HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1661 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:57

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:34

Ennél kicsit elkeserített a torzítás (mit lehet várni mondjuk widenál a kitobitól), Parlament épp készül beugrani a Dunába.

Nem inkább a kép a ferde? Persze lehet torzítás is, de itt a kép sem egyenes, mármint a horizont.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1662 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:19

Idézet: bbence - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:57

Nem inkább a kép a ferde? Persze lehet torzítás is, de itt a kép sem egyenes, mármint a horizont.

A jobb oldalon is van egy torony, az meg balra dől kicsit, ebből látszik, hogy az obi torzít.
De lehet, hogy kicsit dől is, majd megnézem.

Köszönöm bogdan!
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1663 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:37

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:34

Ennél kicsit elkeserített a torzítás (mit lehet várni mondjuk widenál a kitobitól)

Ez perspektivikus torzítás, minden hasonlóan nagy látószögű objektívnél ugyanilyen lett volna (kivéve a megfelelően beállított shift objektíveket).

(Lehet, hogy félreértettem a zárójeles megjegyzésedet, de nekem úgy tűnt, hogy ezt a torzítást a kitobjektív számlájára írod, és azt hiszed, hogy más nagylátószögű objektívvel a torzítás nem jelentkezne.)

#1664 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:21

Idézet: szeder - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 17:37

Ez perspektivikus torzítás, minden hasonlóan nagy látószögű objektívnél ugyanilyen lett volna (kivéve a megfelelően beállított shift objektíveket).

(Lehet, hogy félreértettem a zárójeles megjegyzésedet, de nekem úgy tűnt, hogy ezt a torzítást a kitobjektív számlájára írod, és azt hiszed, hogy más nagylátószögű objektívvel a torzítás nem jelentkezne.)

Hmm... valóban. Igazából az obi torzítására gondoltam, de már korábban feltűnt, hogy akkor másképp kéne torzulnia, de nem tudtam miért. Akkor ezért. Köszönöm a felvilágosítást :)

#1665 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:07

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 18:21

Hmm... valóban. Igazából az obi torzítására gondoltam, de már korábban feltűnt, hogy akkor másképp kéne torzulnia, de nem tudtam miért. Akkor ezért. Köszönöm a felvilágosítást :)

Látnál 1-2db 10mm-en készült portrét :D Majd küldök msn-en  :Đ
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1666 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 20:03

Áh, ez közérdeklődésnek örvendene :D Inkább ide tedd, ajtó-kukucskáló erő! :D

#1667 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:18

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 19:07

Látnál 1-2db 10mm-en készült portrét :D Majd küldök msn-en  :Đ

Eszembe jut a várgesztesi szitu, mikor az egyik arc valamilyen halszemmel próbált viccesen portrézni is kishíján felkoccantak az alany fogai a frontlencsén. ;)

#1668 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:22

Lőttem pár képet a kertből a naplemetés felhőkről mert nagyon szép erős színek voltak élőben. Próbáltam ezt HDRel+panorámával visszaadni, de a zaj nagyon erős lett rajtuk meg... na mindegy, megmondjátok mire figyeljek oda jobba köv és ezeken mit lenne érdemes csiszolni:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ver2: http://img.tar.hu/mcpite/img/27811361.jpg

Kép

Kép

:respect:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 07. 23:57 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1669 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:32

"megmondjátok mire figyeljek oda"
eros leszek: arra, hogy a kep tartalmazzon valami kulonlegeset is. nem mondom, szepek ezek, nagyon is, de mindenki csinal (en is!) ilyen kepeket, amikor friss a fenykepezoje. kicsit regebben irta valaki: naplemente ugy 150x van jol megfigyelhetoen magyarorszagon. ergo ez nem valami erdekes tema...
en is kineztem ma, hogy szepek a szinek, de ennyi. ahhoz, hogy KEP legyen sajnos tobb kell.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1670 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:43

Hogy-hogy zajosak lettek a HDR képek? Egy rawból akartad csinálni őket? Mert ennél könnyen előfordulhat zaj, ezért ha zajmentes kép kell, akkor kell a tripod + expo-bracketing.

#1671 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:47

egyszer megpróbáltam egy darab rawból hdr-t készíteni, de a photoshop visszadobta, hogy kevés a dinamika az értékelhető eredményhez :D (utóbb rájöttem, hogy igaza van :) )
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1672 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:04

bogdan: Igaz, a szép színek miatt kerekedtem mégis fel, meg mert már rég lőttem; jogos hogy unalmas téma :respect: .

Az tetszik a képeken, hogy olyan mintha égne valami, és a felhők mintha szobában a plafonon gomolygó füst lenne a tűzhöz...

zomgwtf: Még mindig játékfényképezőm van, ami hírből sem hallott a RAWról. Természetesen álvánnyal(+sw) csinltam a HDRes és panoráma képeket is.
Zajosnak picit zajosak voltak az eredeti képek, de összesítéskor nagy színes pixelhalmazokat csinált, így rengeteget melóztam (néha színeztem) hogy hasonlítsanak egy fényképre... Különben nem lenne ilyen részletes a felhő, hanem sokkal szimplább 1-1 sima képen, szinte csak 2D-sek, hasonlók mint az elsőn, bár azon is próbáltam tuningolni, utómunkával 'alulexponálni' és a rendessel egyesíteni... Hát nem olyan mint reméltem...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 08. 00:09 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1673 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:05

Sziasztok!

