HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1821 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 05. 05:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 21:35

wireless router is jó, az kb. egy AP+switch keveréke, 10k alatt vannak. Csak natol is, ha érdekel :-) 5 gép lanba kerül, le van írva itt már sokszor, bejövő drótot ott ne a WANba dugd, aztán kb. ugyanaz lesz.

Köszi Jahno, én is keresgettem ezt a megoldást, és jünek is tűnik, csak az a gond, hogy nem igazán értem a sok rövidítést, ip címet meg ilyeneket..  Mintha valamit át kéne írni a routerben, hogy ne legyen egyfoma??? Na mindegy, nagyon szeretem a kihívásokat, de lehet, hogy szakembert kell hívnom??? A te válaszodban még a natol szót sem értettem....

#1822 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 05:21

Idézet: fender - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 5:21

Köszi Jahno, én is keresgettem ezt a megoldást, és jünek is tűnik, csak az a gond, hogy nem igazán értem a sok rövidítést, ip címet meg ilyeneket..  Mintha valamit át kéne írni a routerben, hogy ne legyen egyfoma??? Na mindegy, nagyon szeretem a kihívásokat, de lehet, hogy szakembert kell hívnom??? A te válaszodban még a natol szót sem értettem....

jünek=jónak

#1823 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 05. 13:14

Idézet: fender - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 6:21

A te válaszodban még a natol szót sem értettem....

Néha nem is kell érteni, de engem sem érdekel az, de mondjuk vagy érted a logikáját, oszt ehhez ezek szerint sokat kell olvasni, vagy valaki rakja össze, oszt megy míg meg nem döglik.

APnál azért kell az IPcím, hogy egyáltalán bele tudj lépni a géppel. Routernél már nem mindegy, hogy mi a külső meg a belső lába, mert a nat kb. a kettő közti forgalmazást jelenti.
Make love not Wor.

#1824 Felhasználó inaktív   lanno 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 05. 15:33

helló mindenkinek!
olyan kérdésem van, hogy mikrohullámú netem van itthon (antenna hungária) és hoztam haza egy tp-link routert (tl-wr340gd), hogy megosszam a netet. a routeren sztem mindent fajinul be is állítottam, fix ip-m van, azt is. kábelen megy is rendesen a net ha úgy kötöm rá a 2 gépet a routerre, de wifin egyszerűen alig megy át a net. nagyon akadozik. vlmi ütközés lehet a 2 eszköz között? felhívtam a szerelőt aki szokott jönni(mert elég sokszor beszarik a net), de ő se tudott semmit mondani h mi lehet a gond.
ha nem muszáj nem akarom átfúrni a 2 falat (a másik gép 2 falnyira van).

várom a mielőbbi válaszokat és ötleteket.

üdv,
Lanno

#1825 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 15:41

Idézet: lanno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 16:33

de wifin egyszerűen alig megy át a net. nagyon akadozik. vlmi ütközés lehet a 2 eszköz között?

Előfordulhat, interferencia mindig akad, a routered wifijét lökd át másik csatornára.
Make love not Wor.

#1826 Felhasználó inaktív   lanno 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 16:09

kipróbáltam most mind a 13 csatornát. megfigyeltem h gyakorlatilag az történik, h mikor wifiről neteznék a routeren keresztül a router magától újraindul. a gépem ráadásul nem is látta a 12es és 13as csatornán a hálózatot

üdv,
Lanno

#1827 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 21:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 13:14

Néha nem is kell érteni, de engem sem érdekel az, de mondjuk vagy érted a logikáját, oszt ehhez ezek szerint sokat kell olvasni, vagy valaki rakja össze, oszt megy míg meg nem döglik.

APnál azért kell az IPcím, hogy egyáltalán bele tudj lépni a géppel. Routernél már nem mindegy, hogy mi a külső meg a belső lába, mert a nat kb. a kettő közti forgalmazást jelenti.

