Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)
Elküldve: 2006. 10. 08. 10:44
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2006. 10. 08. 11:03
Idézet: Wyco - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 11:44
Köszi. Ha szinek feltúrbósításán a szaturációt érted, én nem szeretem piszkálni nagyon a természetesség fontosabb számomra. A csíkot próbáltam de nem jön be nekem/képnek valahogy elrontja...
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !
Elküldve: 2006. 10. 08. 11:59
Idézet: bbence - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 22:26
Baromi jók ezek a képek..! Mondjuk spec. én a búzamezőket ff-ben szeretem a legjobban, mert baromi kontrasztosak úgy...
Elküldve: 2006. 10. 08. 16:45
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 23:31
es most esett le, hogy meg senki nem kerdezte: Reni mit szol a sorozathoz, no meg a nagy kephez? (ez egy eleg fontos szempont am!)
Sziasztok!
Reni azt szólja hozzá, hogy egyrészt örül és tetszenek neki, másrészt meg van lepve.
Az hogy némelyik kicsit kancsal lett nekem is feltünt, Ádámtól, tőletek derült ki, hogy miért van igy. Bár alapból nem avgyok kancsal, legalábbis nem tudok róla.
Egyébként köszi, hogy ennyit foglalkoztatok velük, bár igazából a dicséretek Qnadamot ileltik, tudom.
Elküldve: 2006. 10. 08. 19:47
Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 17:45
Model is kell hozzá, szóval vedd egy picit magadra is
Elküldve: 2006. 10. 08. 20:14
Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 17:45
Reni azt szólja hozzá, hogy egyrészt örül és tetszenek neki, másrészt meg van lepve.
Az hogy némelyik kicsit kancsal lett nekem is feltünt, Ádámtól, tőletek derült ki, hogy miért van igy. Bár alapból nem avgyok kancsal, legalábbis nem tudok róla.
Egyébként köszi, hogy ennyit foglalkoztatok velük, bár igazából a dicséretek Qnadamot ileltik, tudom.
Elküldve: 2006. 10. 08. 20:57
Idézet: gazdi - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 20:14
Hát akkor először is köszönöm.
Az objektiv másik oldalán dolgozó ember gondolatai. (Legalábbis az enyémek
Elküldve: 2006. 10. 08. 21:36
Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 16:45
a kamera objektivje egy szem. amikor az arcod fele forditod, akkor a szem mogotti tudat (a kep nezoje) ugy veli, hogy ranezel. ha ekozben nem a szemebe nezel, de o ugy veli, hogy megis, akkor tunik ugy, mintha bandzsitanal. ha a szemebe nezel (a kameraba bele egyenesen), akkor a szandek es a tett egybeesik, es termeszetes kepet kapunk.
tovabbi szep fotozasokat es meg szebb kepeket kivanok!
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 10. 09. 06:40
Idézet: Merlot - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 0:06
Meg kezdo vagyok - szivesen meghallgatnam a velemenyeteket!
Koszi!
Hangulatos képek szép fényekkel. Én majdnem mindet kissé máshová fordulva komponáltam volna, de ez csak egyéni ízlés kérdése és az én szűkebb látásmódomnak tudható be.
Elküldve: 2006. 10. 09. 08:47
1 sor 2, 3 es 2. sor 2: ha az eloter alapvetoen unalmas, mig a hatter izgalmas, akkor nem erdemes a horizontot tul magasra tenni, igy sok unalmas reszt vinni ezekbe. ilyen kepeknel amugy erdemes elszakadni a 2:3 aranytol, es szep hosszu kepet csinalni.
3. sor 1: a felul-alul keretezzuk a kepet nagyon szep (es klasszikus) gondolat, de vigyazni kell vele. egyfelol nem szabad (majdhogynem tilos), hogy a keretezo resz belelogjon a fo temaba (fa agai a napba, hegybe). erdemes ezeknel amugy az eletlen keretezessel is probalkozni: kis melysegelesseggel (tag blendevel) ha vegtelenre fokuszalsz, akkor az eloterben kozel levo dolgok elmosodnak. masfelol ugyelni kell ra, hogy ha nincs kulon funkcioja a nem szep elemeknek (ag a vizben), akkor inkabb ne rakjunk bele ilyeneket.
amugy nagyon igeretes probalkozasok! csak igy tovabb!
Elküldve: 2006. 10. 09. 11:36
Idézet: Savage - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 12:03
Sztem acd see explosure correction féle szín/kontraszt javításra (ilyenre) gondolt; én kicsit vényoabb kerete csinálnék; és egy fehér csík tényleg jól mutatna, vagy más szín és fekete csík.
Amúgy jó
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2006. 10. 09. 11:55
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:47
1 sor 2, 3 es 2. sor 2: ha az eloter alapvetoen unalmas, mig a hatter izgalmas, akkor nem erdemes a horizontot tul magasra tenni, igy sok unalmas reszt vinni ezekbe. ilyen kepeknel amugy erdemes elszakadni a 2:3 aranytol, es szep hosszu kepet csinalni.
3. sor 1: a felul-alul keretezzuk a kepet nagyon szep (es klasszikus) gondolat, de vigyazni kell vele. egyfelol nem szabad (majdhogynem tilos), hogy a keretezo resz belelogjon a fo temaba (fa agai a napba, hegybe). erdemes ezeknel amugy az eletlen keretezessel is probalkozni: kis melysegelesseggel (tag blendevel) ha vegtelenre fokuszalsz, akkor az eloterben kozel levo dolgok elmosodnak. masfelol ugyelni kell ra, hogy ha nincs kulon funkcioja a nem szep elemeknek (ag a vizben), akkor inkabb ne rakjunk bele ilyeneket.
amugy nagyon igeretes probalkozasok! csak igy tovabb!
Koszi mindenkinek az inputot!
Most, hogy a melobol ujraneztem a kepeket, megdobbentem, hogy ezen a monitoron mennyire masak a szinek, a fenyintenzitas...
Amugy van valami "trukk", hogy kell beallitani a monitort, hogy a szinek, tonusok leginkabb "valosagosak" legyenek - avagy hasonlitson arra, amit nyomtatas utan latnek?
Ami a magas horizontot illeti, jobbara tudatos, ugyanis van egy olyan "hibam", hogy mindig tul nagy helyet hagyok a tema feje folott. Lehet, most atestem a lo masik oldalara? Amugy - az otthoni gepemrol nezve - az elotert probaltam hangsulyozni, a viztukrot, az oszi fu zold-rozsda arnyalatait.
A keretezesi dolgot majd igyekszem megfogadni - azert is logattam bele, hogy ne egjen ki nagyon a nap.
Koszi megegyszer!
Blog
Elküldve: 2006. 10. 09. 12:02
"oszi fu zold-rozsda arnyalatai." ha ez az 1 sor 2. kepe: nem eles, es a baromi erdekes hatter elvonja rola a figyelmet. probalj meg egy temara koncentralni, es azt fenykepezni!
"ne egjen ki nagyon a nap": ha csak a napba logna bele (a nap magasabban volna), akkor lehet, hogy jo lenne. a hegybe belogas sehogy sem jo sajnos.
"mindig tul nagy helyet hagyok a tema feje folott": ez nem lehet igazi gond! tanulj meg vagni!
Elküldve: 2006. 10. 09. 12:06
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:02
"oszi fu zold-rozsda arnyalatai." ha ez az 1 sor 2. kepe: nem eles, es a baromi erdekes hatter elvonja rola a figyelmet. probalj meg egy temara koncentralni, es azt fenykepezni!
"ne egjen ki nagyon a nap": ha csak a napba logna bele (a nap magasabban volna), akkor lehet, hogy jo lenne. a hegybe belogas sehogy sem jo sajnos.
"mindig tul nagy helyet hagyok a tema feje folott": ez nem lehet igazi gond! tanulj meg vagni!
Jo pap holtig tanul!
Blog
Elküldve: 2006. 10. 09. 13:40
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 21:36
tovabbi szep fotozasokat es meg szebb kepeket kivanok!
Igyexem megjegyezni, köszi.
Elvileg pénteken kiderülhet mennyire sikerült.
Elküldve: 2006. 10. 09. 13:45
Idézet: Merlot - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:55
Most, hogy a melobol ujraneztem a kepeket, megdobbentem, hogy ezen a monitoron mennyire masak a szinek, a fenyintenzitas...
Ezzel aproblémával én is szembesültem. 1-2 képen annyira nem vált el pl a háttér meg ahajam a sötétben, mintha én is afalra lennék festve.
Elküldve: 2006. 10. 10. 12:31

Súgó
A téma zárva.