Szevasztok!
Kérdésem a következő.
Miért válik bizonytalanná, illetve miért szakad meg a wifi kapcsolat a routerrel XPSP2, vagy directx9, vagy legújabb mediaplayer telepítés után?
A történet:
Gép Asus p4pex_te alaplap, celeron 2,2GHz, 256MB, Asus WL138GV2 wifikártya az egyik oldal, Asus 802.11G Wireless router a másik oldal. Rendszertelepítés után (XPSP2) wifikártya telepítése, majd gép összerak, jelerősség kiváló, sebesség döbbenetes, minden oké, reggeltől estig jól működik, többszöri ki-be kapcsolás után is. Másnap semmi. Jelerősség kiváló, de kapcsolat nincs. Aztán antennajel sincs.
Előveszek egy másik winyót, arra telepítek mégegy xp-t, de most a Dlink kártyámmal. Remekül működik. Másnap nem megy. Aztán nagy nehezen elindul, megyeget egy kicsit, de egy HWSW oldal megnyitása 10 perc. Winyó és wifikártya csere vissza, faszán hasít két napig, aztán egyszercsak kapcsolat megszakad (jelerősség kiváló, a router is látja a kártyát), majd a jelerősség is eltünik...
A gép és a router között 4 méter a távolság rálátással, mégis ingadozik, stb.
Elővesz még két winyó, W2000 telepít mindkettőre, az egyik az Asus, a másik a Dlink kártyához.
Mindkét rendszer kiválóan megy, semmi gond napokig. Mondom öcsémnek, hogy mostmár mindjárt kész lesz a gépe, viheti (1 napra terveztem az akciót, a gépátépítést alaplapcserével, meg a wifikártya cserét, mert a Dlink egy lassú régi darab, de az előzőekből gondolom kiderült hogy már egy hónap is eltelt közben...). Xp alatt szarakodik a kártya, de mindkettő, ezt a topikot végigolvasva nem találtam ilyen problémát, akkor egyenlőre legyen W2K a rendszer, netezni elég lesz aztán majd kisütök valamit.
Közben azért volt router ellenőrzés (wifis laptop hibátlanul működött, mialatt a jelerősség ingadozott a gépen, és bár nincs kilógó antennája, messzebbre látott!). Utoljára felraktam a kvék3mat, de ehhez kellett a directx valami újabb verziója, na azt is föltettem, és ezzel kész is. Kis idő múlva a keresett oldal nem volt található majd a térerő is elment. Semmi gond, rendszervisszaállítás, akkor nem lesz kvék, csak net. Egy hétig hibátlanul működött, akkor az öcsém telepítette a legújabb mediaplayert, mert valami avi-t nem játszott le neki, és a többit már tudjátok...
Kínomban vettem egy USB-s TPLink wifit, az mindig az összes telepítéssel és körülmények között működik. A PCI kártyák meg nem. Erre varrjatok gombot.
Természetesen volt hálózati beállítások csesztetése, router b@sztatása, kártya másik slotba, áldozat bemutatása, meg minden. De nem ez a baj.
Szerkesztette: argon 2008. 12. 26. 23:03 -kor