Használt vagy új CD-játszót?Vagy lézercsere megéri komolyabb cd-játszó a láthatáron
Elküldve: 2006. 08. 14. 16:04
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2006. 08. 14. 20:08
Elküldve: 2006. 08. 17. 08:57
Végül is lehet,hogy sikerül meggyőznötök.De azért lehetne kicsit baráribb hangnemben is.......
Orsós magnóm VAN.Akai GX-747.Csak az az egy gond,hogy összesen öt szalagom van,nem tudok hol beszerezni.És egy agyonfelvett szalaggal már nem olyan jó a minőség.De nem rossz,majd ha valahonnan szerzek szalagokat(na de honnan?)
Ne gondoljátok azt rólam,hogy egy abszolút konzervatív,analógmániás zenehallgató vagyok.Nyitott vagyok a CD-re is,látjátok,most vettem CD-játszót.De nem zártam le az analóg korszakot,mint sokat mások.Szerintem vannak igazán jó és példa értékű analóg gépek.
És a kazettás magnót-bár valóban rosszabb a CD-nél-ENNYIRE nem kéne lebecsülni.A Nakamichik például technikai csodák,pl. a Dragon.Csak hát megfizethetetlen,számomra legalábbis.
A HFM sok éven át nem békélt meg a CD-vel.Az LP jobban tetszett neki.Aztán persze az LP kora leáldozott.
Az ekvalézer-téma:Nézzétek meg a HFM 2. számában a Soundcraftsmen 2012A tesztját.Ott talán megértitek,mi is a lényege az ekvalézernek.
Elküldve: 2006. 08. 17. 09:12
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 15:42

with all my rizpekt, egy aps lame, vagy egy ogg q4 -sajnos- barmilyen szempontbol legyalazza azt amit a nakamichi dragon deckem tud csinalni egy jobb minosegu metal szalagra. ez vanik...
NEKED NAKAMICHI DRAGONOD VAN????????
Akkor inkább legyél boldog,és élvezd,mert a világ egyik legjobb deckje!!!!!!!!!
A Nakamichi már önmagában is minőség,hát még a csúcsmodellje.......
Csak hát nekem,és sok másnak,nincs rá pénze.eBay-en 500 dollárnál kezdődik.
Elküldve: 2006. 08. 17. 10:25
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 9:57
Végül is lehet,hogy sikerül meggyőznötök.De azért lehetne kicsit baráribb hangnemben is.......
Orsós magnóm VAN.Akai GX-747.Csak az az egy gond,hogy összesen öt szalagom van,nem tudok hol beszerezni.És egy agyonfelvett szalaggal már nem olyan jó a minőség.De nem rossz,majd ha valahonnan szerzek szalagokat(na de honnan?)
Ne gondoljátok azt rólam,hogy egy abszolút konzervatív,analógmániás zenehallgató vagyok.Nyitott vagyok a CD-re is,látjátok,most vettem CD-játszót.De nem zártam le az analóg korszakot,mint sokat mások.Szerintem vannak igazán jó és példa értékű analóg gépek.
És a kazettás magnót-bár valóban rosszabb a CD-nél-ENNYIRE nem kéne lebecsülni.A Nakamichik például technikai csodák,pl. a Dragon.Csak hát megfizethetetlen,számomra legalábbis.
A HFM sok éven át nem békélt meg a CD-vel.Az LP jobban tetszett neki.Aztán persze az LP kora leáldozott.
Az ekvalézer-téma:Nézzétek meg a HFM 2. számában a Soundcraftsmen 2012A tesztját.Ott talán megértitek,mi is a lényege az ekvalézernek.
Ez nem a szeretetrol szol, azert mert nekem es EV6 kolleganak ketsegeink voltak/vannak par kijelenteseddel szemben, nem jelenti automatikusan, hogy itt mindenki utal teged.
Baratibb hangnem ? :confused: Ezt sem ertem igazan ...

