HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2061 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 30. 16:37

Holgyek, Urak.

Van itt egy Cisco AP-1231, arra jutottam, hogy erdemes lenne az 5gigas reszet is beizzitani, mert meg itt, nalunk is eleg necces a 2.4gigas sav. Szereztem is egy ketsavos kartyat (Zyxel AG-120), be is konfiguraltam az 5G-s interfacet a cickon, ami kb. abbol allt, hogy kinyomtam ra ugyanazt az SSID-t (cickonal az SSID-ket kulon lehet konfiguralni, meg lehet mondani, hogy melyik SSID melyik ethernet VLAN-t hasznalja, milyen crypto, milyen akarmi es aztan ezeket az SSID-ket lehet hozzarendelni az egyes radiokhoz, akar tobbet is), ami a B/G radion mar jo ideje mukodik.

WZC nem talalja meg (hidden SSID, de kezzel megadva sem kapcsolodik), a ZyXEL sajat programja (ami egyebkent katasztrofa) sem talalja. Hmm, ok, DFS kikapcsol, fix csatornat megadok (36), igy mar megtalalja, kapcsolodik is, kap IP-t, aztan par masodperc utan eldobja az egeszet, es probalkozik ujra. Kapcsolodik, eldobja.

Az AP-ben levo kartya egy AIR-RM21A-A-K9, szoval FCC csatornakiosztast hasznal, Europaban pedig az ETSI a divat (szerencsere vannak atfedesek, ezert is valasztottam a 36-os csatornat), van vajon mas kulonbseg is a hasznalhato csatornak szaman kivul?
Magyarul szerezzek-e ETSI szabvanyu kartyat (AIR-RM21A-E-K9, kb. 45k korul kaphato), vagy szar az AP-ben a kartya, vagy szar a Zyxel, vagy ki tudja?

#2062 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 17:37

Holgyek, Urak.

Van itt egy Cisco AP-1231, arra jutottam, hogy erdemes lenne az 5gigas reszet is beizzitani, mert meg itt, nalunk is eleg necces a 2.4gigas sav. Szereztem is egy ketsavos kartyat (Zyxel AG-120), be is konfiguraltam az 5G-s interfacet a cickon, ami kb. abbol allt, hogy kinyomtam ra ugyanazt az SSID-t (cickonal az SSID-ket kulon lehet konfiguralni, meg lehet mondani, hogy melyik SSID melyik ethernet VLAN-t hasznalja, milyen crypto, milyen akarmi es aztan ezeket az SSID-ket lehet hozzarendelni az egyes radiokhoz, akar tobbet is), ami a B/G radion mar jo ideje mukodik.

WZC nem talalja meg (hidden SSID, de kezzel megadva sem kapcsolodik), a ZyXEL sajat programja (ami egyebkent katasztrofa) sem talalja. Hmm, ok, DFS kikapcsol, fix csatornat megadok (36), igy mar megtalalja, kapcsolodik is, kap IP-t, aztan par masodperc utan eldobja az egeszet, es probalkozik ujra. Kapcsolodik, eldobja.

Az AP-ben levo kartya egy AIR-RM21A-A-K9, szoval FCC csatornakiosztast hasznal, Europaban pedig az ETSI a divat (szerencsere vannak atfedesek, ezert is valasztottam a 36-os csatornat), van vajon mas kulonbseg is a hasznalhato csatornak szaman kivul?
Magyarul szerezzek-e ETSI szabvanyu kartyat (AIR-RM21A-E-K9, kb. 45k korul kaphato), vagy szar az AP-ben a kartya, vagy szar a Zyxel, vagy ki tudja?

Vegyél egy új routert/AP-t az a legegyszerűbb ha nagyon nem megy a beállítás.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2063 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2010. 05. 30. 18:26

Vegyél egy új routert/AP-t az a legegyszerűbb ha nagyon nem megy a beállítás.

Nagy a baj.
Ilyen erthetetlen lett volna az elozo postom? (Egyebkent lehet:)
A beallitasok ugyanazok, mert ugyanaz az SSID van belinkelve/hozzarendelve mindket radiohoz, 2.4gigan megy, 5gigan nem.
Illetve megy, csak allandoan szakad, szoval tulajdonkeppen nem megy.

Ezek utan teljesen kezenfekvo, hogy veszek uj AP-t, harmat is (kb. 150k egy ilyen eszkoz).

#2064 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 18:34

Nagy a baj.
Ilyen erthetetlen lett volna az elozo postom? (Egyebkent lehet:)
A beallitasok ugyanazok, mert ugyanaz az SSID van belinkelve/hozzarendelve mindket radiohoz, 2.4gigan megy, 5gigan nem.

Ezek utan teljesen kezenfekvo, hogy veszek uj AP-t, harmat is (kb. 150k egy ilyen eszkoz).

Próbáld meg egy másik SSID-t beállítani, hátha az a baj.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2065 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 19:08

Az 5G-hez is feltekerted az antennákat?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2066 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 30. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 18:34

Nekem meg néha nem csatlakozott, de alapban a legkülönfélébb dolgok jöttek elő, mint szopószorzó, így le is vertem az 5 gigás mindenfélét. Roaming abszolút szopó volt vele, főleg ha 2.4-nek is ugyanaz volt az SSIDje.
Make love not Wor.

#2067 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 19:55

Lezuztam a 2.4-es reszet is, szep uj SSID, szep uj minden, ugyanazt csinalja. Logban authentikacios faliorara panaszkodik (pedig nem). Asszem most leszarom, aztan majd jovo heten kitalalok valamit.

Amugy vicces, de az alig par honapja gyartott kartyahoz 4 eves drivert/utilt adnak, amikor van ujabb (alig 3 eves) is.

#2068 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 20:55

Lezuztam a 2.4-es reszet is, szep uj SSID, szep uj minden, ugyanazt csinalja.

Nekem az IBM utilja pld. 4-5 darab SSID-t látott ugyanazzal a névvel. Dellnél ha kézzel adtam hozzá, akkor működött, míg IBM (Lenovo) utilban a 4 SSID közül a 3. sorbanállóra kattintva működött. Bassze meg az enterprise wifijét, ott a fostalicska LinkSys, SSIS látszik, katt rá, kulcs bekér, műkösik. Anyapicsapafasz.
Make love not Wor.

#2069 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 12:41

Hi.

Kérdeznék megint. Ha a router antennáját lecserélem egy combosabbra, akkor várhatóan erősebb lesz a vétel? A gyári 3dB, amire cserélve lenne az 10 dB.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2070 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2010. 07. 04. 13:41

Kérdeznék megint. Ha a router antennáját lecserélem egy combosabbra, akkor várhatóan erősebb lesz a vétel? A gyári 3dB, amire cserélve lenne az 10 dB.

Igen, jobb lesz.
Make love not Wor.

#2071 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 04. 14:02

Igen, jobb lesz.

Köszi :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2072 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 06. 21:00

Ezzel egyutt azonban valtozik majd az antenna karakteriszikaja is, errol ne feledkezzunk meg.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2073 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 06:10

Ajjaj, látom, nem túl pörgős a topic, de hátha épp vasárnap reggel téved erre egy jótét lélek...
Van egy MSI (RG54GS) routerem, amit szeretnék belőni. Minden szép, minden jó, netre fellép, tyúkbélre kötött pc-n minden frankó vele (most is onnan írok), de a wifi-s rész nem stimmel. Teljesen jónak látszik minden, van adás, eszközökön van vétel, sikerül csatlakozni is, de csak látszólag. A router DHCP-szervere szépen kilistázza a csatlakozott eszközöket (egy laptop meg egy iphone), mutatja is a kiosztott IP-ket, elvileg tehát jók vagyunk. Net azonban nincs az eszközökön, mondjuk ez nem is csoda, mivel a DHCP-kiosztás "nem jut el" oda, valamiért nem kapják meg a hálózati címeket.
Próbáltam mindent, ami eszembe jutott, vagy amit kigugliztam, levettem a titkosítást és a jelszót is, frissítettem a firmware-t (mondjuk aggasztó, hogy a legfrissebb frim 2005-ös), de minden hiába. Bármi ötlet?
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#2074 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 06:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2010. 08. 08. 06:10

Ajjaj, látom,

Első közelítésben megpróbálnám a kliensekkel a fix IP-vel való csatlakozást.

#2075 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2010. 08. 08. 07:10

Ajjaj, látom, nem túl pörgős a topic, de hátha épp vasárnap reggel téved erre egy jótét lélek...
Van egy MSI (RG54GS) routerem, amit szeretnék belőni. Minden szép, minden jó, netre fellép, tyúkbélre kötött pc-n minden frankó vele (most is onnan írok), de a wifi-s rész nem stimmel. Teljesen jónak látszik minden, van adás, eszközökön van vétel, sikerül csatlakozni is, de csak látszólag. A router DHCP-szervere szépen kilistázza a csatlakozott eszközöket (egy laptop meg egy iphone), mutatja is a kiosztott IP-ket, elvileg tehát jók vagyunk. Net azonban nincs az eszközökön, mondjuk ez nem is csoda, mivel a DHCP-kiosztás "nem jut el" oda, valamiért nem kapják meg a hálózati címeket.
Próbáltam mindent, ami eszembe jutott, vagy amit kigugliztam, levettem a titkosítást és a jelszót is, frissítettem a firmware-t (mondjuk aggasztó, hogy a legfrissebb frim 2005-ös), de minden hiába. Bármi ötlet?

mac-filter gyanús ... nem kapcsoltad be rajta "véletlenül" ?

ha nagyon para, akkor mentsd le az aktuális configot és/vagy írd fel vhova, aztán factory reset.
utána gyári beállítással csak úgy szimplán eressz rá egy wifi klienst. ha esetleg nincs bekapcsolva a dhcp, akkor azt természetesen előtte lődd be. több nem kell (se wan, se wireless security, se egyéb).

-C0pp3rM!n3-

#2076 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 15. 08:47

A firmware frissítés nem jelent factory resetet is?

Idézet

#2077 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 22. 20:47

Hello!

Van egy tp-link routerem, és vlan alatt szeretném, ha csak 2 gép férhetne a routerhez.
Jelszavasítva van, de szeretném, ha csak 2 gépre tudnám korlátozni valamilyen módon.

Előre is köszönöm!

#2078 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 22. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: robagp - Dátum: 2010. 08. 22. 21:47

Hello!

Van egy tp-link routerem, és vlan alatt szeretném, ha csak 2 gép férhetne a routerhez.
Jelszavasítva van, de szeretném, ha csak 2 gépre tudnám korlátozni valamilyen módon.

Előre is köszönöm!

MAC szűrés? WPA2-t beizzítani, esetleg még az SSID broadcastot is kikapcsolni.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2079 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 01:15

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 08. 22. 21:09

MAC szűrés? WPA2-t beizzítani, esetleg még az SSID broadcastot is kikapcsolni.

Lehet tovább korlátozni a címkiosztás kikapcsolásával és talán címtartomány korlátozással is.

#2080 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 12:13

> Lehet tovább korlátozni a címkiosztás kikapcsolásával
Ezzel (dhcp tartomány) tuti nem lehet. Ha a betörő látja hogy nem oszt címet a dhcp akkor átkapcsol statikus ip-re és probléma nélkül csatlakozik.. (sőt eleve megse próbál dhcp-től címet kérni)

> és talán címtartomány korlátozással is.
másképp szólva az alhálózati maszkot variálja át. nem biztos hogy mindenki megérti mi történik ekkor, de működhet. csak a kommersz home routerek nem biztos hogy tolerálják a próbálkozást, aztán csak fura hibák jönnek elő..

Csak azt nem értem minek az egész?
WPA kódot csak oda írsz be ami jogosan kapcsolódhat. Vagy 3db géped van amit használsz de azt akarod hogy csak 2db tudjon egyszerre konnektálni? a 3. gép csak akkor tudjon konnektálni ha az előző kettőből az egyik kilép?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.