HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:57

NYah megnéztem én is,végre,a dájhárd 4.0-t
kár volt  :(  az egész film olybá tűnt vmi vmi meseadon egy akció mesefilm a koránkelő gyerekeknek....

egyedül Mary Elizabeth Winstead volt értékelhető esztétikailag ;)

és ugyan nem most látom elöször de megint kezdenek visszatérni a mozisok a studioban felvett "ulunkazautoban hátunk mogott meg suhan a odavetitett táj"efekthez....

Tegnap láttam egy Woody Allen filmet..az szórakoztatott ez nem

term. szvsz!

#602 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 05:55

Idézet: thomasfox - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 23:57

és ugyan nem most látom elöször de megint kezdenek visszatérni a mozisok a studioban felvett "ulunkazautoban hátunk mogott meg suhan a odavetitett táj"efekthez....

Ez nekem is feltűnt. Baromi idegesítő volt a sok mű hátteres, stúdióban felvett jelenet. Olyan "olcsójános" hatása van tőle az egésznek, hogy "na, mi van már ezen is spórolnak"?  :( A PC McClane meg egy vicc.
Szerintem ez a leggyengébb rész (és még így is hozza a mai szintet).
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#603 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:52

Kép

Sunshine

Az egyik legjobb Sci-Fi amit az utobbi idoben lattam. Igaz sok embernek nem tetszett a 3. act-ben bemutatott fordulat, engem azert annyira nem zavart.

Az extended trailert ne nezzetek meg, allitolag majdnem az osszes poent lelovei a filmben!
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#604 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 16:48

Jól látom, hogy Danny Boyle rendezte? :hemuveg:
Akkor nem lehet rossz ...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#605 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 19:46

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:52

Sunshine

Az egyik legjobb Sci-Fi amit az utobbi idoben lattam. Igaz sok embernek nem tetszett a 3. act-ben bemutatott fordulat, engem azert annyira nem zavart.

Az extended trailert ne nezzetek meg, allitolag majdnem az osszes poent lelovei a filmben!

Már korábban én is ajánlottam. Szerintem jó, de újra nézve is még mindig zavar a vége, már mint a kivitelezés. Megfigyeltem, hogy az angoloknak mániájuk akció közben a kamerát rángatni, nincs egy tiszta kép sem, hihetetlenül kusza a vágás. A Sunshine-t én mindig csak a vége csavarig birom, utánna, ahogy elkezdődik a bohóckodás én rosszul vagyok mindig a látvány kuszaságától. A Hot Fuzz-nál is, azokat részeket, ahol a kameraman epilepsziás rohamot kap, azokat egy szemmel nézem. Pedig mind két film zseniális lehetne. Valami normális kameramann vagy operatőr, vagy az egész kamera kezelő személyzetet le kell cserélni.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#606 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 23:24

A Forrás / The Fountain, szerintem egy nagyon jó, SZÉP film, abszolút csak ajánlani tudom.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#607 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 01:08

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 20:46

... Valami normális kameramann vagy operatőr, vagy az egész kamera kezelő személyzetet le kell cserélni.

Ez inkább a rendező sara. Ha ő így képzelte el a jelenetet, akkor "rángatni" fog a kép akárki is csinálja.
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#608 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 18:07

Idézet: acu - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 21:09

nem ez a lényeg, hanem hogy pont azt különíted el Goddardtól amivel megalapozta karrierjét.
Ha Buffy-ba ír epizódokat akkor szar, ha Lost-ba akkor meg király?

Nem, a Buffy szar, úgy, ahogy van. Szvsz. :Đ

#609 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 11. 18:16

Most van egy kis időm filmet nézni.

Tegnap megnéztem az Ember gyermekét (Children of men), őszintén szólva többet vártam tőle a neten olvasott vélemények alapján: közepes történet, ami engem időnként untatott, ráadásul mindez érdektelen dramaturgiával és számomra zavaróan sok kézikamerás felvétellel.

Ma A forrás (The Fountain) kerül sorra, remélem ez nem okoz csalódást.

Apropó, látta valaki a Keana: A prófécia c. francia animációs filmet?
http://www.odeon.hu/kat.phtml?id=6821
Vélemény?
Vagy a DM-ben vagy a Rossmannban (fene se emlékszik már az asszonnyal folytatott bevásárlótúra után...) láttam olyan 990,-Ft-os "dvd-turkálóban", a borítója alapján jónak tünt, de teljesen ismeretlen filmért ennyit sem vagyok hajlandó kockáztatni...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#610 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 16:55

Jah, hát az Ember Gyermekétől én is sokkal többet vártam. Unalmas, depressziós dráma. Semmi hangulat, realista lepusztult környezet, gyenge történet...

PG Die Hardról már elmondtam a véleményem. Bruce Willis azt mondja, nem dohányzik, mert akkor a gyerekek is elkezdenek dohányozni? Ugyan már, Brucie... Egy ilyen két lábbal a földön járó ember mint Bruce apánk nem lehet ilyen idióta. Egyszerű marketingszöveg. PG hivatalosan is sucks mostmár.

Na, tegnap megnéztem a Simpsons-t, mert kimaradt a Digi TV, HBO-n néztem volna éppen egy filmet.

Király volt, de kevés. Nem időben, egyszerűen nem feszítette szét igazán a TV kereteit.

A South Park: Bigger, Longer & Uncut és a Beavis and Butt-Head Do America ezt megtette már régen. Sokkal többet adott mindkettő, mint egy hosszú epizód. A Simpsons nem igazán...
Azért volt egy-két jó poén. "Fox... Yes, we are airing commercials during movies now". Na, ez kész volt. Matt Groening és tsai nem félnek beleharapni az őket etető kézbe. Persze csak óvatosan. :)

Remélem, a stáblistát senki nem hagyja ki. Maggie első szava: "Sequel." Ez is nagy volt... :Đ

Jah, és a Green Day-féle főtéma meg főleg a "Spider-Pig" betétdal is megér egy misét... :)

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 12. 16:58 -kor

#611 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 18:49

Idézet: spidey - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 17:55

Jah, hát az Ember Gyermekétől én is sokkal többet vártam. Unalmas, depressziós dráma. Semmi hangulat, realista lepusztult környezet, gyenge történet...

PG Die Hardról már elmondtam a véleményem. Bruce Willis azt mondja, nem dohányzik, mert akkor a gyerekek is elkezdenek dohányozni? Ugyan már, Brucie... Egy ilyen két lábbal a földön járó ember mint Bruce apánk nem lehet ilyen idióta. Egyszerű marketingszöveg. PG hivatalosan is sucks mostmár.

Na, tegnap megnéztem a Simpsons-t, mert kimaradt a Digi TV, HBO-n néztem volna éppen egy filmet.

Király volt, de kevés. Nem időben, egyszerűen nem feszítette szét igazán a TV kereteit.

A South Park: Bigger, Longer & Uncut és a Beavis and Butt-Head Do America ezt megtette már régen. Sokkal többet adott mindkettő, mint egy hosszú epizód. A Simpsons nem igazán...
Azért volt egy-két jó poén. "Fox... Yes, we are airing commercials during movies now". Na, ez kész volt. Matt Groening és tsai nem félnek beleharapni az őket etető kézbe. Persze csak óvatosan. :)

Remélem, a stáblistát senki nem hagyja ki. Maggie első szava: "Sequel." Ez is nagy volt... :Đ

Jah, és a Green Day-féle főtéma meg főleg a "Spider-Pig" betétdal is megér egy misét... :)

az ember gyermekének az egyik poénja a lepusztult realista környezet. ettől lesz hiteles. nemtudom mit vártál tőle, valami utópisztikus scifi világot? voltak benne erre utaló tények/tárgyak, de ha kicsit belegondolsz, 50 év múlva se fog nagyon máshogy kinézni pl Budapest se mint most. nemlesznek csilivili kacsalábon forgó paloták meg lebegő kocsik nagyjából ilyen lesz mint most.

ha az ember gyermeke nemtetszett akkor kíváncsi leszek a forráshoz mit fogsz szólni. tippem szerint az se fog tetszeni.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#612 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 18:55

Idézet: obersmith - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 19:49

az ember gyermekének az egyik poénja a lepusztult realista környezet. ettől lesz hiteles. nemtudom mit vártál tőle, valami utópisztikus scifi világot? voltak benne erre utaló tények/tárgyak, de ha kicsit belegondolsz, 50 év múlva se fog nagyon máshogy kinézni pl Budapest se mint most. nemlesznek csilivili kacsalábon forgó paloták meg lebegő kocsik nagyjából ilyen lesz mint most.

ha az ember gyermeke nemtetszett akkor kíváncsi leszek a forráshoz mit fogsz szólni. tippem szerint az se fog tetszeni.

Nem tudom, nem a csilivili számítógépek hiányoztak, hanem a hangulat. Olyan volt az egész film, mint amikor a 28 Nappal Később-ben menekülnek a lepusztult Angliában a zombik elől. Csak zombik helyett katonákkal. És egy terhes asszonnyal. Nekem nem igazán tetszett. Kicsit mesésebb, ötletesebb filmre számítottam, a végén komoly optimista felhanggal. A The Fountain azért teljesen más...

Más:

The Prestige, mint sci-fi :omg:

Becoming Jane - Anne Hathaway egyre komolyabb. De azért szeretjük.

Death Sentence - Nagy Max Payne meg Death Wish nyúlás Kevion Baconnal, de akkor is nagyon cool lesz.

No Country For Old Men - A Coen testvérek filmje. Bosszú(megint), Fargo hangulattal. Érdekes a főszereplő sérója, tipikus Coen. :) Arany Pálmára is volt jelölve.

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 12. 19:35 -kor

#613 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 19:21

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 19:16

Apropó, látta valaki a Keana: A prófécia c. francia animációs filmet?
http://www.odeon.hu/kat.phtml?id=6821
Vélemény?
Vagy a DM-ben vagy a Rossmannban (fene se emlékszik már az asszonnyal folytatott bevásárlótúra után...) láttam olyan 990,-Ft-os "dvd-turkálóban", a borítója alapján jónak tünt, de teljesen ismeretlen filmért ennyit sem vagyok hajlandó kockáztatni...

Hát, ha hiszel a Rotten Tomatoesnak, akkor ne vedd meg, mert látványorgia, semmi sztori. Én  nem szoktam hinni nekik. De azért 7%, elgondolkodtató... Ja, meg nekem a grafikus design sem tetszik. :)

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 12. 19:28 -kor

#614 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:16

Flood, de ezt nem lehet kihagyni: a PA! legénysége észrevette, hogy a Die Hard 4 "nem teljesen hiteles" számtech szempontból:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Teh intarweb rules :Đ

#615 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 12. 22:20

Idézet: obersmith - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 19:49

...

Bár a kérdés nem nekem szólt, de mivel az Ember gyermekét fentebb én vetett fel, bátorkodom én is válaszolni.

Úgy tűnik spidey fórumtárssal hasonló véleményen vagyunk: nekem A forrás (a szinkron szerint: A kút - vicces volt, hogy alatta a magyar felirat: A forrás...) tetszett, bár egyszerű történet, de rendkívül látványos, elgondolkoztató, egyáltalán nem szokványos film.
Tékából vettem ki, de gondolkodom, hogy megvegyem a filmet és a film zenéjét is.

A forrással kapcsolatban (is) elmondható, hogy a trailer igencsak becsapós, az alapján én egy akciódús, három, különálló történetből (melyeket a korszakokon átívelő szerelem köt össze) álló filmet vártam.
Ehhez képest egy lassú, egyáltalán nem akciódús, igazából egy központi történetből álló, nem is kicsit ezoterikus filmet kaptam.
De tetszett, moziban talán még hatásosabb lett volna, kár hogy nem játszották!

Spidey, kösz a hivatkozást a Kaena-val kapcsolatban (most látom, hogy az előző hsz-ben elírtam...), még elgondolkodom rajta.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#616 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 23:14

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:20

Bár a kérdés nem nekem szólt, de mivel az Ember gyermekét fentebb én vetett fel, bátorkodom én is válaszolni.

Úgy tűnik spidey fórumtárssal hasonló véleményen vagyunk: nekem A forrás (a szinkron szerint: A kút - vicces volt, hogy alatta a magyar felirat: A forrás...) tetszett, bár egyszerű történet, de rendkívül látványos, elgondolkoztató, egyáltalán nem szokványos film.
Tékából vettem ki, de gondolkodom, hogy megvegyem a filmet és a film zenéjét is.

A forrással kapcsolatban (is) elmondható, hogy a trailer igencsak becsapós, az alapján én egy akciódús, három, különálló történetből (melyeket a korszakokon átívelő szerelem köt össze) álló filmet vártam.
Ehhez képest egy lassú, egyáltalán nem akciódús, igazából egy központi történetből álló, nem is kicsit ezoterikus filmet kaptam.
De tetszett, moziban talán még hatásosabb lett volna, kár hogy nem játszották!

Spidey, kösz a hivatkozást a Kaena-val kapcsolatban (most látom, hogy az előző hsz-ben elírtam...), még elgondolkodom rajta.

én megragadtam a lehetőséget és megvettem dvdn a forrást (olcsó volt, pedig eredeti), zenéjét is sikerült megszereznem. clint mansell egyszerűen zseniális zenéket csinál.. itthoni mozikban azért nem mutatták be mert kint bukás volt, gondolom az amcsik nemszeretnek gondolkodni egy filmen. mindenesetre a dvd extráit megnézve némileg jobban értem a filmet már, bár korántsem annyira mint szeretném :D
Idézet (*Iguana*)

#617 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 23:27

Idézet: spidey - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 19:55

Nem tudom, nem a csilivili számítógépek hiányoztak, hanem a hangulat. Olyan volt az egész film, mint amikor a 28 Nappal Később-ben menekülnek a lepusztult Angliában a zombik elől. Csak zombik helyett katonákkal. És egy terhes asszonnyal. Nekem nem igazán tetszett. Kicsit mesésebb, ötletesebb filmre számítottam, a végén komoly optimista felhanggal. A The Fountain azért teljesen más...

Más:

The Prestige, mint sci-fi :omg:

Becoming Jane - Anne Hathaway egyre komolyabb. De azért szeretjük.

Death Sentence - Nagy Max Payne meg Death Wish nyúlás Kevion Baconnal, de akkor is nagyon cool lesz.

No Country For Old Men - A Coen testvérek filmje. Bosszú(megint), Fargo hangulattal. Érdekes a főszereplő sérója, tipikus Coen. :) Arany Pálmára is volt jelölve.

becoming jane: a rendező vagy valaki nagy heripotter fan lehet, weasley mama meg galagony prof egy filmben :D

death sentence: akár még jó is lehet, kicsit zokonvettem hogy a weboldalon a "poszter" stílusa egy az egyben sincity koppintás
Idézet (*Iguana*)

#618 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 23:57

Én szeretem az elgondolkodtató/elvont filmet, de A forrás baromira nem jött be. Nálam 2/10, az is csak a zene miatt.

#619 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 13. 00:09

egy Forrás kritika az xpress-röl:

Idézet

Darren Aronofsky filmjeivel kapcsolatban mindig a talmudista zsidó felsőbbrendűségi komplexusai jutottak eszembe. Minden, ami ősi és egyetemes, az zsidó, héber, izraelita. Az Isten zsidó-kódokkal itatja át a világot. Igaz, a héber nyelv és az egész Tóra a zsidóknál több mint 2000 évvel idősebb civilizációktól összelopkodott és eltorzított termék, de azért keményen nyomjuk a fél –és alulművelt világ pofáját ilyesfajta torzításokat a művészi szabadság jegyében.
Mel Gibson természetesen nem élhetett a művészi szabadsággal (nem is élt, és mégis szétszedte a cionista és liberális sajtó), Aronofsky természetesen a pofánkba hazudhatja az összes ökörségét.
A Forrásról az jutott eszembe, ami egy Mahler-szimfónia hallgatásakor szokott.
Lopjunk össze mindent, ami nem a miénk!
Aronofsky is ezt tette. Míg Mahler lazán kifosztotta a német, cseh, osztrák népzenét, Brahmsot, Brucknert, Wagnert, Beethovent, addig Aronofsky az egész európai mitológiát besöpri a nagy zsidó álmítoszba.
Természetesen itt is bele kell rúgnia a kereszténységbe a kontraszt kedvéért, természetes, hogy az inkvizíció téma lehet, melynek több évszázad alatt csupán ezrednyi halálos áldozata volt, mint amit a zsidóság 1945-46-ban művelt bosszúállás címén a német polgári lakossággal szemben.
Ugyanazt az aljasságot érzem ebben a filmben is, a kiválasztottság nagy héber öntömjénezését, mint az áthallásokkal teli 300 című filmben, melyben a zsidó filmverkli már az Irán elleni háborút készíti elő a ronda, lakkozott körmű buzeráns perzsák ábrázolásával, hogy egy amerikai farmeranya miért adja gyermekének életét a nagy cionista célokért. Itt pedig az alacsonyabrendű gójkultúra primitívsége fölött sugárzik át a nagy héber hérosz, s az átmosott agyú százmilliók pedig tömjénezve tombolnak a film csodás szépségein.

:D  :omg:  :bolond:  :pokeas2:  :wtf:  :think:

#620 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 00:40

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 0:57

Én szeretem az elgondolkodtató/elvont filmet, de A forrás baromira nem jött be. Nálam 2/10, az is csak a zene miatt.

Nekem sem tetszett, szerintem szimplán szar volt.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.