HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#641 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 08. 10:44

Savage: jo, bár ha szabad kritizálni akkor a szineket egy kicsit felnyomhatnád rajta, illetve kisebb és kevéssé sötét keretet használhatnál. esetleg ha mindenképp ragaszkodsz a feketéhez, akkor a belső oldalán huzhatnál egy kb 1-2 pixeles fehér csíkot.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#642 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:03

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 11:44

Savage: jo, bár ha szabad kritizálni akkor a szineket egy kicsit felnyomhatnád rajta, illetve kisebb és kevéssé sötét keretet használhatnál. esetleg ha mindenképp ragaszkodsz a feketéhez, akkor a belső oldalán huzhatnál egy kb 1-2 pixeles fehér csíkot.

Köszi. Ha szinek feltúrbósításán a szaturációt érted, én nem szeretem piszkálni nagyon a természetesség fontosabb számomra. A csíkot próbáltam de nem jön be nekem/képnek valahogy elrontja...
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#643 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:59

Idézet: bbence - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 22:26

Néhány kép Skóciából. :) ...

Baromi jók ezek a képek..! Mondjuk spec. én a búzamezőket ff-ben szeretem a legjobban, mert baromi kontrasztosak úgy... :cool:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#644 Felhasználó inaktív   Kicsilány 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 08. 16:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 23:31

miert van az, hogy jopar kepen nem rad nez, hanem melled/foled? (szegeny ezeken olyan, mintha bandzsitana..)

es most esett le, hogy meg senki nem kerdezte: Reni mit szol a sorozathoz, no meg a nagy kephez? (ez egy eleg fontos szempont am!)

Sziasztok!

Reni azt szólja hozzá, hogy egyrészt örül és tetszenek neki, másrészt meg van lepve. :) És fogalmam sincs, miért beszélek E/3-ban. 

Az hogy némelyik kicsit kancsal lett nekem is feltünt, Ádámtól, tőletek derült ki, hogy miért van igy. Bár alapból nem avgyok kancsal, legalábbis nem tudok róla. :) Legközelebb majd tudom mire figyeljek. Bár msot érkeztek némileg ellentéts instrukciók...
Egyébként köszi, hogy ennyit foglalkoztatok velük, bár igazából a dicséretek Qnadamot ileltik, tudom. :) De még akkor is tiszta fura:)
Az élethez 3 dolog kell: csoki, csoki és csoki

#645 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 19:47

Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 17:45

Egyébként köszi, hogy ennyit foglalkoztatok velük, bár igazából a dicséretek Qnadamot ileltik, tudom. :) De még akkor is tiszta fura:)

Model is kell hozzá, szóval vedd egy picit magadra is :)

#646 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:14

Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 17:45

Sziasztok!

Reni azt szólja hozzá, hogy egyrészt örül és tetszenek neki, másrészt meg van lepve. :) És fogalmam sincs, miért beszélek E/3-ban. 

Az hogy némelyik kicsit kancsal lett nekem is feltünt, Ádámtól, tőletek derült ki, hogy miért van igy. Bár alapból nem avgyok kancsal, legalábbis nem tudok róla. :) Legközelebb majd tudom mire figyeljek. Bár msot érkeztek némileg ellentéts instrukciók...

:up: Szép belépő, üdv itt. Azt hiszem nem vagyok egyedül a kíváncsisággal, amivel az objektív másik oldalán dolgozó ember gondolatait várom. Először is grat a kitartásodhoz és ahhoz, hogy idejöttél beszélgetni.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#647 Felhasználó inaktív   Kicsilány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:57

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 20:14

:up: Szép belépő, üdv itt. Azt hiszem nem vagyok egyedül a kíváncsisággal, amivel az objektív másik oldalán dolgozó ember gondolatait várom. Először is grat a kitartásodhoz és ahhoz, hogy idejöttél beszélgetni.

Hát akkor először is köszönöm. :)

Az objektiv másik oldalán dolgozó ember gondolatai. (Legalábbis az enyémek :) ) Fontosnak tartom, hogy mind a fotós, mind a modell alapvetően jól érezze magát a fotózáson. Illetve, hogy tényleg érdekelje amit csinál, mert egy "halálra unom magam modell" nem feltétlenül üditő látvány és nem könyniti meg ahelyzetet. Nálam  maximálisan bejött mindkettő, valószinüleg innen a kitartás és a türelem. Ami pedig nekem sosincs és nem is volt.  De akkor a 120. lefutott köröm után, kissé lihegve se akartam elküldeni Qnadamot a fenébe. :) Mert érdekel milesz, miylen lesz, hogy lesz, és bár még ujdonság számomra, szeretem ezt csinálni. :)

#648 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:36

Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 16:45

Legközelebb majd tudom mire figyeljek. Bár msot érkeztek némileg ellentéts instrukciók...

a kamera objektivje egy szem. amikor az arcod fele forditod, akkor a szem mogotti tudat (a kep nezoje) ugy veli, hogy ranezel. ha ekozben nem a szemebe nezel, de o ugy veli, hogy megis, akkor tunik ugy, mintha bandzsitanal. ha a szemebe nezel (a kameraba bele egyenesen), akkor a szandek es a tett egybeesik, es termeszetes kepet kapunk.

tovabbi szep fotozasokat es meg szebb kepeket kivanok! :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#649 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 23:06

Szombat reggel lottem ezeket.
Meg kezdo vagyok - szivesen meghallgatnam a velemenyeteket!
Koszi!

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Szerkesztette: Merlot 2006. 10. 08. 23:07 -kor

'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#650 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 05:34

Szép képek!Csak így tovább!!

#651 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 09. 06:40

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 0:06

Szombat reggel lottem ezeket.
Meg kezdo vagyok - szivesen meghallgatnam a velemenyeteket!
Koszi!

Hangulatos képek szép fényekkel. Én majdnem mindet kissé máshová fordulva komponáltam volna, de ez csak egyéni ízlés kérdése és az én szűkebb látásmódomnak tudható be.

#652 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:47

Merlot: a kepek szepek, hangulatosak. most nincs idom megnezni oket, igy csak a kis kepek alapjan lathato hibakra mutatnek ra (de ez nem azt jelenti, hogy csak hibak lennenek, mindosszesen ezt erdemes leirni, hogy tanulj belole!)

1 sor 2, 3 es 2. sor 2: ha az eloter alapvetoen unalmas, mig a hatter izgalmas, akkor nem erdemes a horizontot tul magasra tenni, igy sok unalmas reszt vinni ezekbe. ilyen kepeknel amugy erdemes elszakadni a 2:3 aranytol, es szep hosszu kepet csinalni.

3. sor 1: a felul-alul keretezzuk a kepet nagyon szep (es klasszikus) gondolat, de vigyazni kell vele. egyfelol nem szabad (majdhogynem tilos), hogy a keretezo resz belelogjon a fo temaba (fa agai a napba, hegybe). erdemes ezeknel amugy az eletlen keretezessel is probalkozni: kis melysegelesseggel (tag blendevel) ha vegtelenre fokuszalsz, akkor az eloterben kozel levo dolgok elmosodnak. masfelol ugyelni kell ra, hogy ha nincs kulon funkcioja a nem szep elemeknek (ag a vizben), akkor inkabb ne rakjunk bele ilyeneket.

amugy nagyon igeretes probalkozasok! csak igy tovabb!
a forum ma:

#653 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:36

Idézet: Savage - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 12:03

Köszi. Ha szinek feltúrbósításán a szaturációt érted, én nem szeretem piszkálni nagyon a természetesség fontosabb számomra. A csíkot próbáltam de nem jön be nekem/képnek valahogy elrontja...

Sztem acd see explosure correction féle szín/kontraszt javításra (ilyenre) gondolt; én kicsit vényoabb kerete csinálnék; és egy fehér csík tényleg jól mutatna, vagy más szín és fekete csík.

Amúgy jó :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#654 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:47

Merlot: a kepek szepek, hangulatosak. most nincs idom megnezni oket, igy csak a kis kepek alapjan lathato hibakra mutatnek ra (de ez nem azt jelenti, hogy csak hibak lennenek, mindosszesen ezt erdemes leirni, hogy tanulj belole!)

1 sor 2, 3 es 2. sor 2: ha az eloter alapvetoen unalmas, mig a hatter izgalmas, akkor nem erdemes a horizontot tul magasra tenni, igy sok unalmas reszt vinni ezekbe. ilyen kepeknel amugy erdemes elszakadni a 2:3 aranytol, es szep hosszu kepet csinalni.

3. sor 1: a felul-alul keretezzuk a kepet nagyon szep (es klasszikus) gondolat, de vigyazni kell vele. egyfelol nem szabad (majdhogynem tilos), hogy a keretezo resz belelogjon a fo temaba (fa agai a napba, hegybe). erdemes ezeknel amugy az eletlen keretezessel is probalkozni: kis melysegelesseggel (tag blendevel) ha vegtelenre fokuszalsz, akkor az eloterben kozel levo dolgok elmosodnak. masfelol ugyelni kell ra, hogy ha nincs kulon funkcioja a nem szep elemeknek (ag a vizben), akkor inkabb ne rakjunk bele ilyeneket.

amugy nagyon igeretes probalkozasok! csak igy tovabb!

Koszi mindenkinek az inputot! :respect:

Most, hogy a melobol ujraneztem a kepeket, megdobbentem, hogy ezen a monitoron mennyire masak a szinek, a fenyintenzitas...  :think: otthon valahogy sokkal teltebb szineket lattam es sotetebb tonust, mig itt mintha nem is ugyanazok a kepek lennenek.
Amugy van valami "trukk", hogy kell beallitani a monitort, hogy a szinek, tonusok leginkabb "valosagosak" legyenek - avagy hasonlitson arra, amit nyomtatas utan latnek?

Ami a magas horizontot illeti, jobbara tudatos, ugyanis van egy olyan "hibam", hogy mindig tul nagy helyet hagyok a tema feje folott. Lehet, most atestem a lo masik oldalara? Amugy - az otthoni gepemrol nezve - az elotert probaltam hangsulyozni, a viztukrot, az oszi fu zold-rozsda arnyalatait.

A keretezesi dolgot majd igyekszem megfogadni - azert is logattam bele, hogy ne egjen ki nagyon a nap.

Koszi megegyszer! :up:
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#655 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:02

szinkalibracio: csak baltas modszerekkel.. nem veletlenul foglalkoznak a kerdessel a legprofibb cegek sok-sok penzert..

"oszi fu zold-rozsda arnyalatai." ha ez az 1 sor 2. kepe: nem eles, es a baromi erdekes hatter elvonja rola a figyelmet. probalj meg egy temara koncentralni, es azt fenykepezni!

"ne egjen ki nagyon a nap": ha csak a napba logna bele (a nap magasabban volna), akkor lehet, hogy jo lenne. a hegybe belogas sehogy sem jo sajnos.

"mindig tul nagy helyet hagyok a tema feje folott": ez nem lehet igazi gond! tanulj meg vagni! :)
a forum ma:

#656 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:02

szinkalibracio: csak baltas modszerekkel.. nem veletlenul foglalkoznak a kerdessel a legprofibb cegek sok-sok penzert..

"oszi fu zold-rozsda arnyalatai." ha ez az 1 sor 2. kepe: nem eles, es a baromi erdekes hatter elvonja rola a figyelmet. probalj meg egy temara koncentralni, es azt fenykepezni!

"ne egjen ki nagyon a nap": ha csak a napba logna bele (a nap magasabban volna), akkor lehet, hogy jo lenne. a hegybe belogas sehogy sem jo sajnos.

"mindig tul nagy helyet hagyok a tema feje folott": ez nem lehet igazi gond! tanulj meg vagni! :)

Jo pap holtig tanul! :respect: Koszi!
Blog

#657 Felhasználó inaktív   Kicsilány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 21:36

a kamera objektivje egy szem. amikor az arcod fele forditod, akkor a szem mogotti tudat (a kep nezoje) ugy veli, hogy ranezel. ha ekozben nem a szemebe nezel, de o ugy veli, hogy megis, akkor tunik ugy, mintha bandzsitanal. ha a szemebe nezel (a kameraba bele egyenesen), akkor a szandek es a tett egybeesik, es termeszetes kepet kapunk.

tovabbi szep fotozasokat es meg szebb kepeket kivanok! :)

Igyexem megjegyezni, köszi. :)
Elvileg pénteken kiderülhet mennyire sikerült. :)

#658 Felhasználó inaktív   Kicsilány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:45

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:55

Most, hogy a melobol ujraneztem a kepeket, megdobbentem, hogy ezen a monitoron mennyire masak a szinek, a fenyintenzitas... 

Ezzel aproblémával én is szembesültem.  1-2 képen annyira nem vált el pl a háttér meg ahajam a sötétben, mintha én is  afalra lennék festve. :) Rosszul lettem, hogy miért iylen sötét, aztán kiderült, hogy kb. monitort kéne cserélni. :)

#659 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 12:31

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#660 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 10. 13:58

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 13:31

[IMG]roka.jpg

Irigy vagyok a helyzetre. :up:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.