Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 13:14
Néha nem is kell érteni, de engem sem érdekel az, de mondjuk vagy érted a logikáját, oszt ehhez ezek szerint sokat kell olvasni, vagy valaki rakja össze, oszt megy míg meg nem döglik.
APnál azért kell az IPcím, hogy egyáltalán bele tudj lépni a géppel. Routernél már nem mindegy, hogy mi a külső meg a belső lába, mert a nat kb. a kettő közti forgalmazást jelenti.
Hát egyközepesen hozzáértő iskolai rendszergazda jött el beállítani a cuccot. Végül is a wireless routert az eredeti router egyik kijövő vezetékére kötöttük, úgy, ahogy írtad, a kimenetre e bemenetet, és egy másik kimenetre az asztali gépet. Összevissza minden történt és történik most is folyamatosan, úgy tűnik, hogy bármelyik gépen bármit állítunk, akkor az összes többin is valami megromlik, most legutóbb pl. a régi routerre továbbra is kacsolódó 3 gépen a honlapok egy része bejött egy rész meg nem, automatikus hálózat javítás után megjavult, erre eltűnt a wirelessen az internet, de azt akárhogy javítottam nem javult meg. Beírtam valami hasonló fix ip címet meg ilyeneket, mint az egyik éppen működő gépen láttam, és erre lett internet azon is, de teljes összevisszaság és bizonytalanság uralkodik.... Majd figyelem, hogy mit csinálnak a gépek, és ha végképp vacakolnak, akkor feladom.....