HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2161 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 23. 21:16

Szia!

No átállítottam a csomagméretet 512-re, és azt a szallonás izét is. :-)
Ha be lesz kapcsolva a kliens, akkor beszámolok az eredményről.
És arról is, hogy az a sárga N-es-e. (ez vicces így leírva, de talán hejjesen írtam)

Igen, a prohardveren is mckay néven futok. A futok persze túlzás, igen ritkán nézek oda be.
Először mindig a hwsw-re kattintok, és csak utána a prohardverre. Így van ez 8 éve, és nem változik... Öregszem. :-)
Na és most például már vagy másfél hónapja nem jottam el a második kattintásig.
Miért, valamire nem reagálok ott?

Egyébként, visszatérve a döcögös wlanomra: Dehogy állítottam be stabil pinget! Egyszerűen mikor eljutok a klienshez, szoktam indítani 100-200 pinget, és csodálkozom, hogy mindig ugyanaz az eredmény. Ennyi.
De életszerűbb dolgokat is szoktam csinálni: múltkor például az antennán keresztül játszottam le egy AVI filmet, anélkül, hogy átmásoltam volna az állományt a kliensre. Ment!
De azért a ping-vesztés aggasztó. Félő, hogy nem lesz ez mindig sima a kapcsolat...

Huhh, hát jól belecsavarodtunk ebbe a talányba... :-)
Nekem nagyon tanulságos, sokat okosodom belőle, de félek neked nem egy szakmai előrelépés ez az ügy...
Szóval továbbra is köszi!

#2162 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 08:21

Hali

Egy olyan gondom lenne, hogy....

Adott egy WRT54G router és egy TP-Link WN-722NC USB vevő.
Össze szerettem volna lőni őket, igazából légvonalban nincs nagy táv, de van egy fal is a kettő között.
Alapból semmi, a vevő nem is látja a linksyst. Vettem egy D-Link ANT24-0600 antennát, (mert HGA-7T-t nem találtam épp) ezt rátettem a linksysre egyik antennája helyett. Egy bizonyos helyzetben látja a vevő és működne is, csatlakozik, de baromi lassú a net és időnként eldobálja. Ha van kapcsolat, akkor viszont a jelerősség excellent és látszólag minden nagyon szép és jó, de mégis nagyon lassú és el is dobálja. Aztán visszajön, anélkül, hogy hozzányúltam volna bármihez.
Lenne két képem a dologról, hátha azis segít, itt és itt. Így néz ki, amikor van kapcsolat.

Van valakinek ötlete? Antenna jelerősítő (habár jelerősséggel nincs probléma)? Másik router?
:unsure:
...'cause shotgun bullets are bad for your health

#2163 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 10:19

A Linksys WRT54G már egy elég régi darab így könnyen elképzelhető, hogy már kezd tönkremenni és ezért produkálja a fent említett jelenséget, vezetékesen összekötve milyen?
Ha másik routert veszel akkor már egy N-es típusút vegyél és ha lehet akkor TP-Link-et mivel így lesz a lehető legjobb az együtt működés.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2164 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2010. 11. 24. 10:19

A Linksys WRT54G már egy elég régi darab így könnyen elképzelhető, hogy már kezd tönkremenni

Alíg pár hónapos a router. Régi típus, de szerintem eléggé bevált darab. Ha másik gépbe dugom a vevőt, (ami a router mellett van) akkor nem tapasztaltam problémát.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2010. 11. 24. 10:19

Ha másik routert veszel ... ha lehet akkor TP-Link-et mivel így lesz a lehető legjobb az együtt működés.

A TP-Link routerekkel elég sok negatív tapasztalatom van. Nekemis van, nem működik.

#2165 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 24. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: -=>profile<=- - Dátum: 2010. 11. 24. 12:55

A TP-Link routerekkel elég sok negatív tapasztalatom van. Nekemis van, nem működik.

Szinte csak jó tapasztalatom van vele. Közben olvass vissza, mikor megjelent a piacon, én voltam az első, aki lefikázta.
Make love not Wor.

#2166 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 11. 24. 15:35

Szinte csak jó tapasztalatom van vele. Közben olvass vissza, mikor megjelent a piacon, én voltam az első, aki lefikázta.

Nekem pl egy TL-WR543G van/volt, az a bajom vele, hogy nem hajlandó az internethez csatlakozni sehol, semmilyen módon. Minden működik, használtam bridge-nek egy darabig, wifije megy, a vezetékes része jó switch-nek, de ha netet dugok a WAN portba, akkor nem hajlandó csatlakozni. Próbálkozik, próbálkozik, de semmi. Több szolgáltatóval próbáltam, többféle kapcsolódási módban, frissítettem firmware-t, de semmi. Volt szervízben, szerintük nincs baja, talán az 1-es vezetékes port nem tökéletes.

És mivel fentebb említett háló se megy, hát nem tudom...mondhatni ismét megingott a bizalmam a márkában. Hiszen direkt nem a legolcsóbb, pendrive-méretű USB adaptert vettem, hogy talán ezzel jobban járok, de egyelőre nem.
Linksysből eladtam több tucatot, mindenféle eszközt, talán kettő ha elromlott. Persze más kategória.

#2167 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: -=>profile<=- - Dátum: 2010. 11. 24. 09:21

Hali

Egy olyan gondom lenne, hogy....

Adott egy WRT54G router és egy TP-Link WN-722NC USB vevő.
Össze szerettem volna lőni őket, igazából légvonalban nincs nagy táv, de van egy fal is a kettő között.
Alapból semmi, a vevő nem is látja a linksyst. Vettem egy D-Link ANT24-0600 antennát, (mert HGA-7T-t nem találtam épp) ezt rátettem a linksysre egyik antennája helyett. Egy bizonyos helyzetben látja a vevő és működne is, csatlakozik, de baromi lassú a net és időnként eldobálja. Ha van kapcsolat, akkor viszont a jelerősség excellent és látszólag minden nagyon szép és jó, de mégis nagyon lassú és el is dobálja. Aztán visszajön, anélkül, hogy hozzányúltam volna bármihez.
Lenne két képem a dologról, hátha azis segít, itt és itt. Így néz ki, amikor van kapcsolat.

Van valakinek ötlete? Antenna jelerősítő (habár jelerősséggel nincs probléma)? Másik router?
:unsure:

Az a fal milyen típusú?
(fogadjunk, hogy nem 12-es tégla válaszfal.
régi házakban még szokás volt válaszfalnak rabicot pakolni, az még a vasbetonnál is tutibb faraday kalicka)

De ahogy nézem, nem ez lesz, írtad is, hogy van rendesen jelszint (a mellékelt képeken is látszik, meg a 70% hibás frame), szkennelted már a közelben a légteret? (a router mellett is)
Ha a légtér is tiszta, akkor valami ultraszerencsétlen visszaverődés is lehet a dologban, amit a rendszer már nem bír korrigálni, pedig az egész wifi a visszaverődések korrekcióján alapul.

Véletlenül az antennák mindkét eszközön egyész konkrétan csatlakoznak?

#2168 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 11. 23. 22:16

Szia!

No átállítottam a csomagméretet 512-re, és azt a szallonás izét is. :-)
Ha be lesz kapcsolva a kliens, akkor beszámolok az eredményről.
És arról is, hogy az a sárga N-es-e. (ez vicces így leírva, de talán hejjesen írtam)

Igen, a prohardveren is mckay néven futok. A futok persze túlzás, igen ritkán nézek oda be.
Először mindig a hwsw-re kattintok, és csak utána a prohardverre. Így van ez 8 éve, és nem változik... Öregszem. :-)
Na és most például már vagy másfél hónapja nem jottam el a második kattintásig.
Miért, valamire nem reagálok ott?

Egyébként, visszatérve a döcögös wlanomra: Dehogy állítottam be stabil pinget! Egyszerűen mikor eljutok a klienshez, szoktam indítani 100-200 pinget, és csodálkozom, hogy mindig ugyanaz az eredmény. Ennyi.
De életszerűbb dolgokat is szoktam csinálni: múltkor például az antennán keresztül játszottam le egy AVI filmet, anélkül, hogy átmásoltam volna az állományt a kliensre. Ment!
De azért a ping-vesztés aggasztó. Félő, hogy nem lesz ez mindig sima a kapcsolat...

Huhh, hát jól belecsavarodtunk ebbe a talányba... :-)
Nekem nagyon tanulságos, sokat okosodom belőle, de félek neked nem egy szakmai előrelépés ez az ügy...
Szóval továbbra is köszi!

Van nekem ennél érdektelenebb szakmám, mint előrelépés, meg vissza, egyszerűen találgatok, az alapján, amit olvastam, és amit otthon tapasztaltam (régi bérház, hosszú előszoba, nem is, hanem kifutópálya, feltehetőleg több fal rabic, a router a lehető legszerencsétlenebb sarokban, na nem az előszobában, jó kis tesztkörnyezet :)
A legnagyobb rádiótechnikai sikerem költözés idején történt a rádiós vezetékes telefonnal, csak a régi lakásban ki kellett tennem a talpát az ablakba, aztán 5-6 naponként hordhattam tölteni
(jó, nem volt 150 méter, egy vasúti töltés egyik oldaláról költöztünk a másikra, telefonálni pedig csak vonatszünetben lehetett :))))

A filmed pedig azért ment, mert 1.nem UDP-myomattad, azon szaggatott volna, 2.a lejátszó szépen pufferelt, így volt idő a kiesett csomagokat pótolni, 3.nem egy MKV-t próbáltál :))))

Az átállítástól mennyire esett vissza a maximum sebességed? (15Mbit maradt?)

Prohardver csak úgy eszembe jutott, az a Mckay még tanácsokat is osztogatott, de nem vettem észre, hogy ugyanazt, mit itt, megkérdezte volna, igaz az is, hogy néhány hete már nem találkoztam a bejegyzéseivel :))))

u.i.
Ha volna lehetőséged, a router antennáját is érdemes volna rácsavarni egy klienre, és pásztázni kicsit a légteret, bár mintha írtad volna, hogy arrafelé nincs akkora gubanc, de ez már rég lehetett, és sokat kéne visszaolvasnom :)

#2169 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 11. 24. 18:20

Az a fal milyen típusú?

lövésem nincs, nem régi a ház. az antenna közvetlenül egy ajtó (fa) mellett van, a vevő géppel szemben meg van egy ablak (műanyag), ami kb. derékszögben van azzal az ajtóval. itthon nálam veszem a szomszéd ugyanilyen routerének a jelét (gyári antennával), pedig itt lényegesen nagyobb a távolság és tömör fal van a szomszéd felé. nemérteménezt. :s

szkennelted már a közelben a légteret? (a router mellett is)

őőő...azt hogyis? ilyesmire még nem volt szükségem

Véletlenül az antennák mindkét eszközön egyész konkrétan csatlakoznak?

igazából kismilliószor le-felcsavaroztam mindet, próbálkoztam többféle antennával (főleg a vevőn) most egy kábeles asztali antenna van rajta, nem a sajátja.
az adó DLink antenna csak egyetlen egy pontban hajlandó működni így, ahogy mutattam (mármint akkor van jel a vevőn) akárhova máshova teszem (pl. 30 centivel arrébb), nem látja. a vevőn egykét szomszéd netje bejön(ne, ha nem lenne kódolva, mindenesetre veszi a vevő a jelüket)

Köszi a segítséget.

#2170 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: -=>profile<=- - Dátum: 2010. 11. 24. 23:52

lövésem nincs, nem régi a ház. az antenna közvetlenül egy ajtó (fa) mellett van, a vevő géppel szemben meg van egy ablak (műanyag), ami kb. derékszögben van azzal az ajtóval. itthon nálam veszem a szomszéd ugyanilyen routerének a jelét (gyári antennával), pedig itt lényegesen nagyobb a távolság és tömör fal van a szomszéd felé. nemérteménezt. :s

őőő...azt hogyis? ilyesmire még nem volt szükségem

igazából kismilliószor le-felcsavaroztam mindet, próbálkoztam többféle antennával (főleg a vevőn) most egy kábeles asztali antenna van rajta, nem a sajátja.
az adó DLink antenna csak egyetlen egy pontban hajlandó működni így, ahogy mutattam (mármint akkor van jel a vevőn) akárhova máshova teszem (pl. 30 centivel arrébb), nem látja. a vevőn egykét szomszéd netje bejön(ne, ha nem lenne kódolva, mindenesetre veszi a vevő a jelüket)

Köszi a segítséget.

Ja, hogy ez 2 antennás?
Olvasd végig a fórumokat, általában nem javasolják a felemás használatot, mert összezavarodik.
Lehet, hogy jobban jártál volna 2 db 8dB-es botantennával?

Viszont ez a 30cm-en belüli csatlakozást mindenképpen a falra fognám, lehet a gipszhez köze? (pár centi gipsz szép nagy árnyékot vet a renyeidre)

#2171 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 11. 25. 11:16

Ja, hogy ez 2 antennás?
Olvasd végig a fórumokat, általában nem javasolják a felemás használatot, mert összezavarodik.
Lehet, hogy jobban jártál volna 2 db 8dB-es botantennával?

Viszont ez a 30cm-en belüli csatlakozást mindenképpen a falra fognám, lehet a gipszhez köze? (pár centi gipsz szép nagy árnyékot vet a renyeidre)

igen, a router 2 antennás. bennem is felmerült, hogy gond lehet, ha csak az egyiket cserélem, sajna nem kaptam hozzá való antennát (ami 2db 7dB-s amúgy)
kipróbálom másik routerrel, (ami 1 antennás) meglátjuk mi lesz.

#2172 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: -=>profile<=- - Dátum: 2010. 11. 25. 12:30

igen, a router 2 antennás. bennem is felmerült, hogy gond lehet, ha csak az egyiket cserélem, sajna nem kaptam hozzá való antennát (ami 2db 7dB-s amúgy)
kipróbálom másik routerrel, (ami 1 antennás) meglátjuk mi lesz.

Akkor elvileg a sajátjával is hasonlóan kellett volna csatlakozni, papíron az a kis lapos még gyengébb is.

#2173 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 11. 25. 13:25

Akkor elvileg a sajátjával is hasonlóan kellett volna csatlakozni, papíron az a kis lapos még gyengébb is.

A DLink-et jobban lehet irányítani, úgy tűnik ezért jobb, mint a gyári.

#2174 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 13:52

Ezekkel az eszközökkel ilyen távolságon (akadályokkal) nem lehet probléma.
Itt valami durva műszaki hiba van, és miután a szomszéd lakásban levő routerrel jó a kapcsolat, a hiba csak a helyi routerben, az antennában, vagy az antennacsatlakozásában lehet.

Szerkesztette: Gyula2222 2010. 11. 25. 13:53 -kor

#2175 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 16:59

Kösz a segítséget mindenkinek, holnap este ugrik a majom a moslékos dézsába, akkor kiderül mi az ábra. Mindenképp beszámolok az eredményről.

#2176 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 12:20

Sziasztok! Kérdeznék. Van az ablakunkban egy madáretető. Erről hogyan tudnák egy wifis webkamerás képet feltenni a Facebookra vagy az IWIW-re? Van wifi routerem, erről netezek. Ehhez kapcsolódhatna a wifis webkamera. Ha ki vannak kapcsolva a PC-im, akkor is működjön a webkamera képküldés a Facebookra. Köszi a választ.

Szerkesztette: tamás72 2010. 11. 27. 12:21 -kor

#2177 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: tamás72 - Dátum: 2010. 11. 27. 12:20

Sziasztok! Kérdeznék. Van az ablakunkban egy madáretető. Erről hogyan tudnák egy wifis webkamerás képet feltenni a Facebookra vagy az IWIW-re? Van wifi routerem, erről netezek. Ehhez kapcsolódhatna a wifis webkamera. Ha ki vannak kapcsolva a PC-im, akkor is működjön a webkamera képküldés a Facebookra. Köszi a választ.

Vannak olyan routerek, amelyek felprogramozhatóak ilyen (shareware) üzemmódra (tudás kell hozzá).
Ilyen példul, a Linksys WRT 54 GL.

#2178 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 11. 27. 13:45

Vannak olyan routerek, amelyek felprogramozhatóak ilyen (shareware) üzemmódra (tudás kell hozzá).
Ilyen példul, a Linksys WRT 54 GL.

Most már az n-es tp-linkek is meg egy nagy csomó másik :)
Itt: http://www.dd-wrt.co...pported_Devices
meg itt: http://wiki.openwrt.org/toh/start

#2179 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: -=>profile<=- - Dátum: 2010. 11. 25. 16:59

...Mindenképp beszámolok az eredményről.

Hát itt vagyok megint. Totális csőd. Sehogy sem működik. Mindíg ugyanaz a baj. 3 féle routerrel próbáltam (2 féle Linksys, TP-Link, külső antennával, ill. anélkül) 2 féle vevővel (TP-Link USB, Ralink PCI, sokféle antennával), de nem akar jó lenni. Nehezen találja meg az adót, ha megtalálja, akkor meg vagy nem akar kapcsolódni, vagy eldobálja.

Csináltam két vacak videót, talán a lényeg látszik: video1, video2

Amikor van jelerősség és nem akar kapcsolódni, akkor szokott még ilyen okosságokat kiírni.

Nem lehet, hogy a vevő gépen valami gond van az XP-vel és az kavar be? Legközelebb viszek egy másik gépet és kipróbálom. Több ötletem nincs. Valaki másnak esetleg? :blink:

#2180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 29. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: -=>profile<=- - Dátum: 2010. 11. 29. 21:47

Hát itt vagyok megint. Totális csőd. Sehogy sem működik. Mindíg ugyanaz a baj. 3 féle routerrel próbáltam

A videón is látszik, hogy a winnel kerestetnéd a vezeték nélküli hálózatokat, holott az eszköz utilját is felraktad. Azt én nagyon ritkán szoktam, de vagy egyik, vagy a másik. Többi homályos, nem is néztem, elvileg ha eszköz tudja a megfelelő kódolást, driver felrak, winben csatlakozik, jelszót beír, oszt megy.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.