Elöljáróban annyit hogy az ősszel megdöglött a Minolta A1- esem szenzora
és a sony szerviz mondván hogy széria hiba, annak ellenére hogy már nemvolt garanciális,
felajánlotta hogy áprilisi határidővel megjavítja, vagy ha nemakarok várni, most visszafizeti az eredeti vételárat.
Én egy OLLÉ kiáltással elfogadtam a vétel árat.
Ezt csak érdekesség képpen mondtam. Ja és nem itthon történt.

Kérdésem az lenne, hogy valakinek van-e tapasztalata a Pentax K100D-ről, mert ő az elsődleges jelöltem.
A fentiek miatt kicsit húzodozok (sony ccd), bár azért ez egyel magasabb kategória.
Várom véleményeteket pro/kontra.

Előre is thx.

#1674 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:11

Bakker! Bocsánat a topik tévesztésért, most látom hogy ez a fényképezés nem a fényképezőgép!
Esetleges válaszok mehetnek oda is.
Bocsi még1x.

#1675 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:18

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 0:04

zomgwtf: Még mindig játékfényképezőm van, ami hírből sem hallott a RAWról. Természetesen álvánnyal(+sw) csinltam a HDRes és panoráma képeket is.
Zajosnak picit zajosak voltak az eredeti képek, de összesítéskor nagy színes pixelhalmazokat csinált, így rengeteget melóztam (néha színeztem) hogy hasonlítsanak egy fényképre... Különben nem lenne ilyen részletes a felhő, hanem sokkal szimplább 1-1 sima képen, szinte csak 2D-sek, hasonlók mint az elsőn, bár azon is próbáltam tuningolni, utómunkával 'alulexponálni' és a rendessel egyesíteni... Hát nem olyan mint reméltem...

Jóvanna, nem tudom mindenki profilját megjegyezni :)
Nem tudom milyen géped van, ezért megkérdezem: expo-bracketing van a gépeden?
1 db jpg-ből nem fogsz tudni normális HDR képet csinálni sajnos. Amit lehet vele csinálni az az, hogy az égboltra exponálsz (esetleg kicsit föléexponálsz), és ha maradt vmi adat a sötét területeken, akkor gyártasz egy világosabb képet, és így dobod össze a 2 képet. Viszont akkor zajhegyeket fogsz kapni, hogy elmegy a kedved az egésztől.

#1676 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:29

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 1:18

Jóvanna, nem tudom mindenki profilját megjegyezni :)
Nem tudom milyen géped van, ezért megkérdezem: expo-bracketing van a gépeden?
1 db jpg-ből nem fogsz tudni normális HDR képet csinálni sajnos. Amit lehet vele csinálni az az, hogy az égboltra exponálsz (esetleg kicsit föléexponálsz), és ha maradt vmi adat a sötét területeken, akkor gyártasz egy világosabb képet, és így dobod össze a 2 képet. Viszont akkor zajhegyeket fogsz kapni, hogy elmegy a kedved az egésztől.

Szerintem az egyetlen vagyok aki kis kompaktal fényképez itt. Samsung Digimax A40. Ha az AEB módra gondolsz, akkor van; de sajna csak fél fényérték különbséget tud (-1re vettem, így -1,5 -1 -0,5ösek lettek a képek a HDRhez, mert gyorsan mozogtak; bár kézzel készített -2 -1 0ással is próbálkoztam).

Sötétebbet próbáltam csinálni az egyikből és úgy, tudom hogy nem lesz több infó/dinamika, de másabb lett vmivel... abból nem volt AEB-s vagy kézzel alul&felül exponált képem...

De ezt láthatod a kettes képen szépen, hogy rendes HDR-es kép... kár hogy kinyírta a részleteket a sok zajtalanítás, de inkább így, mint nagy kékes lilás foltok meg konfetti a kép alján... :(

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 08. 00:35 -kor

#1677 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 01:13

nincs rajta érzékenységállítás? esetleg csillagos ég mód? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1678 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 01:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 2:13

nincs rajta érzékenységállítás? esetleg csillagos ég mód? :)

ISO 50/100/200/400 van, auton lőttem eleinte (100), majd 50en.
Csillagos ég? Éjszakai/naplemente/vízpart&hó, vagy mi az amire gondolsz?

#1679 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:07

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 0:04

bogdan: Igaz, a szép színek miatt kerekedtem mégis fel, meg mert már rég lőttem; jogos hogy unalmas téma :respect: .

Az tetszik a képeken, hogy olyan mintha égne valami, és a felhők mintha szobában a plafonon gomolygó füst lenne a tűzhöz...

mondom: gyonyoruek a szinek. de valami temat azert lehetne talalni ra, nem? egy maganyos fa, erdekes szikla, egy elrepulo madar, vagy mittomenmi.. ha valami plusz lenne benne, akkor mar konnyen lehet, hogy egeszen jo kep lehetne. (esetleg egy kicsit giccses, de ez engem pl. nem zavarna.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1680 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:22

"fentiek miatt kicsit húzodozok (sony ccd"

A világon sok százezer gép megy Sony CCD-vel évek óta. Gyengébb sorozatok minden márkánál előfordultak bármelyik alkatrésznél. Nekem K 100 D van, mit mondjak megy. Igaz hogy csak két hónapos. Különben van Pentax DSLR topic.

Szerkesztette: ottokar 2007. 01. 08. 11:23 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.