HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   cloud 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 22. 12:39

valakinek van valami infója arról, hogy mikor fogja a T-Online adni az ADSL telefonvonal nélküli változatát Monortel területen?
Abit IC7-G, P4 Prescott 3.0/800/1024/HT, Arctic Freezer 4, Infineon 4*512MB 400, Maxtor40GB,80GB,Samsung300GB/7200, Inno3D 6600GT 128MB 575/1150 (Zalman) , Pioneer 109 DVD-RW, LG L1953TR, Codegen 6016-G5 ház, Fortron ATX-400PNF táp

#1362 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 13:57

Idézet: cloud - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 13:39

valakinek van valami infója arról, hogy mikor fogja a T-Online adni az ADSL telefonvonal nélküli változatát Monortel területen?

Nem hiszem hogy fognak olyat kínálni. A Tíonlány Tíhóm Dupla csomagja elég erősen össze van integrálva a Tíkom csomagkínálatával. A Tíonlány vezetékes telefon nélküli Tíhóm dupla csomagjában ugyanúgy kínál telefonszolgáltatást de IP alapon. Ehhez nem modemet adnak, hanem ugyanolyan residental gatewayt mint amilyet a Tíhóm Triplás IPTV szolgáltatás mellé is kap az ügyfél. Az RG-ben van beépített ATA amire az analóg telefont rá lehet kötni. Ráadásul az IP telefonhoz alapba hozzátartozik egy Favorit vagy Favorit Plusszal megegyező, ingyenesen lebeszélhető időszakkal bíró kedvezmény. Szóval ez elég erősen rá van integrálva a Tíkom kínálatra, nehéz lenne átültetni más JPE telco területére.

#1363 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 17:16

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 19:11

És az miért probléma, hogy NATolt hálózatból netezel? Ez már kicsit biztonságosab mint egy sima ADSL kapcsolat. Ja hogy nincsen külső ip-d? és akkor mi van? ki az aki szervert futtat otthon? 100 felhasználóból 1 kb.

Igen. De az az 1 én vagyok, barátom ! Fut néha FTP, játékszerver, P2P _ahogy kell_ , néha melóhelyről is matatok a gépen. DC-n gyömrői haver jónéhányszor tapasztalata, hogy a sok hülyegyerek miatt szinte állandóan banlistán volt IP alapján. És hülyegyerekből jó sok van. Vagy mondjuk banolják az IP-t egy játékszerveren valaki más játéka miatt. Áh, hagyjuk...
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1364 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 31. 19:45

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 17:50

Ha mar belefutottam, akkor copypaste ide:

1959. évi 4. tv. (Ptk).

205/B. § (1) Az általános szerződési feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát megismerje, és ha azt a másik fél kifejezetten vagy ráutaló magatartással elfogadta.

valamint

216. § (1) Szerződést jogszabály ellenkező rendelkezése hiányában akár szóban, akár írásban lehet kötni. A szerződési akaratot ráutaló magatartással is kifejezésre lehet juttatni.

Ellenkező rendelkezés pld. munkaszerződésnél van, a Te esetedben nincs.

Az elektronikus hírközlési törvény (2003. évi C. tv.) alapján háromféleképp jöhet létre előfizetői szerz.:
- írásban
- ráutaló magatartással
- szóban.

A jogszabály ráadásul ki is emeli, hogy a szolgáltatás igénybevétele kifejezetten ráutaló magatartásnak minősül.

No, akkor a történet vége: Miután írtam a MTT-nek hogy szeretnénk meg kapni azt a hangfelvételt amin anyám meg rendelte a szolgáltatást felhívott az MTT. Kicsit hapciáskodtak, azután megkértek hogy vigyem vissza nekik a routert és evvel el vagyunk intézve. Routert visszavittem, szeptembertől nem kell fizetnünk. Szerintem ez így fair. Ők k*rták el, méghozzá nagyon. Azért azt ajánlom mindenkinek hasonló helyzetben legyen óvatos mert tényleg úgy van hogy akár a "rá utaló magatartás" is szerződéskötésnek minősül. Az én esetem nagyon speciális volt, úgy gondolom ezért sikerült velük megegyeznem. Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.

Ez a hozzá állás annyira megtetszett hogy az uj lakásba is beköttettem a szolgáltatást. Úgyhogy azt kell mondanom okosak voltak mert ha kötik az ebet a karóhoz úgysem fizettem volna, így meg megtartottak ügyfélnek úgy hogy aláírtam velük egy évet. Ez esetben valóban aláírattak mindent és eddig minden papírforma szerint ment. :) Igaz van egy kis műszaki problémám, de erről külön írok...

#1365 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 19:53

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 16:36

Tud valaki valamit az mtt-s naked adsl-ről? Haver arra vár, állítólag aug 15-től lehet rendelni (ezt kétlem), de ha biztos infó van arról, hogy belátható időn belül (1-2 hónap) nem lesz, akkor inkább rábeszélem valami light csomagra.

Nekem már naked (meztelen) internetet kötötték be. Tehát már lehet így rendelni tőlük.

#1366 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:05

Szóval, örülök hogy van ujra internetem, de a következő műszaki problémába szaladtam bele:
Hét elején bekötötték a "meztelen" extreme csomagot. Sajnos sose volt gyorsabb mint 6Mbps. Felhívtam az ügyfélszolit, azt mondták hogy ha nem tudják biztosítani a szolgáltatást átraknak az 5Mbps-es csomagba. Majd kiön valaki méricskélni. Fair. De három napja EGY ROUTER UJRAINDÍTÁS UTÁN a sebesség vissza esett 1.5Mbps-re. Felhívtam az ügyfélszolit, azt mondták küldfenek valakit, majd hívnak. Azóta várok.

Kérdéseim:

- Ha router ujraindítás után esett vissza a sebesség akkor az nem vonal hiba lesz ugye? (Különben az eső miatti vonal beázásra tippelnék, bár most az eső után sem gyorsult vissza.) Attól félek hogy az a gond hogy két nap alatt lerántottam 40Gb-ot. (Régen voltam a neten, volt mit letölteni, no! :) ) Nem lehet hogy valamilyen túllépés miatt lassítottak le? Mi az MTT-nél a "silent" policy adatletöltés mennyiségének ügyében?

- Mennyi idő alatt szokták kitolni a biciklit a technikusok? Remélem nem kell heteket várni egy rohadt vonal kimérésre... Már csak azért sem mert most fizetem a 10 megabites vonalat es kapok másfelet. Volt már itt valakinek tapasztalata a mérő brigáddal?

#1367 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 10:22

Idézet: plebs - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 21:05

...

Heló !

Gondolom nem vagyok egyedül, aki örül, hogy "sikerült megtartani egy ügyfelet".  :)
Mérőbrigád tudtom szerint egy fő. Nálam normális csóka járt.
Ha rám hallgatsz, hagyod a 10/1-et a francba, 5/768 bőséges, pláne, hogy tudod, hogy a 6Mb/s-ot tuti bírja a vonalad, de afelett ugyebár nincs garancia (Próbáld meg megdumálni a kiszálló emberkével, ha valaha eljut oda ! Hozzám másnap, külön egyeztetés után egyből jött a fazon). Asszem a cégnél a beázás nem jellemző a vonalakra. Központ (legalább utcán megtett távolságban) mennyire van ? Biztos nem 2 fillér (mindjárt megnézem) a csupasz 10-es, de gyanítom nem tudnád egy idő után értelmesen kihasználni. Pláne a PRIORIZÁLT (muterotok, az ! ) időszakban.

Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1368 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 10:43

Fene vigye, lejárt a szerkesztésre megadott idő !

Szóval. Ha a letöltött adatmennyiséged majd eléri az említett tízszeresét, akkor esetleg kezdhetsz számolgatni. De nem kell parázni, amíg 3 folyamatos hónapon keresztül belül vagy a 700 gigán, addig nyugi van. Ha visszalapozol pár oldalt, ott részletesen ki van fejtve.
Amíg pedig nem akarják kitolatni a teknikussal a bringát, addig napi 2 telefon. Egy délelőtt, egy kora délután ! Nehogymá, 12 rugóé... ?!

#1369 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 11:15

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 10:43

Fene vigye, lejárt a szerkesztésre megadott idő !

Szóval. Ha a letöltött adatmennyiséged majd eléri az említett tízszeresét, akkor esetleg kezdhetsz számolgatni. De nem kell parázni, amíg 3 folyamatos hónapon keresztül belül vagy a 700 gigán, addig nyugi van. Ha visszalapozol pár oldalt, ott részletesen ki van fejtve.
Amíg pedig nem akarják kitolatni a teknikussal a bringát, addig napi 2 telefon. Egy délelőtt, egy kora délután ! Nehogymá, 12 rugóé... ?!

Köszi az infót! A helyzet az hogy a munkámhoz kell az internet és fizeti a munkáltatóm. Így belefért a 10 megabites vonal a költségvetésbe. (Csak ezer valamennyit fizetek én, tízezret térit a munkahelyem.) Szóval ha nem megy 10-el akkor visszavetetem 5-re mert a cég pénzét sem akarom feleslegesen költeni. Akkor tehát telefonra fel, hívom őket naponta 5x. :)

Még valami; Úgy tudom a letöltési sebességet csúcsidőben csak a P2P felhasználóknak korlátozzák, nem? Mondjuk ha így van nem tudom hogyan tudják megállapítani hogy mit töltök és honnan mert a µTorrent-em úgy van beállítva hogy a véletlenszerűen használ portot és az adatforgalma titkosítva van. Különben a magam részéről nem nagyon ugrálok, mert külföldön már arra gyúrnak hogy teljesen kiblokkolják a P2P (főleg Torrent) forgalmat, tehát ha az az alternatíva hogy délutántól késő estig lassabban jön a Torrent akkor az még mindíg jobb mintha egyátalán nem jönne. Mondjuk vannak trükkök az ISP oldali Torrent szűrők kijátszására is, ha esetleg az MTT úgy döntene hogy beállít egy ilyet megírom itt hogyan lehet őket kikerülni. Sajnos kicsit körülményes, kell hozzá kis informatikusi gyakorlat.

#1370 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 11:58

Idézet: plebs - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 12:15

Köszi az infót! A helyzet az hogy a munkámhoz kell az internet és fizeti a munkáltatóm. Így belefért a 10 megabites vonal a költségvetésbe. (Csak ezer valamennyit fizetek én, tízezret térit a munkahelyem.) Szóval ha nem megy 10-el akkor visszavetetem 5-re mert a cég pénzét sem akarom feleslegesen költeni. Akkor tehát telefonra fel, hívom őket naponta 5x. :)

Még valami; Úgy tudom a letöltési sebességet csúcsidőben csak a P2P felhasználóknak korlátozzák, nem? Mondjuk ha így van nem tudom hogyan tudják megállapítani hogy mit töltök és honnan mert a µTorrent-em úgy van beállítva hogy a véletlenszerűen használ portot és az adatforgalma titkosítva van. Különben a magam részéről nem nagyon ugrálok, mert külföldön már arra gyúrnak hogy teljesen kiblokkolják a P2P (főleg Torrent) forgalmat, tehát ha az az alternatíva hogy délutántól késő estig lassabban jön a Torrent akkor az még mindíg jobb mintha egyátalán nem jönne. Mondjuk vannak trükkök az ISP oldali Torrent szűrők kijátszására is, ha esetleg az MTT úgy döntene hogy beállít egy ilyet megírom itt hogyan lehet őket kikerülni. Sajnos kicsit körülményes, kell hozzá kis informatikusi gyakorlat.

hiába váltogatod a portot, az attól még p2p :)
a titkosításnak csak akkor van haszna, ha a másik oldalon is be van kapcsolva, de mostanában már az sem segít a dolgon...

#1371 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 07:44

Mostanában ismét kezdek bepöccenni a kedves Mtt-re. Nagyon durván szakadozik a vonal. Csak néhány pillanatra veszik el a net, de azért kellemetlen tud lenni. Dabas más lakói is tapasztalnak ilyesmit?

szerk: elfelejtettem említeni, hogy óránként egyszer biztosan

Szerkesztette: phsihodad 2007. 09. 03. 07:45 -kor

"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1372 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 09:21

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 7:44

Mostanában ismét kezdek bepöccenni a kedves Mtt-re. Nagyon durván szakadozik a vonal. Csak néhány pillanatra veszik el a net, de azért kellemetlen tud lenni. Dabas más lakói is tapasztalnak ilyesmit?

szerk: elfelejtettem említeni, hogy óránként egyszer biztosan

Én is Dabasról írok. Nekem ugyan nem szakadozik, de a 10 megabit helyett még mindig a másfél megabiteset adják. Kiderült hogy nem vonal beázás, bent sikerült nekik a beállításaimmal valamit elbaltázni. Viszont nem értem miért kellenek hozzá napok hogy megcsinálják? Az hinné az ember hogy valami konzolon kell ezt beállítani, oszt' annyi. Ma délutánra igérték hogy készen lesz. De nagyon morcos leszek ha ezek után augusztusra az extrém csomag alapján fognak számlázni.

Még valami: eddig a DabasNet-es WIFI-t használtam, ami MTT vonalat használ. Nem lett vona gond vele, de pont a szakadozások miatt kellett felmondanom. Ahogy írtad, óránként szakadt meg. Lehet hogy csak Dabas egy részét érinti a probléma?

#1373 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 09:52

Hát én Sáriban szenvedek most vele. Elég kellemetlen. Viszont a 10 mega az nekem rendesen 10 mega. Hál istennek megvan a rendes sebesség.

Blogom

#1374 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:59

Felsődabas:
Connection Uptime 4 days, 20:40:34

#1375 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:01

Ja és a sebességgel sincs gond!

Mi történt a torrent korlátozásokkal? Mert már pár hónapja nálam full sávszélen jön minden ahol lehet....
Szóval jelenleg én meg vagyok elégedve teljes mértékben a monornettel! (kop,kop, kop)

#1376 Felhasználó inaktív   plebs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 15:08

Idézet: istvan_ - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 14:01

Ja és a sebességgel sincs gond!

Mi történt a torrent korlátozásokkal? Mert már pár hónapja nálam full sávszélen jön minden ahol lehet....
Szóval jelenleg én meg vagyok elégedve teljes mértékben a monornettel! (kop,kop, kop)

Neked is extrémed van? (10mbps?)
Különben én sem veszem észre hogy a torrent letöltést korlátoznák. Jön minden ahogy a csövön kifér.

Csak poénként írom ide hogy az egyik UPC főnök itt lakik nem messze tőlem. (Én középen lakok.) Azt hittem ebből kifolyólag itt biztosan nagyon jó lesz a sávszél. Nem jött össze.  :(

#1377 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:24

Idézet: plebs - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 15:08

Neked is extrémed van? (10mbps?)
Különben én sem veszem észre hogy a torrent letöltést korlátoznák. Jön minden ahogy a csövön kifér.

Csak poénként írom ide hogy az egyik UPC főnök itt lakik nem messze tőlem. (Én középen lakok.) Azt hittem ebből kifolyólag itt biztosan nagyon jó lesz a sávszél. Nem jött össze.  :(

Nem, az 5Mb-es csomagunk van... De azt hozza is!

#1378 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 19:15

Na konzultáltam egy másik gyerekkel itt Sáriban. Ugyanazzal szív mint én. Vagy nagyon belassul a net, vagy szakadozik igen rövid időre. Reméljük megoldják mert mostanában jól elvoltam az Mtt-vel

Blogom

#1379 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 20:07

Havernál gyömrőn multkor friss windowson percenként szakadt a net. Torrent  letöltés ment mert kipróbáltam max sebesség 5 mbps netnél: 500kb/s. Nem telt el 2 perc és megállt minden forgalom, pingek sehol, senki nem válaszol de a kapcsolat a gép szerint "él", nem szakadt meg. Disconnect és connect után minden megy megint 2 percig, mi lehet a baj? paradyne modem van.

#1380 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 05:47

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 21:07

Havernál gyömrőn multkor friss windowson percenként szakadt a net. Torrent  letöltés ment mert kipróbáltam max sebesség 5 mbps netnél: 500kb/s. Nem telt el 2 perc és megállt minden forgalom, pingek sehol, senki nem válaszol de a kapcsolat a gép szerint "él", nem szakadt meg. Disconnect és connect után minden megy megint 2 percig, mi lehet a baj? paradyne modem van.

Tegnap nálam is szakadozott a net. (vecsés)
Lehet, hogy valami központi hiba lehetett náluk :think:
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.