HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 14:17

Idézet

Na, bescanneltem...
Kép

Thx. Ha jol sejtem, akkor vecsesen lehet valami konkurencia, ezert csinaltak ezt. Mar csak az a nagy kerdesem van, hogy a gazdasagi versenyhivatal mit szol ehhez? (azonos tipusu vevok megkulonboztetese cimu tortenet, amely rendkivul meglepo modon tilos).

Szerkesztette: asdf 2007. 07. 24. 14:18 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1262 Felhasználó inaktív   gageszka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 14:25

Konkurenciának ott a T-kábel

De ekkora hazugságot a monortól, hogy csak ott van ilyen akció :reklamacio:

#1263 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 19:28

Idézet: asdf - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 15:17

Thx. Ha jol sejtem, akkor vecsesen lehet valami konkurencia, ezert csinaltak ezt. Mar csak az a nagy kerdesem van, hogy a gazdasagi versenyhivatal mit szol ehhez? (azonos tipusu vevok megkulonboztetese cimu tortenet, amely rendkivul meglepo modon tilos).

szerintem sem csak ott van/lesz.
par honapja az 5perc tavkozlesben mar utaltak, hogy ez lesz a kovetkezo csapasirany.
azaz a kedvezmeny novekszik, minel tobb szolgaltatast vesznek igenybe toluk.

valoszinuleg en is ra fogok kerdezni az uszin, ha mar ugyis minden "szart" toluk veszek igenybe.  :rolleyes:

#1264 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:15

Idézet: asdf - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 15:17

Ma felhivtam az ügyfélszolgálatot, hogy akinek extrem csomagja van annak milyen akciok vannak (multi csomagok).   :confused:
Válasz: az extrem és nagyobb csomagban lévöknek nincs akció  :eek:  :(

Szerkesztette: rainman35 2007. 07. 25. 20:15 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1265 Felhasználó inaktív   gageszka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:39

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 20:15

Ma felhivtam az ügyfélszolgálatot, hogy akinek extrem csomagja van annak milyen akciok vannak (multi csomagok). :confused:
Válasz: az extrem és nagyobb csomagban lévöknek nincs akció  :eek:    :(

paraszt vakítás :reklamacio:  :down:

DE NAGYON :think:

#1266 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 12:40

elolvastam a szerzodesemet (extrem+szomszed+). sajnos pont lekestem a 2 hetes lemondasi lehetoseget.
viszont a szerzodes szovegebol nem ertem, ha most lemondanam, akkor a teljes 1ev kedvezmenyeit kellene kifizetnem vagy csak az 1 honapet?

nem jart mar vki hasonlo cipoben? nem tudja vki mi van ilyenkor?

kosz!

#1267 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:01

Idézet: NetED - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 16:04

Elvileg az eurosport most tárgyal a UPC-vel. Ha megegyeznek, akkor a családi csomagban lesz és gondolom a monornál dettó.

hali ezt az infót honnan szakítottad????
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...90#entry5079840

#1268 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:37

Idézet: pacee22 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 15:01

hali ezt az infót honnan szakítottad????
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...90#entry5079840

Attól még, hogy az ügyfélszolg. nem tud róla, még tárgyalhatnak róla.  :think:
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1269 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 05:03

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 1:18

Nem hát ! Ugyanis ez itt már lassan az 51-es körzet...   :)  ...mármint a dolog paranormális részét tekintve.

Minap beugrottam A CÉGhez. Mondom:
- Csókolom ! Szeretnék a 10/1-nek hazudott netemből 5/768-ast.
- Semmi akadálya, csupán csengesd ki a "kedvezményt" a fennmaradó 1,5 év hűségidőre !
- De én aztat nemnaon szeretném, meg különben is, így az eredeti szerződéshez képest fél évvel kitolódna a hűségidő lejárta...
- Kussolj paraszt, vagy fizess ! Áeszeff, áeszeff... ! Módosítani csak felfelé lehet, hehehe... !

A legszebb az egészben, hogy olyan stílusban adta elő magát, mintha a seggéből húzott volna ki. Mit képzelek én, hogy két rugóval kevesebbet akarok nekik postázni havonta ?! És a röhely, hogy ez egy mezei, üszis picsa volt. Bár őt konkrétan még nem láttam ott az irodában, tehát lehetett bárkinek az akárkije is, és így már érthető, hogy az ő szemében én csak egy jelentéktelen kis csíra voltam, aki az extraprofitjukat akarja csökkenteni. Nos, valóban : Hát mit képzelek én ?!

Zso.

