HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#581 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 18:17

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 16:20

elméletileg ugyanaz, csak az fw más. ha a tonze fw-jét felrakod rá, akkor sem hozza ugyanazt amit a tonze. amugy miért nem mindegy? árban ugyanaz a kategória.

Hát én úgy olvastam, hogy nincs különösebb különbség a kettő között (nem is nagyon lényeges, mindössze 70-80m-re van a router, amire csatakozom rálátással), viszont az említett edimax nekem most nagyon olcsó lenne, úgyhogy azt választom, mindenesetre köszönöm a válaszodat.
.: The day the whole world went away. :.

#582 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 19:12

Idézet: immi77 - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 18:17

Hát én úgy olvastam, hogy nincs különösebb különbség a kettő között (nem is nagyon lényeges, mindössze 70-80m-re van a router, amire csatakozom rálátással), viszont az említett edimax nekem most nagyon olcsó lenne, úgyhogy azt választom, mindenesetre köszönöm a válaszodat.

én is szakembertől hallottam, aki komoly szolgáltató, de te tudod.

#583 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 20:37

Idézet: immi77 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 13:14

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne:

A netet wlan-on keresztül kapom havertól, számítógép az ablak mellett, benne a PCI wlan kártya snassz botantenna 1m zsineggel, rálátás király, jel 80-90%, minden szép és jó.
Namármost lakásátalakításon megyünk keresztül szépen lassan, és bizony a számítógépem át fog kerülni a lakás ellenkező oldalára, melyik megoldással járok jobban, vagy egyáltalán jól látom-e a lehetőségeimet.

1. Veszek egy antennát 10m zsinórral? (ezt nem annyira szeretném, nem tűnik túl rugalmas megoldásnak)

2. vagy veszek egy AP-t, kirakom az ablakba, (ez csatlakozna a távoli wlan routerra), ahol eddig a gép volt, majd onnan UTP gépbe. Ez a megoldás tetszene, csak az lenne a kérdésem, hogy pl. ez az eszköz
(EDIMAX EW-7206APg) alkalmas-e erre, illetve tulajdonképpen milyen üzemmódban kell működtetnem az AP készüléket.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Van harmadik lehetőség is.

3. Veszel egy "kicsi de erős" irányított antennát és azt teszed a botantenna helyére. Az antennát a partnered felé fordítod. Az irányított antennával néhány falat le lehet küzdeni, így a már bevált hardvereidet használhatod tovább.

Tenyérnyi méretü, 7 dkg súlyu antennát itt találsz:

http://www.secron.hu/wifi11a.html

#584 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:29

Köszönöm a segítségeket, megkaptam az Edimax AP-t, és jól működik minden.
.: The day the whole world went away. :.

#585 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 09:55

Namost lenne egy lehet buta kérdésem:

Nagyobb városokban ugyebár van több WI-FI hálózat.
Ha nekem van egy laptopom, és van hozzá wireless eszköz, (vagy egy Nokia N80-om), akkor rácsatlakozhatok egy tetszőleges wireless hálózatba, és szabadon netezhetek?

Szerkesztette: Dextrose 2007. 04. 06. 09:55 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#586 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 22:26

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 10:55

Namost lenne egy lehet buta kérdésem:

Nagyobb városokban ugyebár van több WI-FI hálózat.
Ha nekem van egy laptopom, és van hozzá wireless eszköz, (vagy egy Nokia N80-om), akkor rácsatlakozhatok egy tetszőleges wireless hálózatba, és szabadon netezhetek?

Tulajdonképpen IGEN.  :up:
EZEK a helyek "neked" lettek kitalálva...  :D
Üzleti / reklám célból.
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#587 Felhasználó inaktív   Hikomat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 19:34

Sziasztok

Olyan gondom van hogy nem tudom egyszerűen összehozni a két gépet.
EDIMAX BR-6204Wg router + IEEE 802.11g Wireless LAN USB Adapter.
Ha tudnátok egy linket ahol le van írva magyarul hogy is megy ez, igen nagyon kezdő vagyok.
A Router már műkszik azon keresztül kapcsolódom az internethez.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Hikomat

#588 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:06

Üdv mindenkinek!

Az alábbi problémám lenne:
Egyik oldalon adott egy Linksys WRT54GL router 1.06-os Tomate firmware-el, a másikon pedig egy Asus A9RP noti a beépített WiFi adapterével. A hozzá adott Asus utility csak WEP-et tud, így a windows-os WZC-t használom WPA-val. Szépen fel is épül a kapcsolat ha beállítok mindent, viszont kikapcs vagy hibernálás után már nem jön vissza. Ha a routerben megváltoztatom a kulcsot, szépen átírom a notiban is, akkor van kapcsolat újra, viszont megint csak a következő rebootig, hibernálásig. WEP-el működik rendesen...

Találkoztatok már ilyennel, ötletek?

Előre is köszi!
Gigabyte P43-ES3G | Zalman CNPS-8000 | Intel Core 2 Duo E7600 (3.06GHz/3MB/1066MHz) | Kingmax 2x 2GB DDR2 Kit (1066MHz)
Samsung 3x 1.5 TB SATA-II 32MB (HD154UI) | Samsung SH-S223C (Black) | TOSHIBA SD-R5112 | Genius SW-HF 5.1 5000
Point of View 400W Black Diamond | Gigabyte Radeon HD4550 512MB GDDR3 (Silent) | Samsung 203B 20" TFT | APC Back-UPS CS 650 | ASUS TA-982 Case (Black)

#589 Felhasználó inaktív   oktodom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 14:03

Idézet: Hikomat - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 19:34

Sziasztok

Olyan gondom van hogy nem tudom egyszerűen összehozni a két gépet.
EDIMAX BR-6204Wg router + IEEE 802.11g Wireless LAN USB Adapter.
Ha tudnátok egy linket ahol le van írva magyarul hogy is megy ez, igen nagyon kezdő vagyok.
A Router már műkszik azon keresztül kapcsolódom az internethez.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Hikomat

Ugyanezzel én is elszórakoztam egy ideig... Meg se találta a hálót meg semmi és egyszercsak bekattant (2 óra össze-vissza reboot után) és azóta megy.

Amit tudok javasolni, hogy a kártyához tedd fel a hozáadott utility-t és azzal próbáld meg csatlakoztatni!
A Windowsos cuccal biztos nem fog összejönni...

#590 Felhasználó inaktív   oktodom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 14:05

Idézet: Tony Almeida - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 9:06

Üdv mindenkinek!

Az alábbi problémám lenne:
Egyik oldalon adott egy Linksys WRT54GL router 1.06-os Tomate firmware-el, a másikon pedig egy Asus A9RP noti a beépített WiFi adapterével. A hozzá adott Asus utility csak WEP-et tud, így a windows-os WZC-t használom WPA-val. Szépen fel is épül a kapcsolat ha beállítok mindent, viszont kikapcs vagy hibernálás után már nem jön vissza. Ha a routerben megváltoztatom a kulcsot, szépen átírom a notiban is, akkor van kapcsolat újra, viszont megint csak a következő rebootig, hibernálásig. WEP-el működik rendesen...

Találkoztatok már ilyennel, ötletek?

Előre is köszi!

Az ASUS Utilityt fenn hagytad a gépen? Ilyen is volt nálunk... A sima WEP-es titkosítás se ment, mert az ASUS Utillity állandóan bekavart...

#591 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:50

Idézet: oktodom - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 15:05

Az ASUS Utilityt fenn hagytad a gépen? Ilyen is volt nálunk... A sima WEP-es titkosítás se ment, mert az ASUS Utillity állandóan bekavart...

Fentvan, azzal telepítettem fel a drivert.
Indításnál rákérdez, hogy ő kezelje-e WLAN-t vagy bízzuk a WZC-re.
Az utóbbit választottam.

Amúgy most a WEP sem megy, összekapcsolódik, kifelé mennek a csomagok de be nem jön semmi sem.
Gigabyte P43-ES3G | Zalman CNPS-8000 | Intel Core 2 Duo E7600 (3.06GHz/3MB/1066MHz) | Kingmax 2x 2GB DDR2 Kit (1066MHz)
Samsung 3x 1.5 TB SATA-II 32MB (HD154UI) | Samsung SH-S223C (Black) | TOSHIBA SD-R5112 | Genius SW-HF 5.1 5000
Point of View 400W Black Diamond | Gigabyte Radeon HD4550 512MB GDDR3 (Silent) | Samsung 203B 20" TFT | APC Back-UPS CS 650 | ASUS TA-982 Case (Black)

#592 Felhasználó inaktív   Hikomat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 11:56

Idézet: oktodom - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 14:03

A Windowsos cuccal biztos nem fog összejönni...

Köszi hogy valaki azért elovasta és válaszolt, de sajna ezzel nem vagyok előrébb. Aszem kénytelen leszek szakit hívni mert biztos csak valami egyszerű beállítási gondom van. A házban (panel) több eszközt is talál de amit csatlakoztatni akarok azt nem....

#593 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 18:59

Szakik! 300m-t kellene áthidalnom vezetéknélküli megoldással. Megbízható kapcsolat minél olcsóbban. Itthon egy SMC7908VoWBRB wlan routerem van a kliens egy laptop lesz, egyelőre wlan kari nélkül, de elő van készítve (van benne antenna). Nem feltétlen akarok bele wlan-t, lehet antenna a padláson és kábel lehúz onnan. Várom a jótanácsokat...

#594 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 16:10

Idézet: vatom - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 18:59

Szakik! 300m-t kellene áthidalnom vezetéknélküli megoldással. Megbízható kapcsolat minél olcsóbban. Itthon egy SMC7908VoWBRB wlan routerem van a kliens egy laptop lesz, egyelőre wlan kari nélkül, de elő van készítve (van benne antenna). Nem feltétlen akarok bele wlan-t, lehet antenna a padláson és kábel lehúz onnan. Várom a jótanácsokat...

Antenna: http://www.secron.hu/WiFi11a.html

WLAN laptophoz: http://www.secron.hu/Box.html

Az antennát inkább a szabadba tegyed! (ereszdeszka, kémény stb.)

#595 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 20:57

miért van az, hogyha rákeresek a neten pölö a D-Link NAS eszközeire (név szerint a DNS-120 vagy 120Gre), akkor egyetlen magyar forgalmazót vagy viszonteladót sem találok? ennyire nincs kereslet ilyen termékekre itthon, vagy én nem tudom használni a Google-t?

#596 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 22:12

Sziasztok!
Biztosan rohadtul unalmas lesz a kérdés,amit felteszek ,de kérlek benneteket-ne haragudjatok meg.  :)
Arról lenne szó,hogy egy jó barátommal szeretnénk wlan kapcsolatot létesíteni.
Rendes családi házak között folyna az adatküldés, nagyjából 150-200m-es távolságon.

A kérdésem meglepő módon arra irányul,hogy ehhez milyen cuccok megvásárlására van szükség.
Illetve azok nagyságrendileg mibe kerülnének.

Megjegyezném,hogy 1 -2 kisebb fa is belelóghat a két ház közötti légtérbe. Persze nem mammutfenyőre kell gondolni,csak pár csenevészre.

Előre is köszi.  :cool:
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#597 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 06:29

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 22:12

Sziasztok!
Biztosan rohadtul unalmas lesz a kérdés,amit felteszek ,de kérlek benneteket-ne haragudjatok meg.  :)
Rendes családi házak között folyna az adatküldés, nagyjából 150-200m-es távolságon.

A kérdésem meglepő módon arra irányul,hogy ehhez milyen cuccok megvásárlására van szükség.

Megjegyezném,hogy 1 -2 kisebb fa is belelóghat a két ház közötti légtérbe. Persze nem mammutfenyőre kell gondolni,csak pár csenevészre.

A zavarmentes kapcsolat érdekében irányhatású antennára van szükséged. WiFi 11 antennával http://www.secron.hu/WiFi11a.html pl. gyorsan megoldható a feladat. (Az antenna bruttó kisker ára: 7900.-Ft.)

A legolcsóbb rádiós eszköz a számítógép alaplapján található slotba bedugható un. PCI búszos WLAN csatoló kártya, amit már 5000.- Ft alatt megkapsz. Kiváló minőségü kártya pl. a Gigabyte gyártmányú GN-WP01GS. Ez a kártya kliens és AP üzemmódban is működik.

Ami még kell, az arról szóló leírást itt találod: http://www.secron.hu/szereles.html

#598 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 09:59

Köszi az infót!

Rögtön lenne egy kapcsolódó kérdésem : amennyiben erre a hálózatra egy harmadik fél is szeretne csatlakozni,akkor kell módosítani rajta valamit?
Mert perpill ketten biztosan lennénenk,de nem kizárt,hogy hasonló távolság(ok)ból mások is csatlakoznának.
(plusz 2-3 ember)
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#599 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 13:56

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 9:59

Köszi az infót!

Rögtön lenne egy kapcsolódó kérdésem : amennyiben erre a hálózatra egy harmadik fél is szeretne csatlakozni,akkor kell módosítani rajta valamit?
Mert perpill ketten biztosan lennénenk,de nem kizárt,hogy hasonló távolság(ok)ból mások is csatlakoznának.
(plusz 2-3 ember)

Ha mindenki éppen egy irányban helyezkedik el a "központtól" akkor nem kell módosítani. Ha azonban "szerteszét" irányban vannak a többiek, akkor a "központra" körsugárzó antennát kell szerelni, a többi helyre pedig a körsugárzóra néző irányantennákat. (pl. WiFi 11)

http://www.secron.hu

#600 Felhasználó inaktív   leslie.hun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 16:43

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 22:12

Sziasztok!

Halihó!

Ha tényleg számít a pénzügyi oldala a dolognak, akkor az irányított antennákat akár házilag is meg lehet építeni :cool:
Nem kell hozzá semmi különös, szinte minden alapanyagot fellelhetsz a környezetedben.
Én azért a csatlakozókat és a kábeleket innen szoktam megrendelni: Wireless Bolt vagy WLAN-Ok
A szereléshez útmútatót a google segítségével könnyen találhatsz, csak pár példa: antennák #1, antennák #2
Sok sikert hozzá! :up:

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.