

A sofőr tudata nem elektromágneses hullámokkal kapcsolódik az avatar-testhez.

#1848 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 13:48

Idézet: MarKinG - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:20

...
Az pedig hogy neked az a kedvenced, full szubjektív. Kikiáltani viszont ezt így, ostobaság már ne haragudj.
Elég sok filmet nézek, itthon is meg moziban is, az egyre romló színvonal mellett ez egy igazi gyöngyszem.
...
Szezont meg a f@szomat ne keverjük már össze.

Mint írtam, nézd meg, aztán gondolkodj el azon, hogy az miért is remekmű, mert az a film az, akár tetszik, akár nem. Nem lesz imdb listán 1. sosem, de ettől a tény tény marad. Ez a különbség a filmnézés és a filmértés között.
Csak azért is.

#1849 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 13:54

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 9:06

Kettő: akár hiszed, akár nem, az ország lakosságának többsége (a pestiek mindig elfelejtkeznek erről) nem tudja megnézni 3D-ben a filmet, például én nem fogok emiatt oda-vissza 500km-ert utazni.

Keresztbe nincs akkora az ország, hol él kend? :Đ Egy csomó nagyvárosban van CC, tudomásom szerint majdnem mindben van 3D-s terem és vetítő.

#1850 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:06

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:47

Felesleges elvárni egy filmtől, főleg egy scifitől/fantasytől, hogy minden felmerülő kérdésünkre azonnali és végleges választ adjon a szűkös játékidő alatt, helyet kell hagyni a nézők képzelőerejének is. Mellesleg az, hogy a választ nem rágják a szádba, még nem jelenti, hogy a készítők nem gondoltak a legapróbb részletekre is, ráadásul az Avatar esetében bőséges háttéranyag áll rendelkezésre az érdeklődők számára. :)

Ajánlott irodalom: www.pandorapedia.com.

A sofőr tudata nem elektromágneses hullámokkal kapcsolódik az avatar-testhez.

1. Felejtsük már el, hogy valaki valahol milyen lexikont építget. Egy filmnek magában kell megállnia a helyét. Ha van egy regény ciklus mellette még akkor is magában kell nézni. Nincs olyan, hogy ez valahol le van írva. Ha a dolgozathoz lehet piszkozatot használni és azon végzi a delikvens a számítást, levezetést, majd csak az eredményt írja a beadandó lapra, akkor a tanár joggal mondhatja, hogy kit érdekel mi volt a piszkozatra írva és neki kell a levezetés, de ennek hiányában ez így elégtelen.
Ha van egy film sorozat, akkor azt úgy egyben értékelem. Most itt ebben az esetben azt kell nézni, hogy maga az Avatar film, saját maga, egyedül ad e válaszokat, melyek alapvetőek (és nem elgondolkodtató kérdések, mint pl egy Mullholland drive). És nem ad. Innentől kezdve a film bomlik, omladozik, lényegtelen mivan leírva a google 15. találati oldalán található weblapon. Ott volt pl a Gyűrűk ura film adptáció. Kétféle képpen kellett nézni, ami mind kettő független volt egymástól: az egyik, hogyan vitte filmre a könyvet. A második, hogy önmagában a film megállja-e a helyét, megadja-e a válaszokat.

Tetszik már kapizsgálni, hogy az Avatar története itt bukik meg? (Az, hogy a fanboyoknak mi-merre hogyan, az más tészta.)

2. Segítsek lerajzolni a különbséget egy rakéta célzórendszer bonyolultsága és a között, hogy egy élő ember rákapcsolódik "wifi"-n keresztül egy másik élőlényre, hall, tapint, szagol, ízlel, szeretkezik, és még használja a memóriáját, emlékszik és újakat tanul? Vajon ez milyen technikai színvonalat feltételez?

Tényleg ennyire elvakultnak kell lenni, hogy ilyen kérdések ne jussanak az embernek az eszébe, csak mert "Cameron egy isten és ő azt mondta, ezért van így".