A büdös parasztja, hát az utolsó falatot is kivennéd az igazgatók éhező árváinak szájából? Hát ember az ilyen? :p
Örülhetsz, hogy az áeszefre hivatkozva nem vertek meg. Vagy nem áldozták fel belsőségeidet, a nagy ÁESZEF még nagyobb dicsőségére.

Egyébként normális, hogy a Zhone modem akár pillanatnyi áramszünet után is toszik kapcsolatot létesíteni? :think:  Azaz bármilyen hosszabb-rövidebb póverfélijör után nem tud kapcsolódni, csak a 2.-3.(-9. nc) újraindítás/tápdugópillantanyikihuzogatás után. Ez direkte gépre kötve  rendkívül idegtépő volt és gyakran előjött(egyébként csókoltatom az ÉMÁSZT a 200 Volt hálózati feszültségük és a gyakori  pillanatnyi áramszünetek okán), most routerrel már tűrhetőbb, ritkább a dolog, de így is megesik, hogy nem tud kapcsolódni és buzerálni kell a tápot.

Jah igen, nem mellesleg tegnap óta időnként bitang lassú a net. Olyan lassú hogy a sima html oldalak is kihagyott képeket és "a kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt"-ot nyomnak.

P2P megy úgy ahogy, az sem túl gyors, de állítólagos korlátozással együtt is gyorsabb mint a sima web elérés.. :eek:

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2007. 07. 30. 05:09 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#1270 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 08:20

Szerintem nem a hatralevo 1.5 ev, hanem a mar husegben toltott fel ev kedvezmenyet kellene amugy kifizetni. (sosem ertettem amugy, h a francnak alairni 2 evet)
Nekem legalabbis anno ugy volt a papiromon, hogy az igenybe vett kedvezmenyt kell kifizetni, meg tablicsku is volt, h kedvezmennyel, meg anelkul mennyi.

Szerkesztette: asdf 2007. 07. 30. 08:33 -kor

Archív:

#1271 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 20:47

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 6:03

...Egyébként normális, hogy a Zhone modem akár pillanatnyi áramszünet után is... ?

Heló !

Tudomásom szerint elég érzékenyek rá. Ezért _is_ csücsül a masinával és a rúterrel együtt nálam a  szünetmentesen.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1272 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 17:25

Már húzzák be a kábeleket az utcákba a nagy magentanak!
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1273 Felhasználó inaktív   gageszka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 17:41

Idézet: twollah - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 17:25

Már húzzák be a kábeleket az utcákba a nagy magentanak!

akkor ezek szerint végetért a MONORTEL monopoliuma...?! :respect:

jah és hol?

#1274 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:04

Jogi kérdésem lenne hozzátok.
Előzmények:
Ideiglenesen szüleimhez költöztem. Megkértem anyámat (a költözés előtt) hogy köttessék be a Monorteltől az internetet, de NE ÍRJON ALÁ HŰSÉGSZERZŐDÉST mert csak néhány hónapig leszek ott. Zember Monorteltől kiment, internetet bekötötték, de anyám semmit nem írt alá mert nem kérték. Majd küldik postán az aláírnivalót, mondta a zember. Nem küldték. Nem is kellett fizetni a szolgáltatásért. Ez zavart (mer' ilyen hülye vagyok) ezért többször hívtam a Monortelt hogy mi a kő van, mikor lesz szerződés? Azt mondták nyugi, majd küldik. Telt múlt az idő, sok hónapok tellettek, végül én elköltöztem otthonról. Erre jön a számla, visszamenőleg (csak) 3 hónapra, mert a Monortel szerint akkor rendeltük meg a szolgáltatást. (Nem igaz, hónapokkal előbb.) Kifizettem, mondom használtam, tehát igy fair. Kértem hogy akkor ennyi volt, nem kérjük tovább a szolgáltatást. Erre a Monortel igen arrogánsan: mit képzelek én, érvényes szerződés van 1 éves hűségnyilatkozattal, vagy fizetem tovább (még fél évig) a díjat, vagy pengessem ki a 40 rugót a bekötésért. Mert ez jár szerződés szegésért. Mondom: nincs szerződés. Monják: de van. Mondom: nem igaz. Mondják: Ne pofázzak már bele, higgyem el hogy van. Nekik kiírta a kompjúter. Nem hittem. Írtam nekik hogy küldjenek másolatot a szerződésről. Erre postán küldtek egy aláíratlan és DÁTUMOZATLAN szerződést hogy írjam alá és küldjem nekik vissza. Magyarul: még sincs szerződés. Felhívom az ügyfélszolit. Hölgy nekem ugrik ilyentén: Ja, valóban nincs alaírt szerződés (mégis azt írta ki a kompjúter?), de A MONORTEL TELEFON TÁRSASÁG RÖGZÍTETTE AZT A HÍVÁST AMIVEL ANYÁM MEGRENDELTE A SZOLGÁLTATÁST, AZ A SZERZŐDÉS. A telefonhívás. Eszem megáll. Köpni nyelni nem tudtam, ilyet még nem hallottam. Namost... Ahogy tudom, a szerződés az egy papír alapú dolog amit két vagy több fél aláír, igy érvényesítve a szerződést. Nincs papír (vagy aláírás rajta) akkor nincs szerződés. Gondolom ezért küldi ki aláírásra a szerződést a Monortel. Mert különben miért költenének papírra és postára? Szerintetek arra hivatkozva hogy az idős anyám felhívta őket hogy "kellene internet" lehet ez (és csakis ez!) jogalap arra hogy rajtuk most szerződésszegés miatt 40 rugót követel a szolgáltató? Megjegyzem, a telefon beszélgetésben semmiféle csomagról szó nem volt csak azt mondták anyámnak hogy ki fog menni egy zember bemérni a vonalat, utánna meglássuk néni milyen csomagot tudunk adni. Nem akarom szegény öreg szüleimet szívatni (ha nem fizetek esetleg kiköthetik a telefonjukat), de a 40 rugót sem érzem fairnek. Szóval, ti mit tennétek a helyemben? :confused:

#1275 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:22

Huseg alairasa nelkul belepesi dij 42 000 Ft
Az egykori light, mostani minimum huseg nelkuli dija 7 670/ho

Lehet szamolgatni, hogy eri meg jobban. Az, hogy azt mondjak, hogy van szerzodes, meg hogy husegben vagytok, az termeszetesen nokomment kategoria, de ha huseg nelkul adsl-t ker az ember, akkor az biza 42 ropi bekotesi dij, tetszik, nem tetszik. Kint van a honlapon, olvashato, ugyfelszolgatol is megkerdezheto.
Amugy eljaras ilyen esetekre: a telefonvonal tulajdonosa felhivja az ugyfelszolgat, azonositja magat, amit kernek tole, majd mondja, hogy atadom ennek es ennek a telefont (ez lennel te), aki elmondja mit akarok. Az, hogy az idos, ehhez a technikahoz egy dekat sem erto mama beszeljen errol az ugyifogyival, az fel ongyilkossag. Most be is jott.
Archív:

#1276 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:39

Lehet hogy hosszú volt a levelem és nem olvastad végig, ezért röviden:
- NINCS aláírt szerződés
- Anyám ugyan hívta őket, de ott szó nem esett tarifa csomagról. Csak arról hogy majd kijönnek mérni.
De ha lett is volna, MAGYARORSZÁGON EGY TELEFONHÍVÁST (az arról készült felvételt) ELFOGADNAK JOGILAG ÉRVÉNYES SZERZŐDÉSNEK? Nem tudom elhinni. Mióta? Vagy ha igen, akkor miért küldik ki aláírásra a szerződést? Ha a hangfelvétel a szerződés akkor minek a papír? Az az érzésem valaki itt blöfföl de nagyon. Az gyanítom csak bekóstolnak, ha elég balek vagyok akkor fizetek, ha nem akkor elbukták a 42 rugót. Tévednék?

#1277 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:00

Elfogadnak, igy lehet/ett/ pl szerzodest kotni a tele2-vel, ha jol tudom, vagy igy lehet szamhordozosan szolgaltatovaltani, az invitel ugynokok vertek igy at jopar matavos telefontulajdonos fejet. Sajnalatos modon mar papirmentesen is megy ez.
Szerzodes meg hiaba nincs -termeszetesen hiba hogy nincs, jo nagy kupleraj lehet naluk-, de ettol te meg egy szolgaltatast igenybe vettel, van valami rautalo magatartas nevu jogi cucc is, ennek ellenerteket jogosan kovetelhetik (lasd: felszallsz a villamosra, ezaltal szerzodeskotes jott letre kozted es a bkv kozott, miszerint o szallit, neked meg jegyed/berleted van).
Mindenesetre honapok szamatol fuggoen ki kell kalkulalni, hogyan jarsz jobban, kifizeted a 12* akcios havidijat, vagy a 42 ropit es a huzos havidijakat. Igy kulonosebben utana nem szamolva, a negyedik, maximum otodik honap utan mar szerintem siman jobban jossz ki, ha belemesz, hogy vegyuk egy eves husegesnek az adsl-edet /ofcoz az 1 ev lejarta utan azonnal lemondani/, foleg ha azt is beleszamitod, hogy nem egyben kell kiadni 42 ropit, hanem havi kb. 6-ot.
De azon a dolgon nem valtoztat semmit a szerzodes nem lete, hogy nem neztel utana, hogy mibe faj huseg nelkul adsl-ezni.
Szerintem amugy hintsd el az esetet az NHH-nal a hirkozlesi fogyasztoi jogok kepviselojenek vagy higy hivjak (google, es megtalalod ki az, meg gondolom, kontaktot is hozza).
Archív:

#1278 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:25

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 22:00

Elfogadnak, igy lehet/ett/ pl szerzodest kotni a tele2-vel, ha jol tudom, vagy igy lehet szamhordozosan szolgaltatovaltani, az invitel ugynokok vertek igy at jopar matavos telefontulajdonos fejet. Sajnalatos modon mar papirmentesen is megy ez.
Szerzodes meg hiaba nincs -termeszetesen hiba hogy nincs, jo nagy kupleraj lehet naluk-, de ettol te meg egy szolgaltatast igenybe vettel, van valami rautalo magatartas nevu jogi cucc is, ennek ellenerteket jogosan kovetelhetik (lasd: felszallsz a villamosra, ezaltal szerzodeskotes jott letre kozted es a bkv kozott, miszerint o szallit, neked meg jegyed/berleted van).
Mindenesetre honapok szamatol fuggoen ki kell kalkulalni, hogyan jarsz jobban, kifizeted a 12* akcios havidijat, vagy a 42 ropit es a huzos havidijakat. Igy kulonosebben utana nem szamolva, a negyedik, maximum otodik honap utan mar szerintem siman jobban jossz ki, ha belemesz, hogy vegyuk egy eves husegesnek az adsl-edet /ofcoz az 1 ev lejarta utan azonnal lemondani/, foleg ha azt is beleszamitod, hogy nem egyben kell kiadni 42 ropit, hanem havi kb. 6-ot.
De azon a dolgon nem valtoztat semmit a szerzodes nem lete, hogy nem neztel utana, hogy mibe faj huseg nelkul adsl-ezni.
Szerintem amugy hintsd el az esetet az NHH-nal a hirkozlesi fogyasztoi jogok kepviselojenek vagy higy hivjak (google, es megtalalod ki az, meg gondolom, kontaktot is hozza).

Értelek. De továbbra sem hiszem hogy ilyen egyszerű a dolog. Magam informatikai project manager lennék, így munkakörömhöz tartozik szerződések kötése. Van a cégnél ügyvéd szerződésekkel kapcsolatos jogi problémák megoldására (nem is kispályás ezen a területen) jövőhéten ha visszamegyek szabiról megkérdezem. Majd ideírom az eredményt mindenki okulására.
Különben a legrosszabb ami történhet hogy kikötik a telefont a szüleimtől. Majd veszek nekik kártyás mobilt. Ezen hosszú távon messze nagyobbat bukna a cég mint én.

#1279 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:32

"Különben a legrosszabb ami történhet hogy kikötik a telefont a szüleimtől" ES peres uton behatjak a 42 ropit. Az a koveteles azert nem valik kodde attol, hogy kikotik a telefont.
Azert mondom, hogy szamolgass, 4-5 honap szerintem utan ugyis az a verzio eri meg, hogy legyen 1 ev huseg.
Archív:

#1280 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:39

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 22:32

"Különben a legrosszabb ami történhet hogy kikötik a telefont a szüleimtől" ES peres uton behatjak a 42 ropit. Az a koveteles azert nem valik kodde attol, hogy kikotik a telefont.
Azert mondom, hogy szamolgass, 4-5 honap szerintem utan ugyis az a verzio eri meg, hogy legyen 1 ev huseg.

No, az a peres út aminek én utána fogok nézni. És elkérem a felvételét annak a telefonhívásnak ami állítólag a szerződéskötés alapja volt. Majd az ügyvéd eldönti van e alap perre. Ha van, akkor eldöntöm mi lesz a jobb. De ebben az esetben még mindíg nem értem hogy ha nem kell aláírt szerződés akkor miért küldenek ki drága pénzen aláírni egyet? Azt gyanítom nem ilyen kerek ez a zsemlye.
Kössz a gondolataidat, mint írtam meg fogom osztani a tapasztalataimat itt a fórumon.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.