HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#401 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 20:22

Idézet: btr2006 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 19:12

Hali.

Van egy wireless routerem, van olyan program, amivel lehetne nézni a rácsatlakozók forgalmát, esetleg milyen ip-ket hívnak meg?

logok? system?

#402 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:29

Első körben: nincs. Ha esetleg tud a routered (1:100 az esély) SNMP-t akkor lehet, hogy tudod nézni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#403 Felhasználó inaktív   btr2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 13:33

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:29

Első körben: nincs. Ha esetleg tud a routered (1:100 az esély) SNMP-t akkor lehet, hogy tudod nézni.

Nincs, de van egy olyan fül rajta, hogy LOG, azon belül:

Log: Enable/Disable
Send Log To: egy ip cím helye

#404 Felhasználó inaktív   shaq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 12:11

sziasztok

Nem nagyon foglalkoztam wifi hálózatok kiépítésével így segítséget kérnék.

Adott két lakás (tégla fal). A két lakás között két lakás található, egy emeleten vannak.

Beltérben egyik lakásban van a wifi router másikban egy vevőképes laptop így a kapcsolat létrejön de gyakorlatilag használhatatlan (ping 10% alatt).
Erkélyen ugyanez a felállásban a ping 80-90% sikeres.

Azt találtam ki, hogy a két erkélyre egy egy antennát kiraknánk és kész.

Kérdéseim:
- wifi router és antenna között is vezeték nélküli a kapcsolat vagy ott kábeles kell? tehát az antennák közbeiktatásával  vezeték nem kerül a rendszerbe (a tápellátáson kívűl)?
- antennában milyet javasoltok? illetve milyen honlapon tekinthetőek meg?
- mivel feleslegesen nem akarom az antennákat megvetetni, hogy tudom nagy biztonsággal kimérni hogy működni fog?
- esetleg céget ismertek aki kiméréssel illetve ilyen mini wifi hálózat kiépítésével foglalkozik?

köszönöm a segítséget előre is

üdv
Z

#405 Felhasználó inaktív   MacikaG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 12:24

Idézet: shaq - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 12:11

Kérdéseim:
- wifi router és antenna között is vezeték nélküli a kapcsolat vagy ott kábeles kell? tehát az antennák közbeiktatásával  vezeték nem kerül a rendszerbe (a tápellátáson kívűl)?
- mivel feleslegesen nem akarom az antennákat megvetetni, hogy tudom nagy biztonsággal kimérni hogy működni fog?
- esetleg céget ismertek aki kiméréssel illetve ilyen mini wifi hálózat kiépítésével foglalkozik?

üdv
Z

Keresgélj a wireless.lap.hu oldalon.

Én annyit tudok hozzátenni, hogy általában a routernél levehető antenna esetén antennakábellel lehet kivinni az erkélyre, míg a laptopnál, ha beépített a WIFI vevője, akkor fogalmam nincs hogy lehet ahhoz külső antennát csatlakoztatni.

#406 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 12:53

Idézet: shaq - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 11:11

sziasztok

Nem nagyon foglalkoztam wifi hálózatok kiépítésével így segítséget kérnék.

Adott két lakás (tégla fal). A két lakás között két lakás található, egy emeleten vannak.

Beltérben egyik lakásban van a wifi router másikban egy vevőképes laptop így a kapcsolat létrejön de gyakorlatilag használhatatlan (ping 10% alatt).
Erkélyen ugyanez a felállásban a ping 80-90% sikeres.

Azt találtam ki, hogy a két erkélyre egy egy antennát kiraknánk és kész.

Kérdéseim:

üdv
Z

Miért nem kábelezed át az egyik lakásból a másikba UTP-vel? Az 100%-os lesz, és nem kell álandóan szívni a zavarokkal, meg az intsabil kapcsolattal.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#407 Felhasználó inaktív   shaq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:24

Sajna ott van az a két köztes lakás és az épület új építésű lakópark így kint vinni a kábelt nem lehet mert leszedetik.

#408 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:12

Idézet: btr2006 - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 12:33

Nincs, de van egy olyan fül rajta, hogy LOG, azon belül:

Log: Enable/Disable
Send Log To: egy ip cím helye

Akkor állítsd be, hogy logoljon meg add meg, hogy hova. Gondolom kell neki egy logserv...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#409 Felhasználó inaktív   btr2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 10. 07:54

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:12

Akkor állítsd be, hogy logoljon meg add meg, hogy hova. Gondolom kell neki egy logserv...

Logserver, ezt nem tudtam. Kösz a választ. Esetleg egy tipp egy logserverre?

#410 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:58

Idézet: shaq - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 13:24

Sajna ott van az a két köztes lakás és az épület új építésű lakópark így kint vinni a kábelt nem lehet mert leszedetik.

Nezd meg, hogy a villany kabelezest hogy vittek. Ha szerencsed van oda belehet huzni egy UTP kabelt. Vagy ha megnagyobb a szerencsed akkor a folyoson almennyezet van es oda lehet betenni egy UTP kabelt.
Az informatika atok de jo hogy van.

#411 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:31

Van egy PCMCIA-s kártyám: ASUS WL-107g: Termék leírása

A hozzáadott kezelőprogram egész jó, de érdekelne, hogy lehet-e egyéb programmal "extrákat" is kihozni belőle? (pl. videókártyára számos ilyen program van)
----------
rohamkocka

#412 Felhasználó inaktív   MacikaG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 19:40

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 13:31

Van egy PCMCIA-s kártyám: ASUS WL-107g: Termék leírása

A hozzáadott kezelőprogram egész jó, de érdekelne, hogy lehet-e egyéb programmal "extrákat" is kihozni belőle? (pl. videókártyára számos ilyen program van)

Milyen extrákra gondolsz? Mondjuk 125Mbps?

#413 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:31

Idézet: MacikaG - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 20:40

Milyen extrákra gondolsz? Mondjuk 125Mbps?

Nem, nem :-) Pl. ezekhez adnak ki firmware-t, vagy ehhez hasonlót?
Eddig csak tanultam PCMCIA kártyákról, de nem használtam.  Itt csak a driver van?

Szerkesztette: rohamkocka 2007. 01. 10. 21:35 -kor

----------
rohamkocka

#414 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:40

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 21:31

Nem, nem :-) Pl. ezekhez adnak ki firmware-t, vagy ehhez hasonlót?
Eddig csak tanultam PCMCIA kártyákról, de nem használtam.  Itt csak a driver van?

firmware csak aktiv vezerlest vegzo eszkozokben van (AP, Router, Bridge) a tobbihez driver van.
Az informatika atok de jo hogy van.

#415 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 20:34

Idézet: MacikaG - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 13:57

Sziasztok, Boldog új évet Mindenkinek!

Egy kis problémám volna. Szomszédban lett egy wireless netmegosztás. Mivel van laptop és asztali gép is, gondoltam jó lesz egy USB-s eszköz. /Az belemegy mindkettőbe, egyszerre meg nincs bekapcsolva a 2 gép/ Vettem is ASUS WL-167g tipust. Simán rádugva nem látja a hálózatot.
Hosszabbítóval 1-es szint elérhető az ablakban, de csatlakozni nem akar. Megadom a jelszót, kb. 1/2 percig kiírja, hogy Connecting, de aztán visszadobja az ablakot és nem történik semmi. Ha kirakom a szabadba a garázstetőre, akkor 4 Wlan-t lát, de mindegyik csak 1-es térerővel és így sem megy a csatlakozás.
Cseréljem le normál hálókártyára és rakjam ki az antenát a háztetőre, 10m-es antannakábellel, vagy van jobb tippetek?

Előre is köszi!

Nekem is ilyen van. Gyárilag nagyon gyenge az antennája, asszem 1.3 dbi nyereséget ír az asus oldal.
Próbálj meg mögétenni egy parabolaszerű valamit, az usb wifit meg a fókuszába, ezzel elméletileg nő a nyereség.
Más, ami a wl-167g-hez kapcsolódik: ne a gyári drivert meg szoftvert használjátok, hanem a ralink oldaláról valót, mert a gyárival nem tud csatlakozni ahhoz a hálóhoz, amin nincs ssid broadcast.

#416 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 22:05

Újabb kérdés merőlt föl bennem: létezik olyan program, amely megmutatja, hogy a befogott WLAN esetén milyen távol van az AP (méterben) ? Sok programot néztem, de olyat, ami ezt is kiírná, még nem.
----------
rohamkocka

#417 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 22:23

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 21:05

Újabb kérdés merőlt föl bennem: létezik olyan program, amely megmutatja, hogy a befogott WLAN esetén milyen távol van az AP (méterben) ? Sok programot néztem, de olyat, ami ezt is kiírná, még nem.

Nem is fogsz. Motorola Canopy cuccok kiírják, hogy milyen messze vannak egymástól, de az már egy más kategória.

#418 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 22:44

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 23:23

Nem is fogsz. Motorola Canopy cuccok kiírják, hogy milyen messze vannak egymástól, de az már egy más kategória.

Ez gyors volt, bár nem túl jó hír.  :(
----------
rohamkocka

#419 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 08:22

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 22:05

netstumbler + gps + autó

#420 Felhasználó inaktív   MacikaG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 09:12

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 20:34

Nekem is ilyen van. Gyárilag nagyon gyenge az antennája, asszem 1.3 dbi nyereséget ír az asus oldal.
Próbálj meg mögétenni egy parabolaszerű valamit, az usb wifit meg a fókuszába, ezzel elméletileg nő a nyereség.
Más, ami a wl-167g-hez kapcsolódik: ne a gyári drivert meg szoftvert használjátok, hanem a ralink oldaláról valót, mert a gyárival nem tud csatlakozni ahhoz a hálóhoz, amin nincs ssid broadcast.

Szia!
Köszi a választ!

Látom elég türelmes voltam. :) Megpróbálom az általad javasolt drivert, csak nyerhetek vele.
Majd keresek valami parabolalavórt és felrakom a tetőre!

Tegnapelőtt amúgy kint volt egy T-online-os srác /nem hivatalosan, hanem csak egy ismerős-ismerőse/
Na, ettől megijedt az ASUS cucc és egyből csatlakozott. Most a falon lóg egy kép előtt, így 2 és 3 vonal között változik a térerő. Egyelőre ez így elfogadható, de azért a javaslatokat megpróbálom megvalósítani!

Mégegyszer köszönöm!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.