Vagy nem értek a filmekhez, vagy nem értek a látványhoz/CG-hez, de amit láttam az mitől baszott volna jobban oda, mint pl. a Mad Max 2., egy Aliens (hoppá!) vagy egy Gladiátor?
Filmes topic
Elküldve: 2010. 01. 04. 18:46
Vagy nem értek a filmekhez, vagy nem értek a látványhoz/CG-hez, de amit láttam az mitől baszott volna jobban oda, mint pl. a Mad Max 2., egy Aliens (hoppá!) vagy egy Gladiátor?
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2010. 01. 04. 18:54
Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 18:14
Amiket ideztem ettol a listatol fuggetlenul is sikerfilm volt a maga koraban, nem? Mindre rendesen bementek a moziba a nepek, egyik se egy cseh muveszfilm. A listad kezelhetetlen, nem lehet egy hatvanas evekben keszult film beveteleit realisan osszemerni a mai penzekkel.
Samott
Elküldve: 2010. 01. 04. 18:57
Nos, a mai napon a mai technikai lehetosegekkel elve mai szemmel nezve az Avatar ugyan azt nyujtja mint 197x-ben a Csillagok Haboruja. All-leejtos CG. Ezt 3D vagy anelkul is pofonegyszeruen ki lehet jelenteni. Hibatlanul valositattak meg minden egyes apro reszletet.
(ps: nem kell, hogy jobban odabasszon mint a Gladiator vagy Alien tette annak idejen, de boven eleg ha csak legalabb annyira odabasz hiszen volt kis technikai fejlodes azota es most ezeket az uj dolgokat hasznalva sikerult kivalora)
Elküldve: 2010. 01. 04. 20:29
Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 17:58

:Đ
Elküldve: 2010. 01. 05. 00:21
Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 17:47
(Amilyen szempontokra esetleg Te gondolhatsz az max szubjektiv szempont, de semmikepp sem objektiv.)
szerk. mar tobb mint 1 milliard dodonal tart. :Đ
Tény, hogy tudományos eszközökkel nem tudunk felmérni egy művészeti produktumot.
De.
A bevételnek/anyagi vonzatnak egyáltalán nem kell(ene) szerepelnie egy "valódi" "műalkotás" esetében az annak megítélésére felhasznált eszközök között.
Mert egy jó film nem kimondottan egy olyan termék (persze, az Avatar az), melyet kizárólag profitszerzés céljából hoznak létre. Persze itt a végtelenségig lehetne vitatkozni a "jó film" és a "film mint műalkotás vagy termék" fogalmakról, de azt hiszem, érthető a gondolatom.
Egy igazi műalkotásnak túl kell mutatnia önmagán, még akkor is, ha épp véletlenül marha sokat ér a piacon.
Elküldve: 2010. 01. 05. 07:24
Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 22:29
:Đ
Persze, Pocahontas, nincs is ezzel baj. Eleg sok korszakalkoto filmre ra lehet huzni valamilyen mas tortenet kontoset, a Gladiator is hanyszor fel lett mar dolgozva peldaul. Ettol fuggetlenul nagyon jo film, akarcsak ez.
Elküldve: 2010. 01. 05. 10:44
Idézet: Cellular - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 18:57
Nos, a mai napon a mai technikai lehetosegekkel elve mai szemmel nezve az Avatar ugyan azt nyujtja mint 197x-ben a Csillagok Haboruja. All-leejtos CG. Ezt 3D vagy anelkul is pofonegyszeruen ki lehet jelenteni. Hibatlanul valositattak meg minden egyes apro reszletet.
(ps: nem kell, hogy jobban odabasszon mint a Gladiator vagy Alien tette annak idejen, de boven eleg ha csak legalabb annyira odabasz hiszen volt kis technikai fejlodes azota es most ezeket az uj dolgokat hasznalva sikerult kivalora)
Egyáltallán nem értem, amit írsz.
Tehát az Avatarnak az a lényege, hogy a számítógépek és a grafikusok szoftverek segítségével milyen élethű világot alkottak? Ezen nem kell vitatkozni, tényleg állatian néz ki, engem pl. ilyen WoW-os fanvideókra emlékeztetett az egész. Tehát azért zsíratomállatrajkirály a látványvilág, mert CG és ahhoz képest az? Így elfogadom, bár láttam jobbat, de ez szubjektív.
Viszont ez innentől kezdve technikai köldöknézegetés.
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:20
Idézet: 7of9 - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 18:46
Maradjunk ennyiben. Az egyetlen dolog amit az avatar kapcsan senki sem mondhat el az az, hogy a vfx nem elsorangu, sot, sok helyen uttoro.