Hát egyközepesen hozzáértő iskolai rendszergazda jött el beállítani a cuccot. Végül is a wireless routert az eredeti router egyik kijövő vezetékére kötöttük, úgy, ahogy írtad, a kimenetre e bemenetet, és egy másik kimenetre az asztali gépet. Összevissza minden történt és történik most is folyamatosan, úgy tűnik, hogy bármelyik gépen bármit állítunk, akkor az összes többin is valami megromlik, most legutóbb pl. a régi routerre továbbra is kacsolódó 3 gépen a honlapok egy része bejött egy rész meg nem, automatikus hálózat javítás után megjavult, erre eltűnt a wirelessen az internet, de azt akárhogy javítottam nem javult meg. Beírtam valami hasonló fix ip címet meg ilyeneket, mint az egyik éppen működő gépen láttam, és erre lett internet azon is, de teljes összevisszaság és bizonytalanság uralkodik.... Majd figyelem, hogy mit csinálnak a gépek, és ha végképp vacakolnak, akkor feladom.....

#1828 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 22:03

Idézet: fender - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 22:43

Hát egyközepesen hozzáértő iskolai rendszergazda jött el beállítani a cuccot. Végül is a wireless routert az eredeti router egyik kijövő vezetékére kötöttük, úgy, ahogy írtad, a kimenetre e bemenetet, és egy másik kimenetre az asztali gépet.

DHCP-t le kellene tiltani, és mondom, az új routernek is a LAN interfészébe kell dugni a régi routerből jövő madzagot. Ennyit egy iskolai izét rugdaló is tudjon, vagy söprögessen, faszkivan.
Make love not Wor.

#1829 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 23:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 22:03

DHCP-t le kellene tiltani, és mondom, az új routernek is a LAN interfészébe kell dugni a régi routerből jövő madzagot. Ennyit egy iskolai izét rugdaló is tudjon, vagy söprögessen, faszkivan.

Köszi, az új routeren a bejövő is abba van dugva, ami a kimenő: az 1 számú kimenőn jön be, a 2 számú kimenőn megy ki, gondolom, hogy ez a LAN. A DHCP tiltást megtaláltam a router beállítások között, melyik routeren kell letiltani?

#1830 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 23:26

Idézet: fender - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 23:10

Köszi, az új routeren a bejövő is abba van dugva, ami a kimenő: az 1 számú kimenőn jön be, a 2 számú kimenőn megy ki, gondolom, hogy ez a LAN. A DHCP tiltást megtaláltam a router beállítások között, melyik routeren kell letiltani?

Az újon (2. számun) kell tiltani.
A 2. mögötti gépeken meg átjárónak az 1.sz router belső IP-jét kell megadni.

#1831 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 23:51

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 0:26

Az újon (2. számun) kell tiltani.
A 2. mögötti gépeken meg átjárónak az 1.sz router belső IP-jét kell megadni.

Ha lanba dugja úgyis kapja majd dhcpvel az elsőtől.
Make love not Wor.

#1832 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 12:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 23:51

Ha lanba dugja úgyis kapja majd dhcpvel az elsőtől.

Mindenkinek köszi a segítséget, annak a  dhcp-nek a letiltása után ma még minden úgy működik, ahogy kell!!!

#1833 Felhasználó inaktív   Kistestver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 23:49

