HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:51

Idézet: twollah - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 16:04

Kicsit bonyolultul szamolnak, de kezdem erteni a dolgot.

IMHO egyszerubb lenne ha havi szinten neznek a 250 gigat.

Lehet, hogy egyszerübb lenne, de igy egy hónapban 250Gb-nál több adatforgalmad lehet, csak a többi hónapban vissza kell fogni magad.
pl.:
augusztus. 100Gb- szeptember:500Gb, akkor októberben csak 150Gb forgalmad lehet. de vigyázz mert, ha júliusban 300Gb forgalmad volt akkor már meghaladtad a havi 250Gb átlagot. júl:300+aug:100+szept:500=800
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1442 Felhasználó inaktív   hunfanatic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 00:18

Megoldódott a 718-as probléma, annyi volt, hogy a login névben "...@monornet.hu" volt írva, pedig a ".hu" nem kellett volna. Fura, de 2 éve így működött, aztán egyszercsak már nem :) Mondta a technikus is, hogy így elvileg nem is működhetett volna, és lám!

A korlát érdekes dolog. Nekem havi 300 G megvan átlagban, sőt, amikor megjavult április felé a torrent sebessége, 780 giga lett a májusi letöltés-feltöltésem összesen. Eddig még se levél, se figyelmeztetés. Azóta persze visszavettem, de 5 megás vonallal nagy a kísértés, hogy mindent leszedjek, amire időm van és érdekel is. A korlátokat is úgy kéne kialakítani, hogy mekkora előfizetéssel rendelkezel. Pl. a 1.5 megásnak lenne 150 G, az 5 megásnak 400 G. Szerintem ez lenne a reális fogyasztói szempontból, ezért az árért.

#1443 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 03:40

Idézet: hunfanatic - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 1:18

Megoldódott a 718-as probléma, annyi volt, hogy a login névben "...@monornet.hu" volt írva, pedig a ".hu" nem kellett volna. Fura, de 2 éve így működött, aztán egyszercsak már nem :) Mondta a technikus is, hogy így elvileg nem is működhetett volna, és lám!

A korlát érdekes dolog. Nekem havi 300 G megvan átlagban, sőt, amikor megjavult április felé a torrent sebessége, 780 giga lett a májusi letöltés-feltöltésem összesen. Eddig még se levél, se figyelmeztetés. Azóta persze visszavettem, de 5 megás vonallal nagy a kísértés, hogy mindent leszedjek, amire időm van és érdekel is. A korlátokat is úgy kéne kialakítani, hogy mekkora előfizetéssel rendelkezel. Pl. a 1.5 megásnak lenne 150 G, az 5 megásnak 400 G. Szerintem ez lenne a reális fogyasztói szempontból, ezért az árért.

Vagy az, hogy nem tukrozod le a fel internetet...

De ne kezdjunk ujra flamet ebbol.

Korlat van tessek ezzel a tudattal elni.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1444 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 09:55

hunfanatic:

Inkább elégedj meg azzal hogy kedvez a szolgáltató kis csomaggal rendelkezőknek azzal hogy egységes, minden előfizetőre érvényes FUP-ot használ. Maradhatott volna a korábbi csomag szerinti limit kialakítás is. Akkor pl. ha a 20 Mbps-es legnagyobb csomagnak lenne 3 havi átlag 250GB, a 10 Mbps-esnek 120GB, az 5 Mbps-esnek 60GB, az 1 Mbps-esnek meg 10GB akkor szerintem még elégedettlenebb lennél hogy az még irreálisabb.

#1445 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 14:14

Idézet: shabba - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 10:55

hunfanatic:

Inkább elégedj meg azzal hogy kedvez a szolgáltató kis csomaggal rendelkezőknek azzal hogy egységes, minden előfizetőre érvényes FUP-ot használ. Maradhatott volna a korábbi csomag szerinti limit kialakítás is. Akkor pl. ha a 20 Mbps-es legnagyobb csomagnak lenne 3 havi átlag 250GB, a 10 Mbps-esnek 120GB, az 5 Mbps-esnek 60GB, az 1 Mbps-esnek meg 10GB akkor szerintem még elégedettlenebb lennél hogy az még irreálisabb.

Szerintem errol a korlatrol ne kezdjunk ujra flamet.

IMHO havi vagy 3 havi atlag 250 giga egyenlore boven eleg, aki meg havonta le szeretne tukrozni a fel netet maganak az inkabb bereljen dedikalt vonalat maganak jo penzert.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1446 Felhasználó inaktív   hunfanatic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 16:03

Nem állt szándékomban flame-et indítani. Nem a fél internet tükrözéséről van szó, csak elég sok minden érdekel, pont ezért nem megyek kisebb csomagba. Én nem csak magamnak töltök, hanem rokonoknak ismerősöknek, akiknek gőzük sincs mi az a torrent, vagy a letöltés, csak mondják, hogy ezt meg azt meg akarják nézni és leszedem nekik, mert jófej vagyok. A korláttal nekem nincs gondom, a 250 giga nekem is megfelel (mondjuk).
(Nemrég hallottam, hogy pesten (talán zuglóban) 20/20-as vonalat indítanak tesztelésre, 10 rugó alatti, bocs körüli! áron. Ott vajon mit szólnának egy 250-es limithez? Fél nap alatt meg is lenne, ha tövig nyomnák a biteket :)
Béke.

Szerkesztette: hunfanatic 2007. 10. 03. 16:05 -kor

#1447 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:15

Idézet: hunfanatic - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:03

Nem állt szándékomban flame-et indítani. Nem a fél internet tükrözéséről van szó, csak elég sok minden érdekel, pont ezért nem megyek kisebb csomagba. Én nem csak magamnak töltök, hanem rokonoknak ismerősöknek, akiknek gőzük sincs mi az a torrent, vagy a letöltés, csak mondják, hogy ezt meg azt meg akarják nézni és leszedem nekik, mert jófej vagyok. A korláttal nekem nincs gondom, a 250 giga nekem is megfelel (mondjuk).
(Nemrég hallottam, hogy pesten (talán zuglóban) 20/20-as vonalat indítanak tesztelésre, 10 rugó alatti, bocs körüli! áron. Ott vajon mit szólnának egy 250-es limithez? Fél nap alatt meg is lenne, ha tövig nyomnák a biteket :)
Béke.

Miért, olyan nehéz elképzelni hogy valaki nem egy fél háztömbnek akar letölteni cuccot és azt visszaosztani 3-as aránnyal?

a 20/20-ból is sok irányban 4/4 elérhető, van aki sztem már akkor elkezdi húzni a száját hogy jajj 3 perc helyett 10 perc alatt jön le v.mi, az esti kis poreszre várni kell :)

#1448 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:18

Idézet: hunfanatic - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 16:03

Béke.

20Mbit/20Mbit

#1449 Felhasználó inaktív   Cell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:21

Visszatérve a torrent korlátozásra MonorADSL-en, valaki megtalálta egyáltalán az ÁSZF-ben azt a részt, hogy ezt megtehetik?
Én akárhogy nézem nem találok semmi idevonatkozót.  :confused:

#1450 Felhasználó inaktív   hunfanatic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 21:32

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 20:15

Miért, olyan nehéz elképzelni hogy valaki nem egy fél háztömbnek akar letölteni cuccot és azt visszaosztani 3-as aránnyal?

Nem. Egész könnyű :)

#1451 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 04:21

Idézet: hunfanatic - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:32

Nem. Egész könnyű :)

Használjon a ház seed servert.

#1452 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 07:07

Idézet: Cell - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:21

Visszatérve a torrent korlátozásra MonorADSL-en, valaki megtalálta egyáltalán az ÁSZF-ben azt a részt, hogy ezt megtehetik?
Én akárhogy nézem nem találok semmi idevonatkozót.  :confused:

Pedig benne van.
Az ÁSZF 10.1 pontjában szerepel.

http://www.monortel.hu/docs/35_EHT28_adsla...eg_20070915.pdf
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#1453 Felhasználó inaktív   lordvico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 15:52

sziasztok!

emeltettem sávszélt, 5megabitre.
Az asztali gépen, amibe bemegy a kábel, hozza is szépen, de van egy wifi routerem laptop részére.
Laptopon csak 3 megabit jön.
Van tippetek, mi lehet az oka?

#1454 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:03

Idézet: lordvico - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 16:52

sziasztok!

Az asztali gépen, amibe bemegy a kábel, hozza is szépen, de van egy wifi routerem laptop részére.

Nem zavarja vmi a WiFi jelet?

Amugy nekem is erdekes egy problemam van a laptopommal (Acer Aspire 5710z).
Vista Home Premium + ADSL ~6Mbit + KOB BR100as router es egyszeruen nem tudom elerni vele a maximalis sebesseget (~6xxKbyte/sec), csak kb. 5xxKbyte/sec jon ossze.
Eloszor vmi beallitasra gyanakodtam, de nem talaltam semmi kirivot a beallitasoknal.
Masodszorra a routerre, de azt is kilottem.
Harmadszorra fekete magiat alkalmaztam (temeto + friss sir + telehold + fekete macska + mormolas) de az sem jott be.

Szoval passzolok, hogy mi lehet a baj.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1455 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:09

Idézet: lordvico - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 16:52

sziasztok!

Nekem Linksys routerem van, és nekem is 3M-l jön a laptopon a net wifi-n.  Az aztali Pc-n simán megy a 10M. 

#1456 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 17:36

Megabit vagy megabajt? Mert nem mindegy... nekem is wifin kapcsolodik a noti, es lazan tolt 650 kilobajttal (ez kerekitve 0.65 megabajt vagy ~5 megabit)... wifin 3 megabajt a maximum amit atvisz nalam (ez kb 24 megabit).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1457 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 17:44

Idézet: Samott - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 18:36

Megabit vagy megabajt? Mert nem mindegy... nekem is wifin kapcsolodik a noti, es lazan tolt 650 kilobajttal (ez kerekitve 0.65 megabajt vagy ~5 megabit)... wifin 3 megabajt a maximum amit atvisz nalam (ez kb 24 megabit).

Samott

Természetesen Megabit/s, 3Megabit/s

#1458 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 17:50

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 17:09

Nekem Linksys routerem van, és nekem is 3M-l jön a laptopon a net wifi-n.  Az aztali Pc-n simán megy a 10M.

Gondolom ez a problema a kovetkezok miatt lehet:
- 54Mbites a Wifi routered.
- a laptop WiFije is 54Mbites.

Az 54Mbit csak elmeleti sebesseg, soha a budos eletben nem fogod elerni az 54Mbitet.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1459 Felhasználó inaktív   lordvico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 17:56

bizony, 54-es :( ezt szomorúan hallom, ezek szerint nem hogy 54 et, de 5 megabitet sem lehet elérni

#1460 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 17:58

Nincs veletlenul a routerben vagy a laptopon 802.11b-re allitva? (g-re kell a nagyobb sebesseghez allitani az atvitel modjat)

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 10. 05. 17:59 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.