Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL
Elküldve: 2007. 08. 01. 22:45
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 08. 01. 22:49
Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 22:45
Kössz, de nincs mire vigyázni, nem ment el az eszem hogy (ezek után) aláírjam.
Elküldve: 2007. 08. 02. 09:06
őszinte részvétem a monorteles dolg miatt.
én ezért kötök mindenhol hűségnélkül, és csak is wifis internetet.
Ezek után a monorteltől nem is kell semmi, még ha ingyen adná sem...
Elküldve: 2007. 08. 02. 09:33
Nem lehet az, hogy anyukád mikor telon megrendelte a netet, akkor határozott és nem határozatlan idejü netet kért? (esetleg véletlen összekeverte a kettöt?)
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem irattak alá semmit vele bekötéskor. Mert minimum valami munkalapot mindig irnak, hogy kintjártak, és azt is aláiratják. Azt is aláiratják, hogy 1 modemet, ? db szüröt átadtak.
A bemérésdolgot sem értem nem igen szoktak elötte kijönni bemérni, központból megnézik a vonalt, és simán bekötik a netet. Esetleg akkor méricskélnek, ha nincs meg a csomagnak megfelelö sebesség, de szerintem azt is neked kell kérned (bizonyos dij ellenében).
Ahol eddig ismeröseimnél bekötötték a netet, sehol nem jöttek ki elötte méricskélni.
A számlázásnál, meg jó nagy kavarodás lehet.
Szerkesztette: rainman35 2007. 08. 02. 09:43 -kor
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x
Elküldve: 2007. 08. 02. 09:48
Szerintem valamit irtózatosan összekevertek és most próbálkoznak. De ha SEMMI papír nincs, és a telefonon felvételen sincs rögzítve a dolog (konkrét tarifáról nem beszéltek) akkor szerintem itt ők a hunyók.
Elküldve: 2007. 08. 02. 10:58
Látom volt kavarás rendesen !
Szóval azzal a telefonos felvétellel kapcsolatban én megkérdeznék egy hírközlési dolgokban járatos ügyvédet, és ragaszkodnék hozzá, hogy meghallgathassam a jelenlétében azt a bizonyos hanganyagot. Ha megtagadják (nem hiszem, hogy megtehetnék, no mindegy), akkor kőkeményen NHH, és ott is olyan ember, akinek semmi köze nyomorékhoz. Mégegyszer : ez csupán egy jogi ügyekben nem járatos tanácsa.
Mindenesetre plebs barátom ! Megy egy privát, áthidaló megoldás javaslatával Részedre.
És kitartás ! Lélekben Veled vagyunk !
Zso.
Elküldve: 2007. 08. 02. 11:07
Várom a privit.
Elküldve: 2007. 08. 02. 11:10
Samott
Elküldve: 2007. 08. 02. 11:31
Samott, ha nincs szerződés akkor mi alapján? A szerződés az alapja annak hogy mennyit és meddig kell fizetnem. Ha nincs szerződés, benne a csomag megnevezése amit megrendeltem és annak az ára, akkor mi alapján állapítják meg hogy milyen tarifát fizessek és meddig? Hasára ütött a technikus és eldöntötte helyettem? (Anyám helyett?) Ennyi erővel bárkit átrakhatnának drágább tarifacsomagba, ha a pali nem veszi észre egy-két hónapig akkor de facto "szerződést kötött" a Monortellel, és onnantól azt a tarifát követelhetik majd tőle? Szép is lenne.
Annyit még én is tudok hogy a szerződés az üzleti jog fundamentuma. Csak az alapján lehet eljárni vitás jogi ügyekben. Szerintem ha nincs szerződés akkor nincs üzlet. Ha pedig nincs üzleti kapcsolat közöttünk akkor mi alapján követelődznek?
Elküldve: 2007. 08. 02. 11:43
Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:31
Samott, ha nincs szerződés akkor mi alapján? A szerződés az alapja annak hogy mennyit és meddig kell fizetnem. Szerintem ha nincs szerződés akkor nincs üzlet. Ha pedig nincs üzleti kapcsolat közöttünk akkor mi alapján követelődznek?
De azért használtad a netjüket 3-4 hónapig vagy tovább is.
szerk. részlet a Ászf-böl:
"Az adsl szolgáltaás nyujtására vonatkozó elöfizetöi szerzödés irásban jön létre a felek között, abban az esetben is, ha az igénybejelentést az elöfizetö szóban tette."
Szerkesztette: rainman35 2007. 08. 02. 11:52 -kor
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x
Elküldve: 2007. 08. 02. 11:56
Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 11:43
Ha elolvasod a levelem akkor láthatod hogy azt ki is fizettem. Az előző példánál maradva: sutyiban (megkérdezésed és szerződés módosítás nélkül) magassabb tarifacsomagba raknak téged és véletlenül kifizeted az első hónapot. Utána észreveszed és reklamálsz. Elfogadod e hogy te most szerződést kötöttél velük a magasabb tarifacsomagra avval hogy használtad a gyorsabb vonalat egy hónapig és fizettél is érte? Rááadasul attól a hónaptól ujra egy évre elkötelezted magadat velük amikor kifizetted a magasabb díjat?
