HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 09. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2013. 05. 09. 08:56

1977 az évszám (Ender's game/Végjáték)

Szerk.: Tudom ajánlani a könyvet, nekem nagyon bejött. A folytatásokat már nem bírtam, de az első részt nem tudtam letenni.

Na de a film most keszul. Engem nem gyozott meg a trailer, gyerekekre epiteni egy filmet minding nagyon kockazatos.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2522 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 05. 09. 09:46

Na de a film most keszul. Engem nem gyozott meg a trailer, gyerekekre epiteni egy filmet minding nagyon kockazatos.

Samott

Na de ha gyerekekről szól, akkor? Egy gyerek a főszereplője. Nem építheted másra. a Starship troopers a bogarak elleni csatákról szólt, itt azért közel sem ez a fő a történetben. Ennél több azért már lehet spoiler lenne. Ender amúgy egy kisfiú, asszem 6 éves, ő a főszereplő.
Nekem bejött a trailer, de olvastam is a könyvet, tehát tudom hova kötni.

Szerkesztette: A.J. Crowley 2013. 05. 09. 09:06 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2523 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2013. 05. 09. 10:04

Nekem bejött a trailer, de olvastam is a könyvet, tehát tudom hova kötni.

Nyilvan ez a kulcs, es en csak a kivulallo szemevel lathatom a dolgot (hiszen nem olvastam a konyvet) - ezert ertekeljuk maskent.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2524 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 05. 09. 10:52

Nyilvan ez a kulcs, es en csak a kivulallo szemevel lathatom a dolgot (hiszen nem olvastam a konyvet) - ezert ertekeljuk maskent.

Samott

Ezért írtam némi plusz információt. Ha ragaszkodnak a könyvhöz, akkor nem véres akciófilm lesz, mint a Starship Troopers, inkább lélektani dráma talán, némi CGI-vel.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2525 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 05. 09. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2013. 05. 09. 11:25

...Ha ragaszkodnak a könyvhöz, akkor nem véres akciófilm lesz, mint a Starship Troopers, inkább lélektani dráma talán, némi CGI-vel.

Remélem nem teszik, mármint a ragaszkodást.
Egyszerűen számomra érthetetlen az a "hájp" ami e könyv körül van.
Hozzáteszem, felnőtt fejjel olvastam napjainkban (tehát nincsenek gyermekkori nosztalgikus élményeim), de így egy hidegháborús utalásaiban elavult (amit valószínűleg a szerző is érzett, mert 1991-ben megjelent egy javított ("update") kiadás, éppen még elviselhető mértékben didaktikus gyermekregénynek tűnt - annak minden problematikájával (a főhősért izgulunk, de nem világos, hogy mi az, ami miatt ő képes valamire, amire a nagyobbak/felnőttek nem).
Lehet, hogy az 1985-ben megjelent könyv alapötletét adó 1977-es novella anno izgalmas volt, de mára már elszállt felette az idő.

Enyhe
Spoiler

u.i.1: hasonló (kisebbségi) véleményért már láttam hogy az illető retardált jelzőt kapott... :p

u.i.2.: a probléma onnan fakad, hogy valójában A holtak szószólója c. regényhez készült (szerintem kínban...) előzmény regény, melyben a szerző megalapozza az Ender-ciklus főszereplőjének motivációját.
Megjegyzem A holtak szószólója kb. 3000 évvel a Végjáték után játszódik...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2526 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 17:35

Hogy lehet egy irodalmi regény elavult bármilyen szempontból? Egy sci-fi esetében persze lehet mosolyogni, ha a jóslatok nem igazán váltak be, de akkor sincs értelme "újragondolni" a történetet. Jó volt az úgy a 80-as évek szintjén, ahogy volt. Nem világmegváltó regény a Végjáték, de sci-fi témában mindenképp jobb, mint az átlag. Amúgy a Végjáték 85-ös, a Holtak Szószólója 86-os, szóval nem a Végjáték készült utólag szerintem.

A filmtől nem várok túl sokat, valószínűleg pop-corn mozi lesz inkább, Hollywood nem nagyon mer mást csinálni.