Hello szakik

Lenne egy olyan problémám, hogy vettem egy tp-link vezeték nélküli routert. Meg is csináltam a hálózatot a Quick setup segítségével. Csináltam crosslink kábelt is. Asztali gépen van net, és ha nem állítom be a wireless-t akkor a laptopon is. Majd próbáltam wpa-t illetve wpa2-t AES-sel beállítani, de azt írja ki, hogy identitás ellenőrzése, viszont wep titkosítással tökéletesen megy. A kérdés, hogy hogy lehetne WPA2-n is üzemeltetni? Ehhez sajnos nem értek, pedig nem ma kezdtem a gépszereléseket. A hálókártyánál kell valamit állítani vagy mit?Légyszi írjátok már le lépésről lépésre ha lehet. A másik probléma, hogy ugyanezzel a laptoppal (Toshiba satellite pro L300 - 1B9) ha rá szeretnék menni egy WPA2-es hálózatra (szomszéd hálózata, megadta a jelszót), ki is írja, hogy hálózati cím lekérése...ezután arra vált, hogy egy kapcsolat nem jött létre, vagy korlátozott!!!!! Viszont a vezeték nélküli kapcsolat tulajdonságainál írja, hogy csatlakoztatva, jelerősség kiváló, de egyszerűen nincs net. Az megoldást jelentene, ha csak a TCP/IP protokollnál a DNS-t átírom az asztali számítógép DNS-ére és nem automatikusan hagyom??? Azért kérdezem és nem próbálom, mert most nincs itthon a laptop :(. Ha tudtok légyszives segítsetek pls!!

Respect

Kistestvér

#1834 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 23:58

Idézet: Kistestver - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 0:49

lépésre ha lehet. A másik probléma, hogy ugyanezzel a laptoppal (Toshiba satellite pro L300 - 1B9) ha rá szeretnék menni egy WPA2-es hálózatra (szomszéd hálózata, megadta a jelszót),

Winhez SP3 fent van? Valami tűzfalféle, ami tilthatja a hálózatot?
Make love not Wor.

#1835 Felhasználó inaktív   Kistestver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 08:11

SP2-t raktam fel, aztán update-eltem sp3-ra és igen be van kapcsolva a windows tűzfal, plusz mellette a nod32. Ennyi Előre is köszike a választ.

#1836 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 20:20

Azt hiszem hasonlo problemam van mint az elozo hozzaszolonak.Frissen telepitett xp sp2-vel.Az egyik helyen minden tovabbi nelkul megy a vezetek nelkuli halozat mindent automatikusan,leker,megkap,mukodik.Egy ismerosnel,pedig egy masik halozatra nem tudok kapcsolodni,pedig az is dhcp-re van allitva,ip cimet, dns-t automatikusan kapja.Illetve csak kapna.Probalkozik ip cimet lekeri azt ki is irja,de aztan a szokasos szoveg (nem jot letre korlatozott).Mas gepekkel ez a halozat is gond nelkul megy.A mukodo halozat az nyilt halozat,nincs titkositas,az ismeros halozatanal van jelszo,beirom elfogadja,es nem megy.Mi lehet a gond,mia kulonbseg,esetleg a titkositassal volna problema ? Nem hinnem hogy osszefuggene a problemaval,de veletlenul ez is egy Toshiba laptop.

#1837 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 00:22

Idézet: duke - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 21:20

az ismeros halozatanal van jelszo,beirom elfogadja,es nem megy.

wlan profilnál nincs már egy ilyen nevezetű hálózat? Tipikus, hogy mindenki meghagyja a default linksys, smc, satöbbi neveket, hol kóddal, hol nélküle, aztán megy a körbekarika.
Make love not Wor.

#1838 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 06. 23. 16:17

melyiket érdemesebb "erősség" szempontjából választani notihoz, usb-s vagy picimaci adaptert?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1839 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 21:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 23:22

wlan profilnál nincs már egy ilyen nevezetű hálózat? Tipikus, hogy mindenki meghagyja a default linksys, smc, satöbbi neveket, hol kóddal, hol nélküle, aztán megy a körbekarika.

Megneztem  teljesen egyedi neve van.

#1840 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 00:44

Idézet: avman - Dátum: 2009. jún. 23., kedd - 17:17

melyiket érdemesebb "erősség" szempontjából választani notihoz, usb-s vagy picimaci adaptert?

Picimaci combosabb bír lenni, de a régebbi notesznél pénzkidobás, USB-t kis hosszítóval is fel lehet lógatni, aztán sakkozni a térerővel. Nekem sok éve az Asus WL167G bevált, de nagyon.

Picimaciban Asus, SMC.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »