HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1821 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 24. 14:32

Szóval zsír a terepjárós kép, na.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1822 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:29

elmondaná valaki, miért istenkirály a terepjárós kép?  :think:
szerintem egy elcseszett kép, azonnal delete...

#1823 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:32

Idézet: Lord - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:29

Technikailag elvileg nem könnyen kivitelezhető svenkelés, ahol a mozgó téma csak egy része éles, a többi elmosódik.
Lehet, hogy technikailag nehéz, azonban nekem sem tetszenek az ilyen képek alapvetően.
Ízlések és pofonok.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1824 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:39

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:32

Technikailag elvileg nem könnyen kivitelezhető svenkelés, ahol a mozgó téma csak egy része éles, a többi elmosódik.
Lehet, hogy technikailag nehéz, azonban nekem sem tetszenek az ilyen képek alapvetően.
Ízlések és pofonok.

Számomra semmit sem jelent, hogy mit szenved érte a fotós, ha maga a kép egyáltalán nem jön be.
Ez itt ugye nem absztrakt, meg hasonlók, ahol lelkivilágot is kell nézni, ezért kérdeztem.
Túl sok az infó a képen, elvonja a szemem a sok elmosódott szines néző, a terepjáró is túl nagy, egész egyszerűen zavar a kép.
Na mindegy, csak egy kérdés volt, köszönöm a választ. :)

#1825 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:09

nem istenkirály, ezt senki se mondta. de ÉRDEKES, számomra igenis érzékelteti azt hogy ez a verda megtett vagy meg fog tenni egy jó nagy távolságot. és ez a lényeg. az info meg nem sok, hanem annyi, amennyi kell. ha senki se lenne a terepjáró körül, akkor meg üresen állna a képen, mint egy mamlasz.

#1826 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:03

nekem viszont kifejezetten tetszik. (bar a hatterben az epulet kisse zavaro)
szoval van akinek tetszik, van akinek nem.

az "elcseszett" viszont biztos, hogy nem allja meg a helyet, mert az inkabb a technikai oldalarol minosit egy kepet, abban viszont nem nagyon lehet kivetnivalot talalni!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1827 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:06

Jaj de jó hogy nem vagyok egyedül. Benne van a lekiindulás azt' kész.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1828 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:10

na, kicsit gondolkodtam, hogy a kovetkezo hozzaszolast melyik topicba is rakjam, de vegul dontesemben a megapixel mania gyozott! :D

szoval szintet leptem, az elert szam kozel 30.. ;)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

egy kis elesites, semmi mas. (azert tanulni kell ezt meg, latom a problemait.. es a scenner sem tokeletes.) kulon varom haho82 velemenyet!
es nehany 100%-os crop:
Kép

Kép

Kép

Kép

es gyors internetkapcsolattal rendelkezok szamara :p a harom kep eredeti meretben
a forum ma:

#1829 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:14

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 19:06

Jaj de jó hogy nem vagyok egyedül. Benne van a lekiindulás azt' kész.

Nekem pedig tetszik, bár én inkább az indulók képére lennék kíváncsi (háttérben vagy előtérben a gépeikkel). Valami "hűdehosszú, hűdenehéz" lesz arckifejezés lenne a legszerencsésebb :)

#1830 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 20:14

És egy ilyen mennyire szerencsés ? :)

Kép

Veszprém Rally 2006 kuplung és önindító hiba. Szervező csávó épp feltette az "Aláírja a lemondó nyilatkozatot ?" kérdést.  :)

Szerkesztette: RiCS 2007. 01. 24. 20:16 -kor

#1831 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 24. 20:25

Ezt anno színesben tetted fel, nem? Nekem most hiányzik az arca.

#1832 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 20:41

Feltettem ? Mikvannak... Rég volt.

#1833 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 21:48

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 20:41

Feltettem ? Mikvannak... Rég volt.

nekem is rémlik :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1834 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 23:57

ennyire ertekelhetetlenek a kepeim, hogy azt se mondja senki, hogy "fapapucs"?
a forum ma:

#1835 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 00:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 23:57

ennyire ertekelhetetlenek a kepeim, hogy azt se mondja senki, hogy "fapapucs"?

