HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#941 Felhasználó inaktív   lordvico 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:58

sziasztok!

5mb-es netem van, smc wireless routerrel. A laptop wifin át csak 3megabitet visz, kábelen azonban megvan az 5. Mi lehet a gond?

#942 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 17:48

A kábel stabilabb és gyorsabb, mint a wifi?

#943 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 18:31

MSI wifi routerés Edimax wifi USB kulcsom van. Netes játékok során ( CoD2, CoD ...stb ) fél percenként laggolok. Elindítom, majd fél perc után laggolni kezd kb. 3-4 mp-ig, aztán megint fél-1 perc és megint lagg és ez így megy a végtelenségig. Lehet, hogy a wifi okozza az egészet?
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#944 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 19:31

Idézet: lordvico - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 16:58

sziasztok!

5mb-es netem van, smc wireless routerrel. A laptop wifin át csak 3megabitet visz, kábelen azonban megvan az 5. Mi lehet a gond?

vagy 802.11b-t használsz (11Mb/s) vagy sz... a wireless rész

#945 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 19:33

Idézet: DJM.lists - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 16:04

Sziasztok!

Bocsi ide is felírom, nem tudom, hol nagyobb a forgalom, ha nem jo helyen van majd jelzitek(Asusra mar felírtam):
500g Premium routerem van. Jelenleg 5 gep kapcsolodik hozza. 2 vezetekes, 3 vezetek nelkuli kliens. Gondom a vezeteknelkuli kliensekkel van, ugyanis tul gyenge a jelerossege ennek a routernek. 1 Asus notebook es ket szomszed U.S. robotics bridge-el kapcsolodik (60m-80m). Ez is csak ugy volt megvalosithato, hogy a csaladi hazam tetejere raktam egy 15 dbi-s korsugarzot, a routert pedig felvittem a padlasra. A jel igy is ingadozik, valamint gyenge is. Ez mitol lehet? Ugyanazon  a helyen az egyik pillanaban 18 Mbps van, a masikban 1. A kerdesem, hogyan lehetne tobbet kicsikarni ebbol a routerbol. Gyari 1.9.7.5 a jelenlegi firmware. Az oleg felevel meg gyengebb volt a wireless. A DD-WRT-t nem tudtam felrakni, de igazan nem is tudom jot szedtem-e le. Ha vki tudja kuldje el a jo DD-WRT firmware linkjet, ha azzal tudok javitani a jelerossegen. De barmi mas tippet koszonettel veszek, csak, hogy tudjak rajta javitani, ha maskepp nem melle tenni egy masik eszkozt, ami joval erosebb es az lone szet a wireless klienseknek, ugyanis 2 masik klienst is csatlakoztatnom kellene ok marf joval tavolabb is vannak, ezert hallogatom, meg vadaszom, hogy milyen kliens antenna is kellene.

Koszonom
DJM

nem tudsz. rossz választás volt. A körsugárzó pedig ritkán sugároz lefelé.

#946 Felhasználó inaktív   m.atti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 21:32

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Linksys wrt-gl, (két antennás) ha jól emléxem ver.:7-es (DD-WRT nélküli!) gyári firmvare router és egy AP, szintén linksys. Saját antennáival tökéletessen működnek lakáson belül, de szeretném kb 50 m re egymástól használni, de épületen belül vannak, a falak miatt nincs semmi jel! Van 2 Yagi antennám amivel szeretném összelőni őket, de nem akar menni!
Ha a linksysre nem rakom fel az antennát és az egyik ház padlására teszem saját gyári (2 vagy 5dB) antennái, az AP-ot pedig beviszem a másik házba a yagi antennával akkor jel van kb 40-50% ,de szereném a másik antennát használni a routerre, akkor néha van jel, de nagyon szakadozik. Lehet egyáltalán "rövid" távon yagi antennákat használni? Jobban járnék, ha a routerre tennék egy körsugárzót? (de nem akarom, csak az AP-ot használni, ezért gondoltam 2 yagit egymással szembe).
Vagy rövidtávon vertikális vagy horizontális irány a jó?
Segítséget előre is köszönöm!

