HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1801 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:38

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 15:26

Inkább kritizáld a képeket  ;)

Te meg ne kerülgesd a válaszokat semmitmondással. ;)

Szerintem kezdődhet a megválaszolós rész, kritikákat közben is kaphatsz.

#1802 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:41

most olvasom gazdi velemenyet: a fej tukorkepenek hianya igen helyenvalo megfigyeles! igaz ahhoz, hogy igazan ervenyesuljon tisztabb viz kene.

ja, es kernenk olyan fotokat is, amelyhez millios felszerelesre van szukseg!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1803 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:25

végre szinte mindenki aki fikázott most is fikázni kezdett ezt akartam :D

és nem véletlenül tettem ki ezeket a képeket ( azt hogy amit mondtam azt igazoljátok: ezért töröltem az exif adatot )

Ugye már miről is beszéltem senkit se érdekel mivel készült a kép ! , csak az hogy milyen a kép mire a válasz , butaság ..., és hogy minden szinte meglehet tenni kompaktal.

minőség sorrend (növekvő sorrendbe) :

Vizben madár
Kaktusz
Veréb
Sportfotó

Vizben madár :

S5000 (2004.05 havi kép) sajna ez volt a max zoomja ( így nem tudtam kiszedni az előtte lévő fát )és igen sajna ilyen minőségű az obija, kicsit életlen és zajos (iso 200, vajon akkro iso 800-on mi lenne sokan említettétek ugyan azt tudja..) Mélység élesség: mivel iso 200-al is ezt tudta produkálni hogy felemeljem a blande értéket még nagyobb iso kelett volna (itt a határ amit mondtam) ezután váltottam gépet

Kaktusz :

Canon 300D +10 000 ft-os obi ( 28-90  ) Ugye már jobb élesebb pontosabb (Kompozíció soha se mondtam én profi termlészet fotós vagyok, de nekem ez a kép nagyon tetszik , mert nem az volt a lényeg benne hogy csak 1 kaktusz ( hanem hogy kaktusz is tud szép lenni ) ) ezután gondoltam venni kellene 1-2 jobb obit vagy egy jobb gépet ,mert mindíg van valami ami korlátozik  ( amator felszerelés 300D+75-300+28-90  ), pl állatfotózás hihetetlen mert mire megközelíted nincs sehol vagy hogy ne vegyen észre kicsiben látom ( egy kis rész a képen ).

Veréb: ezt kihagyom ( mivel a fürdés képet felrakom holnap és kockáztatok :D )

Sportfotó:
Canon 20D +bigma ( NEM PROFI FELSZERELÉS !)
Ez a kép a nézők közül lett fotózva ,mivel közelre csak presses mehetett , és én nem voltam ,így előtted van egy drótháló + a hosszú farudak , így csak 1m-es területen lehettt ilyen képet készíteni, ahol kicsit levolt "lakva", így kétlem a mondatodat.  Ezzel a képpel írták alá velem a szerződést meg ( fotó-riporter , 2 helyre). A szerkesztőségben azt mondták ebben a képben minden benne ami erről a sportról szól ( lehet ők nem értenek hozzá :D ). 
Gazdi : Jót nevettem nagyot amit írtál :DD , jobb kompakton holvan 300 feletti zoom ?, ami ilyen minőséget ad ?, "és zársebesség megválasztása biztonságra törekvő" szerinted 100km/h felett megy egy motor és ez egy pillanat (1/250 sok  ? :D) , mint írtad neked is bigmád van gondolom így már mást írnál ciki ..

1 millás felszerélés( ha bárki mutat neked kézi mecsről képet + amikor hátulról fotózod (300 2.8) ismét megvan az egy milla  )  ( 20D +bg: 400 +bigma 330+manfrottoék 100k+17-40 4l 220 ): csak ehez az eseményhez ezt használtam fel és még semmi mást ( amikor a drag elmegy előtted 300km/h felett kézből nem fogod vinni az is tuti,és pontatlan obival se, és mivel sorozatrol van szó így háát a gyorsaság se mindegy  ), a nagylátó meg az eseményen lévő emberek fotózására és amikor vége volt és belehetett  menni mindenki az istállókhoz kelett.

