Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2007. 01. 13. 15:00
lehet h nem jó helyen kérdezem de sajna nem értek nagyon ilyen dolgokhoz. naszóval a problémám az lenne, hogy elvileg van a laptopomon wlan de gyakorlatilag nem működik. azt mondták vegyek hozzá egy wlan adaptert. milyet ajánlatok, vagy milyen szempontokat kell figyelembe venni a választásnál?
előre is köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2007. 01. 13. 15:05
Idézet: jucjuc - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:00
Én meg azt mondom kapcsold be azt a wlant...
Elküldve: 2007. 01. 13. 15:40
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:05
és azt hogyan vagy hol kell?
mert mások azt mondták, hogy van vmi gomb erre, de nekem semmi sehol ilyesmi a gépen...
köszi.
Elküldve: 2007. 01. 13. 20:49
Idézet: jucjuc - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:40
mert mások azt mondták, hogy van vmi gomb erre, de nekem semmi sehol ilyesmi a gépen...
köszi.
Ezt így látatlanban hogyan? Azt se mondtad, hogy mi a pontos típusa. Nézd meg a felhasználói kézikönyvét. (Lehet nem külön gomb, hanem billentyűkombináció van rá.)
Elküldve: 2007. 01. 14. 08:36
Idézet: Fresi - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 20:49
köszi a választ. megnézem, hátha írnak vmit erről. típusa egyébként fujitsu siemens L7320.
Elküldve: 2007. 01. 14. 11:03
Idézet: jucjuc - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 8:36
Hajrá
41. oldalon:
Idézet
The wireless LAN indicator lights up when the wireless LAN module is switched on.
Elküldve: 2007. 01. 14. 12:10
Elküldve: 2007. 01. 15. 14:26
Lenne egy kis problemam,ha valaki tud legyszi segitsen.A gondom tomoren annyi hogy ket laptopot wifi-vel csatlakoztattam egymashoz (ad-hoc) csatlakoznak 11Mbps-al (mar aztsem ertem hogymiert nem 54-el de ez nem is lenyeg)probalok a gepek kozott adatokat mozgatni ami megy is de szornyen lassan (530kbps) Megneztem a halozat infot (ctrl+alt+del) de a halozat max sebessegenek legfeljebb felet hasznalja van valakinek otlete hogy lehetne gyorsitani egy kicsit :confused: (az egyik gepben egy PCMCIA orinoco bg wifi
van mig a masikban egy beepitett intel pro abg wifi a kapcsolat jelerossege kivallo.Legyszives segitsen valaki !!!!
Elküldve: 2007. 01. 15. 20:13
Beleszaladtam egy érdekes problémába amely fennáll mind Allnet, Zyxel és Tonze routerekkel, érdekes módon egy régi Linksys BEFSR41-el pedig minden okés.
A lényeg a következő. Adott egy hálózat: ADSL modem rajta egy router (először Linksys volt, most raktam rá egy Tonze BW6200R-t a sávszélkorlátozás miatt). Ebbe a routerbe megy bele egy helyi pc, és a padláson levő Linksys WET54G ami egy 100m-re levő házban levő Linksys WAP54-el van összelőve. Minden eszköznek 192.168.1.x fix ip cime van. A Linksys WAP54-re csatlakozik rá a többi wireless kliens szintén fix ip-vel és az internet szolgáltató dns cimei is be vannak téve a hálókártyák tulajdonságaiba (linksys kártyák jórészt). Amig linksys router volt addig mindenki tudott netezni faxán, bármilyen más routerrel nem megy a net azoknak, akik a Linksys WAP-on keresztül akarnak csatlakozni. Routert látják, tudják pingelni. A routerre kötött helyi gépről én is tudom őket pingelni, dns szervert is tudnak pingelni de pl. az index.hu ip cimet már nem. Mi lehet a baj?
Elküldve: 2007. 01. 16. 18:10
Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 20:13
Beleszaladtam egy érdekes problémába amely fennáll mind Allnet, Zyxel és Tonze routerekkel, érdekes módon egy régi Linksys BEFSR41-el pedig minden okés.
A lényeg a következő. Adott egy hálózat: ADSL modem rajta egy router (először Linksys volt, most raktam rá egy Tonze BW6200R-t a sávszélkorlátozás miatt). Ebbe a routerbe megy bele egy helyi pc, és a padláson levő Linksys WET54G ami egy 100m-re levő házban levő Linksys WAP54-el van összelőve. Minden eszköznek 192.168.1.x fix ip cime van. A Linksys WAP54-re csatlakozik rá a többi wireless kliens szintén fix ip-vel és az internet szolgáltató dns cimei is be vannak téve a hálókártyák tulajdonságaiba (linksys kártyák jórészt). Amig linksys router volt addig mindenki tudott netezni faxán, bármilyen más routerrel nem megy a net azoknak, akik a Linksys WAP-on keresztül akarnak csatlakozni. Routert látják, tudják pingelni. A routerre kötött helyi gépről én is tudom őket pingelni, dns szervert is tudnak pingelni de pl. az index.hu ip cimet már nem. Mi lehet a baj?
Meg lehet próbálni a következőt:
1. def.gw: router ip címe
2. tracert mail.axelero.hu
Hol akad el a csomag?
Elküldve: 2007. 01. 16. 22:44
Elküldve: 2007. 01. 17. 09:16
Jelzem itt az elején, hogy abszolút kezdő vagyok a vezeték nélküli hálózat terén. Olvasgatok, de ezzel párhuzamosan gondoltam, megkérdezlek titeket is, hozzáértőket.
Nos, az a helyzet, hogy van egy három lakásból álló irodánk (kettő egy szinten, harmadik egy emelettel lentebb), kiépített CAT5-ös 100MBit-es UTP hálózattal, kb. 15 munkaállomással. DSL internet kapcsolatunk van, routerból switch-be "megy" az internet, működik, semmi gond. Router a másik telephelyünkön levő routerrel (hasonló kiépítés) VNP kapcsolatban is áll.
Lényeg a lényeg, az lenne a cél, hogy mivel egyre több vezeték nélküli hálózatot is kezelni tudó laptop, PDA kerül a környezetembe, jó lenne, ha a jelenlegi vezetékes hálózatra csatlakozni tudnának. Router-t nem nagyon cserélném le, leginkább olyan megoldás tűnne jónak, amibe beledugva egy RJ-45-ös csatlakozón keresztül a vezetékes hálózatot, az rádión is továbbítaná azt.
Ami ezzel kapcsolatban igény lenne még, az az, hogy - mivel nem ismerem nagyon a vezeték nélküli témát - elképzelhetőnek tartom, hogy nem lesz elegendő a jel erőssége mindenhol a "birodalomban". Megoldható lehet esetleg az is, hogy nem egy ilyen ketyere, hanem esetleg kettő van "szétszórva" a jobb térerő érdekében
Szereténk mind az internetet, mind a belső hálózati megosztásokat is elérni rádión keresztül. Nem ártana azonban, ha illetéktelenek, akiknek esetleg megfelelő jelerősségük lenne csatlakozni, nem tudnának hozzáférni semmihez.
Hát, tudom, eléggé általános a megfogalmazás, gondolom van benne néhány buktató, amiket igyekszem feltérképezni, megismerni, de jelenlegi ismereteim alapján csak így tudtam kérdezni.
Egyelőre nem tudom, megoldható-e így, hogy hívják azt az eszközt(öket), amikkel megvalósítható lehet egy ilyen megoldás :confused: Mit(ket) kellene vennem, mire kell figyelnem :confused:
Minden segítséget előre is köszönök!
Elküldve: 2007. 01. 17. 09:21
Elküldve: 2007. 01. 17. 09:37
Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:21
Köszi, jelenleg LinkSys-eket nézegetek, erről van esetleg valami tapasztalat/vélemény
Mostani kutakodásaim alapján máris felmerült bennem egy kérdés: mi a különbség az Access Point és az Ethernet Bridge között :confused:
Nekem a fentebb vázolt helyzetre alkalmas lehet mindkettő
Találtam még olyat is, hogy repeater (jelismétlő). Ez akár segíthet nekem abban, ha az AP/Bridge által szórt jel szintje alacsony :confused: Adok neki áramot, olyan helyre teszem, ahol még relative jó a jel minősége és ez pedig felerősíti azt maga körül
Másik dolog, amivel abszolút nem volt még dolgom, az az azonosítás, illetve titkosítás. Az lenne az igazi, ha minél kevesebb dolgot kellene állítgatni egy kliens csatlakozásakor a kliens gépen. Az olyan dolgok, amik megosztottak, a vezetékes hálózatban is csak login név/jelszó párossal érhetőek el. Mivel nem ismerem ezen részét sem a dolognak, helyénvaló lehet a kérdés: megoldható-e az, hogy ha a kliens vezeték nélküli hálózatot észlel, csatlakozni akar rá, akkor kérjen egy felhasználónevet/jelszót, innentől kezdve menjen a kapcsolat
Elküldve: 2007. 01. 17. 14:37
Segítséget szeretnék kérni wlan beállitásban. Eddig mikrohullámú internetem volt, nagyon meg voltam vele elégedve, de az új kábelszolgáltató árai miatt váltottam kábel netre.
A régi rendszerből megmaradt minden eszköszöm, és ezeket szeretném minél ésszerűbben felhasználni.
A régi összeállítás: tetőn antenna-->linksys WAP54G v.2 --> linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal
Az új összeállítás: motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal
a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a meglévő routert nagyobb hatásfokkal használni, hogyan tudnék nagyobb jelerősséget produkálni, nagyobb hatótávolságot.
A meglévő tetőantennát és a WAP54G v.2-t felhasználva ki tudom bővíteni a rendszert egy másik épületre? A router jelét is tudom ott fogni alapból, de nem eleg jó a jelerősség, néha megszakad.
A másik kérdésem (semmit nem értek a hálózatokhoz..), hogy meg lehet e csinálni a következőt, és ha igen milyen beállításokkal:
motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->másik épületen tetőantenna-->WAP54G v.2-->laptop(vagy wireless vagy akár simán kábellel elég)
ha ez így lehetséges, még akkor is érdekelne hogyan tudnám a meglévő wireless router jelerősségét kibővíteni
köszönöm a válaszokat
Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD
Elküldve: 2007. 01. 17. 21:15
Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 18:10
1. def.gw: router ip címe
2. tracert mail.axelero.hu
Hol akad el a csomag?
Beszarás. Kicseréltem az AP-t Tonze-ra és minden frankó. Tehát: Linksys router-->Linksys WET54-->Linksys AP simán megy minden. Ha routert kicseréltem minden fasza de nem megy a net. Tonze router-->Linksys WET54-->Tonze AP minden tökéletesen múködik, net is megy mindenhol.
Elküldve: 2007. 01. 18. 15:18
Kuzdok egy SMCWPCIT-G EU driverrel mert a gyari bug-s es a win xp kek halalba megy tole amit pedig az smc oldalarol szedek le meg ugy sz@r ahogy van, nem is ismeri fel...
Mas hasznalja ezt a kartyat vagy hol nezzek drivert hozza?
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"
Elküldve: 2007. 01. 18. 22:03
Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 21:23
Talán ez az egyetlen dolog, ami tetszett bennük!
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).
Elküldve: 2007. 01. 18. 22:23
Idézet: Ladis - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:03
Nekem az is, hogy van olyan linkem, ami az elmúlt 3 évben egy kábelszakadást leszámítva 0 másodpercet állt...
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 01. 22. 21:28
Van egy problémám, amivel már hosszú napokat szúrtam el, gondoltam itt is megkérdem, hátha tud valaki segíteni. Van nekem egy ADSL előfizetésem, amit egy ASUS WL-500g routerrel osztok szét. Két éve folyamatosan működott egy SpeedTouch modemmel ami pár napja elromlott. Kaptam egy noname Invitel szabvány modemet. Itt kezdődött a baj. A router csatlakozik, és megvan a 2Mbit a hálózaton, egészen míg a WiFi-nem csatlakoztatok egy gépet sem. Amint ezt megteszem, a sebesség a router és a modem közt napszaktól, csillagállástól, és légköri nyomástól függően 256-512KBit/s-re esik le.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok!
Előre is kössz a segítséget!

Súgó
A téma zárva.