Teszek még egy non-plusz ultra kérdést is:
Lebegő szigetek. Hogy a francba kerül fel oda víz, hogy óriási vízesések lehetenek rajtuk? És azok nem is akármilyen kis vízesések.

Szerk.
Apropó, arra az apró történeti bakira csak nem akar válasz születni, hogy azok a nagyon szeretre méltő indiánok, miért lóval mentek neki a nehéz gyalogságnak a helyett, hogy vagy az orrszarvúakra ültek volna, vagy azokat terelték volna maguk előtt.

Szerkesztette: Daihelyon 2009. 12. 30. 14:10 -kor

Csak azért is.

#1851 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:10

Utolsó kérdéseddel gyönyörűen járatod le magadat. :cool:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1852 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:11

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:10

Utolsó kérdéseddel gyönyörűen járatod le magadat. :cool:

Mert hogy? Ott a vízesés. Én meg nem láttam folyót felmenni. Azzal meg ne gyere, hogy a felhőből, mert ahogy ott ömlik a víz az rohadt nagy mennyiséget feltételez.
Csak azért is.

#1853 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:19

én ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy látatlanban leírni egy filmet butaság.

nemegyszer fordult már elő velem is hogy megnéztem egy film trailerét, nemtetszett mert gagyi módon volt összerakva, vagy a tényleges film későbbi hangulata nem jött át belőle. aztán megnéztem a filmet, és számat tátottam hogy hűha, ezdejóvolt, pedig a bemutató alapján mennyire semmit nem mutatott.

nyilván volt ami fordítva is előfordult, ezt is aláírom. de látatlanban sosem ítélkeztem egy filmről. ha nemakarsz elmenni moziba, vedd meg dvd-n, vagy töltsd le, aztán mondj róla véleményt, de ne csípőből nyomasd az előítéleteidet. lehet hogy igazad lenne, lehet hogy nem, de nagy valószínűséggel saját magadat vered csak át.

azt is mondják itt sokan hogy mekkora barom vagy ha nem 3d-ben nézed. nos, maga a kijelentés butaság, de mint első 3d-s néző elmondhatom, hogy tényleg hatalmas minőségbeli különbség. nyilván, ha a lehetőségeitek nem engedik meg hogy 3d-ben nézzétek meg, mert olyan környéken laktok, akkor a 2d is tökéletesen megfelel, de HA nyílik rá lehetőségetek, és 2d-ben tetszett, csak ajánlani tudom (jelen esetben az avatarról beszélek).
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1854 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:20

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:11

Mert hogy? Ott a vízesés. Én meg nem láttam folyót felmenni. Azzal meg ne gyere, hogy a felhőből, mert ahogy ott ömlik a víz az rohadt nagy mennyiséget feltételez.

ahol lebeg egy hegynyi kő, ott miért azon filózol hogy honnan a pékből van utánpótlása egy vízesésnek, de komolyan? :D
Idézet (*Iguana*)

#1855 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:21

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:11

Nem tudom hogy kerül oda a víz. De nem is érdekel, Cameron ezt találta ki, én meg elhiszem, mert tetszik amit látok. Nálam teljesen a kategóriától függ, mit hiszek el és mit nem. Egy sci-fi fantasy mesében nem kell ilyenet kérdezni szvsz. Persze vannak filmek ahol zavaró tud lenni a logikátlanság, de itt valahogy nem éreztem 2. nézésre sem.

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 12. 30. 14:23 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1856 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:23

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:06

Apropó, arra az apró történeti bakira csak nem akar válasz születni, hogy azok a nagyon szeretre méltő indiánok, miért lóval mentek neki a nehéz gyalogságnak a helyett, hogy vagy az orrszarvúakra ültek volna, vagy azokat terelték volna maguk előtt.

az emberek miért lovakat ülnek meg, és nem orrszarvúakat a való életben? mert azok vadállatok, nem, vagy igen nehezen szelidíthetőek.

lengyelek is anno lovakkal meg biciklikkel mentek a németek tankjai ellen a második világháborúban, bár ez eléggé elbaxott példa :)
Idézet (*Iguana*)

#1857 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:28

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:23

az emberek miért lovakat ülnek meg, és nem orrszarvúakat a való életben? mert azok vadállatok, nem, vagy igen nehezen szelidíthetőek.

Nono, a Pandoran az őslakosság nem akármilyen harmóniában él a környezetével, pont ez a film nagy mondani valója.
Mikor Jake először van a dzsungelben és össze találkozik ezekkel az orrszarvúakkal, és mondja neki a doki, hogy baromi erős a páncélzatok. A film végén kapásból beugrott, mikor már maga Eva küldi ezeket oda, hogy miért nem hamarabb jutott eszükbe, akár Jake-nek (hisz turok makto is egy ügyes húzással lesz) ezeket a dögöket felhasználni. Hisz látszik egy-két felvételen, hogy nekik is van "usb" portjuk.
Csak azért is.

#1858 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:33

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:21

Nem tudom hogy kerül oda a víz. De nem is érdekel, Cameron ezt találta ki, én meg elhiszem, mert tetszik amit látok. Nálam teljesen a kategóriától függ, mit hiszek el és mit nem. Egy sci-fi fantasy mesében nem kell ilyenet kérdezni szvsz. Persze vannak filmek ahol zavaró tud lenni a logikátlanság, de itt valahogy nem éreztem 2. nézésre sem.

Nem akarok én itt nagyon széllel szembe pisilni, a lényeg, amit szeretnék megmutatni, hogy a filmet lehet élvezni, magában, ez természetes, hisz ezért is járunk moziba, de attól lesz valaki több nyálcsorgatós idiótánál, hogy azért nem csak nézi, de érti is a filmet és mer kérdezni, rámutatni, hogy mi hol logikátlan.
Pl én most nagyon várom az Iron Man 2-t. Alig bírom ki, az előzetest cirka 30-szor néztem meg. De azonnal feltünt, már moziban, az első részben is, hogy pl. mikor megszökik és becspódik a sivatagba, akkor ott helyben szörnyet halt volna, csontja péppé zúzódtak volna, mert azon a páncél nem segít. Azóta kb 10-szer néztem meg az első részt.
Csak azért is.

#1859 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:36

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:33

Nem akarok én itt nagyon széllel szembe pisilni, a lényeg, amit szeretnék megmutatni, hogy a filmet lehet élvezni, magában, ez természetes, hisz ezért is járunk moziba, de attól lesz valaki több nyálcsorgatós idiótánál, hogy azért nem csak nézi, de érti is a filmet és mer kérdezni, rámutatni, hogy mi hol logikátlan.
Pl én most nagyon várom az Iron Man 2-t. Alig bírom ki, az előzetest cirka 30-szor néztem meg. De azonnal feltünt, már moziban, az első részben is, hogy pl. mikor megszökik és becspódik a sivatagba, akkor ott helyben szörnyet halt volna, csontja péppé zúzódtak volna, mert azon a páncél nem segít. Azóta kb 10-szer néztem meg az első részt.

Milyen alapon idiótázol le te szerencsétlen hülyegyerek bazmeg észhez térhetnél már. Menj és verd ki 10edjére inkább a némafilmedre.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1860 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:36

Milyen alapon idiótázol le te szerencsétlen hülyegyerek bazmeg észhez térhetnél már. Menj és verd ki 10edjére inkább a némafilmedre.

Tudod, akinek nem inge..., de ha magadra ismertél az nem az én bajom. Te már nem fogsz észhez térni. Én meg nem fogok helyetted gondolkodni.

Szerkesztette: Daihelyon 2009. 12. 30. 14:42 -kor

Csak azért is.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.