HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#761 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:56

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 7:19

HAli!
Az adapternél automatikus kiosztásra van állítva.
Dhcp legyen bekapcsolva vagy ne?Szerintem annak bekapcsolt állapotban kell lennie. Vagy?
Állítgattam a routeren, és közben szállt el vagalhogy a kapcsolat.

"Próbáld beállítani a vezetékes kapcsolatot a 192.168. 0.100 vagy ... 1.100-ra beállítani. Ha csak címkiosztási gond volt, akkor kapcsolódik.
"
Ezt hol állítsam be?

Nem lehet valahogy a router gyári beállítsára viszaresetelni és előről kezdeni a felkonfigot?

Köszi!

Nem ismerem a routered.
Amikkel találkoztam, azoknál van egy, kívülről elérhető resetgomb. Az visszavisz a gyári beállításhoz.
Valószínüleg kikapcsoltad a routeren a Dhcp szolgáltatást, ezért nem ad a hálókártyádnak címet.
Ha a resettől nem gyógyul, akkor a routerben beállított Ip első három számát kell fixen megadnod, a negyedik meg egy 1-255 közötti, a routerétől eltérő szám kell legyen.
Ezt a kapcsolat tulajdonságai - Tcp/Ip tulajdonságai alatt állíthatod be.

#762 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:34

Idézet: ssidd - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 8:01

Sziasztok!

Volt mar szo itt vagy mashol arrol, hogy wlan routert lehe-e wifi klienskent hasznalni valahogy?
(A wlan portot hasznalni wan linkkent)

Megoldhato ez, esetleg firmware frissites(/hackelt firmware) kell hozza, vagy felejtos?

(Konkretan egy X-Micro 11g routerrel kapcsolatban erdekelne)

Koszi!
sid

NEM. Csak azokat routereket tudod kliensként használni, amelyik WISP üzemmódot tudnak. Ilyenek: 2204a, 2204b, Ovislink 5460, TP-Link tl-wr543 (a 8022.11a-sokat nem írom...). a www.wlan-ok.hu-n megtalálod őket.

#763 Felhasználó inaktív   galilei 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 20:06

Sziasztok!
Van nekem egy edimax wlan routerem.
Van egy szgép, ami kábellel van összekötve a routerhez, és egy laptop, ami wifin keresztül megy.A kábelmodem természetesen össze van kötve a routerrel.
A kérdésem az lenne, hogy minden működik rendesen, de, ha mindkét gép be van kapcsolva és használja a netet, akkor a wireless kapcsolat megszakad 5 perc után, majd feláll, és megint megszakad.Ha egyedül a laptop van bekapcsolva, akkor simán akadásmentesen megy a net.
Az Ip-k kézzel vannak konfigurálva mindkét gépen.(DHCP tiltva van, de ha engedélyezve, akkor sem lesz jó)
A routeren kell-e vmit állítani? Esetleg a kapcsolódási módot.Alapban AP módban van.Vagy vmi mást ?
Előre is köszi a segítséget!

#764 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 20:59

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:34

NEM.
(...)
a www.wlan-ok.hu-n megtalálod őket.

kaar.

koszonom szepen!  :respect:

#765 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 06:56

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 11:56

Nem ismerem a routered.
Amikkel találkoztam, azoknál van egy, kívülről elérhető resetgomb. Az visszavisz a gyári beállításhoz.
Valószínüleg kikapcsoltad a routeren a Dhcp szolgáltatást, ezért nem ad a hálókártyádnak címet.
Ha a resettől nem gyógyul, akkor a routerben beállított Ip első három számát kell fixen megadnod, a negyedik meg egy 1-255 közötti, a routerétől eltérő szám kell legyen.
Ezt a kapcsolat tulajdonságai - Tcp/Ip tulajdonságai alatt állíthatod be.

Gyula222, be tudtam lépni a routerbe az általad mondottak alapján és most működik.
Viszont van egy olyan problémám, hogy amikor feláll a win, automatikusan csatlakozni szeretne a gépem wifin a routerhez és nekiáll hálózati címet lekérni a rutertől, majd ez nem sikerül és nincs kapcsolat(ez minden újra bekapcsolásánál így van). Vagy beállítom újra manuálisan, ami már be van a hálókártyában (SSID,titkosítás jelszó stb.), vagy várok kb 1-2 percet és újra hálótai címet keresgél/kér a routertől és ilyenkor sikerül is neki csatlakozni. Miért nem sikerül azonnal hálózati cím kéregetése nélkül csatlakozni a gép felállásakor?

Hozzáteszem én nem állítottam IP-t, mindent automatikusan oszt a router. Hogy kellene ezeket a dolgokat amúgy megcsinálni?

Sávszélesség: panaszkodtam,h a roteren nem megy át a kébelnetes max átvitel 600kb/sec. Kikapcsoltam a routerben az egész sávszélmenedzsmentet és máris penget teljes sebességgel....pedig semmi nem volt beállítva ebben a menüpontban, minden gyári alapon volt, se korlátozás, se prioritás se semmi és mégsem ment teljes sebességgel, csak 200kb/sec körül wifin, LANon meg 400kb/sec.

Várom a hozzászólásokat! :-))) Köszzi!

Gyula, neked külön köszi!

#766 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:54

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 6:56

Miért nem sikerül azonnal hálózati cím kéregetése nélkül csatlakozni a gép felállásakor?

Eső közelítésben nem tudom, miért csinálja. A fix Ip kiosztás gyorsítja a kapcsolódást.
A hálózati kapcsolatokban a rádiós kapcsolat ikonja jobb gombbal, tulajdonságok, Ip, tulajdonságok.
Ide kell beírni akár azt, amit a router kiosztott, akár a router Dhcp kiosztási tartományán kívül eső szabad címet beírni (az első három szám fix) alhálózati maszk 255.255.255.0  Átjáró és elsődleges Dns a router Ip.

#767 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:24

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 11:54

Eső közelítésben nem tudom, miért csinálja. A fix Ip kiosztás gyorsítja a kapcsolódást.
A hálózati kapcsolatokban a rádiós kapcsolat ikonja jobb gombbal, tulajdonságok, Ip, tulajdonságok.
Ide kell beírni akár azt, amit a router kiosztott, akár a router Dhcp kiosztási tartományán kívül eső szabad címet beírni (az első három szám fix) alhálózati maszk 255.255.255.0  Átjáró és elsődleges Dns a router Ip.

A router által kiosztott ip- t hol nézzem meg? Ha felállt a kapcsolat simán ipconfig és az ott szereplő IP lesz?
"Átjáró és elsődleges Dns a router Ip"-ezt hol látom? (sejtem,de nem vagyok benne biztos)

Szerkesztette: sz9 2007. 08. 02. 11:26 -kor

#768 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:45

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 11:24

A router által kiosztott ip- t hol nézzem meg? Ha felállt a kapcsolat simán ipconfig és az ott szereplő IP lesz?
"Átjáró és elsődleges Dns a router Ip"-ezt hol látom? (sejtem,de nem vagyok benne biztos)

Dupla kattintás a jobb alsó sarokban, a kapcsolati ikonra. Támogatás fül, részletek. Az itt találhatókat ámásolhatod, de Ip ként az uccsó számnak érdemes valami 50-100 vagy 150-250 közöttit választani (általában a Dhcp a 100-150 tartománnyal gazdálkodik). Az Ip configot is megkérdezheted.
Végülis a reset segített?

#769 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 13:17

A reset semmit sem csinált.....vezetékes kapcsolatotnál beállítottam a 192.168. 1.100 -ra és már be is tudtam lépni a routerbe. -pedig előtte enálkül is simán beléptem.Ha most visszaállítanám, lehet,h megint nem tudnék..
Tehát akkor a hálókártya TCP/IP tulajdonságaiban ne automatikis, hanem fix IP legyen és azokkal az adatokkal amit "támogatás fül részleteiben" látok. Kíváncsi leszek,h ez segít-e, h villámgyorsan kapcsolódjon a hálózathoz!

#770 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 16:12

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 13:17

A reset semmit sem csinált.....vezetékes kapcsolatotnál beállítottam a 192.168. 1.100 -ra és már be is tudtam lépni a routerbe. -pedig előtte enálkül is simán beléptem.Ha most visszaállítanám, lehet,h megint nem tudnék..
Tehát akkor a hálókártya TCP/IP tulajdonságaiban ne automatikis, hanem fix IP legyen és azokkal az adatokkal amit "támogatás fül részleteiben" látok. Kíváncsi leszek,h ez segít-e, h villámgyorsan kapcsolódjon a hálózathoz!

Egyre kevésbé értem. Ha a hosszú reset (30 s) látszólag nem csinált semmit, akkor gyári alapon volt a készülék. Ez ismereteim szerint bekapcsolt Dhcp-t jelent, tehát ha a számgépek kártyái auto Ip-n voltak, akkor osztani kellett volna nekik mégpedig jót. Ha meg ki van kapcsolva a Dhcp, akkor ha végülis mégis ad, akkor valahol a router mögött kell lennie egy Dhcp servernek, ami oszt címeket. Megnézhetnéd, a router dhcp-je be van-e kapcsolva. Esetleg a modem dokumentációja ír valamit a Dhcp-ről?

#771 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 16:22

Hi!
30sec-es resetet nem csináltam, csak pár másodperceset, de jó tudni,h ezek szerint sokáig kell nyomva  tartani.
Router DHCP server be van kapcsolva osztja is az IP-ket. Modemről nem tudok sokat, UPC-sek által használt Motorola szokványos modem.

Megcsináltam,h fix IP-t állítok be..IP: amit a router kiosztott beírtam, majd maszk: 255.255.255.0, Átjáró és elsődleges DNS-nek a router IP-t írtam: 192.168.1.1 , de így nem ment (router IP-je, ezt javasoltad, de lehet,h félreértettem )
HA viszont beírtam a már kiosztott IP-t, akkor ment, de ugyanúgy csak 1 perc múlva volt hajlandó csatlakozni.

Nem lehetne, h távoli asztallal belenézel a beállítaásaimba?:-))))

#772 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 00:38

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 16:22

Hi!

A távnézelődéshez nincs meg a tudásom, még azt se tudom, milyen adatokra lenne szükségem hozzá.
Ha tudja valaki, akkor jó lenne, ha megosztaná velem (velünk) ezt a tudást. Jó lenne, ha direkt meg tudnám mondjuk file küldés céljából hívni keresztlányom gépépt, melyet a net és egy router választ el tőlem.
Ha a router most oszt Ipt, akkor korábban miért nem tette meg? Az biztos, h az átjáród a router címe.
A Dns-t akkor adja meg a rendszer.
Madzagon azonnal kapcsolódik? A rádiós jelszinted mekkora? Esetleg érdemes lenne a laptopot elvinni és kipróbálni, máshol is tetüsködik-e.

#773 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 06:56

Hali!

Szerintem korábban is osztott, amikor nem tudtam belépni, valami más bibi lehetett (DHCP-s dolog).
A rádiós jelszint fullos, ugyanis a router fél méterre van most a géptől, majd, ha minden okés lesz, akkor kerül a neki szánt helyre.
Én is pont erre gondoltam, hogy ma megnézem egy laptoppal, hogy az miként kapcsolódik.
Érdekesség: tesóm gépe a másik szobában mindenféle hálókártyás külön szoftver nélkül (windows vezeték nélküli kapcs.)  azonnal kapcsolódott a routerhez és ment a net. Már úgy állt fel a gép, hogy jelezte a vezeték nélküli hálózathoz való kapcsolódást. Na ezt szeretném én is:-))))

#774 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 10:58

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 6:56

Hali!

Szerintem korábban is osztott, amikor nem tudtam belépni, valami más bibi lehetett (DHCP-s dolog).
A rádiós jelszint fullos, ugyanis a router fél méterre van most a géptől, majd, ha minden okés lesz, akkor kerül a neki szánt helyre.
Én is pont erre gondoltam, hogy ma megnézem egy laptoppal, hogy az miként kapcsolódik.
Érdekesség: tesóm gépe a másik szobában mindenféle hálókártyás külön szoftver nélkül (windows vezeték nélküli kapcs.)  azonnal kapcsolódott a routerhez és ment a net. Már úgy állt fel a gép, hogy jelezte a vezeték nélküli hálózathoz való kapcsolódást. Na ezt szeretném én is:-))))

Akkor a kapcsolódási nehézséged minden bizonnyal a rádiós kártyádban, a vezérlőjében, v valahol másutt a gépedben keresendő. 3-4 ezer között már vehetsz egy jóképű Usb-s fejet.

#775 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 11:21

6-7000-ért vettem egy Zyxel wifis hálókarit, bízva abban, hogy nem lesznek kompatibilitási és minőségi hibák. Amúgy ha kapcolódik, akkor rendesen működik, semmi gond nincs vele...csak valamiért a gép felállásakor halózati címet keresgél.
Kiegészíteném, hogy hogy is: bejön a win, megjelin a wifishálózai ikon és hamarosan már kéri is a hálózati címet. Látszólag meg is találja, mert kizöldül a hálókártya kis ikonja ls a kapcsolati ikonról is eltűnik a kis piros x.- azonban süket a net, nem jön be semmi, tehát nincs meg a hálózat...Pár másodperc múlva eltűnik a kapcsolat, a hálózati ikonon újra piros x lesz.
perc múlva újra hálózati címet keres és ekkor már úgy talája meg, hogy van net és hálózat is.

Nos?? :-))))

#776 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:06

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 11:21

6-7000-ért vettem egy Zyxel wifis hálókarit, bízva abban, hogy nem lesznek kompatibilitási és minőségi hibák. Amúgy ha kapcolódik, akkor rendesen működik, semmi gond nincs vele...csak valamiért a gép felállásakor halózati címet keresgél.
Kiegészíteném, hogy hogy is: bejön a win, megjelin a wifishálózai ikon és hamarosan már kéri is a hálózati címet. Látszólag meg is találja, mert kizöldül a hálókártya kis ikonja ls a kapcsolati ikonról is eltűnik a kis piros x.- azonban süket a net, nem jön be semmi, tehát nincs meg a hálózat...Pár másodperc múlva eltűnik a kapcsolat, a hálózati ikonon újra piros x lesz.
perc múlva újra hálózati címet keres és ekkor már úgy talája meg, hogy van net és hálózat is.

Nos?? :-))))

Akkor próbáld meg a kártyád driverét leinstallálni, majd vissza. Esetleg install előtt más foglalatba tenni (bár nem tom, az újabb alaplapoknál ez használ-e.
Esetleg a hálózati kapcsolatok ablakban a spec. beállítások/spec-ben a hálózati elemek sorrendjénél előre venni.

#777 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:57

Most leszedtem a hálókártya segédprogiját és a windowsét használom. Felállás után azonnal csatlakozik. Most ezzel próbálkozom.
Viszont DNS-nek csak a kiosztott IP a jó. Átjáró a router IP-je.
A kártya drivere most délután jól is működött meg néha nem..valamikor kapcsplódott azonnal és ment a net is, valamikor meg nem. Nem értettem,h miér nem ugyanaz a helyzet állandóan.
Most csak a  saját hálózatomat látja a gép, csak ere tud csatlakozni, ezt jelöltem ki automatikusnak.
A segítséget most is köszönöm, majd írom,h mire jutottam a kísérletezgetésekkel:-))

#778 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 21:23

Hali!
Leszedtem a hálókari progiját és windows vezetéknélküli dolgait használom. Csatlakozik azonnal a gép felállása után. AZ explorer valamiért nem érzékel internet  kapcsolatot és egy "újrát" kell nyomnom,h bejöjjön a kezdőoldal...ezt nem tudom miért van. Minden más acg, msn azonnal kapcsolódik...

DHCP- IP coinfignál az adapter adatainál azt írja, hogy a DHCP nincs engedélyezve. NEm ez lehetetett a probléma? Routerben engedélyezve van amúgy.

#779 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:33

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 21:23

AZ explorer valamiért nem érzékel internet  kapcsolatot és egy "újrát" kell nyomnom,h bejöjjön a kezdőoldal...
DHCP- IP coinfignál az adapter adatainál azt írja, hogy a DHCP nincs engedélyezve. NEm ez lehetetett a probléma? Routerben engedélyezve van amúgy.

Az én rádiós kapcsolatom is szakadozós, a router messze van. Időnként többször nyomogatok én is. Folyamatban van az Usb-s fejem kliens üzemmódú routerre való cserélése. Még egy tisztességes antennát kell összehoznom. Amúgy, kellemesnek tartom az SMC USB fejet.
A géped bejelentkezéskor, ha kézzel konfigurált az Ip, akkor egészen egyszerűen közli a routerrel, az azt adminisztrálja. Ha automata, akkor kér egyet, és megvárja, amíg kap. A router meg ad, ha be van kapcsolva a címkiosztó (Dhcp). Ha jól emlékszem, a gépeden az én javallatomra csináltál kézi Ip konfigot.
Kliensnél alapon nincs Dhcp szolgáltatás. Nem tud véletlenül a kártyád Ap-ként is működni, és emiatt van a menüjében az Ap üzemmódhoz Dhcp lehetőség?

#780 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:34

Próbálj másik kezdőoldalt beállítani, akkor is azt csinálja?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.