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:22
Idézet: 7of9 - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 10:44
Csak kivancsisagkepp, mire gondolsz ami jobb es CG?
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:23
Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 20:29
Van ilyen a StarWarssal meg a Harry Potterrel is. Megis sokan megnezik a HP-t es tetszik nekik. Mo-rol meg annyit, hogy a legnezettebb sorozat jol tudom, hogy a Baratok kozt?
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:28
Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 11:22
Mondjuk a Clone Wars.
Vagy a Final Fantasy, bár az nekem már túl élethű lett.
Szerkesztette: 7of9 2010. 01. 05. 11:33 -kor
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:37
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:39
Idézet: 7of9 - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 10:28
Ez jó vicc volt
Olyan meg nincs szvsz, hogy túl élethű...
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:40
Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 11:37
Komolyan gondolom. Lesz időm, du. leírom miért.
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:44
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:48
Idézet: 7of9 - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 12:28
clone wars? leginkább messzi felvételek voltak, vagy rohamöltözékbe csomagolt katonák. yodán meg eléggé látszik hogy pixelből van
final fantasy a maga korában tényleg volt olyan jó cg-ben mint ma az avatar (szerintem), de ha megnézed, az ottani száj-, és arcmimika, a kezdetleges módon folyton nyitott emberi kézfejek (tipikus humanoid cg-betegség hogy annyira elfelejtik szegény modellerek hogyan szokta használni az ember a kezét mozgás közben hogy legtöbbször marad az irreálisan szétnyitott tenyér, elálló ujjakkal), a még érezhetően néhol irreális gravitáció/fizika mindmind olyan dolog, amit az avatar cg-s stábjának 99%-osan sikerült olyan szinten megoldania, hogy ha nem tudnád hogy ez egy nemlétező környezet, nem, vagy csak nagyon nagyon odafigyelve tudnád megmondani hogy mi az igazi és mi nem. ami nem kis teljesítmény.
gondolok itt főleg az otthon fa összedőlésére (fa hasadást modellezni a méretét és az arányokat figyelembevéve a sok levéllel meg minden egyéb részecskével ....huhhh. le a kalappal)
félreértés ne essék, nem vagyok egy olyan elvakult avatar-védő mint amilyen elvakult avatar-szapuló samott (
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:51
Elküldve: 2010. 01. 05. 11:52
Idézet: obersmith - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 11:48
Na, felreertes ne essek, en se szidtam a latvanyvilag megvalositasat, sot ilyen velemenyekkel se nagyon talalkoztam meg. (mas kerdes hogy hanyingerem van a macskazsirafok latvanyatol) A fizikat szoktak hianyolni, meg az elcseszett giccses fantasy vilagot... de technikai kifogas nem nagyon volt.
Samott
Elküldve: 2010. 01. 05. 12:01
Idézet: obersmith - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 11:48
Nem ugyanarról beszélünk.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2010. 01. 05. 12:18
A fimltörténeti mérföldkőnek mondott látványról:
Az Avatar világa számomra túl műanyag és túl mesterséges ahhoz, hogy elhiggyem, ez is egy Isten által teremtett világ. Tudom, hogy talán Boba /?/, aki ért a cg-hez /és őszintén remélem, elmondja, milyen szemmel kellett volna látnom a filmet/, én nem, csak azt írhatom le amit láttam. Kevés "látványfilmet" néztem meg eddig, amiben ennyire lejött, hogy KAMU az egész. Amellett, hogy a navik kinézete nekem lol-kategória /mondom, abszolút ilyen WoW-os, vicces animok fíling/, szóval méghogy a mozgásuk, mimikájuk életszerű... Már ahogy a kirakati próbababák mozognának, na meg a madaras jelenet, na kb. a Heroes 3 ban jobb a griffek animációja. Táj, erdő: egyrészt azért nekem a világító aljnövényzet már nagyon a ló túloldala, amúgy meg idegesített, hogy nem oda fókuszált a kamera, ahova Te akartál. (A normál, 2D-s Avatar HD verzióját várom, hogy meg tudjam nézni az erdő azon részeit is, ami ENGEM érdekelt volna és nem a rendezőt.)
Még a 3D-ről: A filmben szereplő 3D-s efektek annyik voltak, mikor a gonosz kapitány monológot tartott, mikor az információs központban a képernyő benyúlt a mozivászon elé, stb. A durvább akciójelenteknél már nem tudták kihangsúlyozni ennek előnyeit. Sőt.
/ja, itt említeném, hogy ez az imax/3dlófasz szerintem kamu, vagy valami beetetés propaganda, szerintem egyáltalán nem adnak annyi bónuszt, mint ahogy hisztizett mindenki az elfogyott jegyek miatt./
folyt.köv.

Súgó
A téma zárva.