#2527 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 05. 09. 18:04

OFF

Üzenet megtekintéseIdézet: SuMMeR - Dátum: 2013. 05. 09. 18:35

Hogy lehet egy irodalmi regény elavult bármilyen szempontból? Egy sci-fi esetében persze lehet mosolyogni, ha a jóslatok nem igazán váltak be, de akkor sincs értelme "újragondolni" a történetet. Jó volt az úgy a 80-as évek szintjén, ahogy volt. Nem világmegváltó regény a Végjáték, de sci-fi témában mindenképp jobb, mint az átlag. Amúgy a Végjáték 85-ös, a Holtak Szószólója 86-os, szóval nem a Végjáték készült utólag szerintem.

A filmtől nem várok túl sokat, valószínűleg pop-corn mozi lesz inkább, Hollywood nem nagyon mer mást csinálni.

1.) Miért ne lehetne elavult?
Minden elavul.
Ki olvas ma már Amadist, Manzonit?
Lassan Jókai is olvashatatlan a nyelvezete miatt.
(Mondom úgy, hogy az És mégis mozog a földet nagyon szerettem.)

2.) Nem azt mondtam, hogy hamarabb írta, hanem, hogy előzményregénynek szánta:
en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game

"In a commentary track for the 20th Anniversary audiobook edition of the novel, as well as in the 1991 Author's Definitive Edition, Card stated that Ender's Game was written specifically to establish the character of Ender for his role of the Speaker in Speaker for the Dead, the outline for which he had written before novelizing Ender's Game."

/OFF

Szerkesztette: scaurus 2013. 05. 09. 18:06 -kor

#2528 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 19:50

Ugye nem gondolod komolyan, hogy Jókai hibája, ha a nyelvezete "olvashatatlan"... Általában elég ritkán olvasok szépirodalmat, főleg nem magyart (végülis sci-fi/fantasy kedvelő volnék), de például nem egy Stendhal regényt olvastam már, vagy a legutóbbi ilyen jellegű könyv Victo Hugo Nevető Embere, viszont soha el nem gondolkoznék rajta, hogy valami újabb fordítás már nem ártana neki, mert még mindig "vagyok"-ot írnak "vok" helyett, hát ejnye, hogy értik ezt meg így a mai fiatalok.

Az más kérdés, hogy a sci-fi regényírók tudnak néha elég nagy öngólt rugni, mert tulajdonképpen jóslatokba bocsátkoznak, a jövő esetleg igazolja őket de általában nem. Például Verne Nautilusa igen jó találat, de más regényei meg elég tévesek mai szemmel (pl.: Utazás a Föld középpontja felé).

Filmeknél is hasonló a helyzet, van olyan film, ami kortól függetlenül nézhető (tipikusan a történelmi filmek), de van olyan, amiken tényleg elmosolyodik az ember. Nemrég néztem valami filmet, olyan 80-as évek közepe tájékán játszódott, és az egyik szereplő telefonfülkéből hívta fel valami ismerősét. Kíváncsi lennék, hogy ez a jelenet mikorra lesz teljesen elképzelhetetlen a fiataloknak.

#2529 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 14. 10:46

http://filmvilag.hu/...hp?cikk_id=8619

A Bandai/ Kodansha/ Production IG/ Manga Entertainment hivatalos bejelentése szerint még idén megkezdődnek a Kiberiada című animációs film munkálatai. A 100 percesre tervezett nagyköltségvetésű mozifilm alapjául Stanislaw Lem Kiberiáda című kötete szolgál. Három történet kerül megfilmesítésre a Trurl és Klapanciusz hét utazása ciklusból: Mamoru Oshii (Ghost in the Shell) a Vérgőz király és a fenevad, Otomo Katsuhiro (Akira, Steamboy) A valószínűségi sárkányok, Shinji Aramaki (Appleseed) pedig a Hogyan épített Trurl és Klapanciusz másodfajú démont az okleveles zsivány számára című írást adaptálja. A hozzávetőlegesen 30 perces részekből, illetve rövid átkötő klipekből felépülő film egységes vizuális világát a látványtervezői posztra felkért Masamune Shirow (Ghost in the Shell, Dominion) alkotja meg, zenéjét Kenji Kawai, DJ Krush és Towa Tei komponálja.

"Ma, 2011. márciusában, kilencven évvel Stanislaw Lem születése után, a váratlanul ránk zúdult moziverzum-béke és filmvilágcsoda aranykorában sorra készülnek a köztudottan halhatatlan mester irodalmi művei alapján forgatott nagyköltségvetésű alkotások. A tavaly bemutatott Kiberiada sikerén"

merre van ugyan már ez a film, mert foszlányt sem találok róla sehol...

olyan van h The Clone Returns Home, de ehhez köze nincs.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 14. 10:47 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2530 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 05. 25. 11:38

Don Jon előzetes.

A sztori nem tűnik túl eredetinek, de kit érdekel, ha Scarlett Johansson is játszik benne. ;)

youtube.com/watch?v=6615kYTpOSU

#2531 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 12. 19:30

Na, ez most kib*szta nálam a biztosítékot!!! Jön a tornádó, amiben cápák(!) vannak, és csócsálják az embereket! :omg: :laugh:

F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#2532 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 07. 12. 20:30

Na, ez most kib*szta nálam a biztosítékot!!! Jön a tornádó, amiben cápák(!) vannak, és csócsálják az embereket! :omg:

Nalam listas. :)
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2533 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 07. 12. 20:30

Na, ez most kib*szta nálam a biztosítékot!!! Jön a tornádó, amiben cápák(!) vannak, és csócsálják az embereket! :omg: :laugh:

Ááá, ez nagyon nagy film, ahogy a náci holdbázisos is, még azt sem láttam. Simán várós. Azt bírom, hogy milyen komoly arccal játszanak a színészek. Jajj, nída gyüna rápülő csápa...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2534 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 13. 23:01

Rush (2013)

Kép

Jo volt, tetszett (animok nehol gagyicskak), de azert +1 neki! ;)

#2535 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 24. 19:13

Na errol se tudtam:

Kép

Samott

#2536 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 09. 29. 18:40

Bepótoltam néhány régi filmet.

A csodálatos Pókember (The Amazing Spider-Man) 2012-ből.
Filmipari hulladék, izzadtságszagú az egész, hiteltelen és inkoherens párbeszédek.
(Mondjuk, Emma Stone jól néz ki a filmben.)

Van Helsing (Van Helsing) 2004-ből.
Az alapötlet egész jó, de a forgatókönyv annyira rossz, hogy ez is csak egy filmipari hulladék.

Szerkesztette: scaurus 2013. 09. 29. 18:40 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 10. 06. 17:59

Megtekintettem a Lenyűgöző teremtmények (Beautiful Creatures) c. opuszt.

Minden megbicsakló dramaturgia, helyenként kifejezetten gagyi CGI ellenére nézhető, szerethető film, ami köszönhető:
- a két főszereplőnek (végre nem a "Tökéletes Nő" és az "Álompasi" karakterek)
- Jeremy Irons-nak, akinek a puszta megjelenése emeli a nívót (még a béka segge alól is)
- helyenként kifejezetten vicces.

Esős szombat délutánra tudom ajánlani.
(A filmben a kiválasztás-jelent után érdemes figyelni a főszereplő hölgy szemeinek változását.)

Szerkesztette: scaurus 2013. 10. 06. 17:59 -kor

#2538 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 19. 22:36

Gravity-t mindenképp ajánlom. Csak azért nem 10/10 mert hibátlan film nincs, de amúgy nem tudok belekötni. Hihetetlen jól meg van csinálva, moziban, 3D-ben ajánlott, megéri.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2539 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 19. 22:41

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2013. 10. 06. 18:59

Megtekintettem a Lenyűgöző teremtmények (Beautiful Creatures) c. opuszt.

Minden megbicsakló dramaturgia, helyenként kifejezetten gagyi CGI ellenére nézhető, szerethető film, ami köszönhető:
- a két főszereplőnek (végre nem a "Tökéletes Nő" és az "Álompasi" karakterek)
- Jeremy Irons-nak, akinek a puszta megjelenése emeli a nívót (még a béka segge alól is)
- helyenként kifejezetten vicces.

Esős szombat délutánra tudom ajánlani.
(A filmben a kiválasztás-jelent után érdemes figyelni a főszereplő hölgy szemeinek változását.)

Csak Irons miatt nem lottem ki az elso felindulasomban.

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2013. 10. 19. 23:36

Gravity-t mindenképp ajánlom. Csak azért nem 10/10 mert hibátlan film nincs, de amúgy nem tudok belekötni. Hihetetlen jól meg van csinálva, moziban, 3D-ben ajánlott, megéri.

Gyanitom, hogy decemberre leveszik a musorrol, addig meg nem jutok haza... :(
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2540 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 20. 11:50

Nekem is be van tervezve, de még nemtudom mikor lesz rá érkezésem. De mindenképp kéne... (Pláne, hogy oda megyek amelyik cég csinálta, nem ártana ez miatt se megnézni.:) )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.