HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#721 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 18:54

Idézet: Bendegoose - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 16:04

egymás mellé nemtom rakni, mert a padláson van a router + adsl modem, lehozni nem lehet,
a jelerősség a 24-48mbps között ingadozik, nekem úgy tünik, hpgy a fal nem okoz gondot,  , ,

valami szoftveres configra saccolok, ccsak nemtom mit lehetne még álllítani, vagy mire kellene figyelnem igazán

Miért ne lehetne lehozni? adsl modembe hosszabb utp kábel és meg van oldva.

#722 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 23:02

Sziasztok. Keresek WLAN kártyát vagy USB-s megoldást.
Tudtok javasolni valamit? Felhasználás: kizárolag internetezés, ezért végulis mindegy hány megabites. Nemtom milyen routerrel lesz. Lehetoleg valami occso megoldás kéne.
Ha kártya akkor feltétel hogy az egész kártya félmagas lehet csak (tehát a gép végében levő alu rész is, nem csak a kártya!)
Kössz

ps. Nekem az is jo ha azt irjátok hogy "mindegy mit veszel", ha télleg mindegy.

Szerkesztette: Wyco 2007. 07. 19. 23:02 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#723 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 20:57

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 23:02

Tudtok javasolni valamit? Felhasználás: kizárolag internetezés, ezért végulis mindegy hány megabites. Nemtom milyen routerrel lesz. Lehetoleg valami occso megoldás kéne.
Ha kártya akkor feltétel hogy az egész kártya félmagas lehet csak (tehát a gép végében levő alu rész is, nem csak a kártya!)
Kössz

http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=338

#724 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 22:07

Azert egy indoklás johet hogy miert pont a legolcsobbat :) Szart nem akarok venni...annyira nem kell budget legyen.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#725 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:02

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 23:02

Kössz

Valóban kiváló minőségü, félmagas PCI wlan csatoló. (Félmagas vas is van hozzá.)
GIGABYTE GN-WP01GS
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Commun...x?ProductID=970
Ára 5 - 6 K

Nagyteljesítményű (20dBm) és nagy vételérzékenységű USB wlan csatoló Internetezéshez. Stabil és hordozható üzemben kiválóan bevált. Terepi mérésekhez, kísérletezéshez is kiváló. Kliens és AP módban is használható.
http://www.secron.hu/Box.html
Ára 15 K

#726 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:13

Idézet: Bendegoose - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 21:58

Szép jó napot a társulatanak,

rég jártam erre, de látom fejlődik a wifi support ,

nekem egy gondolom triviális problémának amegoldására lenne szükségem,

remélem már sokmindenki találkozott a szindrómával.

a gondom a kövekező.:

adott egy ASUS valami wifis router, és egy márka társ USB-s wifis antenna, USB hosszabbítóval kieresztve a szekrény tetejére:..

a kínom, hogy állandóan megszakad a kapcsolat a két eszköz között,,, ezáltal a net is,,,
roppant idegesítő, s nem találom a megoldást,
fel van telepítve az usb-s wifis antennnának a progija, de akkor sem hajlandó tartani a kapcsolatot.
IP címet fixre állítottam, hogy lekérdeznie se kelljen s a DNSeket is beírtam manuállísan.

más paraméter nem jut eszembe mi lehet még buktató,,,

plz, hlp.

Yaro Bendegoose

A wlan eszközök közül az ASUS a legrosszabb választás. Nagyon rossz a rádiójának a vételkészsége.

Válassz más gyártótól eszközt.

(Ld. előző hozzászólás.)

#727 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:20

Köszi a tippet.
Még esetleg...milyenek a Belkin cuccok?

#728 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:41

Idézet: secron - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:13

A wlan eszközök közül az ASUS a legrosszabb választás. Nagyon rossz a rádiójának a vételkészsége.

Asus WL-138G nekem igen jól működik, USB-s kivitelben meg a WL-167-es is rendesen működik.
Make love not Wor.

#729 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:44

Zyxel G302 kartyaja szerintem marha gyenge.

Amig alapon jart a Linksys routerem, addig 2-3 szobaval odebb a hugom gepebe epitett Zyxel kartya egyaltalan nem birt csatlakozni, nem is latta a routert.
Aztan feltekertem a router adoteljesitmenyet 100mW fole, most mar tud csatlakozni, de a routerem szerint marha gyenge a Zyxel jele, otfokozatu skalan 1 pont.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 21. 12:45 -kor

#730 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 10:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:44

Zyxel G302 kartyaja szerintem marha gyenge.

Amig alapon jart a Linksys routerem, addig 2-3 szobaval odebb a hugom gepebe epitett Zyxel kartya egyaltalan nem birt csatlakozni, nem is latta a routert.
Aztan feltekertem a router adoteljesitmenyet 100mW fole, most mar tud csatlakozni, de a routerem szerint marha gyenge a Zyxel jele, otfokozatu skalan 1 pont.

Az eszközök gyenge vételkészsége inkább a nagytávolságú (több kilométeres) linkek esetében okozhat gondot.

Épületen belül mindíg ott van a kézenfekvő lehetőség; a gyári botantenna helyére iránysugárzót kell tenni! Ettől azonnal megtáltosodik a link és a "nagyon gyenge" felirat "kiváló"-ra vált.

http://www.secron.hu/WiFi11a.html

#731 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 10:56

Na jo de konyorgom annyiert amennyiert ezt reklámozod annyiert veszel egy uj cuccot ami csipobol normálisan mukodik és nem kell neki több m2 hely a felszereléshez....

#732 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 11:17

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 11:56

Na jo de konyorgom annyiert amennyiert ezt reklámozod annyiert veszel egy uj cuccot ami csipobol normálisan mukodik és nem kell neki több m2 hely a felszereléshez....

Én legalább poénból írtam a 20db-s antennát szobába, Ő meg azt hiszem komolyan gondolja  :think:
Make love not Wor.

#733 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 18:48

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 10:56

Több m2 ??? Egy két cigis doboznyi méretű antennának?

Nagyon sokan így találnak végleges megoldást a korábban bizonytalanul működött épületen belüli hálózatuk stabil működéséhez. Semmi új és semmi rendkívüli nincs ebben a megoldásban.

Természetesen mindenki a saját izlésének megfelelően oldhatja meg a problémáját.

Ez egy lehetőség, amely biztos eredményre vezet.

#734 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 19:00

Nem vitázás céljábol, de a http://www.secron.hu/pic/Antennak.jpg képen nem épp 2 cigisdoboz méretet látok :)

#735 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 19:15

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 19:00

Nem vitázás céljábol, de a http://www.secron.hu/pic/Antennak.jpg képen nem épp 2 cigisdoboz méretet látok :)

Jó! Legyünk pontosak: 11,2 x 11,2 x 2,8 centiméter.

#736 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 21:25

Idézet: secron - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 11:54

Az eszközök gyenge vételkészsége inkább a nagytávolságú (több kilométeres) linkek esetében okozhat gondot.

Legvonalban 10m, 2 megutom egyik oldalt, beszakad a tuloldalon valaszfal van kozben+1 mosogep, szoval nem egy bonyolult 3 vasbeton fodem+arnyekolas, szoval ennyire azert nem kene szarnak lennie.

Routeren a maximalis 250mW-re van tolva az adas, de ha elforgatom hugom gepet, hogy ne a router feloli oldalon legyen a Zyxel antennaja, hanem tuloldalon, akkor mar egyaltalan nincs kapcsolat... (pedig ugy esne neki kezre az ODD...)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 22. 21:28 -kor

#737 Felhasználó inaktív   zimmerferi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 19:48

Sziasztok!
Segítség kéne! Most vettem egy linksys wrt54gl rootert. El kéne osztanom egy asztali és egy laptop között a netet!Az asztalin xp  van a laptopon win98.Az asztalit sikerült beállítanom mert az vezetékes de a laptopot nem tudtam! A laptopban van egy tp-link tl-wn510g kártya de nem tudom összehozni a rooterrel.
Ha van valakinek ötlete szivesen veszem a segítséget hogy hogyan tudnám összehozni a laptopot a rooterrel! Előre  is köszönöm a válaszokat!

#738 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 15:46

Üdv!
Zyxel 335U router. 5Mbit-es chellot szeretnék vele megosztani wifin. Valamiért csak 200kb/sec körül megy az átvitel Tudna valaki segíteni, vagy ötleteket mondani?
A beállításokban sem vagyok biztos, hogy miket kellene pontosan beállítani, mert annyi variáció van.
HA valaki jártas a dologban legyen szíves segíteni!

Köszi!

#739 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 16:22

Idézet: zimmerferi - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 20:48

Segítség kéne! Most vettem egy linksys wrt54gl rootert. El

ROUTER
Make love not Wor.

#740 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 08:19

Idézet: secron - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:13

Válassz más gyártótól eszközt.

(Ld. előző hozzászólás.)

aha, oké,

köszi,

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38