Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 21:22
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni WLAN hálózat építéséhez.
Van két iroda, amit össze kellene kötni egy gyors vezetéknélküli hálózattal. A távolság kb. 50m, fent a tetőkön van lehetőség a antennák elhelyezésére(belvárosi házak, 1 utca távolságra). A levezetés az egyik háznál kb. 25-30m, a másiknál kb.15-20m.
Rálátás van a tetőn, ezt már megnéztem.
Sajnos már az antenna kiválasztásánál elakadtam. Nem tudom, hogy milyen kellene nekem. Nézegettem a panel antennákat, tetszenek, de nem tudom, hogy jó lenne-e? Most van két Linksys WRV-200-as routerem, de sajnos az antennák nem letekerhetők, így valószínűnek tartom, hogy azokat is le kell cserélnem.
Milyen antennát és routert(vagy AP jobb lenne?) javasoltok? Persze számít az ár is, de a gyorsaság a fő szempont (gyorsabb legyen, mint egy 10Mb-es hálózat)
Nem tudom, hogy a WiFi-nél hogy megy az adatátvitel, mert vannak sugárzó és kliens antennák, de nekem oda-vissza is ugyanolyan gyorsan kellene menni az adatoknak.
Előre is köszönöm szépen a segítségeket!
Lala
Antenna, 2db:
katt (Ezen van 5m szerelt káel is.)
RP-SMA a kábel végekre, 2db:
katt (Rá is krimpeltetheted a boltban, ha nincs fogód.)
UTP madzag:
katt
AP, 2db:
katt (Ennek majd vinni kell 230V-ot a padlásra.)
Tetőáthidaló, 2db:
katt
Csőtartó, 2db:
katt
Csőbilincs, 2db:
katt
Árbóc, 2db:
katt
RJ-45 dugó, vagy 10db:
katt
Hirtelen ennyi... Evvel ~20Mbps átvitelt lehet majd elérni, a titkosítás mértékétől. Ha a sávszél a fontos, akkor MAC filter titkosítás nélkül. És WDS-be tenni mindkettőt.