HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#681 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 10. 22:02

ez milyen marhasag mar! bbence a kodos albionbol hozza a napsuteses kepeket, 7of9 meg a napsutotte balatonpartrol...

gyerekek, nem keveredtetek el valahova??? :D
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#682 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 10. 22:06

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 22:38

Hát ne zavarjon!  ;)
Sajnos igazán nincs jobb verzióm most, remélem lesz még ilyen köd, na meg időm is, majd körüljárom jobban a témát.
Amúgy a pecásra visszatérve a fekvő bot tényleg nem fontos, de az orsót miért szednéd ki?

A fekvő bot orsójára gondoltam. (Vagy arra a foltra, ami annak látszik.)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#683 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 22:09

Bbence: a szinproblémákat leszámítva a második képed tetszik :)

#684 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 06:23

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 22:06

A fekvő bot orsójára gondoltam. (Vagy arra a foltra, ami annak látszik.)

Világos, danke sehr!
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#685 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 06:51

Idézet: saen - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 15:52

Szerintem a róka közelítette meg őt, feltehetően lessátorban lapult :) Persze az is előfordulhat, hogy az eset másképp történt, de ez a leggyakoribb módja a vadon élő állatok becserkészésének.

Messziről észrevettem, igyekeztem úgy megközelíteni, hogy közte és köztem egy olyan összecsomagolt szénaboglya legyen, mint amin a róka áll a képen. Azután vártam, hogy közelebb jöjjön. Szerencsém volt. Az sem zavarta, hogy fényképezem. Úgy látszik, hogy nem látott egészében, az nem zavarta. A végén leugrott a boglyáról és elindult az én boglyám felé. Akkor készült az alábbi kép, sajnos a szemébe belóg egy gaz, esetleg érdemes lesz kiretusálni. Ahogy ehhez a képhez kihajoltam a boglya mögül, az már sok volt neki (nem bírta a látványt :Đ ), elszelelt.

Kép

A teleobjektíves postra válaszolva: talált, az elkövető egy 100-400L volt.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#686 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 09:13

Vasárnap este mikor barátnőmtől indultam hazafele furcsa dologra lettem figyelmes...az út közepén valami mászott... közelebb mentem, akkor vettem észre, hogy egy aranyos süni, mikor mellé értem összehúzta magát mint egy gombolyag... :) Sajnos pont ilyenkor nem hurcolok magamnál gépet...(bár barátnőm nem bánja, mert akkor többet foglalkozom vele :p)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#687 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 11:38

Thrawn, tetszenek a rókás képek, viszont ezeket nézegetve felmerült bennem egy kérdés. Ez a fajta bokeh minden kép esetében ilyen rajzolatú a 100-400-al ?

Köszi

#688 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 11:50

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 12:38

Thrawn, tetszenek a rókás képek, viszont ezeket nézegetve felmerült bennem egy kérdés. Ez a fajta bokeh minden kép esetében ilyen rajzolatú a 100-400-al ?

Köszi

Nem egészen értem, hogy érted, hogy ez a fajta? :think: Eléggé helyzetérzékeny a dolog. Az első képen a háttérben látható erdő és közöttem kb. félúton volt a róka, a kép 340mm-es 5.6-os blendével készült. A világos foltok az erdő megfelelő szögben álló levelei által visszatükrözött napfény.
A második képen is hasonló lehetett a háttér és a róka távolságának aránya. Ha érdekel, otthon szétnézek különböző hátterű képek után és majd linkelek párat.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#689 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 12:39

Hát, hogyismondjam. Elég erőteljesen befolyásolja a bokeh mintázatát a háttér, visszatetszenek rajta a növényzet kontúrjai. Ez minden képre jellemző, vagy csak ennek a képnek sajátja ?

#690 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 11. 12:56

Ha jól értem ugyanazt nehezményezed, mint én a Bigmánál, vagyis ha nem elég nagy a tárgy és a háttér távolsága (a tárgytávolsághoz képest), akkor nem elég elmosottak a kontrasztos tárgyak, hanem viszonylag kemény éllel vannak szétkenve (mint a fűszálak és a gallyak a második rókás képen). Ilyen típusú képen szépen mosott éleket csak itatós vagy jó helyre telepített lessátras fotókon láttam (de ekkor távol van a háttér a témától), illetve gyökkétszerezős 180mm-es makróobjektívvel készített madárfotón.

#691 Felhasználó inaktív   Kicsilány 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:06

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 6:51

Messziről észrevettem, igyekeztem úgy megközelíteni, hogy közte és köztem egy olyan összecsomagolt szénaboglya legyen, mint amin a róka áll a képen. Azután vártam, hogy közelebb jöjjön. Szerencsém volt. Az sem zavarta, hogy fényképezem. Úgy látszik, hogy nem látott egészében, az nem zavarta.

Vagy lehet, hoyg kifejezetten tetszett neki, mert egy modell karierre pályázó róka volt. :D
Az élethez 3 dolog kell: csoki, csoki és csoki

#692 Felhasználó inaktív   Kicsilány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:09

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 9:13

Sajnos pont ilyenkor nem hurcolok magamnál gépet...(bár barátnőm nem bánja, mert akkor többet foglalkozom vele :p)

Fotózd őt, és akkor vihetsz magaddal gépet is, meg foglalkozol vele is. :) Ez általában még férfiszemmel nézve is bejön. :)

#693 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:52

Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 17:09

Fotózd őt...

Kedvesem kihajt a világból, ha ötméteres körzetemben meglátja a fényképezőgépemet :D A képeimet szereti, de amikor vele vagyok, nincs kattintgatás. Ez nem panasz, sőt. :)

#694 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 17:36

Idézet: Kicsilány - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 17:09

Fotózd őt, és akkor vihetsz magaddal gépet is, meg foglalkozol vele is. :) Ez általában még férfiszemmel nézve is bejön. :)

Fotóztam őt is, de nem szereti... a szemem világa meg szebb képet csinál róla mint amilyet valaha is tudnék géppel készíteni...
Amikor vele vagyok nem nagyon kattintgatok, inkább teljes mértékben vele foglalkozom. :)
Szóval debaj -nak teljesen igaza van.  :respect:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#695 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:17

Egy kedves ismerősöm kétségbeesve fordult hozzám segítségért, de nem vagyok biztos a válaszomban, ezért kérem a segítségeteket. Tegnap kiutazott Belgiumba egy hétre fényképezőgéppel (350D) együtt, ma fényképezgetett volna, de csak ezt kapta:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerintem vagy a zár nem nyit teljesen, vagy a tükör nem tud felcsapódni. Most kértem tőle egy tükörfelcsapás-próbát és képeket több másodperces záridővel. Szerintetek mi lehet a gond?

#696 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:26

érzésre valamelyik ezek közül :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#697 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:27

Nem segédtükör probléma ez ? Mintha emlékeznék hasonlóra valakinek a 300d-jével történt a DSLR-es totyikban ilyesmi. Mondjuk ahogy én tudom ez 350d-re annyira nem jellemző.

Szerk: Exif alapján ez egy 300D, így 95% hogy segédtükör. 15k a javítása ha jól emléxem. 

Szerkesztette: RiCS 2006. 10. 11. 19:28 -kor

#698 Felhasználó inaktív   Kicsilány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:52

Nincs vele egyedül. Nemrég vágtak hozzám egy kupac képet, ilyenek voltak... Mivel emailben érkeztek, azthittem ott van a hiba...

Akkor csak én mozgok rosszul összerakott férfiak társaságában. Vagy énis rosszul vagyok összerakva. :) Barátaim közül többen szeretnek fotózni, bár inkább pillanatszerűen. A multkori képeket nézegetve, pedig a Kedvesemnek is eszébe jutott. Engem nem zavar. Bár tény, régen világgá mentem ha gépet láttam. De nyáron sokat mozogtunk egy igazán nagyon fotós sráccal, aki aztán állandóan. Igy jobban belegondolva mostanra annyira megszoktam, hogy az lenne a furcsa, ha Neki vagy ennek a néhány embernek nem lenne keze ügyében a gép... :)

#699 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 23:59

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 20:27

Nem segédtükör probléma ez ? Mintha emlékeznék hasonlóra valakinek a 300d-jével történt a DSLR-es totyikban ilyesmi. Mondjuk ahogy én tudom ez 350d-re annyira nem jellemző.

Szerk: Exif alapján ez egy 300D, így 95% hogy segédtükör. 15k a javítása ha jól emléxem. 

Én voltam a "szerencsés". :(
Tavaly szeptemberben ez volt a javítási költség: (Camera kft)

Idézet

Munkadíj: 18.800 Ft
Anyagköltség: 6.545 Ft
Összes javítási költség: 25.345 Ft

hasonló esetek:
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...26535&t=9099560
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...54726&t=9099560
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...41104&t=9099560
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#700 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 10:49

Bulifotózás topik, második felvonás.
Köszi a tippeket, utolag is. Tegnap voltam megint, ééés teljesen más módszer vált be nálam mint amit ti irtatok :)
Nekem ami bejött: ISO800 vaku alapon [nincs kompenzácio]. F4 v 4.5. Záridő attól függően hogy közel van az áldozat, vagy sem: 1/5-1/4-0.4"-0.3"
Utóbbi (0.3") már néhol kissé szellemképes ugyhogy azt ki fogom hagyni a jövőben.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.