Bőrcipő :p

Az égboltnak gyönyörű színe van középen, a sarkok felé haladva viszont furcsán sötétedik.
Az elsőnek a kompozíciója nem volna rossz, de nem tetszik, ahogyan a szobor árnyékba borul.

Végül: borzasztóan porosak, koszosak a képek. A 100%-os cropoktól meg őszintén szólva nem vagyok elájulva.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1836 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 07:57

Ha kicsit követted mostanában, hogy mivel próbálkozom, akkor talán megbocsátod nekem, hogy egy hírfotó tartalmazza a választ: a "kivel + hol + mikor + miért + mi történt" közül néhány kérdésre...

Egy szalonban álló magányos Defenderről nehéz állítani, hogy az a Felvonulási térről indul, érdeklődők gyűrűjében a Budapest-Bamako rallyra...

Persze nekem is vannak kimerevített fotóim, mint a másik 50 fotóriporternek, de azokat megnézheted szerte a neten (van amibe pont én lógok bele), de azt ne várd el senkitől, hogy száznál több indulóról, többezer nézőről, a Felvonulási tér környékén steríl fotót készítsen - max. portrét vagy részletfotót a járművekről...

Mentégemre szolgáljon mester, hogy a szarból felépítettem egy olyan képet, hogy a nézők/fotósok ívszerűen viszik a tekintetet belógás nélkül a terepjáró eleje felé (amit az autó elhelyezkedése is erősít), míg az épület annyira el van mosva, hogy ne főképelem legyen, de a helyszín felismerhető általa - sorry

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 01. 25. 08:09 -kor

#1837 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 08:48

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 0:08

Bőrcipő :p
na ja, erre fogadtam magamban! :p

Idézet

Az égboltnak gyönyörű színe van középen, a sarkok felé haladva viszont furcsán sötétedik.
hm.. ezek szerint enyhen vignetal. en eszre sem vettem. jo tudni! (persze azert egy 70 eves objektivtol ez is szep.) a szinei sajnos nem engem dicsernek: ez a Kodak VS (very saturated) dia volt lejarva es olcso, azert vettem. tudatossag (sajnos) nincs benne.

Idézet

Az elsőnek a kompozíciója nem volna rossz, de nem tetszik, ahogyan a szobor árnyékba borul.
koszonom. ami a furcsa (es ez a dia sajatja), hogy a szobrot is sutotte a nap, de ugy tunik egy fa gyer lombjan keresztul. nekem utolagosan tetszettek az erdekes szinek. (a masik, nem scannelt kep nem napos, es hatarozott kulonbseg van kozottuk, ezert tudom.)

Idézet

Végül: borzasztóan porosak, koszosak a képek. A 100%-os cropoktól meg őszintén szólva nem vagyok elájulva.
sajnos a scanneles egy canossa jaras volt. az itthonimmal (nincs diafeltet) nem birtam bescannelni (hiaba a debaj altal linkelt megoldas), es a volt munkahelyemen is csak masodszorra sikerult rajonnom a helyes hasznalatra. no meg siettem. igy se az uveget, se a diat nem toroltem le, ICE meg ugye nem nagyon van sikagyason -- elkapatott kisse az itthoni diascannerem, ott ilyen bajok nincsenek.. es utolag sem alltam neki kiklonozni a koszt. a kepeken Levels-t es unsharp maskot allitottam, mast semmit. (illetve a 2. es 3-bol megprobaltam kiszedni a keresztbe kek csikot, amit talan a scanner software rakott bele.) gondolom jobb scannerrel es tobb utomunkaval kicsit tobb jonne ki.

a croppok nekem is felig oromot, felig csalodast okoztak. oromot, mert nincs CA, marpedig a haboru elotti objektivek kozott a szinkorrigalt ritka, mint a feher hollo! csalodast, mert azert a 2400 dpi-s scan reszletessege (ha meg is kozeliti de) nem eri el a modernebb nikonommal keszitett diak 2700 dpi-s felbontasat. igy azt kell, hogy megallapitsam, hogy 1mx1m-es nagyitas eseten (150dpi) mar valoszinuleg jocskan szemcses lenne, de gyanithatoan 50cm x 50cm nagyitasban mar jo lenne ez a kep. azert az nem olyan rossz, nem gondolod? itt egy leicarol keszult 2700-as scan melle:
Kép

ja, a croppok nezeserol: ugye nem felejted el, hogy a kepernyodon nezegetve (annak gyanithatoan max 100dpi a felbontasa) ez olyan, mintha masfelszer masfel meteres nagyitast neznel??? ;)

mas egyebkent senki semmit?

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 25. 09:05 -kor

a forum ma:

#1838 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:35

Ha már így kéred: nekem nagyon furcsa így, ilyen színekben az István-szobor, az én fejemben mindig ilyen volt:
Kép
(utólag mondták, hogy létezik egy szinte ugyanilyen plakát)

Szerkesztette: gazdi 2007. 01. 25. 09:36 -kor

#1839 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:44

Tegnap elnézést de nem tudtam felrakni a képet , egész nam a hülye OTP új arculatot fotóztam ( idáig csak szimplán nem voltak szinpatikusak most már utálom is őket ). Ma meg a file amit feltöttem félbe jelenik meg az éterbe eltünt a kép alja :)  Holnap /ma este felrakom majd.

bogdan:

Képeid háát ha én véleményemet akarod kikérni akkor elmondom :

Vélemény
A képpel nem tudom mi célod volt, életlen rossz minőségű ( nem csak a piszok maga a szobor is ) , ilyen képet jobb nem publikálni , pláne ha fotósnak tartod magad.  A képen ami tetszik az a felhő rész ,ahol "nincs piszok" a többi értékelhetetlen , de gondolom ezt te is tudod. Ha elvonatkoztatok a kép minőségéről ( nem könnyű ) , és csak a kompozícióra koncetrálok , akkor max tömeg képenek tudnám besorolni, nincs semmi különös a képben ( előtérben lévő szobor, ami a nagyon sötét, melette a fél fejű oroszlán.. )

Tanács ( ha elfogadod)
Ha meglátsz egy szép épületet , tájat  járd körül, és nézd meg honnan tudod ábrázolni azt az élményt legjobban amit te látsz ( nem kell sajnálni az időt a végén kárpotol a kép majd érte ). Vagy gondold végig mit akarsz pontosan mutatni a külső érdeklődőnek(ez a legfontosabb sokszor az élmény magával ragadja a fotóst és nem bír külső szemlélődőként gondolkodni-fotózni). És aszerint konponáld meg a képed.

Sikeresebb fotókat, és jó fényt :)

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 25. 09:45 -kor

Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#1840 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:54

a piszkot emlitettem, hogy utomunka kerdese. ettol most kerek mindenkit, hogy tekintsen el. (ahogyan a keresztbe futo kek csiktol is.) a tanacsot koszonom, bar megnyugtatasodra mondhatom, hogy en is ilyen tanacsokat szoktam adni, es altalaban kovetem is. (a felbevagott oroszlan utolag engem is zavart, levaghattam volna, de vegulis benne hagytam, hogy 1:1 dia kepet kapjak. teny es valo, hogy meg sokat kell gyakorolnom ezzel a geppel: jobban zavar, hogy az elesseg hatul van es nem a szobron, bar ez csak ebben a nagyitasban lehet igazan zavaro.)

az eletlenseget viszont nem ertem. eletlen egy 1m x 1m kepnek? vagy eletlen egy "normal" mondjuk 30x30cm-esnek? Te milyen nagysagban szoktad a kepeid elesseget ertekelni? (a multkori porban furdo madarad elessege 1000 pixel meretu kepen volt kiugro a 100dpi-s monitoron, ami 25cm-nek felelne meg, latni mar a browser kis kepen is lehetett, ami egy 10cm-es nagyitas volt.)

ja es implicit kerdesedre: nem, nem a kompozicio ertekelese izgat, hanem pont, hogy a kep minosege! ha ugy tetszik a 70 eves csucstechnika a mai ellen.. ;)

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 25. 09:56 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94