Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2008. 01. 02. 11:42
Adott egy D-link DI514 router és egy Toshiba Satellite L40, amelybe egy Atheros AR5007EG WiFI kártya van beépítve, op.rdsz: Vista.
A probléma: látja a hálózatot, még a hálózati kulcsot is kéri, de ismeretlen ok miatt nem engedi felcsatlakozni a gépet.
Madzagon a routerre kötve működik, másik hálózaton - WPA-n és titkosítás nélkül - működik (a WPA-s hálózat is egy D-link routeren ment). A router egy másik (régebbi) Toshiba laptoppal WiFi-n működik, abba D-link kártya van bedugva.
Próbálkoztam: legújabb driver, router resetelése, router WPA-PSK-ra állítva, router WEP-re állítva. Microsofttal kb. 2 órát beszéltem telefonon, szerintük hardveres a probléma, de az előbb jöttem Toshiba szervizből, ahol persze működött.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a megoldás? A gyártó honlapja szerint az Atheros kártya b/g, szóval működnie kellene a a routerrel.
köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2008. 01. 02. 11:46
Elküldve: 2008. 01. 03. 11:17
Új év, új segítség
Adott egy t-s, Thomson SpeedTouch 780i router (közöttük egy 24 portos switch) és egy SMC WBR14 wl router.
Elég nagy az iroda, és a ST wirelesst már nem látni a végéből, ezért az SMC-t bekötöttem középre (LAN csatiba, DHCP kikapcs)
Hogy állítsam be a dolgot, hogy ne dobja a wirelesst a cucc? Mert most sajnos ezt csinálja. Az SMC-t már próbáltam DHCP-vel is, az ST DHCP-jén belül is és azon kívül is. Már nem csak én, hanem a munkások is kezdik unni, hogy a wl szenyázik.
Egyelőre nem szeretnék venni új routert, tehát elsőnek ezekkel kéne megpróbálni.
köszi
Elküldve: 2008. 01. 03. 11:47
Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 18:43
Van vkinek ilyesmi? Tapasztalat vele? Ha szukseges lenne egy tovabbi netes eleresnek beallitanom egy mobilos internetet, azt hogyan lehetne ehhez a felallashoz hozza adni?
Koszi!
igen, megoldja
a mobilos dolgot viszont nem értem :confused:
Elküldve: 2008. 01. 03. 13:51
Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 19:43
Van vkinek ilyesmi? Tapasztalat vele? Ha szukseges lenne egy tovabbi netes eleresnek beallitanom egy mobilos internetet, azt hogyan lehetne ehhez a felallashoz hozza adni?
Ehhez a routerhez van fórum, nézd meg. Úgy gondolom, a teljesítmény /ár nem a legjobb nála. A mobil netet párhuzamosan szeretnéd, vagy váltogatva? Csatlakoztatni vagy egy spec. Usb bemenetű routerhez tudod, vagy ha Utp a vége.
Elküldve: 2008. 01. 03. 13:57
Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 11:17
Neked is ajánlom az SMC fórumot. Saját és fórumtapasztalat, h új firm mellet se az igazi a rádiója. Én valószínüleg össz 1 jó rádiós cumót raknék a terem közepébe. Ha már megvan az SMC, akkor azt rakd a terem elejére. A madzagos része elég jól megy.
Szerkesztette: Gyula2222 2008. 01. 03. 13:59 -kor
Elküldve: 2008. 01. 03. 15:26
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 12:57
nem is az SMC-vel van igazán a gond, hanem a ST-vel. Most az adja az IP-ket.
csak 1 cuccot nem tudok berakni, mert az ST veszi a netet és az IPTV-t. Tehát az mindenképpen kell. Viszont a WLanja nagyon gyenge, ezért kéne valami megoldás. Az SMC meg adott, azért kéne azzal összehozni.
Elküldve: 2008. 01. 03. 16:00
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 14:51
Melyiket ajanlanad akkor?
Mert hogy oszinte legyek ez csak amolyan hasra utes dolog volt. Jo volt az ara, tudta azt ami nekem kellene (mar amit eddig szereny ismereteim alapjan tudok).
A mobilt ugy gondoltam hogy backupkent menne, ha kiesik a kabelnetem akkor.
Hat a mobil net ugye az lenne amit mostanaban hirdetnek.
Koszi
Elküldve: 2008. 01. 03. 17:58
Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 15:00
Mert hogy oszinte legyek ez csak amolyan hasra utes dolog volt. Jo volt az ara, tudta azt ami nekem kellene (mar amit eddig szereny ismereteim alapjan tudok).
A mobilt ugy gondoltam hogy backupkent menne, ha kiesik a kabelnetem akkor.
Hat a mobil net ugye az lenne amit mostanaban hirdetnek.
Koszi
a kábelnet nem fog kiesni (kopp-kopp-kopp), de ha igen, akkor fog műxeni a mobilinternet. (nálam is van)
Elküldve: 2008. 01. 03. 18:16
Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 18:58
pont ez lenne a lenyeg, hogy automatikusan felkapcsolodjon ...
Elküldve: 2008. 01. 03. 20:32
Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 18:16
Többfélét javallnak, állítólag van egy fórum valami olyan néven, h milyet vegyek.
A mobil netről alig tudok valamit. Nem tudom, létezik-e utp kimenetű fej hozzá.
Nem tudok olyan routerről, amelyiknek 2 db Van (routolós) bemenete van, és ezek egyike USB-s lenne.
Ha csak egy gépet kell fixre tenni, akkor is elvileg egyszerre mindkettőnek kéne menni, a használati sorrendet be lehet állítani. Esetleg, de nem tom hogyan, lehet egy szkriptet írni, h ha az első kapcsolat elmegy, akkor tárcsázza a másodikat.
Elküldve: 2008. 01. 03. 20:39
Idézet: Jóqtya - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 15:26
Lehet, megfelelő antennamegerősítéssel (a router(ek)en) meg lehet oldani a problémát. Az SMC-t ehhez ha minden igaz, hi kell bontani. Meg tudomásul kell venni, h egy kis adatforgalomra és kapcsolatszámra tervezett háztartási készülék.
Elküldve: 2008. 01. 07. 15:54
wireless jelerősítéssel kapcsolatban lenne kérdésem, adott egy iroda wifi hálozat alap(xmicro) routerrel, régi gangos ház a 2. emeletén, és a 3. emeleten egy másik a lakás ahol ezt a wifit szeretnénk használni. Kb 10 méterre van oldalirányban és 4 méterrel magasabban, van ugyan jel de nagyon gyenge.
Milyen készüléket/módszert ajánlanátok hogy erősebb legyen a jel?
3. em-en lévő gép egy subnoti beépített wifi-vel tehát antennát ahhoz nem lehet csatlakoztatni.
előre is köszönöm a segítséget
Elküldve: 2008. 01. 07. 17:40
Idézet: pcbrr - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 15:54
Fáradj át az antennás fórumra.
Elküldve: 2008. 01. 09. 15:33
Egy TP-Link TL-WR543G-t neztem ki magamnak. A kerdes az lenne, hogy a jelenlegi kabel modemem-re szukseg van es azutan kell bekotni a routert vagy magaba a routerbe be tudom kotni a "falbol" jovo netet?
koszi!
Elküldve: 2008. 01. 09. 16:22
Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 16:33
Egy TP-Link TL-WR543G-t neztem ki magamnak. A kerdes az lenne, hogy a jelenlegi kabel modemem-re szukseg van es azutan kell bekotni a routert vagy magaba a routerbe be tudom kotni a "falbol" jovo netet?
koszi!
valaszolva magamnak .. sajnos nem alkalmas ilyesmire
Elküldve: 2008. 01. 12. 16:46
Elküldve: 2008. 01. 14. 09:11
Van egy kis gondom. Internetezni szeretnék, de nincs rá a lakásunkban lehetőség, mivel valami ikervonalas telefonunk van, s a kiépítésére az ADSL-nek kb fél évet kell várjak.
A szomszédomban viszont van ADSL, ami kb 80 méterre van a házamtól, nekik van is egy D-link 524 es Routerjük, ami nem küldi már át hozzám a netet. A két épület között kisebb lombos fák és egy faépület van.
A kérdésem csupán annyi, hogy hogyan tudnám én az ő netjüket megosztani, úgy, hogy a vezeték nélküli laptopomat illetve a vezetékes pc-met is használni tudjam a lehető legkisebb befektetéssel?
(Acces point + 2 nagyobb teljesítményű antennával megoldódhat ez a gond?)
Válaszotokat előre is köszönöm.
Elküldve: 2008. 01. 14. 10:55
Idézet: csapdani - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 16:46
ha esetleg valaki válaszolna, kérem itt tegye, abba a topikba talán jobban illik a kérdés. köszi
Elküldve: 2008. 01. 15. 19:56
Irtam a linksys topicba is, hátha itt lesz meg a bibire a gyógyszer.
Adott az alábbi hálózat/internetmegosztás: Tonze router --> Linksys WET54G ethernet bridge --> Allnet kültéri AP --> erre csatlakoznak wirelessen a kliensek. Mivel sokan torrenteznek meg töltenek felfele küllőre, és a Tonze router QoS-se elég szarul működik gondoltam megoldom a problémát 2db Linksys WRT54GL routerrel DD-WRT vagy Tomato firmware-rel. Itt jöttek a problémák. Egy WRT54GL lenne ugye az Allnet AP helyett, ezzel semmi gond beállítottam megy minden. A Tonze router és a WET54G bridge helyett raktam volna be a másik WRT54GL routert Kliens/bridge módban, hogy rácsatlakozzon az ap-ra. Bridge módban azonnal kikapcsolja a WAN portot, Kliens módban meghagyja az internetes lehetőségeket a routerben, de nem csatlakozik fel dsl-re, disconnected és kész. Ez mind2 firmware-rel ugyanaz. A feljebb vázolt internetes megosztást nem lehet két eszközzel megoldani? Mindenképp kell a wet54 bridge?

Súgó
A téma zárva.