HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#741 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 27. 17:50

Egy Dlink D-524 routerhez szeretnék kapcsolódni egy linksys WRT54GL-lel, net elérésére.
Az 524-es egy WEP 64 bites védelemmel van. Az 54GL-en jelenleg Tomato 1.7 firmware. A gépemen XP.
A routeremben megjelenik a távoli állomás, de nem tudom pingelni (kliens mód, WAN fix IP-n).
Ha valaki tud segíteni, esetleg berakni egy beállítási táblát, nagyon jól esne.
Segítségeteket előre is köszönöm.

#742 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 06:13

segitseget kernek

nem nagyon foglalkoztam eddig halozatokkal, helyi haloval, most viszont szeretnek.

adott 3 gep :

- asztali, kabelmodemen jon be a net, most van itt egy Edimax router
- masik asztali, van hozza egy SMC usb-s wlan adapter
- laptop, beepitett wlan

feltelepitettem minden eszkozt, de egyik gep se talal halozatot. mit kene beallitgatni?

#743 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 21:48

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 6:13

segitseget kernek

nem nagyon foglalkoztam eddig halozatokkal, helyi haloval, most viszont szeretnek.

adott 3 gep :

- asztali, kabelmodemen jon be a net, most van itt egy Edimax router
- masik asztali, van hozza egy SMC usb-s wlan adapter
- laptop, beepitett wlan

feltelepitettem minden eszkozt, de egyik gep se talal halozatot. mit kene beallitgatni?

Azonos munkacsoportot.
Azonos alháló IP-t, Átjáró a router, alhálózati maszk. Vagy a router DHCP-je oszt címeket.
Az XP tűzfala, ha nincs kikapcsolva, vagy kinyitva, akkor lezár mindent.

#744 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 29. 11:18

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 22:48

Azonos munkacsoportot.
Azonos alháló IP-t, Átjáró a router, alhálózati maszk. Vagy a router DHCP-je oszt címeket.

Ezt lassan ki kellene írni HWSW főoldalra... Amúgy amleyik gépről látni szeretném, ott hálózati kapcsolaton MS network bepipálva, amit látni szeretnék, ott kapcsolaton filemegosztás bepipálva, majd valami mappát osszunk is meg job gombbal.  Aztán a másik látni kívánt gépen olyan létező júzer, amivel be bírunk jelentkezni, vagy vendég júzer engedélyezése.

Aztán biztos ami tuti alapon ne a tallózást nyomkodjuk, hanem ha a látni kívánt gép IPje pld. 192.168.20.34, akkor a másik gép start menü/futtatásába: \\192.168.20.34

Aztán hálózatos topik olvasgatása, meg kereső használata, mert lassan besokallok.
Make love not Wor.

#745 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 14:41

Hi!
A routerbe 5Mbit-es chello ,megy, azonban a routerből kifelé wifin csak a sávszél harmada jön. A jelerősség kiváló,ha fél méterre van a router és a hálókártya egymástól akkor sem jobb.
Mi lehet az oka? (vezetékkel kötöm össze a gépet és a routert, akkor a sávszél 2/3-a kb ami kijön a routerből)

Szerkesztette: sz9 2007. 07. 29. 14:42 -kor

#746 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 16:56

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 14:41

Hi!
A routerbe 5Mbit-es chello ,megy, azonban a routerből kifelé wifin csak a sávszél harmada jön. A jelerősség kiváló,ha fél méterre van a router és a hálókártya egymástól akkor sem jobb.
Mi lehet az oka? (vezetékkel kötöm össze a gépet és a routert, akkor a sávszél 2/3-a kb ami kijön a routerből)

Router? kártya? beállítások?

#747 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 17:32

problema megoldva

THX to freeone  :respect:  :up:

#748 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 20:21

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 17:56

Router? kártya? beállítások?