Mit is tudtam leszűrni ebből : azt hogy "bort iszik vizet prédikál" minőséget elvárjátok, és nem éppen kompakt minőséget, hanem slr-t . És az slr képe megfelelő jó obival nektek( ami normális is, mivel gyengébb obival nehezebb jót készíteni).

Köszönöm mindenkinek ezt a kis játékot
remélem senkit se sértettem meg ,és bántottam meg ezzel a játékkal :D

ui: nem töltök fel nyugi több képet ( a madarat ami fürdik a homokba, és nekem tetszik:valakinek túl bemozdult , de mondjuk ilyen nincs mint a túl makros sincs :D  ) , nem akarok nektek bizonyítani semmit ( már megtettem hogy azt csinálhatom amit csinálok ) csak azt akartam, hogy amiatt támadtatok ti is , ugyan  azok vagytok.

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 23. 16:29 -kor

Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#1804 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:31

a) nem ertem a hozzaszolasodat. mit is szeretnel mondani? (tovabba megtenned, hogy ne csak a gepeket aruld el, hanem a fotok keszitesenek idopontjat is?)
b) "és hogy minden szinte meglehet tenni kompaktal." ilyet ki mondott? idezned? (en nem emlekszem ilyenre itt az elmult napokban!)

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 23. 16:33 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1805 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:42

először is, épp te szajkóztad eddig, hogy kell a drága cucc ahhoz, hogy nagyon szép kép legyen. most akkor miért mondod, hogy elég egy kompakt az esetek többségében? tudjuk amúgy, hogy kompakt tényleg 90%ban elég, de akkor is érdekes, amit leírsz. és azt is tudjuk, hogy sportfotózáshoz kell a cucc, de ezt sosem tagadtuk (lehet hogy ezt szűrted le, ez esetben én kérek elnézést).

megvárom a holnapi kockáztatásodat, kíváncsi vagyok.

amúgy az első 3 kép tucatkép. semmi különleges nincs egyikben sem. az utolsó is kifogásolható kompozíciós szempontból, akkor is, ha fizettek neked utána.

#1806 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:47

Én sem értem a konklúziódat, haliho82. Bármelyikünk tudna egy ellenjátékot kreálni neked, úgy válogatott képekkel, hogy ellentétes eredmény jöjjön ki a vélemények alapján. Ez még mindig nem igazol semmi olyatsmit, hogy jó képek sorozatához drága felszerelésre lenne szükség.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1807 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:58

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:25

gazdi : Jót nevettem nagyot amit írtál :DD , jobb kompakton holvan 300 feletti zoom ?, ami ilyen minőséget ad ?, "és zársebesség megválasztása biztonságra törekvő" szerinted 100km/h felett megy egy motor és ez egy pillanat (1/250 sok  ? :D) , mint írtad neked is bigmád van gondolom így már mást írnál ciki ..

Ha már megszólítottál...
1. ne gondolkozz azon, hogy én vajh' mit írnék, várd meg amíg leírom
2. Canon S1-em volt, ami akkor jobb kompakt volt, 38-380mm ekv. zoommal. De ez részletkérdés, mert...
3. ...mert az, hogy nem tudtál odaférni az út mellé és nagytelét kellett használnod, az a saját problémád. A rajongó odaküzdi magát, előveszi a kompaktját (amin mondjuk 200mm-ig tud felmenni de amit jól ismer), és megcsinálja ezt a képet. Nem lesz tűéles, de egy hosszabb svenkelésnél már nem jön ki ez a különbség. Megcsinálja ezt a képet ISO60 körül 1/100s-en és szebben elmossa a szemközti sort.
4. ne gondolkozz azok, hogy mit írnék, ha. Vagy ezt már mondtam?