Remélem nem adok ötleteket a Monortelnek.
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:04
Mert tovabbra is ket ut van, akar van szerzodesed, akar nincs
Vagy 42 ropit es adott honapszor a listaaras kedvezmeny nelkuli havidijat kovetelhet a nyomortel, vagy pedig 1 ev huseged van, es 12* kedvezmenyes havidijat. Egyszerre az alacosny havidij es a bekotesidij-mentesseg nincsen
Szerkesztette: asdf 2007. 08. 02. 12:05 -kor
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:04
Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:56
Akkor ez tiszta, ha husegszerzodes szerinti arat fizettel akkor vagy befizeted meg a hianyzo honapokat, vagy kipengeted a 40 rugo bekotesi dijat es a kulonbozetet azokra a honapokra a kedvezmenyes es a listaar kozt.
Olyan nincs, hogy nehany honapra akcios aron kotsz netet. Meg akkor sem, ha nincs papir rola.
Samott
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:31
Ez szerintem kabaré. Akkor is írásban jön létre ha szóban jött létre. Szerintem van idevonatkozó magyar jog, ami felülírja a Monortel hülyeségeit.
Namost, az ÁSZF az annyi mint Általános Szerződési Feltételek. Az a szerződésre vonatkozik. De pont azt nem kötöttünk. Soha, sehol, sem szóban sem írásban NEM FOGADTAM EL a feltételeiket. Tehát nem fogadtam el az ÁSZF-et. Ezért arra nem hivatkozhatnak ebben az esetben.
Ebben az esetben szerintem az idevonatkozo hazai jog az érvényes. Az meg azt mondja hogy jogilag érvényes szerződés az ami alá van írva. Most akkor mi van? Azt gyanítom a Monortel csak blöfföl az ÁSZF-el, ugyanis ha így lenne akkor ugyan miért küldik ki a papír alapú szerződést aláírásra? Feleslegesen gondolom nem költenének pénzt ha nem lenne muszáj. Magam is multinál dolgozok, 10 forintot nem költenének ok nélkül.
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:35
Idézet: Samott - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:04
Olyan nincs, hogy nehany honapra akcios aron kotsz netet. Meg akkor sem, ha nincs papir rola.
Samott
Samott, mi itt a tiszta? Ide írom sokadszor: nem kötöttem semmit velük. Semmit. Sem szóban sem írásban. Előbb bizonyítsák hogy az érvényes hazai jog szerinti szerződés van közöttünk. Majd utána követelődzenek. Az ÁSZF-ükket6 kenhetik a hajukra, tekintve hogy avval soha sehol egyet nem értettem.
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:42
Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 13:35
Ez esetben loptad toluk a netet, mert nem vagy hajlando fizetni erte. (az akcios ar csak azoknak jar, akik szerzodnek, meghozza husegszerzodessel)
Samott
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:43
Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:04
Mert tovabbra is ket ut van, akar van szerzodesed, akar nincs
Vagy 42 ropit es adott honapszor a listaaras kedvezmeny nelkuli havidijat kovetelhet a nyomortel, vagy pedig 1 ev huseged van, es 12* kedvezmenyes havidijat. Egyszerre az alacosny havidij es a bekotesidij-mentesseg nincsen
Most tudtam meg az alá nem írt szerződésből hogy az 5Mbps-es, ADSL Medium szolgáltatásra akarnak velem szerződést kötni. És ez volt a telefonszámlához is mellékelve. Gondolom erről a csomagról beszélünk.
Kedves kollegák, szerintem nem értitek a szitut. Ha NINCS szerződés akkor hogyan követelhetnek bármit? Itt az a kérdés van e szerződés. Én nem látom hogy lenne. Ha meg nincs akkor mi után fizetnék? Tehát ne azt számolgassuk mennyit fogok fizetni, hanem azt kéne kitalálni hogy jogilag rendben van e hogy a Monortelnél a szóban kötött szerződés (ami a magyar jogban szerintem nincs) is írásban kötött szerződésnek minősül. Ez egy jogi nonszensznek hangzik.
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:45
Idézet: Samott - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:42
Samott
Loptam? Ők adták, ha kéretlenül is. Kijött egy technikus és bekötötte, ahogy kell. Én meg fizettem érte. Ha tolvaj vagyok lehet hívni a rendőrséget. Állok elébbe.
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:50
Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 13:45
Azert az a telefonos igenyles keresnek eleg, ok a szemetek, mert biztak edesanyad szavaban?
Keversz ossze-vissza, pedig vilagos a helyzet, igenyelted, igenybevetted a szolgaltatast, a jelek szerint fizetni is hajlando vagy erte. Most mar csak azt kellene eldontened, hogy a letezo ket lehetosegbol melyik konstrukcioval elsz (felteve ha a monortel megengedi, hogy valassz): huseg nelkul, bekotesi dijjal vagy 12 honap huseggel. Olyan nincs, hogy nehany honapra akcios aron kapod.
Samott
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:50

Súgó
A téma zárva.