Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2010. 05. 30. 16:37
Van itt egy Cisco AP-1231, arra jutottam, hogy erdemes lenne az 5gigas reszet is beizzitani, mert meg itt, nalunk is eleg necces a 2.4gigas sav. Szereztem is egy ketsavos kartyat (Zyxel AG-120), be is konfiguraltam az 5G-s interfacet a cickon, ami kb. abbol allt, hogy kinyomtam ra ugyanazt az SSID-t (cickonal az SSID-ket kulon lehet konfiguralni, meg lehet mondani, hogy melyik SSID melyik ethernet VLAN-t hasznalja, milyen crypto, milyen akarmi es aztan ezeket az SSID-ket lehet hozzarendelni az egyes radiokhoz, akar tobbet is), ami a B/G radion mar jo ideje mukodik.
WZC nem talalja meg (hidden SSID, de kezzel megadva sem kapcsolodik), a ZyXEL sajat programja (ami egyebkent katasztrofa) sem talalja. Hmm, ok, DFS kikapcsol, fix csatornat megadok (36), igy mar megtalalja, kapcsolodik is, kap IP-t, aztan par masodperc utan eldobja az egeszet, es probalkozik ujra. Kapcsolodik, eldobja.
Az AP-ben levo kartya egy AIR-RM21A-A-K9, szoval FCC csatornakiosztast hasznal, Europaban pedig az ETSI a divat (szerencsere vannak atfedesek, ezert is valasztottam a 36-os csatornat), van vajon mas kulonbseg is a hasznalhato csatornak szaman kivul?
Magyarul szerezzek-e ETSI szabvanyu kartyat (AIR-RM21A-E-K9, kb. 45k korul kaphato), vagy szar az AP-ben a kartya, vagy szar a Zyxel, vagy ki tudja?
Elküldve: 2010. 05. 30. 17:26
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 17:37
Van itt egy Cisco AP-1231, arra jutottam, hogy erdemes lenne az 5gigas reszet is beizzitani, mert meg itt, nalunk is eleg necces a 2.4gigas sav. Szereztem is egy ketsavos kartyat (Zyxel AG-120), be is konfiguraltam az 5G-s interfacet a cickon, ami kb. abbol allt, hogy kinyomtam ra ugyanazt az SSID-t (cickonal az SSID-ket kulon lehet konfiguralni, meg lehet mondani, hogy melyik SSID melyik ethernet VLAN-t hasznalja, milyen crypto, milyen akarmi es aztan ezeket az SSID-ket lehet hozzarendelni az egyes radiokhoz, akar tobbet is), ami a B/G radion mar jo ideje mukodik.
WZC nem talalja meg (hidden SSID, de kezzel megadva sem kapcsolodik), a ZyXEL sajat programja (ami egyebkent katasztrofa) sem talalja. Hmm, ok, DFS kikapcsol, fix csatornat megadok (36), igy mar megtalalja, kapcsolodik is, kap IP-t, aztan par masodperc utan eldobja az egeszet, es probalkozik ujra. Kapcsolodik, eldobja.
Az AP-ben levo kartya egy AIR-RM21A-A-K9, szoval FCC csatornakiosztast hasznal, Europaban pedig az ETSI a divat (szerencsere vannak atfedesek, ezert is valasztottam a 36-os csatornat), van vajon mas kulonbseg is a hasznalhato csatornak szaman kivul?
Magyarul szerezzek-e ETSI szabvanyu kartyat (AIR-RM21A-E-K9, kb. 45k korul kaphato), vagy szar az AP-ben a kartya, vagy szar a Zyxel, vagy ki tudja?
Vegyél egy új routert/AP-t az a legegyszerűbb ha nagyon nem megy a beállítás.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540
Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)
Elküldve: 2010. 05. 30. 17:34
Idézet: Gubek - Dátum: 2010. 05. 30. 18:26
Nagy a baj.
Ilyen erthetetlen lett volna az elozo postom? (Egyebkent lehet:)
A beallitasok ugyanazok, mert ugyanaz az SSID van belinkelve/hozzarendelve mindket radiohoz, 2.4gigan megy, 5gigan nem.
Illetve megy, csak allandoan szakad, szoval tulajdonkeppen nem megy.
Ezek utan teljesen kezenfekvo, hogy veszek uj AP-t, harmat is (kb. 150k egy ilyen eszkoz).
Elküldve: 2010. 05. 30. 17:44
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 18:34
Ilyen erthetetlen lett volna az elozo postom? (Egyebkent lehet:)
A beallitasok ugyanazok, mert ugyanaz az SSID van belinkelve/hozzarendelve mindket radiohoz, 2.4gigan megy, 5gigan nem.
Ezek utan teljesen kezenfekvo, hogy veszek uj AP-t, harmat is (kb. 150k egy ilyen eszkoz).
Próbáld meg egy másik SSID-t beállítani, hátha az a baj.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540
Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)
Elküldve: 2010. 05. 30. 19:08
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2010. 05. 30. 19:15
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 18:34
Nekem meg néha nem csatlakozott, de alapban a legkülönfélébb dolgok jöttek elő, mint szopószorzó, így le is vertem az 5 gigás mindenfélét. Roaming abszolút szopó volt vele, főleg ha 2.4-nek is ugyanaz volt az SSIDje.
Elküldve: 2010. 05. 30. 19:55
Amugy vicces, de az alig par honapja gyartott kartyahoz 4 eves drivert/utilt adnak, amikor van ujabb (alig 3 eves) is.
Elküldve: 2010. 05. 30. 21:09
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 30. 20:55
Nekem az IBM utilja pld. 4-5 darab SSID-t látott ugyanazzal a névvel. Dellnél ha kézzel adtam hozzá, akkor működött, míg IBM (Lenovo) utilban a 4 SSID közül a 3. sorbanállóra kattintva működött. Bassze meg az enterprise wifijét, ott a fostalicska LinkSys, SSIS látszik, katt rá, kulcs bekér, műkösik. Anyapicsapafasz.
Elküldve: 2010. 07. 04. 12:41
Kérdeznék megint. Ha a router antennáját lecserélem egy combosabbra, akkor várhatóan erősebb lesz a vétel? A gyári 3dB, amire cserélve lenne az 10 dB.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2010. 07. 04. 13:55
Idézet
Elküldve: 2010. 07. 06. 21:00
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2010. 08. 08. 06:10
Van egy MSI (RG54GS) routerem, amit szeretnék belőni. Minden szép, minden jó, netre fellép, tyúkbélre kötött pc-n minden frankó vele (most is onnan írok), de a wifi-s rész nem stimmel. Teljesen jónak látszik minden, van adás, eszközökön van vétel, sikerül csatlakozni is, de csak látszólag. A router DHCP-szervere szépen kilistázza a csatlakozott eszközöket (egy laptop meg egy iphone), mutatja is a kiosztott IP-ket, elvileg tehát jók vagyunk. Net azonban nincs az eszközökön, mondjuk ez nem is csoda, mivel a DHCP-kiosztás "nem jut el" oda, valamiért nem kapják meg a hálózati címeket.
Próbáltam mindent, ami eszembe jutott, vagy amit kigugliztam, levettem a titkosítást és a jelszót is, frissítettem a firmware-t (mondjuk aggasztó, hogy a legfrissebb frim 2005-ös), de minden hiába. Bármi ötlet?
Elküldve: 2010. 08. 08. 06:36
Elküldve: 2010. 08. 13. 10:59
Idézet: Before - Dátum: 2010. 08. 08. 07:10
Van egy MSI (RG54GS) routerem, amit szeretnék belőni. Minden szép, minden jó, netre fellép, tyúkbélre kötött pc-n minden frankó vele (most is onnan írok), de a wifi-s rész nem stimmel. Teljesen jónak látszik minden, van adás, eszközökön van vétel, sikerül csatlakozni is, de csak látszólag. A router DHCP-szervere szépen kilistázza a csatlakozott eszközöket (egy laptop meg egy iphone), mutatja is a kiosztott IP-ket, elvileg tehát jók vagyunk. Net azonban nincs az eszközökön, mondjuk ez nem is csoda, mivel a DHCP-kiosztás "nem jut el" oda, valamiért nem kapják meg a hálózati címeket.
Próbáltam mindent, ami eszembe jutott, vagy amit kigugliztam, levettem a titkosítást és a jelszót is, frissítettem a firmware-t (mondjuk aggasztó, hogy a legfrissebb frim 2005-ös), de minden hiába. Bármi ötlet?
mac-filter gyanús ... nem kapcsoltad be rajta "véletlenül" ?
ha nagyon para, akkor mentsd le az aktuális configot és/vagy írd fel vhova, aztán factory reset.
utána gyári beállítással csak úgy szimplán eressz rá egy wifi klienst. ha esetleg nincs bekapcsolva a dhcp, akkor azt természetesen előtte lődd be. több nem kell (se wan, se wireless security, se egyéb).
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2010. 08. 15. 08:47
Idézet
Elküldve: 2010. 08. 22. 20:47
Van egy tp-link routerem, és vlan alatt szeretném, ha csak 2 gép férhetne a routerhez.
Jelszavasítva van, de szeretném, ha csak 2 gépre tudnám korlátozni valamilyen módon.
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2010. 08. 22. 21:09
Idézet: robagp - Dátum: 2010. 08. 22. 21:47
Van egy tp-link routerem, és vlan alatt szeretném, ha csak 2 gép férhetne a routerhez.
Jelszavasítva van, de szeretném, ha csak 2 gépre tudnám korlátozni valamilyen módon.
Előre is köszönöm!
MAC szűrés? WPA2-t beizzítani, esetleg még az SSID broadcastot is kikapcsolni.
Elküldve: 2010. 08. 23. 01:15
Elküldve: 2010. 08. 23. 12:13
Ezzel (dhcp tartomány) tuti nem lehet. Ha a betörő látja hogy nem oszt címet a dhcp akkor átkapcsol statikus ip-re és probléma nélkül csatlakozik.. (sőt eleve megse próbál dhcp-től címet kérni)
> és talán címtartomány korlátozással is.
másképp szólva az alhálózati maszkot variálja át. nem biztos hogy mindenki megérti mi történik ekkor, de működhet. csak a kommersz home routerek nem biztos hogy tolerálják a próbálkozást, aztán csak fura hibák jönnek elő..
Csak azt nem értem minek az egész?
WPA kódot csak oda írsz be ami jogosan kapcsolódhat. Vagy 3db géped van amit használsz de azt akarod hogy csak 2db tudjon egyszerre konnektálni? a 3. gép csak akkor tudjon konnektálni ha az előző kettőből az egyik kilép?

Súgó
A téma zárva.