HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1621 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 08:06

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 16:39

Ip kamerákat is akartam, az nem gond.
Most ezt találtam:
http://www.wireless-...prcategory=2289
http://www.wireless-...rcategory=12851

Elég lenne két EnGenius (Senao) EOC-3220 802.11b/g kültéri AP/Kliens, vagy ebből egy darab meg egy az első három routeres megoldásból, mert akkor tudnék rákötni ethernetes kamerákat (olcsóbban kijönnék)

sokkal jobban jársz egy nanostation-nel :)

#1622 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 10:43

Nekem mindegy, lehet az is.
Az egyik oldalra, de a másik oldalon meg kéne hozzá egy router a több kamera miatt, akkor meg már olcsóbb lenne a belinkeltek közül a 2-es vagy 3-as.
Sajnos árban sem lehet sokáig elmenni...

#1623 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:09

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 10:43

Nekem mindegy, lehet az is.

A w antennás fórumban esett szó készülékekről is. Ha jól emlékszem, van melyiket vegyem fórum is, bár arra nem jártam.
Erre a távolságra szerintem nem érdemes az 5 G-s rendszer.
Nekem bevált a Linksys WBR 54 GL router firmware cserével.

#1624 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:20

nanostationból van 2.4-es is.
sima router kizárt, hogy külső antenna nélkül átvigye ezt a távot.

Felmerült még egy problémám, ezek aaz antennák irányítottak, nem?
Mivel a lakásban lévő routernek háttal lesznek, nem lesz abból gond?

#1625 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:25

Még egy kérdés, nem fogom én ezekkel zavarni a környéken lévő wlanokat?

#1626 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:43

Kérdezek tovább :) Úgy nézem van itt illetékes is :cool:
A Secron WiFi11 és a Seltech SPA17 egyárban van, az egyik 11 a másik 17db-s ez azért elég nagy különbség, csak kérdés, hogy igaz-e.

#1627 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 12:03

Idézet: envagyok - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 9:08

Sziasztok!

Egy raktár épület több AP-val van (lesz) lefedve, mindegyik vezetékes kapcsolattal a hálózatra.
Ugyanaz az SSID és titkosítés mindegyiken, a kliensek roamingolnak. A kérdésem ebben az esetben az AP-kat eltérő csatornákra kell rakni, vagy azonosra?

Köszi!

senki?
--== envagyok ==--

#1628 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 02:38

Egy laikus kérdés:

Pár éve egyre többen mondták, hogy de jó, terjednek a netkávézók, van ingyen internet, elég egy laptopot beszerezni és megvan oldva a napi kommunikáció, megy az utcán és majdcsak beleakad egy hálózatba, ahonnan elküldheti a leveleit.

Tavaly már azok voltak többségben, akik arra panaszkodtak, hogy csak letölteni tudják a leveleiket, de küldeni nem.

Most pedig már figyelmeztetik egymást, hogy ne nagyon használjanak ilyen ingyenes hálózatokat, mert lelopják az adataikat.

A piac változott ennyire, vagy a használói?
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1629 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 22:59

Szevasztok!
Kérdésem a következő.
Miért válik bizonytalanná, illetve miért szakad meg a wifi kapcsolat a routerrel XPSP2, vagy directx9, vagy legújabb mediaplayer telepítés után?
A történet:
Gép Asus p4pex_te alaplap, celeron 2,2GHz, 256MB, Asus WL138GV2 wifikártya az egyik oldal, Asus 802.11G Wireless router a másik oldal. Rendszertelepítés után (XPSP2) wifikártya telepítése, majd gép összerak, jelerősség kiváló, sebesség döbbenetes, minden oké, reggeltől estig jól működik, többszöri ki-be kapcsolás után is. Másnap semmi. Jelerősség kiváló, de kapcsolat nincs. Aztán antennajel sincs.
Előveszek egy másik winyót, arra telepítek mégegy xp-t, de most a Dlink kártyámmal. Remekül működik. Másnap nem megy. Aztán nagy nehezen elindul, megyeget egy kicsit, de egy HWSW oldal megnyitása 10 perc. Winyó és wifikártya csere vissza, faszán hasít két napig, aztán egyszercsak kapcsolat megszakad (jelerősség kiváló, a router is látja a kártyát), majd a jelerősség is eltünik...
A gép és a router között 4 méter a távolság rálátással, mégis ingadozik, stb.
Elővesz még két winyó, W2000 telepít mindkettőre, az egyik az Asus, a másik a Dlink kártyához.
Mindkét rendszer kiválóan megy, semmi gond napokig. Mondom öcsémnek, hogy mostmár mindjárt kész lesz a gépe, viheti (1 napra terveztem az akciót, a gépátépítést alaplapcserével, meg a wifikártya cserét, mert a Dlink egy lassú régi darab, de az előzőekből gondolom kiderült hogy már egy hónap is eltelt közben...). Xp alatt szarakodik a kártya, de mindkettő, ezt a topikot végigolvasva nem találtam ilyen problémát, akkor egyenlőre legyen W2K a rendszer, netezni elég lesz aztán majd kisütök valamit.

Közben azért volt router ellenőrzés (wifis laptop hibátlanul működött, mialatt a jelerősség ingadozott a gépen, és bár nincs kilógó antennája, messzebbre látott!). Utoljára felraktam a kvék3mat, de ehhez kellett a directx valami újabb verziója, na azt is föltettem, és ezzel kész is. Kis idő múlva a keresett oldal nem volt található majd a térerő is elment. Semmi gond, rendszervisszaállítás, akkor nem lesz kvék, csak net. Egy hétig hibátlanul működött, akkor az öcsém telepítette a legújabb mediaplayert, mert valami avi-t nem játszott le neki, és a többit már tudjátok...
Kínomban vettem egy USB-s TPLink wifit, az mindig az összes telepítéssel és körülmények között működik. A PCI kártyák meg nem. Erre varrjatok gombot.
Természetesen volt hálózati beállítások csesztetése, router b@sztatása, kártya másik slotba, áldozat bemutatása, meg minden. De nem ez a baj.

Szerkesztette: argon 2008. 12. 26. 23:03 -kor

#1630 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 23:07

Idézet: argon - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 22:59

Miért válik bizonytalanná, illetve miért szakad meg a wifi kapcsolat a routerrel XPSP2, vagy directx9, vagy legújabb mediaplayer telepítés után?

Csak egy kíntipp.
Meg kellene próbálni az alaplapgyártótól lehúzni a legújabb alaplapi meghajtókat.

#1631 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 18:19

Köszi a gyors választ.
Alaplapot fogok cserélni, csak nehezen jön át a gép. A fentebb leírt procedúra 2 hónapig tartott, persze nem folyamatosan, volt úgy, hogy két hétig rá sem birtam nézni a szerkezetre.
Most a legvalószinűbb az alaplap hiba, tapasztaltam már Asusnál furcsa dolgokat. Ha a jelenség akkor is megmarad, akkor nemtommilesz...

#1632 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 00:06

Idézet: argon - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 18:19

Köszi a gyors választ.
Alaplapot fogok cserélni, csak nehezen jön át a gép.

Ha más baja nincs, akkor én nem cserélném.
Valószínüleg szoftverösszeférhetelenség. Amit meg egy mezei wifi tud, azt a sebességet még egy USB 1 verzió is simán átvisz.

#1633 Felhasználó inaktív   Rota69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 15:53

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem egy ASUS WL-500g Deluxe wifi router-el kapcsolatban.
A jelenség a következő:
Az UTP kábelen csatlakozó asztali PC-ken és a Wifi-n csatlakozó laptopon is prímán megy az internet. Minden gép azonos munkacsoportban van, fixen beállított local IP-kkel (192.168.2.xx). Engedélyezve van a fájlmegosztás, a diszkekre be van állítva a hálózati megosztás. Lefuttattam a hálózatbeállító varázslót is.
Ennek ellenére a wifis laptop és a többi kábeles gép között nem működik a file-másolás, nem jelennek meg a megosztott mappák. A wifis laptop csak saját magát látja a hálózaton, a többi gépet nem. Ugyanígy a többi gép is csak egymást látja a helyi hálón, a wifis laptopot nem.
Pingelni viszont tudják egymás local IP címét, a wifis meg a kábelesek.....

Mi lehet a probléma, valami beállítás az ASUS routerben??

Előre is köszönöm a válaszokat!

#1634 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 16:17

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 0:06

Amit meg egy mezei wifi tud, azt a sebességet még egy USB 1 verzió is simán átvisz.

USB1 kb. pont a felét tudja az wifin átvihető gyakorlati maximumnak.
Make love not Wor.

#1635 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 17:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 16:17

USB1 kb. pont a felét tudja az wifin átvihető gyakorlati maximumnak.

Akkor úgy mondom, h a diétás (1 Mb-s) ADSL netet nálam teljes sebességgel átvitte USB1 csatlakozással.
A másik kérdés, ami most jutott eszembe, h azt írta, a router mellett (közelében) van a gép, akkor miért nem madzagol.

#1636 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:09

Nem drótozok, mert csak addig van a router mellett a gép, amíg csinálom, azután két házzal lejjebb megy (kb. 50 méter légvonalban, de már az is megfordult a fejemben, hogy megkérem a szomszédot, hátha megengedné a kábel elvezetését a kerítés mellett, ez kijönne 150 m-ből, most hirtelen nemjut eszembe mennyi a max UTP kábelhossz).
Ha öcsém az utca túloldalán lakna, akkor lenne rálátás, de így is elég jó, csak ez a fura hiba ne lenne.
Ez az USB-s TPlink 108 Mbps a router 54, de a laptop amiről e sorokat írom PIII USB 1-el, így a max letöltési sebességem 120-170 KB per sec, de az asztali gépemen kábellel elérem a 430-at is. Az ASUS wifikártya amikor megy, szintén ennyivel megy. (Mellesleg jó lenne tudni, hogy mi az átszámítás, azaz mondjuk 1 Mbps sávszél mennyi KB/s a letöltésnél, ha minden épp passzol.) Amikor a gépek között helyi hálón másolok nagy filéket, akkor is majdnem ugyanolyan sebességgel működött, legalábbis elégedett voltam vele(elérte a több MB/s-ot, ha emlékeim nem csalnak), a Dlink kártya, ami asszem 10 Mbps körili lehet, sokkal lassúbb volt. Talán még XP-s drivere/kezelőprogramja sincs, azt teljesen az XP kezelte, de a lassúságán kívül (videót már nem lehet zökkenőmentesen nézni), meg az esőben meg-meg szakadó kapcsolaton kívül nem volt baj vele.
Igaz akkor egy másik alaplapban volt.
Azért írtam le a jelenséget, mert elég szivatós, hátha valaki már tapasztalt hasonlót. A hibakeresés meg nehéz volt, mert nem értettem, hogy miért megy jól egy-két napig, azután meg mindig rossz, majd megint működik egy kicsit félgőzzel, aztán teljesen szar lesz. A telepítem így is úgy is, sűrűn Ghostolva közben, eléggé elkeseredett lépés...
A routert is halálra maceráltam, de aztán sikerült szerezni egy laptopot, ami folyamatosan tudott működni akkor is, amikor az asztali gép szerint nem volt jel, így az kiesett a gyanusitottak közül.
Maradt a két kártya, amelyek közül az egyik két évig ment, most meg ugyanúgy rossz, ahogy az új, igaz egy másik alaplapban. Az a baj, hogy a telepítéssel együtt sokáig tart a próba, alaplapcserénél meg cseszhetem a ghost-ot, meg bizonytalan vagyok még mindig a hibát illetően.

Szerkesztette: argon 2008. 12. 29. 23:14 -kor

#1637 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:27

Ha az USB fej mögé raksz egy síkparabolát, akkor ezt a távolságot röhögve viszi.
Nézz be a fórumjába.

#1638 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:31

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 2:38

Egy laikus kérdés:

Pár éve egyre többen mondták, hogy de jó, terjednek a netkávézók, van ingyen internet, elég egy laptopot beszerezni és megvan oldva a napi kommunikáció, megy az utcán és majdcsak beleakad egy hálózatba, ahonnan elküldheti a leveleit.

Tavaly már azok voltak többségben, akik arra panaszkodtak, hogy csak letölteni tudják a leveleiket, de küldeni nem.

Most pedig már figyelmeztetik egymást, hogy ne nagyon használjanak ilyen ingyenes hálózatokat, mert lelopják az adataikat.

A piac változott ennyire, vagy a használói?

Senki?
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1639 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:57

Idézet: Rota69 - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 16:53

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem egy ASUS WL-500g Deluxe wifi router-el kapcsolatban.

fixen beállított local IP-kkel (192.168.2.xx).
Lefuttattam a hálózatbeállító varázslót is.

A wifis laptop csak saját magát látja a hálózaton, a többi gépet nem. Ugyanígy a többi gép is csak egymást látja a helyi hálón, a wifis laptopot nem.
Pingelni viszont tudják egymás local IP címét, a wifis meg a kábelesek.....

Mi lehet a probléma, valami beállítás az ASUS routerben??

Előre is köszönöm a válaszokat!

Nekem is ilyesmi routerem van, megnézem, de ilyen jellegű gondom nem volt, bár nem fix IPket használok a gépeken, és hiába voltak azonos csoportban mégis összevissza jelentek meg, ha a Totalkommanderrel néztem a hálót, volt amelyik a munkacsoportban volt, de volt amelyik "kivűl".
5 gép volt, ebből az egyik wifis. Gondot egyedül a W2K-s gép okozott, mert ő látta az összes többi XP megosztott könyvtárát írva olvasva, ő viszont egy hosszadalmas jelszavas felhasználós beállítós tortúra után mutatta csak meg az osztott könyvtárát, de csak olvasásra.

#1640 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 00:04

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 0:27

Ha az USB fej mögé raksz egy síkparabolát, akkor ezt a távolságot röhögve viszi.
Nézz be a fórumjába.

Milyen hosszú lehet az USB kábele? 4 méternek kellene lenni minimum. Mellesleg stabilabb jelerősséget produkál, itt döglök az ágyban, három falon keresztül, mint amikor ebbe a szobába hoztam a gépet szerelni, és a hokedlin tologatni, meg forgatni kellett a házat, hogy legyen jel...

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.