#1808 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:11

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:58

3. ...mert az, hogy nem tudtál odaférni az út mellé és nagytelét kellett használnod, az a saját problémád. A rajongó odaküzdi magát, előveszi a kompaktját (amin mondjuk 200mm-ig tud felmenni de amit jól ismer), és megcsinálja ezt a képet. Nem lesz tűéles, de egy hosszabb svenkelésnél már nem jön ki ez a különbség. Megcsinálja ezt a képet ISO60 körül 1/100s-en és szebben elmossa a szemközti sort.

Butaság ! biztonsági örök vannak ( mert csak egyfelől jutsz oda , de akkro már a garázsokhoz is odaférsz , meg minden máshoz, nem kis biztonság van ilyenkor )és csak engedéllyel (leakredititáltak: 6 db - 8 db  ) mehetsz arra a részre , ha meg közvetlenül a háló elé álsz akkor meg ott is a gebasz a ott a háló, így  kénytelen vagy  keresni egy helyet ahol átlövöd, de még nem nagyon fentinézetből.

Ha jobban elmosatod az megint nem jó az inkább szerintem dragekhez kell .

#1809 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:12

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:42

először is, épp te szajkóztad eddig, hogy kell a drága cucc ahhoz, hogy nagyon szép kép legyen. most akkor miért mondod, hogy elég egy kompakt az esetek többségében? tudjuk amúgy, hogy kompakt tényleg 90%ban elég, de akkor is érdekes, amit leírsz. és azt is tudjuk, hogy sportfotózáshoz kell a cucc, de ezt sosem tagadtuk (lehet hogy ezt szűrted le, ez esetben én kérek elnézést).

megvárom a holnapi kockáztatásodat, kíváncsi vagyok.

amúgy az első 3 kép tucatkép. semmi különleges nincs egyikben sem. az utolsó is kifogásolható kompozíciós szempontból, akkor is, ha fizettek neked utána.

Akkro nagyon félre értettük egymást, mivel egész idáig azt szajkozom a sport részleghez mi kell , mire jöttök mindíg a kompakttal. Na akkro 3 nap után békesség lesz :D

#1810 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:31

a) nem ertem a hozzaszolasodat. mit is szeretnel mondani? (tovabba megtenned, hogy ne csak a gepeket aruld el, hanem a fotok keszitesenek idopontjat is?)
b) "és hogy minden szinte meglehet tenni kompaktal." ilyet ki mondott? idezned? (en nem emlekszem ilyenre itt az elmult napokban!)

a,Olvasd el akkor többször a többieknek ment..
b,Mindíg azt bizonygattátok hogy de a kompakt..

#1811 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:56

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:11

Butaság ! biztonsági örök vannak ( mert csak egyfelől jutsz oda , de akkro már a garázsokhoz is odaférsz , meg minden máshoz, nem kis biztonság van ilyenkor )és csak engedéllyel (leakredititáltak: 6 db - 8 db  ) mehetsz arra a részre ,

Igaz nem voltam még ilyen motoros eseményen, de jégkorongmeccseken is szokott néha nagy biztonság lenni. Soha nem voltam akreditálva és mégis állandóan a fotósoknak fenntartott helyről fotózom, illetve bajnoki címek/kupagyőzelmek után ott szoktam lenni a tv-sek között a jégen az ünneplés pillanatában...

#1812 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:04

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:56

Igaz nem voltam még ilyen motoros eseményen, de jégkorongmeccseken is szokott néha nagy biztonság lenni. Soha nem voltam akreditálva és mégis állandóan a fotósoknak fenntartott helyről fotózom, illetve bajnoki címek/kupagyőzelmek után ott szoktam lenni a tv-sek között a jégen az ünneplés pillanatában...

a kézin,kosaron is megteheted ha ügyi vagy ;) ( lényeg: nyakadba legyen gép és vaku minél nagyobbnak nézzen ki :D , és kérdezd meg ha megállít a biztonságiak ,itt a fotósok helye ugye ? :D , haverom így már velem többször bejött : kézi, kosár mecsre, de nem én mondtam  ;)  ),de sajna a kunmadarasi gyursulásin nem tudtam :(  , de most még ha saját magam boldogításáért is fogok menni ki, akkro is kimegyek mint fotós :) , én nekem a kedvenceim a nagy-nag-nagy mocik :) , csak félek sajna Mo-n motorozni :'(

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 23. 18:09 -kor

#1813 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:11

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:11

Butaság ! biztonsági örök vannak ( mert csak egyfelől jutsz oda , de akkro már a garázsokhoz is odaférsz , meg minden máshoz, nem kis biztonság van ilyenkor )és csak engedéllyel (leakredititáltak: 6 db - 8 db  ) mehetsz arra a részre , ha meg közvetlenül a háló elé álsz akkor meg ott is a gebasz a ott a háló, így  kénytelen vagy  keresni egy helyet ahol átlövöd, de még nem nagyon fentinézetből.

Ha jobban elmosatod az megint nem jó az inkább szerintem dragekhez kell .

Természetben fotózáshoz vagyok szokva, ott úgy működik a dolog (bár erős a gyanúm, hogy más területeken is így kell/kellene lennie), hogy először keresel egy megfelelő helyet, ahonnan el tudod készíteni a képedet. Nem feltétlenül kell egy ilyen képhez agyon-biztonságisávozott showra menni, nagyobbrészt ugyanazok az emberek ugyanazokkal a gépekkel kimennek Bivalybasznádra is, hogy ott a nekik előkészített úton toljanak egy-két karikát. Odamész, rögtön nem kell akreditálással szaroznod (tudom, édes teher), és lőhetsz ahonnan jólesik, még helyet is ad neked a közönség. Csak aztán vigyázz magadra.

Elmosatás: ízlésről lehet vitatkozni, de minek. Ha te vagy a megrendelőd örömmel olvassa le az időt a néző órájáról, lelke rajta.

#1814 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:23

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1815 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:29

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:23

bizony ez semmit se érne bemozdulás nélkül.

#1816 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:34

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:04

a kézin,kosaron is megteheted ha ügyi vagy ;) ( lényeg: nyakadba legyen gép és vaku minél nagyobbnak nézzen ki :D , és kérdezd meg ha megállít a biztonságiak ,itt a fotósok helye ugye ? :D , haverom így már velem többször bejött : kézi, kosár mecsre, de nem én mondtam  ;)  ),de sajna a kunmadarasi gyursulásin nem tudtam :(  , de most még ha saját magam boldogításáért is fogok menni ki, akkro is kimegyek mint fotós :)

Egy kérés, tanulj meg helyesen gépelni :) Írásjelek elé (pl vessző) sosem teszünk szóközt, utána viszont igen.

Az pedig, hogy hová engednek be az nagyon biztonsági őr függő, én gép nélkül is be szoktam menni, csak határozott fellépés kell. Persze találkoztam már olyannal is aki közölte, hogy ide még csak a bírót is csak akkor engedi be ha könyörög :)

#1817 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:37

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:29

bizony ez semmit se érne bemozdulás nélkül.

ezért több, mint a neten megjelent többi Bamako-s rajtfotó...
félelmetesen szar a felhozatal, nekem is csak a svenkeltjeim tetszenek...
olyan idő volt reggel, mintha elfogyott volna Isten festéke és a maradék színhez csak szürkét tudott volna keverni...

#1818 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 19:01

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:34

Egy kérés, tanulj meg helyesen gépelni :) Írásjelek elé (pl vessző) sosem teszünk szóközt, utána viszont igen.

hiába próbálkozol, én már 3x kértem, de nem tanult belőle.

#1819 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 14:30

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:23

Zsír.

terepjáró
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1820 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag