HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:48

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:28

Nono, a Pandoran az őslakosság nem akármilyen harmóniában él a környezetével, pont ez a film nagy mondani valója.
Mikor Jake először van a dzsungelben és össze találkozik ezekkel az orrszarvúakkal, és mondja neki a doki, hogy baromi erős a páncélzatok. A film végén kapásból beugrott, mikor már maga Eva küldi ezeket oda, hogy miért nem hamarabb jutott eszükbe, akár Jake-nek (hisz turok makto is egy ügyes húzással lesz) ezeket a dögöket felhasználni. Hisz látszik egy-két felvételen, hogy nekik is van "usb" portjuk.

Igen, ez egy jogosan felmerű kérdés.

Viszont a másik (a lebegő hegyen a vízesés) egy olyan dolog, ami el KELL fogadni. Ahogy az Iron Man-ben el tudtad fogadni, hogy a becsapódást túlélte, holott az a páncél sem védte volna meg, akármilyen "hájtek" is, úgy ezt is el kell.

Az is jogos kérdés, hogy hogy tudtak kommunikálni az Avatarokkal, ha már egy egyszerű célzóberendezést is megzavarat a vortex(?), de erre a fantázia megadja a választ. Olyan technológiát használ, amire nincs befolyással. Ez logikus is, hisz hagyományos technológia eleve necces lenne (mint amilyet a jóval egyszerűbb célzóberendezés is használ), hisz rengeteg adatot kell oda-vissza továbbítani, AZONNAL. Lehetne kérdezni, hogy mi van a pinggel? Semmi. Olyan fejlett a technika, hogy sem a vortex, sem a ping, sem a sávszél nem akadály. Pont.

Szerkesztette: _DooM_ 2009. 12. 30. 14:49 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1862 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:51

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:06

...
Tetszik már kapizsgálni, hogy az Avatar története itt bukik meg?

Ez egy film, kitaláció, fantázia, fikció, illúzió, vetítés, mese habbal... nem értem milyen mérték alatt "bukik" a történet (szerinted). :confused:

Idézet

(Az, hogy a fanboyoknak mi-merre hogyan, az más tészta.)
...

Nem kell fanboynak lenni ahhoz, hogy valaki élvezzen egy filmet, vagy bármilyen más alkotást.

Te most kit akarsz vizsgáztatni, vagy mire akarsz kilyukadni ezekkel a szőrszálhasogató kérdésekkel? Szívesen válaszolnék rájuk, de az az érzésem, semmilyen válasszal nem lennél maradéktalanul elégedett, ami újabb kérdéseket szülne, és a vége úgyis az lenne, hogy mindenki ostoba, akinek véletlenül tetszett a film. Valószínűleg te sem így gondolod, de az utóbbi pár hsz-edből ezt lehet leszűrni.

Pietrosz, te meg kerülj egyet a levegőn. :Đ

Szerkesztette: peti2mtag 2009. 12. 30. 14:53 -kor

#1863 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:56

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:40

Tudod, akinek nem inge..., de ha magadra ismertél az nem az én bajom. Te már nem fogsz észhez térni. Én meg nem fogok helyetted gondolkodni.

Az a baj, hogy te kötöd az ebed a karóhoz.
ÉS baromi okosnak hiszed magadat. Nem kell másokat észhez téríteni, nem a Te dolgod.
Ahogy az sem, hogy magas lóról osztod az igét hogy mi a reális mi nem, mi a film mi nem, mi a mondanivaló, mi nem.

A fantasy miért fantasy? Mert a fantázia szülte. Ezzel az erővel az elsőtől az utolsó képkockáig lehet nyálazni hogy mi nem reális. Kit érdekel? Ez a jó benne. Akkor fikázzuk végig az összes gyűrűk urát is, azt hiszem rámenne pár hónapod az egészre :nevet:

Tényleg inkább told be az 1920-as vhs-t ha az annyira tetszik.
Vagy pedig ndíts egy anti-avatar, éljen az 1920as némafilm blogot.  :omg:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1864 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 15:08

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:19

én ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy látatlanban leírni egy filmet butaság.

könyörgöm ne ragadjunk már le itt, egy valaki mondta, hogy nem fogja megnézni a filmet mert a laposorrú kékszínű lényektől hányhatnákja van.

Aztóta mindenki azzal kezdi az érvelését, hogy nem kell látatlanban leírni  :D

#1865 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 15:21

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 13:54

Keresztbe nincs akkora az ország, hol él kend? :Đ Egy csomó nagyvárosban van CC, tudomásom szerint majdnem mindben van 3D-s terem és vetítő.

Oda-vissza, tessék értelmezni.

Szerkesztette: SuMMeR 2009. 12. 30. 15:21 -kor

#1866 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 15:50

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 13:54

? :Egy csomó nagyvárosban van CC, tudomásom szerint majdnem mindben van 3D-s terem és vetítő.

Sorold má' fel hogy hol? Ne csak hülyeségeket dumálj, hogy csomó 3d terem.  :omg: Debrecen, Szeged, Miskolc talán, de nem csomó. És mindegyik messze van, hogy eg 3d-s filmért vonatozzak. Szolnok, Jászberény méretű városokban nincs 3d, örülünk a multiplexnek is...  :D Persze sok CC van (itt Szolnokon is,) de 3d? Majd valamikor 10 év múlva.

Na utánanéztem:
3D Cinema City vidéken: Debrecen, Pécs, Székesfehérvár, Szeged, Miskolc, Győr.
6 vidéki nagyváros.... a csomó nálam legalább 12-től kezdődik. :)

Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 12. 30. 16:21 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1867 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 16:16

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 16:50

3D Cinema City vidéken: Debrecen, Pécs, Székesfehérvár, Szeged, Debrecen, Miskolc, Győr.
7 vidéki nagyváros.... a csomó nálam legalább 12-től kezdődik. :)

#1868 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 16:18

Avatarrol... mint CG-vel foglalkozo ember elfogult vagyok, nomeg volt kollegam es tobb magyar ismerosom is dolgozott a filmen... iszonyatos munka volt a filmben, brutalis komplexitas es (valaki szerint vagy latszik vagy nem...) iszonyatos mennyisegu technikai ujitas. Nalam az amugyis magasra tett lecet nagyon felulrol ugrotta. Az meg, hogy maga a film nezheto es elvezheto, plusz jo pont. Nyugodt szivvel vihettem el asszonyt a masodik nezesre es tervezzuk a harmadikat imaxban. Miutan kijotten megvolt a "hub+" erzes... nekem ennyi pont eleg.

Azon meg csak rohogok, hogy milyen dolgokon megy nehol a vita... bakter ez egy scifi-fantasy keverek es nem egy David Attenborough film. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1869 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 16:21

Idézet: petyus_ - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 16:16

annál jobb, akkor csak 6...  :Đ

javitva.

Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 12. 30. 16:21 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1870 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 17:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 15:08

könyörgöm ne ragadjunk már le itt, egy valaki mondta, hogy nem fogja megnézni a filmet mert a laposorrú kékszínű lényektől hányhatnákja van.

Igen, es meg ezek utan azt irtam, hogy azert majd 1080p-ben csak megnezem... bar az nem sokat segit hogy itt Fantasyt emlegettek (azt hittem sci-fi), mert ha van az animen kivul mufaj amitol hanyok akkor az a fantasy, es az se, hogy toltottem egy sample-t (nem, nem akartam megnezni cam verzioban) es kiderult szamomra, hogy ezeknek az izeknek farkuk van... :) Komolyan, mint valami elcseszett kek macskak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1871 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 17:40

Magad fosztod meg egy remek filmtol, nem minket. Amugymeg en se ertem mit kell itt vergodni... nemjon be, nemjon be...  :)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1872 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 17:41

És még a kezükön is csak 4 ujj van, felháborító! :D

Egyébként inkább sci-fi, mint fantasy a film. Mondjuk a Na'vi-s részek elmennek fantasynek is, ott nincsenek technikai kütyük.

#1873 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 17:42

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 16:18

Avatarrol... mint CG-vel foglalkozo ember elfogult vagyok, nomeg volt kollegam es tobb magyar ismerosom is dolgozott a filmen... iszonyatos munka volt a filmben, brutalis komplexitas es (valaki szerint vagy latszik vagy nem...) iszonyatos mennyisegu technikai ujitas. Nalam az amugyis magasra tett lecet nagyon felulrol ugrotta. Az meg, hogy maga a film nezheto es elvezheto, plusz jo pont. Nyugodt szivvel vihettem el asszonyt a masodik nezesre es tervezzuk a harmadikat imaxban. Miutan kijotten megvolt a "hub+" erzes... nekem ennyi pont eleg.

Azon meg csak rohogok, hogy milyen dolgokon megy nehol a vita... bakter ez egy scifi-fantasy keverek es nem egy David Attenborough film. :Đ

:up:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1874 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 17:45

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 17:40

Magad fosztod meg egy remek filmtol, nem minket.

Az eddig elhangzottak alapjan inkabb egy remek techdemotol, de lenyegben mindegy, nem vergodok, csak leirtam, mi taszit benne... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1875 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:00

Én se várok tőle sokat, nemisértem mit lehet ennyit vitatkozni egy animációs mesefilmről.
Érzésem szerint erősen egyszernézős lesz.
Persze moziban, 3d-ben biztos fasza, csak arra meg nincs lehetőség itt :)

Szerkesztette: Valdy 2009. 12. 30. 18:01 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1876 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:03

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 18:18

Nyugodt szivvel vihettem el asszonyt a masodik nezesre es tervezzuk a harmadikat imaxban. Miutan kijotten megvolt a "hub+" erzes... nekem ennyi pont eleg.

Mi is megyunk majd megegyszer 3D-re, asszony akarja raadasul nem is en :)

#1877 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:19

Ontopic a kérdésem, mert Avatar, szóval mi a különbség az IMAX meg a 3d között, semmi csak az elnevezés vagy esetleg akad vmi? Megsasolnám ezt a filmet, ha már szünet van, de ha jól látom egyedül az Arénában van Pesten IMAX, jegyet kissé nehéz 6-áig szerezni oda, viszont látom máshol fut Avatar 3d néven, ez most ugyanaz? Bocs ha volt téma régebben, de nem világos, hogy akkor most IMAX-3d-2d ez 3 különböző dolog vagy csak 2... :(

#1878 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:27

Nos még nem szedtem össze magamat annyira, hogy Avatar-témában megfogalmazzam filmesztétikai diszplicínáimat, ugyanakkor így félrészegen felzennék egy költői kérdést a tisztelt plublikumnak.
Vajon el tudjátok-e dönteni egy 56 kbs tömörítésű zenéről, hogy tetszik vagy nem vagy pedig minimum 320 kell hozzá?
Én igen. Nincs több kérdésem.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1879 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:51

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 18:19

Ontopic a kérdésem, mert Avatar, szóval mi a különbség az IMAX meg a 3d között, semmi csak az elnevezés vagy esetleg akad vmi? Megsasolnám ezt a filmet, ha már szünet van, de ha jól látom egyedül az Arénában van Pesten IMAX, jegyet kissé nehéz 6-áig szerezni oda, viszont látom máshol fut Avatar 3d néven, ez most ugyanaz? Bocs ha volt téma régebben, de nem világos, hogy akkor most IMAX-3d-2d ez 3 különböző dolog vagy csak 2... :(

Vertikálisan többet látsz az imaxban http://aspectratio.files.wordpress.com/200...ditorium_01.jpg
Kb ilyen az arénában is a terem. batman imax verzió: http://aspectratio.files.wordpress.com/200...parison-img.jpg
Ilyen teremben mehet 2D és 3D film is, az avatar 3D-ben megy. A 3D hatás kb ugyanolyan mint egy sima CinemaCity 3D vetítés. Imax ajánlott, ha van rá lehetőséged.

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 12. 30. 18:52 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1880 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:55

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 18:27

Nos még nem szedtem össze magamat annyira, hogy Avatar-témában megfogalmazzam filmesztétikai diszplicínáimat, ugyanakkor így félrészegen felzennék egy költői kérdést a tisztelt plublikumnak.
Vajon el tudjátok-e dönteni egy 56 kbs tömörítésű zenéről, hogy tetszik vagy nem vagy pedig minimum 320 kell hozzá?
Én igen. Nincs több kérdésem.

Majd gyere vissza ha kijózanodtál..
Senki nem mondta, hogy 2D-ben szar lenne, de a 3D olyan pluszt rak hozzá az élményhez, hogy kár lenne kihagyni. De hallgass nyugodtan Santanát vagy akár Tiestot 56 kbps-el, az összes apró részlet nélkül igencsak szarul fog szólni mindkettő.
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »