Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, remélem nem reménytelen a helyzet
Nemrég T-home-nál váltottam, eddig volt telefon + adsl, minden kábelen ment, nem volt gond. Most van Adsl + ip-tv és úgy lett megoldva a dolog, hogy a TV mellett van a dsl router amin keresztül megy a TV és routerként is működik a modem, vezeték nélkül erről megy (menne) a net. A gond ott van, hogy egy két szintes házban, totál ellentétes felén van a számítógép és a router, ráadásul másik szinten. Eredetileg nem így akartam az egészet, csak arra nem gondoltam, hogy a tv-hez is kell a router és így viszont vezetékkel nem tudom megoldani, nem akarom átfúrni az egész házat, gyakorlatilag egy kisebb házfelújítás kéne, hogy menjen a dolog, így maradt a wireless. Elrohantam gyorsan a boltba, egyfajta kártya volt, TP-Link TL-WN353GD, a dsl modem meg ZXDSL 931VII vagy mi a neve, egy fehér rondaság, T-home adta.
Jött először a nagy koppanás, szerelő azt mondta tutira fog menni 12-13 mbiten a cucc vezeték nélkül. 15-nek kéne lennie, kábelen tudta is, azt próbáltuk, vezeték nélkül meg nem tudtuk, mert nem volt mivel. Azonban hálókártya vétel után gépem alig látta a hálózatot, modemes időkre emlékeztető sebessége volt a netnek ha épp működött. Ha elhúztam a gépet a faltól, akkor jobb lett a helyzet, 2mbitet tudott így már kb. Szereztem egy antennát, szintén TP-Link TL-ANT2408C, bár gondolom nem erre készült, de kivezetve az asztalra az antennát, így tudja a 2mbitet lefelé úgy is, hogy a gép a helyén van. Jelenleg itt tartok, a gépemen van net, de ez elég kevés, főleg hogy előtte 4mbitem volt vezetéken és tudta is azt. Barátnőm laptopján (régi Lenovo, pontos tipus passz) kipróbálva a 10mbitet simán vitte ha egy szobában volt a routerrel. Ja és nem is teljesen stabil, úgy vettem észre, hogyha 54mbiten csatlakozik a routerhez akkor nem működik a net, ha 12-n akkor igen.
Szeretném ha az én asztali gépemen is lenne gyors net, nem tudom mi az amit ki lehet hozni ésszerű határokon belül, de ha nem is 15, de ne legyek nagyon lemaradva. Hálózatokhoz nem nagyon értek, vezetékes helyi hálókat csináltunk anno haverokkal, már akkor sem kedveltem a Realtek chipes kártyákat, ott sok problémát megoldott amikor intel hálókártyákat szereztünk, összedugtuk és ment minden, mindig. Ilyesmit szeretnék most is, mit kéne beállítanom/vennem, hogy gyors és stabil legyen a net? Gondolom költenem is kellene rá, hajlandó is vagyok, de ésszerű határokon belül és csak minőségi cuccokra, tehát nem a legolcsóbb megoldást keresem, hanem olyat ami jó. Előre is köszi!