Igen, ezt nem tudom, hogy mit kellene és hol... A Hálókártyához van egy software azzal is próbáltam beállítani a kártyát, de úgy is csak ezzel a 200-230 kb/sec-el megy max az átvitel. Most simán a windows varázslóval állítottam be a hálókártyát, de így is csak ennyivel megy.

A routerben nem látok semmi olyat ami korlátozná, vagy csak nem tudom,h mit kellene látnom. Rengete beállítási lehetősség van, és annyira nem vagyok még benen a routeres témában,h mindent vágjak.
Amúgy egy ZyXEL P-335U router és egy Zyxel G-302 v3 802.11g Wireless PCI hálókarival osztom wifin a netet.
Ötletek kellenének,h miért nincs meg a sávszélesség, ha routerrel oszok, illetve van még egy gond, hogy nagyon lassan csatlakozik a wifis hálóztahoz a gép, kb 1 perc után kéri a hálózati címet és csatlakozik a routerhez, holott már így kjellene felállnia a gépnek,h wifin van a hálózati elérés.

#749 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 12:35

Sziasztok.
Egy kis irodát kellene felszerelni vezeték nélküli internet hozzáféréssel, valamint, biztosítani kellene a gépek közötti átjárhatóságot. A megrendelő ragaszkodik a vezetéknélküliséghez, így ebben kellene maradni. Három asztali konfiguráció lenne valamint egy laptop. Nagyon-nagyon fontos a megbízhatóság és a viszonylagos egyszerű konfigurálhatóság, nézegelődtem, azért kiváncsi lennék olyanok véleményére akik esetleg már szereltek fel irodát ilyen eszközökkel, hogy milyen megbízható eszközöket tudnának ajánlani.Annyit kihagytam, hogy valószínüleg nyomtató szerverként is kellene működnie.
Köszönöm előre is a tanácsokat.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#750 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:10

Idézet: Socket - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:35

Egy kis irodát kellene felszerelni vezeték nélküli internet hozzáféréssel, valamint, biztosítani kellene a gépek közötti átjárhatóságot.

Nyomtatószervert vedd külön, vagy akaszd gépre, mert úgyis kell oda egy közös cuccolóss vas, kvázi fileserver. Routerből meg LinkSys, az úgy mostanság működőképes.

Kérdés milyen sebességeket fognak elvárni, mert azért ez már így lassú bír lenni.
Make love not Wor.

#751 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:10

Nyomtatószervert vedd külön, vagy akaszd gépre, mert úgyis kell oda egy közös cuccolóss vas, kvázi fileserver. Routerből meg LinkSys, az úgy mostanság működőképes.

Kérdés milyen sebességeket fognak elvárni, mert azért ez már így lassú bír lenni.

Én is gondolkoztam rajta, hogy külön legyen-e a nyomtató szerver vagy sem, egyelőre helyszínen nem voltam, pontosítva voltam, de a kép még nem teljesen tiszta mit szeretnének. Apropó, nyomtatószerver-router összekonfig. ugye nem okoz problémát?

#752 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:29

Idézet: Socket - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 14:24

Apropó, nyomtatószerver-router összekonfig. ugye nem okoz problémát?

Inkább a nyomtató kontra nyomtatószerverrel lesz bajod. 3 gép wlannal anyag+meló az kb. 60ezer, meg 1 nap. Printszerverrel szopást én nem szoktam vállalni, mert akar a fene másnap reggel anyázós júzerre ébredni, mert pont nem megy, ezekhez én öreg vagyok.
Make love not Wor.

#753 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:29

Inkább a nyomtató kontra nyomtatószerverrel lesz bajod. 3 gép wlannal anyag+meló az kb. 60ezer, meg 1 nap. Printszerverrel szopást én nem szoktam vállalni, mert akar a fene másnap reggel anyázós júzerre ébredni, mert pont nem megy, ezekhez én öreg vagyok.

Hm, remélem nem ismerik a hálózaton keresztül elérhető nyomtatást, mert ha igen, akkor szopacs van. :D
Egyébként mi szokott a probléma lenni ezekkel?

Szerkesztette: Socket 2007. 07. 31. 13:37 -kor

#754 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 15:11

Idézet: Socket - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 14:37

Hm, remélem nem ismerik a hálózaton keresztül elérhető nyomtatást, mert ha igen, akkor szopacs van. :D
Egyébként mi szokott a probléma lenni ezekkel?

Esetleg pont olyat veszel, ami rögtön elsőre nem ismeri a nyomtatódat. Aztán örülsz, hogy van kapcsolat, majd másnap rájössz, ez olyan, mint a mesében, hol volt, hol nem volt... Vagy csak éppen lassú, külön driver port kell a géphez aminek az utilja elhasalgat, meg a legváltozatosabbak.
Make love not Wor.

#755 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 18:13

Összedugtam mindent rendesen és nem tudok belépni a routerbe. Mit tegyek? Érthetetlen számomra, eddig működött...Áramtalanítás, restart semmmi nem segít. Se wifivel se LAN-on keresztül nem megy.

#756 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 18:52

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 18:13

Összedugtam mindent rendesen és nem tudok belépni a routerbe. Mit tegyek? Érthetetlen számomra, eddig működött...Áramtalanítás, restart semmmi nem segít. Se wifivel se LAN-on keresztül nem megy.

A router látszólag rendesen éled (ledek)?
A router kiosztja az Ip-ket? Vagy kézi config? Ha ez utóbbi, akkor lehet, h a router a reset után más, a gyárilag definiált alhálóra került.

#757 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 20:43

Azt hiszem,h a router nem oszt IP-t, mert a LAN-on és wifin is hálózati címet ketesgél a gép, csak nem talál.
Ledek rendben, csak a routerbe nem tudok belenyúlni.
Mit tegyek?

#758 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:09

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 20:43

Azt hiszem,h a router nem oszt IP-t, mert a LAN-on és wifin is hálózati címet ketesgél a gép, csak nem talál.
Ledek rendben, csak a routerbe nem tudok belenyúlni.
Mit tegyek?

Menj be a hálózati adaptereid menüjébe, nézd meg automatikus, vagy fix van-e kiosztva.
Vagy dosból az Ipconfig paranccsal kérdezd le az aktuális állapotot.
Ha visszaállt a router a gyári címére, az általában a 192.168. 0.1 vagy ...1.1 szokott lenni. Ami a furcsa, az alapbeállításban a Dhcp is bekapcsolt állapotban szokott  lenni.
Próbáld beállítani a vezetékes kapcsolatot a 192.168. 0.100 vagy ... 1.100-ra beállítani. Ha csak címkiosztási gond volt, akkor kapcsolódik.
Nem tudom, állítgattál-e valamit a routeren, vagy csak feldugtad és alapban használtad?

#759 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 07:19

HAli!
Az adapternél automatikus kiosztásra van állítva.
Dhcp legyen bekapcsolva vagy ne?Szerintem annak bekapcsolt állapotban kell lennie. Vagy?
Állítgattam a routeren, és közben szállt el vagalhogy a kapcsolat.

"Próbáld beállítani a vezetékes kapcsolatot a 192.168. 0.100 vagy ... 1.100-ra beállítani. Ha csak címkiosztási gond volt, akkor kapcsolódik.
"
Ezt hol állítsam be?

Nem lehet valahogy a router gyári beállítsára viszaresetelni és előről kezdeni a felkonfigot?

Köszi!

Szerkesztette: sz9 2007. 08. 01. 07:22 -kor

#760 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:01

Sziasztok!

Volt mar szo itt vagy mashol arrol, hogy wlan routert lehe-e wifi klienskent hasznalni valahogy?
(A wlan portot hasznalni wan linkkent)

Megoldhato ez, esetleg firmware frissites(/hackelt firmware) kell hozza, vagy felejtos?

(Konkretan egy X-Micro 11g routerrel kapcsolatban erdekelne)

Koszi!
sid

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »