HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 18:42

Idézet: eM82 - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 19:37

üdv everybodri,
ma kb. du. negyed 1-kor megszakadt az internetkapcsolatom... (pontosabban először csak a bejövő...)...
kicsit furcsa volt, mert már jóideje megy gond nélkül együtt a PARADYNE modem + a router (D-Link 604)...
először Monortelre gyanakodtam, de aztán router nélkül kipróbálva ment a net...
router reset után sem javult a kapcsolat...
a hiba szerint (meg emlékeim szerint) nem tudta kiosztani az IP-Címeket...

kb. 7 óra router nélküli netezés után (gondoltam pihentetem picit, hátha túlmelegedett) nemrég úgy döntöttem, hogy belépek a router kezelőfelületére... (nem gondoltam, hogy szükség lehet rá reset után (én hülyeségem, ha gondolnom kellett volna rá... mind1.))
szóval gondoltam lefuttatom a wizard-ot... megváltoztattam az admin passw-t (pontosabban megadtam végre egyet), beírtam a felhasználói nevet ill. a monorteles passw-t 2xer... restart. és lám működik...

Amit qrvára nem értek az az, hogy korábban router-reset után nem kellett megadni a monorteles kapcsolat userID-t + jelszavát... most meg ennek segítségével jött helyre..

Tud valaki nekem egy elfogadható választ adni?...

/lehetséges, hogy vki kívülről belepiszkált a routerbe?... kihasználva az alap ID+pass párosítást/

"/lehetséges, hogy vki kívülről belepiszkált a routerbe?... kihasználva az alap ID+pass párosítást/"

Bizony, bizony lehetseges.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1022 Felhasználó inaktív   vzsolo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 19:15

Idézet: Samott - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 16:37

Regi darab, es: link

Samott

Jah, azt hittem neked is Zhone van...

#1023 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 08:48

Idézet: eM82 - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 19:37

üdv everybodri,
ma kb. du. negyed 1-kor megszakadt az internetkapcsolatom... (pontosabban először csak a bejövő...)...
kicsit furcsa volt, mert már jóideje megy gond nélkül együtt a PARADYNE modem + a router (D-Link 604)...
először Monortelre gyanakodtam, de aztán router nélkül kipróbálva ment a net...
router reset után sem javult a kapcsolat...
a hiba szerint (meg emlékeim szerint) nem tudta kiosztani az IP-Címeket...

kb. 7 óra router nélküli netezés után (gondoltam pihentetem picit, hátha túlmelegedett) nemrég úgy döntöttem, hogy belépek a router kezelőfelületére... (nem gondoltam, hogy szükség lehet rá reset után (én hülyeségem, ha gondolnom kellett volna rá... mind1.))
szóval gondoltam lefuttatom a wizard-ot... megváltoztattam az admin passw-t (pontosabban megadtam végre egyet), beírtam a felhasználói nevet ill. a monorteles passw-t 2xer... restart. és lám működik...

Amit qrvára nem értek az az, hogy korábban router-reset után nem kellett megadni a monorteles kapcsolat userID-t + jelszavát... most meg ennek segítségével jött helyre..

Tud valaki nekem egy elfogadható választ adni?...

/lehetséges, hogy vki kívülről belepiszkált a routerbe?... kihasználva az alap ID+pass párosítást/

lehetségesnek lehetséges persze, de ha én ilyet tennék akkor azt ugy teszem hogy ne tünjön fel hogy lopom a netet és akkor tudom használni...

Ha kiiktatom a te neted akkor max 1 napig megy úgyis a potya net, tehát ennek sok értelme nincs, csak ha ki akarnak tolni direkt veled.

#1024 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 13:28

Szokott itt valaki monornetes ADSL-en ssh-zni? Nem tapasztaltok valami furcsát?

#1025 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 13:46

En igen, semmi baja, mukodik.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1026 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 13:52

Idézet: asdf - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 14:46

En igen, semmi baja, mukodik.

Nem tapasztaltál olyat, hogy ha egy sessiont otthagysz, akkor 15-30 perc után "lefagy"? Nem megszakad, hanem nem terminálódik. A kliens lelövése vagy az ssh escape char kiadása segít.

#1027 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 19:38

Nekem itt valami bűzlik. Egy csomó hostra nem lehet kapcsolódni, ugyanakkor másokhoz meg igen. Pl. a http://www.t-mobile.hu sem jön be, meg pár T-s fix IP-címes ADSL host sem.

#1028 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 20:31

Reggel 10 ota bent vagyok ssh-n, azota boven itthagytam eleg sok idore a gepet. T-mobile is mukszik. Biztos nem nalad van a gebasz?
Archív:

#1029 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:56

Idézet: asdf - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 21:31

Reggel 10 ota bent vagyok ssh-n, azota boven itthagytam eleg sok idore a gepet. T-mobile is mukszik. Biztos nem nalad van a gebasz?

Nem. Alapból routert használok, most kipróbáltam direktben is, ugyanaz. Rengeteg site be sem jön, ssh szakadozik, sokminden viszont tökéletesen megy.

#1030 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 06:51

Idézet: Silver - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:56

Nem. Alapból routert használok, most kipróbáltam direktben is, ugyanaz. Rengeteg site be sem jön, ssh szakadozik, sokminden viszont tökéletesen megy.

DNS a szolgáltatóé?
pingelésnél packet loss?
tracertnél nem akadnak el vhol a csomagok?

#1031 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 19:48

Tudom talan nem a mi ingunk amit olvastam, de erdemes elolvasni a "UPC chello:..." topis 51. oldalan talalhato par hozzaszolast.

Nem korlatozas lesz hanem priorizalas a torrent eseteben.

Az, hogy ez mennyire vonatkozik a Nyomornet ADSLre arrol gozom sincs, de jo kis moka lesz ha itt bevezetik a priorizalasnak nevezett ossznepi szopatast.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1032 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 22:04

Elmennek a picsába, méghogy priorizálás. Ha az lenne, akkor nem lenne a bixes gerincüknek fele kihasználatlan akkor is, amikor 3-4k letöltéssel szenvedünk.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1033 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 00:07

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 23:04

Elmennek a picsába, méghogy priorizálás! Ha az lenne, akkor nem lenne a bixes gerincüknek fele kihasználatlan akkor is, amikor 3-4k letöltéssel szenvedünk.

Ott a pont ! :mad:
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1034 Felhasználó inaktív   h2so4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 06:56

Ahogy közeleg a reggel ugy fogy a sebesség. reggel 6 kor még 300 környékén csurgott most fél nyolckor már csak 100 120 és folyamatosan csökken. Valoszinüleg a tegnapihoz hasonlóan beáll a 20 50 k-s sebesség. Ezek szerint reggel 6-tol mindenki kapcsolja befelé a gépeket és elindult a rettentően fontos bitek áradata. ezután már a p2p bitfolyamok" találkozása tilos". Az rendbevan ha priorizálnak mert a gép is igy müködik itthon, csak azt nem birom a buta agyammal felfogni hogy az "EMELÉS?" elött mi a picsán mentek az adatok stabilan? Az a hálozati struktura kinek volt rosszabb?  Ráadásul a Chelloval szemben itt még ugatni sem nagyon tudsz a kevés lehetöség miatt. Amint lehetöség van rá downgradelek.  Ahooz hogy mailezzek teljesen felesleges 10/1 de mé az 5/768 is rengeteg, másra meg ugysem jó.  A ping a bixre az jó stabil 28. röhely az egész ugyhogy game kilőve. Leirhatnák az ÁSZF-be hogy mi kap elsöbbséget a priorizálás során. Az Asus szerverérö próbáltam drivert húzni de sajna azt is lepriorizálták (ütemes kezdés után 2KB / sec ). Szerintem itt a fogyasztó van leginkább a priorizációs lépcsö legalján. off vége_______béke és türelem :confused:

Majd elfelejtettem az upp mindenfelé 100 120KB. Az nincs nálam priorizálva :respect:

Szerkesztette: h2so4 2007. 05. 04. 06:58 -kor

#1035 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 07:16

Idézet: h2so4 - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 7:56

Az Asus szerverérö próbáltam drivert húzni de sajna azt is lepriorizálták (ütemes kezdés után 2KB / sec ). Szerintem itt a fogyasztó van leginkább a priorizációs lépcsö legalján. off vége_______béke és türelem :confused:

azért 2KB az kicsit durva, nem lehet hogy valami ukrán mirrorrol szedted? :)
ahogy én olvasgattam, a voip, mail, web, ftp kap előnyt, hiszen azt használják többen, utána jöhet a többi.

#1036 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 08:13

Idézet: h2so4 - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 5:56

Ahogy közeleg a reggel ugy fogy a sebesség. reggel 6 kor még 300 környékén csurgott most fél nyolckor már csak 100 120 és folyamatosan csökken. Valoszinüleg a tegnapihoz hasonlóan beáll a 20 50 k-s sebesség. Ezek szerint reggel 6-tol mindenki kapcsolja befelé a gépeket és elindult a rettentően fontos bitek áradata. ezután már a p2p bitfolyamok" találkozása tilos". Az rendbevan ha priorizálnak mert a gép is igy müködik itthon, csak azt nem birom a buta agyammal felfogni hogy az "EMELÉS?" elött mi a picsán mentek az adatok stabilan? Az a hálozati struktura kinek volt rosszabb?  Ráadásul a Chelloval szemben itt még ugatni sem nagyon tudsz a kevés lehetöség miatt. Amint lehetöség van rá downgradelek.  Ahooz hogy mailezzek teljesen felesleges 10/1 de mé az 5/768 is rengeteg, másra meg ugysem jó.  A ping a bixre az jó stabil 28. röhely az egész ugyhogy game kilőve. Leirhatnák az ÁSZF-be hogy mi kap elsöbbséget a priorizálás során. Az Asus szerverérö próbáltam drivert húzni de sajna azt is lepriorizálták (ütemes kezdés után 2KB / sec ). Szerintem itt a fogyasztó van leginkább a priorizációs lépcsö legalján. off vége_______béke és türelem :confused:

Majd elfelejtettem az upp mindenfelé 100 120KB. Az nincs nálam priorizálva :respect:

Ping ügyben telefonálj be. Nálam 8-9 ms van bixre.. + még sok haveromnak :)

#1037 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 08:37

Na jo, azert az asus download oldalat peldakent hozni letoltesre enyhen vicc kategoria. Doglassu mint az allat, barmikor, barhonnan, barmelyik szervererol barmelyik ISP-n keresztul...
Archív:

#1038 Felhasználó inaktív   h2so4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 09:09

Idézet: asdf - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 8:37

Na jo, azert az asus download oldalat peldakent hozni letoltesre enyhen vicc kategoria. Doglassu mint az allat, barmikor, barhonnan, barmelyik szervererol barmelyik ISP-n keresztul...

Tudom nem az asus szerverei viszik elöre a világot de azért 30-50k val jöttek a cuccok április elött. Mivel ez ritkán kell nem is akkora probléma, a p2p viszont ettöl még gázos marad de megvárjuk a 3 hónapot ahogy mindenki lihegi. ("Még nem ért véget a fejlesztés ;) )

#1039 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 15:21

"voip, mail, web, ftp kap előnyt"

Kurva jo lesz mit ne mondjak.

A MAILnak mi a francnak kell a sebesseg?
Mari neni a pusztaban 10Mbittel rantja le a 10?!? kbyteos levelet?

VOIP na az aztan kell mashol pont ez a voros poszto, mert leterheli a halozatot.

WEB 1.5Mbit felett mar gyakorlatilag alig latni a kulonbseget egy weboldal betoltesenel, na jo ez alol kivetel talan a full flashel agyonbaszott oldal, de ez nem jellemzo.

FTP Pistike n+1Mbittel leecheli le a 0day jatekot de jo...

Ha a bovites utan is ilyen ramaty lesz a torrent akkor inkabb downgrade lesz, mert feleslegesnek tartom, hogy kidobjak az ablakon 8-9ezer local creditet a nem kihasznalhato 5Mbitre.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1040 Felhasználó inaktív   hunfanatic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 16:03

A mail priorizálása azért fontos, hogy hamarabb kapjon jó sok vírust minél több ember.
Ismerősök körében ftp-t alig használ valaki (csak én).
Ha június végéig nem eresztik el a p2p-t, akkor én elbúcsúzom szépen a monortel szolgáltatásnak nem nevezhető valamijétől.
Reggelente, ha épp van türelmem, fél órákat játszom a le-fölcsatlakozással, mire egy normális IP-t kapok, amin nincs "priorizálás". Azután imádkozom, hogy ne legyen áramszünet és ne dobjon le a net. Nagyon fasza kis játék ez.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.