#947 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 21:39

Idézet: Biriboy - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 19:31

Lehet, hogy a wifi okozza az egészet?

Lehet.
Make love not Wor.

#948 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 05:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 20:39

Lehet.

Miért? Lehet javítani?

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#949 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 08:02

Idézet: Biriboy - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 6:17

Miért? Lehet javítani?

Mert csak, ez ilyen. Amúgy lehet.
Make love not Wor.

#950 Felhasználó inaktív   matt22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 09:43

A céges laptopomat szeretném használni az otthoni D-link DIR-635-ös routerrel. A cégnél a háló használatához proxy kell, be is van állítva. Itthon a wifinél viszont ki kell kapcsolnom az Internetbeállítások/LAN beállításokban a proxyhasználatot ahhoz hogy a laptop lássa a netet. Meg lehet oldani valahogy azt, hogy ne kelljen minden egyes  alkalommal itthon kikapcsolni, a cégnél bekapcsolni a proxyhasználatot, hanem itthon wifinél automatikusan figyelmen kívül hagyja a proxyt?
Próbáltam a "proxy figyelmen kívül hagyása helyi címeknél" ablakba beírni helyi címnek a router IP-jét, de nem segített. A wifi kártya csatlakozási profiljainál sem enged ilyesmit beállítani
Lenne valakinek valami ötlete?

#951 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 09:52

Idézet: matt22 - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 10:43

Meg lehet oldani valahogy azt, hogy ne kelljen minden egyes  alkalommal itthon kikapcsolni, a cégnél bekapcsolni a proxyhasználatot, hanem itthon wifinél automatikusan figyelmen kívül hagyja a proxyt?

Otthon használj más böngészőt proxy nélkül:-D

Sok verzió nincs, jobb noteszekhez meg wlan kártyákhoz van util. Intelnél az Intel Proset, IBMnél a connection access manager, ahol meg lehet adni profilokat, ami aztán tényleg mindent tud, proxytől a default nyomtatóig. Ilyesmit kellene keresned a laptop cuccai közt.
Make love not Wor.

#952 Felhasználó inaktív   matt22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 18:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 10:52

Otthon használj más böngészőt proxy nélkül:-D

Köszi az ötletet. Átmeneti megoldásnak ez is jobb mint állandóan állítgatni.

Az Intel PROset/wireless legújabb verzióját is letöltöttem, de sajna a profiloknál a proxyval nem enged variálni. Nincs esetleg valami 3rd party progi amivel lehetne profilozni az intel wifiket?

#953 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 08:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 7:02

Mert csak, ez ilyen. Amúgy lehet.

Vazz, mindent harapófogóval kell kihúzni belóled???? Hogyan tudnám orvosolni? ( nehogy azt írd, tegyem vezetékesre! )

#954 Felhasználó inaktív   DJM.lists 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 10:04

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 19:33

nem tudsz. rossz választás volt. A körsugárzó pedig ritkán sugároz lefelé.

Es az az otletem, hogy melle rakni egy Access Pointot ami vmi bika wireless resszel van megaldva?
Ilyen eszkozre vmi tipp? Ugyanis akkor az asus router maradhatna, beleraknam az oleg fele firmware-t es lenne savszelesseg menedzsmentol kezdve minden foldi jom.

#955 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 14:09

Idézet: DJM.lists - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 10:04

Es az az otletem, hogy melle rakni egy Access Pointot ami vmi bika wireless resszel van megaldva?
Ilyen eszkozre vmi tipp? Ugyanis akkor az asus router maradhatna, beleraknam az oleg fele firmware-t es lenne savszelesseg menedzsmentol kezdve minden foldi jom.

esetleg senao?

#956 Felhasználó inaktív   csabyka666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 20:53

Hali!
Lenne egy kérdésem: Conceptronic C54BRS4 routerem van. Ezen keresztül W-LAN-on csatlakozok a nethez. Miért van az, hogy a netes játékok (ez esetben CoD2, de amúgy ez most teljesen mindegy) pontosan 1 percenként belaggolnak??
A pingem egy percig folyamatosan 20-30, majd jön egy kb. 200-as kiugrás (néha 500-as is! !), és belaggol. Majd megint pontosan 1 percig simán fut, és megint lagg. A játék mellett semmi netet igénylő cucc nem megy, még az MSN-t és a Skype-ot is kilövöm ilyenkor.
Vannak különféle beállítások a routerben (jelsűrűség, jeltöredezettség, jelhossz), de akárhogy allítottam, nem lett se jobb, se rosszabb.
Amiket próbáltam már - eredménytelenül - CoD2 újratelepítés, tűzfal ki-bekapcsolás, Winfos újratelepítés, más OP-rendszer (Vista), más VGA driver...lehet, hogy volt még valami).
Légyszi írjatok, mi lehet a gáz. Köszi!
Jah: jelminőségem 54 - 58%-os általában. Ezen mennie kéne laggmentesen (elméletben).

#957 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 22:09

Idézet: csabyka666 - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 19:53

Hali!
Lenne egy kérdésem: Conceptronic C54BRS4 routerem van. Ezen keresztül W-LAN-on csatlakozok a nethez. Miért van az, hogy a netes játékok (ez esetben CoD2, de amúgy ez most teljesen mindegy) pontosan 1 percenként belaggolnak??
A pingem egy percig folyamatosan 20-30, majd jön egy kb. 200-as kiugrás (néha 500-as is! !), és belaggol. Majd megint pontosan 1 percig simán fut, és megint lagg. A játék mellett semmi netet igénylő cucc nem megy, még az MSN-t és a Skype-ot is kilövöm ilyenkor.
Vannak különféle beállítások a routerben (jelsűrűség, jeltöredezettség, jelhossz), de akárhogy allítottam, nem lett se jobb, se rosszabb.
Amiket próbáltam már - eredménytelenül - CoD2 újratelepítés, tűzfal ki-bekapcsolás, Winfos újratelepítés, más OP-rendszer (Vista), más VGA driver...lehet, hogy volt még valami).
Légyszi írjatok, mi lehet a gáz. Köszi!
Jah: jelminőségem 54 - 58%-os általában. Ezen mennie kéne laggmentesen (elméletben).

ugyan ez a hiba nálam is. nekem ráadásul 100% a jelerősség. itt viszont nem nagyon akarnak rá válaszolni.

#958 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 22:28

Idézet: Biriboy - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 23:09

ugyan ez a hiba nálam is. nekem ráadásul 100% a jelerősség. itt viszont nem nagyon akarnak rá válaszolni.

Mert nem nagyon akarsz olvasni. Klienset kipróbálod máshol, vagy másik AP-t a klienseddel a vonaladaon. A "valami baja van" dolgot kb. így lehet körbelőni.

Amúgy a Conceptronic izé meg alapban olyan, kikuka, vegyen pld. LinkSys-t.
Make love not Wor.

#959 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 06:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 21:28

Mert nem nagyon akarsz olvasni. Klienset kipróbálod máshol, vagy másik AP-t a klienseddel a vonaladaon. A "valami baja van" dolgot kb. így lehet körbelőni.

Hol máshol? Tök kínai amit írtál. ( láma vagyok a wifi terén nagyon )

#960 Felhasználó inaktív   csabyka666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 14:26

Idézet

Szerintem nem, de ez most mindegy is. Volt dolgom LinkSys routerrel, én arról gondolok hasonlókat. Ugyanez a D-Link routerre is igaz. Attól még nem szar, csak nekem nem jött be. Ennyi.

Idézet

Hol máshol? Tök kínai amit írtál. ( láma vagyok a wifi terén nagyon )

Ide én is azért írtam, mert valami nem tiszta. De ha javul a helyzet, tudatom veled. Esetleg msn-en dumálhatnánk a részletekről? Ha már ugyanaz a hiba nálad is...

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.