HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1141 Felhasználó inaktív   Qbr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 02. 11:42

Segítség!!!
Adott egy D-link DI514 router és egy Toshiba Satellite L40, amelybe egy Atheros AR5007EG WiFI kártya van beépítve, op.rdsz: Vista.
A probléma: látja a hálózatot, még a hálózati kulcsot is kéri, de ismeretlen ok miatt nem engedi felcsatlakozni a gépet.
Madzagon a routerre kötve működik, másik hálózaton - WPA-n és titkosítás nélkül - működik (a WPA-s hálózat is egy D-link routeren ment). A router egy másik (régebbi) Toshiba laptoppal WiFi-n működik, abba D-link kártya van bedugva.

Próbálkoztam: legújabb driver, router resetelése, router WPA-PSK-ra állítva, router WEP-re állítva. Microsofttal kb. 2 órát beszéltem telefonon, szerintük hardveres a probléma, de az előbb jöttem Toshiba szervizből, ahol persze működött.

Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a megoldás? A gyártó honlapja szerint az Atheros kártya b/g, szóval működnie kellene a a routerrel.

köszönöm a segítséget!

#1142 Felhasználó inaktív   Qbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 11:46

Most látom, hogy Barnabas21-nek is hasonló problémája volt dec. 12-én. Arra tudtatok valami megoldást?

#1143 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 03. 11:17

Sziasztok
Új év, új segítség :)

Adott egy t-s, Thomson SpeedTouch 780i router (közöttük egy 24 portos switch) és egy SMC WBR14 wl router.
Elég nagy az iroda, és a ST wirelesst már nem látni a végéből, ezért az SMC-t bekötöttem középre (LAN csatiba, DHCP kikapcs)
Hogy állítsam be a dolgot, hogy ne dobja a wirelesst a cucc? Mert most sajnos ezt csinálja. Az SMC-t már próbáltam DHCP-vel is, az ST DHCP-jén belül is és azon kívül is. Már nem csak én, hanem a munkások is kezdik unni, hogy a wl szenyázik.
Egyelőre nem szeretnék venni új routert, tehát elsőnek ezekkel kéne megpróbálni.

köszi
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1144 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 11:47

Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 18:43

Egy SMC WBR14-G2 routert szemeltem ki a megoldas erdekeben. Megoldja a "problemamat" ?
Van vkinek ilyesmi? Tapasztalat vele? Ha szukseges lenne egy tovabbi netes eleresnek beallitanom egy mobilos internetet, azt hogyan lehetne ehhez a felallashoz hozza adni?

Koszi!

igen, megoldja
a mobilos dolgot viszont nem értem  :confused:
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1145 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 13:51

Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 19:43

Egy SMC WBR14-G2 routert szemeltem ki a megoldas erdekeben. Megoldja a "problemamat" ?
Van vkinek ilyesmi? Tapasztalat vele? Ha szukseges lenne egy tovabbi netes eleresnek beallitanom egy mobilos internetet, azt hogyan lehetne ehhez a felallashoz hozza adni?

Ehhez a routerhez van fórum, nézd meg. Úgy gondolom, a teljesítmény /ár  nem a legjobb nála.  A mobil netet párhuzamosan szeretnéd, vagy váltogatva?  Csatlakoztatni vagy egy spec. Usb  bemenetű routerhez tudod, vagy ha Utp a vége.

#1146 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 13:57

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 11:17

Sziasztok Új év, új segítség :)

Neked is ajánlom az SMC fórumot. Saját és fórumtapasztalat, h új firm mellet se az igazi a rádiója. Én valószínüleg össz 1 jó rádiós cumót raknék a terem közepébe. Ha már megvan az SMC, akkor azt rakd a terem elejére. A madzagos része elég jól megy.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 01. 03. 13:59 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 15:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 12:57

Neked is ajánlom az SMC fórumot. Saját és fórumtapasztalat, h új firm mellet se az igazi a rádiója. Én valószínüleg össz 1 jó rádiós cumót raknék a terem közepébe. Ha már megvan az SMC, akkor azt rakd a terem elejére. A madzagos része elég jól megy.

nem is az SMC-vel van igazán a gond, hanem a ST-vel. Most az adja az IP-ket.
csak 1 cuccot nem tudok berakni, mert az ST veszi a netet és az IPTV-t. Tehát az mindenképpen kell. Viszont a WLanja nagyon gyenge, ezért kéne valami megoldás. Az SMC meg adott, azért kéne azzal összehozni.

#1148 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 16:00

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 14:51

Ehhez a routerhez van fórum, nézd meg. Úgy gondolom, a teljesítmény /ár  nem a legjobb nála.  A mobil netet párhuzamosan szeretnéd, vagy váltogatva?  Csatlakoztatni vagy egy spec. Usb  bemenetű routerhez tudod, vagy ha Utp a vége.

Melyiket ajanlanad akkor?
Mert hogy oszinte legyek ez csak amolyan hasra utes dolog volt. Jo volt az ara, tudta azt ami nekem kellene (mar amit eddig szereny ismereteim alapjan tudok).
A mobilt ugy gondoltam hogy backupkent menne, ha kiesik a kabelnetem akkor.
Hat a mobil net ugye az lenne amit mostanaban hirdetnek.

Koszi

#1149 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 17:58

Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 15:00

Melyiket ajanlanad akkor?
Mert hogy oszinte legyek ez csak amolyan hasra utes dolog volt. Jo volt az ara, tudta azt ami nekem kellene (mar amit eddig szereny ismereteim alapjan tudok).
A mobilt ugy gondoltam hogy backupkent menne, ha kiesik a kabelnetem akkor.
Hat a mobil net ugye az lenne amit mostanaban hirdetnek.

Koszi

a kábelnet nem fog kiesni (kopp-kopp-kopp), de ha igen, akkor fog műxeni a mobilinternet. (nálam is van)

#1150 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 18:16

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 18:58

a kábelnet nem fog kiesni (kopp-kopp-kopp), de ha igen, akkor fog műxeni a mobilinternet. (nálam is van)

pont ez lenne a lenyeg, hogy automatikusan felkapcsolodjon ...

#1151 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 20:32

Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 18:16

pont ez lenne a lenyeg, hogy automatikusan felkapcsolodjon ...

Többfélét javallnak, állítólag van egy fórum valami olyan néven, h milyet vegyek.
A mobil netről alig tudok valamit. Nem tudom, létezik-e utp kimenetű fej hozzá.
Nem tudok olyan routerről, amelyiknek 2 db Van (routolós) bemenete van, és ezek egyike USB-s lenne.
Ha csak egy gépet kell fixre tenni, akkor is elvileg egyszerre mindkettőnek kéne menni, a használati sorrendet be lehet állítani. Esetleg, de nem tom hogyan, lehet egy szkriptet írni, h ha az első kapcsolat elmegy, akkor tárcsázza a másodikat.

#1152 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 20:39

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 15:26

nem is az SMC-vel van igazán a gond, hanem a ST-vel. Most az adja az IP-ket.

Lehet, megfelelő antennamegerősítéssel (a router(ek)en) meg lehet oldani a problémát. Az SMC-t ehhez ha minden igaz, hi kell bontani. Meg tudomásul kell venni, h egy kis adatforgalomra és kapcsolatszámra tervezett háztartási készülék.

#1153 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 15:54

sziasztok,

wireless jelerősítéssel kapcsolatban lenne kérdésem, adott egy iroda wifi hálozat alap(xmicro) routerrel, régi gangos ház a 2. emeletén, és a 3. emeleten  egy másik a lakás ahol ezt a wifit szeretnénk használni. Kb 10 méterre van oldalirányban és 4 méterrel magasabban, van ugyan jel de nagyon gyenge.

Milyen készüléket/módszert ajánlanátok hogy erősebb legyen a jel?

3. em-en lévő gép egy subnoti beépített wifi-vel tehát antennát ahhoz nem lehet csatlakoztatni.

előre is köszönöm a segítséget

#1154 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 17:40

Idézet: pcbrr - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 15:54

wireless jelerősítéssel kapcsolatban lenne kérdésem,

Fáradj át az antennás fórumra.

#1155 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 15:33

segitenetek mert nagyon lama vagyok a temaban...

Egy TP-Link TL-WR543G-t neztem ki magamnak. A kerdes az lenne, hogy a jelenlegi kabel modemem-re szukseg van es azutan kell bekotni a routert vagy magaba a routerbe be tudom kotni a "falbol" jovo netet?

koszi!

#1156 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 16:22

Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 16:33

segitenetek mert nagyon lama vagyok a temaban...

Egy TP-Link TL-WR543G-t neztem ki magamnak. A kerdes az lenne, hogy a jelenlegi kabel modemem-re szukseg van es azutan kell bekotni a routert vagy magaba a routerbe be tudom kotni a "falbol" jovo netet?

koszi!

valaszolva magamnak .. sajnos nem alkalmas ilyesmire :(

#1157 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 16:46

ha a wired és wireless network is enabled, mitől függ, hogy az XP melyiket használja pl. az internet elérésére?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1158 Felhasználó inaktív   zork212 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 14. 09:11

Sziasztok!

Van egy kis gondom. Internetezni szeretnék, de nincs rá a lakásunkban lehetőség, mivel valami ikervonalas telefonunk van, s a kiépítésére az ADSL-nek kb fél évet kell várjak.
A szomszédomban viszont van ADSL, ami kb 80 méterre van a házamtól, nekik van is egy D-link 524 es Routerjük, ami nem küldi már át hozzám a netet. A két épület között kisebb lombos fák és egy faépület van.

A kérdésem csupán annyi, hogy hogyan tudnám én az ő netjüket megosztani, úgy, hogy a vezeték nélküli laptopomat illetve a vezetékes pc-met is használni tudjam a lehető legkisebb befektetéssel?
(Acces point + 2 nagyobb teljesítményű antennával megoldódhat ez a gond?)

Válaszotokat előre is köszönöm.

#1159 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 10:55

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 16:46

ha a wired és wireless network is enabled, mitől függ, hogy az XP melyiket használja pl. az internet elérésére?

ha esetleg valaki válaszolna, kérem itt tegye, abba a topikba talán jobban illik a kérdés. köszi
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1160 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 19:56

Üdv!

Irtam a linksys topicba is, hátha itt lesz meg a bibire a gyógyszer.
Adott az alábbi hálózat/internetmegosztás: Tonze router --> Linksys WET54G ethernet bridge --> Allnet kültéri AP --> erre csatlakoznak wirelessen a kliensek. Mivel sokan torrenteznek meg töltenek felfele küllőre, és a Tonze router QoS-se elég szarul működik gondoltam megoldom a problémát 2db Linksys WRT54GL routerrel DD-WRT vagy Tomato firmware-rel. Itt jöttek a problémák. Egy WRT54GL lenne ugye az Allnet AP helyett, ezzel semmi gond beállítottam megy minden. A Tonze router és a WET54G bridge helyett raktam volna be a másik WRT54GL routert Kliens/bridge módban, hogy rácsatlakozzon az ap-ra. Bridge módban azonnal kikapcsolja a WAN portot, Kliens módban meghagyja az internetes lehetőségeket a routerben, de nem csatlakozik fel dsl-re, disconnected és kész. Ez mind2 firmware-rel ugyanaz. A feljebb vázolt internetes megosztást nem lehet két eszközzel megoldani? Mindenképp kell a wet54 bridge?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.