Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2007. 10. 05. 16:58
5mb-es netem van, smc wireless routerrel. A laptop wifin át csak 3megabitet visz, kábelen azonban megvan az 5. Mi lehet a gond?
Elküldve: 2007. 10. 05. 18:31
Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!
Elküldve: 2007. 10. 05. 19:31
Idézet: lordvico - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 16:58
5mb-es netem van, smc wireless routerrel. A laptop wifin át csak 3megabitet visz, kábelen azonban megvan az 5. Mi lehet a gond?
vagy 802.11b-t használsz (11Mb/s) vagy sz... a wireless rész
Elküldve: 2007. 10. 05. 19:33
Idézet: DJM.lists - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 16:04
Bocsi ide is felírom, nem tudom, hol nagyobb a forgalom, ha nem jo helyen van majd jelzitek(Asusra mar felírtam):
500g Premium routerem van. Jelenleg 5 gep kapcsolodik hozza. 2 vezetekes, 3 vezetek nelkuli kliens. Gondom a vezeteknelkuli kliensekkel van, ugyanis tul gyenge a jelerossege ennek a routernek. 1 Asus notebook es ket szomszed U.S. robotics bridge-el kapcsolodik (60m-80m). Ez is csak ugy volt megvalosithato, hogy a csaladi hazam tetejere raktam egy 15 dbi-s korsugarzot, a routert pedig felvittem a padlasra. A jel igy is ingadozik, valamint gyenge is. Ez mitol lehet? Ugyanazon a helyen az egyik pillanaban 18 Mbps van, a masikban 1. A kerdesem, hogyan lehetne tobbet kicsikarni ebbol a routerbol. Gyari 1.9.7.5 a jelenlegi firmware. Az oleg felevel meg gyengebb volt a wireless. A DD-WRT-t nem tudtam felrakni, de igazan nem is tudom jot szedtem-e le. Ha vki tudja kuldje el a jo DD-WRT firmware linkjet, ha azzal tudok javitani a jelerossegen. De barmi mas tippet koszonettel veszek, csak, hogy tudjak rajta javitani, ha maskepp nem melle tenni egy masik eszkozt, ami joval erosebb es az lone szet a wireless klienseknek, ugyanis 2 masik klienst is csatlakoztatnom kellene ok marf joval tavolabb is vannak, ezert hallogatom, meg vadaszom, hogy milyen kliens antenna is kellene.
Koszonom
DJM
nem tudsz. rossz választás volt. A körsugárzó pedig ritkán sugároz lefelé.
Elküldve: 2007. 10. 05. 21:32
Ha a linksysre nem rakom fel az antennát és az egyik ház padlására teszem saját gyári (2 vagy 5dB) antennái, az AP-ot pedig beviszem a másik házba a yagi antennával akkor jel van kb 40-50% ,de szereném a másik antennát használni a routerre, akkor néha van jel, de nagyon szakadozik. Lehet egyáltalán "rövid" távon yagi antennákat használni? Jobban járnék, ha a routerre tennék egy körsugárzót? (de nem akarom, csak az AP-ot használni, ezért gondoltam 2 yagit egymással szembe).
Vagy rövidtávon vertikális vagy horizontális irány a jó?
Segítséget előre is köszönöm!
Elküldve: 2007. 10. 05. 21:39
Idézet: Biriboy - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 19:31
Lehet.
Elküldve: 2007. 10. 06. 05:17
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 20:39
Miért? Lehet javítani?
Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!
Elküldve: 2007. 10. 06. 08:02
Idézet: Biriboy - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 6:17
Mert csak, ez ilyen. Amúgy lehet.
Elküldve: 2007. 10. 06. 09:43
Próbáltam a "proxy figyelmen kívül hagyása helyi címeknél" ablakba beírni helyi címnek a router IP-jét, de nem segített. A wifi kártya csatlakozási profiljainál sem enged ilyesmit beállítani
Lenne valakinek valami ötlete?
Elküldve: 2007. 10. 06. 09:52
Idézet: matt22 - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 10:43
Otthon használj más böngészőt proxy nélkül:-D
Sok verzió nincs, jobb noteszekhez meg wlan kártyákhoz van util. Intelnél az Intel Proset, IBMnél a connection access manager, ahol meg lehet adni profilokat, ami aztán tényleg mindent tud, proxytől a default nyomtatóig. Ilyesmit kellene keresned a laptop cuccai közt.
Elküldve: 2007. 10. 06. 18:02
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 10:52
Köszi az ötletet. Átmeneti megoldásnak ez is jobb mint állandóan állítgatni.
Az Intel PROset/wireless legújabb verzióját is letöltöttem, de sajna a profiloknál a proxyval nem enged variálni. Nincs esetleg valami 3rd party progi amivel lehetne profilozni az intel wifiket?
Elküldve: 2007. 10. 07. 08:48
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 7:02
Vazz, mindent harapófogóval kell kihúzni belóled???? Hogyan tudnám orvosolni? ( nehogy azt írd, tegyem vezetékesre! )
Elküldve: 2007. 10. 07. 10:04
Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 19:33
Es az az otletem, hogy melle rakni egy Access Pointot ami vmi bika wireless resszel van megaldva?
Ilyen eszkozre vmi tipp? Ugyanis akkor az asus router maradhatna, beleraknam az oleg fele firmware-t es lenne savszelesseg menedzsmentol kezdve minden foldi jom.
Elküldve: 2007. 10. 07. 14:09
Idézet: DJM.lists - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 10:04
Ilyen eszkozre vmi tipp? Ugyanis akkor az asus router maradhatna, beleraknam az oleg fele firmware-t es lenne savszelesseg menedzsmentol kezdve minden foldi jom.
esetleg senao?
Elküldve: 2007. 10. 07. 20:53
Lenne egy kérdésem: Conceptronic C54BRS4 routerem van. Ezen keresztül W-LAN-on csatlakozok a nethez. Miért van az, hogy a netes játékok (ez esetben CoD2, de amúgy ez most teljesen mindegy) pontosan 1 percenként belaggolnak??
A pingem egy percig folyamatosan 20-30, majd jön egy kb. 200-as kiugrás (néha 500-as is! !), és belaggol. Majd megint pontosan 1 percig simán fut, és megint lagg. A játék mellett semmi netet igénylő cucc nem megy, még az MSN-t és a Skype-ot is kilövöm ilyenkor.
Vannak különféle beállítások a routerben (jelsűrűség, jeltöredezettség, jelhossz), de akárhogy allítottam, nem lett se jobb, se rosszabb.
Amiket próbáltam már - eredménytelenül - CoD2 újratelepítés, tűzfal ki-bekapcsolás, Winfos újratelepítés, más OP-rendszer (Vista), más VGA driver...lehet, hogy volt még valami).
Légyszi írjatok, mi lehet a gáz. Köszi!
Jah: jelminőségem 54 - 58%-os általában. Ezen mennie kéne laggmentesen (elméletben).
Elküldve: 2007. 10. 07. 22:09
Idézet: csabyka666 - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 19:53
Lenne egy kérdésem: Conceptronic C54BRS4 routerem van. Ezen keresztül W-LAN-on csatlakozok a nethez. Miért van az, hogy a netes játékok (ez esetben CoD2, de amúgy ez most teljesen mindegy) pontosan 1 percenként belaggolnak??
A pingem egy percig folyamatosan 20-30, majd jön egy kb. 200-as kiugrás (néha 500-as is! !), és belaggol. Majd megint pontosan 1 percig simán fut, és megint lagg. A játék mellett semmi netet igénylő cucc nem megy, még az MSN-t és a Skype-ot is kilövöm ilyenkor.
Vannak különféle beállítások a routerben (jelsűrűség, jeltöredezettség, jelhossz), de akárhogy allítottam, nem lett se jobb, se rosszabb.
Amiket próbáltam már - eredménytelenül - CoD2 újratelepítés, tűzfal ki-bekapcsolás, Winfos újratelepítés, más OP-rendszer (Vista), más VGA driver...lehet, hogy volt még valami).
Légyszi írjatok, mi lehet a gáz. Köszi!
Jah: jelminőségem 54 - 58%-os általában. Ezen mennie kéne laggmentesen (elméletben).
ugyan ez a hiba nálam is. nekem ráadásul 100% a jelerősség. itt viszont nem nagyon akarnak rá válaszolni.
Elküldve: 2007. 10. 07. 22:28
Idézet: Biriboy - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 23:09
Mert nem nagyon akarsz olvasni. Klienset kipróbálod máshol, vagy másik AP-t a klienseddel a vonaladaon. A "valami baja van" dolgot kb. így lehet körbelőni.
Amúgy a Conceptronic izé meg alapban olyan, kikuka, vegyen pld. LinkSys-t.
Elküldve: 2007. 10. 08. 06:31
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 21:28
Amúgy a Conceptronic izé meg alapban olyan, kikuka, vegyen pld. LinkSys-t.
Hol máshol? Tök kínai amit írtál. ( láma vagyok a wifi terén nagyon )
Elküldve: 2007. 10. 08. 14:26
Idézet
Szerintem nem, de ez most mindegy is. Volt dolgom LinkSys routerrel, én arról gondolok hasonlókat. Ugyanez a D-Link routerre is igaz. Attól még nem szar, csak nekem nem jött be. Ennyi.
Idézet
Ide én is azért írtam, mert valami nem tiszta. De ha javul a helyzet, tudatom veled. Esetleg msn-en dumálhatnánk a részletekről? Ha már ugyanaz a hiba nálad is...

Súgó
A téma zárva.