Mondjuk kar, hogy csak altalanossagban, es ismet durcas kamasz modjara reagaltal a velemenyekre, mert igy nem tudhatom meg, hogy a konkret kerdeseket illetoen mi az allaspontod, pedig tenyleg erdekelne ...
Ahogy latod a hsz-eimet, em sem zartam le a magnos korszakot vegleg, ahogy mar leirtam elobb, nalam megfer a kazettas magno egy polcon a CD-vel, MD-vel, DVD-vel, ellenben nem kardoskodom egyik mellett sem, leszolva a masik "technikat" mint, ahogy te tetted.
A Nakamichi pedig kiraly deck, ez nem vitas !!

Elküldve: 2006. 08. 17. 15:30
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 9:12
Akkor inkább legyél boldog,és élvezd,mert a világ egyik legjobb deckje!!!!!!!!!
A Nakamichi már önmagában is minőség,hát még a csúcsmodellje.......
Csak hát nekem,és sok másnak,nincs rá pénze.eBay-en 500 dollárnál kezdődik.
khmmm... adtal egy jo tippet

What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 08. 17. 23:05
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 08. 19. 23:50
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 8:57
Szia!
Nehogy megsértődj, vagy ilyesmi...

Talán kissé elhamarkodottan reagáltam, hiszen nem kizárt, hogy olyan zenéket hallgatsz szalagon, amik manapság nem kaphatók cd-formátumban...
Nekem is jónéhány kazettám van, még a régi szép időkből, de magnóm nincs ami lejátssza, pusztán emlék marad azt hiszem...
Bárki-bármit mondjon, köztük én is, ha Neked erre van szükséged, tedd meg.
Ettől egyáltalán nem leszel jobb, vagy rosszabb, senki sem fog megvetni érte!
Egy a lényeg:
Amit hallgatsz, tessen Neked, és mindegy, hogy milyen rendszeren, analóg, digitális...
A ZENÉT szereted szvsz, és ezért senki sem fog haragudni rád!
Üdv:
M
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"
By: Manowar, Master Of The Wind...
Elküldve: 2006. 08. 24. 15:41
Idézet: Messor - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 23:50
Nehogy megsértődj, vagy ilyesmi...

Talán kissé elhamarkodottan reagáltam, hiszen nem kizárt, hogy olyan zenéket hallgatsz szalagon, amik manapság nem kaphatók cd-formátumban...
Nekem is jónéhány kazettám van, még a régi szép időkből, de magnóm nincs ami lejátssza, pusztán emlék marad azt hiszem...
Bárki-bármit mondjon, köztük én is, ha Neked erre van szükséged, tedd meg.
Ettől egyáltalán nem leszel jobb, vagy rosszabb, senki sem fog megvetni érte!
Egy a lényeg:
Amit hallgatsz, tessen Neked, és mindegy, hogy milyen rendszeren, analóg, digitális...
A ZENÉT szereted szvsz, és ezért senki sem fog haragudni rád!
Üdv:
M
Köszi!!
Végre valaki pozitívan válaszol!
Igen,igen,pontosan igazad van.Csak én nem tudtam ezeket ilyen bölcsen megfogalmazni.Nagyon sok régi kazettám van.Kábé a fele szülőktől/nagyszülőlktől örökölt.Egyébként szerintem is,nem az a lényeg,hogy mi módon hallgatsz zenét.Az számít,hogy élvezd!
Én pedig ezt élvezem.A folytonos kalibrálást,szíjcserét,felvevést.
Nem mindennapi hobbi........mondjuk sokkal izgalmasabb ia mintha mondjuk bélyeget gyűjtenék.....

A topic végülis barátságosan végződöttt,és ez a lényeg.
Maradjon is így!
Elküldve: 2006. 08. 24. 15:50
Egy hete megvan a CD-játszó,de nem vagyok vele elégedett:
-a trafója olyan hangos,mint egy fűnyíró,kikapcsolt állapotban is(ugyanis a POWER kapcsoló a szekunder körben van,nem választja le a hálózatról)
-az eladó valahogy elfelejtette említeni,hogy a darab Tajvanban készült
-a távirányító nem az eredeti,hanem egy olcsóbb modellhez szóló:így összesen öt funkció kapcsolaható vele
-a kijelző gyengébb,mint egy lemerült zseblámpa.ha felkapcsolom a lámpát,már alig látszik.
-a fiók hatalmaz zajjal nyílik(bár ez a legkisebb baj)
Így kiraktam a vaterára eladni,keresek másikat,most már körültekintőbben.
Talán Pioneer PD-S601-et,ahhoz van kézikönyvam,meg sokat hallottam róla.
Az Onkyók nekem nem tetszenek,azért nem veszek Integrát.
Esetleg keresek egy Akai CD-93-at,arról is sok jót hallottam,bár ez már régebbi szériás.
Ti mit javasoltok?
Elküldve: 2006. 08. 24. 18:38
Nem akarom dícsérni a sajátomat, de megvagyok vele elégedve, lehet h ha később úgy érzem h a Cd-játszo a leggyengébb láncszem a láncban akkor lecserélem, és más alternatíva után nézek, az enyémhez hasonlokat sztem 40 körül meg lehet kapni, söt e-bayon sokkal kevesebbért is. És ebben már a primer kört kapcsolja a power gomb;)
Elküldve: 2006. 08. 24. 19:07
Nem szórd ki azt a lejátszót, amiket felsoroltál, javíthatók is lehetnek.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 08. 25. 18:24
-Pioneer PD-7300
-Pioneer PD-8700
-Technics SL-P990.
Utóbbi nagyon drága.
Első kettő nagyon jó ajánlat.
A második a vaterán van.
Mit javasoltok?
Elküldve: 2006. 08. 25. 20:06
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 19:24
-Pioneer PD-7300
-Pioneer PD-8700
-Technics SL-P990.
Utóbbi nagyon drága.
Első kettő nagyon jó ajánlat.
A második a vaterán van.
Mit javasoltok?
Hello,
En a Technics-et javasolnam, egyreszt jo tapasztalataim vannak ezzel a markaval, megbizhato darabok, masreszt nekem is egy SL-PS 840-es cd porgetom van lassan mar 8 eve, ami hibatlanul teljesit azota is,

A SL-P990-et nem ismerem, de biztos nem veletlenul olyan draga ...

Reszemrol egy voks a Technics-nek !

Udv,
Tamas
Szerkesztette: GTamas 2006. 08. 25. 20:07 -kor
Elküldve: 2006. 08. 26. 14:34
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 08. 26. 14:46
Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 14:34
Néztem azokat is,csak nem felelnek meg az általam felállított mércéknek.Ezeket hosszú idő lenne felsorolni,de ha akarod majd a következő hozzászólásban.A Technicset megvatték,marad a két Pioneer.Meg is nézhetitek őket:
PD-7300: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=220020783698
PD-8700: http://www.vatera.hu...hp?cod=11252839
Elküldve: 2006. 08. 26. 17:28
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:46
Nem tudom milyen mércét nem üt meg a CD880, de az általad favorizált Pio és Teknics cd-knél sokkal jobb...
Üdv: DDL
Elküldve: 2006. 08. 26. 19:16
Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:46
CDM-4-es, RW-t is zokszó nélkül olvasó, precíz és agyonvághatatlan mechanika, előbbinél az egyik legjobb hangú bitstream, utóbbinál a legjobb hangú párhuzamos DAC. Milyen mércére gondolsz?
Elküldve: 2006. 08. 26. 23:21
Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:16
A CD880-ban nem CDM-4 a mechanika. Csak majdnem. CDM1-MKII + CDM-4 vezérlés. Összehozták a két legjobb dolgot a Philipsnél.
Elküldve: 2006. 08. 27. 19:20
Idézet: DDL - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 23:21
Oké,rákeresek.Csak gondolom ha ilyen jó,drága is.HFM-ben olvastam róla,mint a második legdrágább Philips.Nekem pedig az ár a legfőbb kritérium,saját kereset híján.....