HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2761 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 08. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 06. 08. 21:16

Légterhelés mit jelent pontosan? Ebbe sima mobilnetet lehet dugni, innentől annyit kavar be, mint 1-1 3G-s telefon. 2 mobilnettel már alap HD-t lehet tolni, de ha beledugsz 6-8 darabot különböző szolgáltatótktól, akkor faszán összefogja trönkbe és nem érdekel, ha esetleg egyiknek kompletten nincs térereje. Felveszed a hátadra, bent az akku, mobilnet, vállkra a kamera, terepen abból belemegy a HD, stúdióban meg faszán kijön. Ha több zsákod van, akkor a legnagyobb latencyvel rendelkezőhöz hozzá lehet szinkronizálni az összeset.

Nu, a mobilnet rész az ami nem derült ki a beírásodból számomra.
Akkor ez egy profi megvalósítása annak amit eleve javasoltam.

#2762 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 06. 08. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 08. 22:36

Nu, a mobilnet rész az ami nem derült ki a beírásodból számomra.
Akkor ez egy profi megvalósítása annak amit eleve javasoltam.

Vagy valami hasonló, mert itt mindenféle reléállomást emlegettél, ez meg egy komplett műszaki megoldás a féltudatlannak. Nem is occsó :-) Amúgy 12 voltos akkuval egy Mikrobi is sokat elmegy, rá kell tolni valami 5 gigás botantennát, mint régen seregben az R-107, aztán lehet menni világ végéig, TCP-n meg átvinni a történetet. Panasonicnak idén már lesz olyan kamerája is, amiből kijön a TCP stream, teljesen jól megy.

Esetleg ezt is meg lehet hajtani akkuról, seggébe meg mehet a Mikrobi a nagy botantennával:

Csatolt fájl  tera.jpg (28,03K)
Letöltések:: 11

Vannak azért rendes, akár kulcsrakész megoldások is. TCP-t meg akármi lejátszóval fogadja, aztán mehet bele a keverőbe.
Make love not Wor.

#2763 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 08. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 06. 08. 21:48

Vagy valami hasonló, mert itt mindenféle reléállomást emlegettél, ez meg egy komplett műszaki megoldás a féltudatlannak. Nem is occsó :-) Amúgy 12 voltos akkuval egy Mikrobi is sokat elmegy, rá kell tolni valami 5 gigás botantennát, mint régen seregben az R-107, aztán lehet menni világ végéig, TCP-n meg átvinni a történetet. Panasonicnak idén már lesz olyan kamerája is, amiből kijön a TCP stream, teljesen jól megy.

Ne keverd az adatátviteli rétegeket.
Én az átjátszót az eredetileg kérdezett Wifi esetére mondtam (és ehelyett ajánlottam a mobil netet).
Az internet protokol már az efölötti réteg. Ennek hasában utazik a (következő réteg) az amit a kamera (valamilyen kódolásban) küld. A legfelső réteg az ami a képernyőre kerül. Innen következik az érzékszerveink általi átkódolás, majd a tudatunkban való megértéshez való átkódolás.

#2764 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 09. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 08. 23:10

Ne keverd az adatátviteli rétegeket.
Én az átjátszót az eredetileg kérdezett Wifi esetére mondtam (és ehelyett ajánlottam a mobil netet).

Igaz rögtön telefont emlegettél, de nem baj :-) Ha wifis kamera, akkor annak is kell egy méteres 5 gigás körsugárzó, oszt csoki.
Make love not Wor.

#2765 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 09. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 06. 08. 22:48

idén már lesz olyan kamerája is, amiből kijön a TCP stream

Megjegyzem már soksok éve léteznek (a webkameráknál csak picit drágább) IP-kamerák amik akár utp-n akár wifi-n minden segédeszköz nélkül továbbítják a képet. Igaz csak 1-2 kliensre vannak méretezve, ha sok tucatnyian akarnak csatlakozni rá akkor meg kell támogatni őket.

#2766 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 09. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2013. 06. 09. 22:17

Megjegyzem már soksok éve léteznek (a webkameráknál csak picit drágább) IP-kamerák amik akár utp-n akár wifi-n minden segédeszköz nélkül továbbítják a képet. Igaz csak 1-2 kliensre vannak méretezve, ha sok tucatnyian akarnak csatlakozni rá akkor meg kell támogatni őket.

Én most nem térfigyelős biztonsági kamerára gondoltam, hanem rendes videókamerára. Axis, Bosch, csomó egyéb motyó nem mai darab, csak ne keverjük a kézben és vállon hordható cumókkal. Vállon hordhatós motyóval variozni lehet, másik biztonsági kamera meg elemzi a képet és riasztást küld, ha kell. Mindegyiknek meg van a maga helye. Ellenben a webkameránál mindenképp jóval drágább módszerek. Mármint ha nem a 10ezer pénzes Dlink, Vivotek, meg egyéb Noname Inc által gyártott wifis biztonsági kamerákra gondolsz, mert szerintem a kérdező is ebből indult ki, de ennyire most inkább ne bénázzunk, miközben a fél világ fullHDval marketingel.
Make love not Wor.

#2767 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 09. 22:08

Bocsi, nem tudtam hogy mozifilm rögzítéshez kell.

#2768 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 09. 22:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2013. 06. 09. 23:08

Bocsi, nem tudtam hogy mozifilm rögzítéshez kell.

Még mi sem, de rendezvényen gagyi wifissel inkább ne bohóckodjunk, az mondjuk netes közvetítésre kicsiben talán jó lesz. Lényeg, hogy kérdező semerre, mi meg jól el vagyunk. Én is mókoltam mindennel, mikor rallyverseny volt a pusztában, meg ilyenek.
Make love not Wor.

#2769 Felhasználó inaktív   Tuland 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2013. 06. 14. 14:40

Szasztok, Hamachin szeretnénke barátommal egy játékot játszani, (Anno 1701) és nem találja meg a szervert a gépem! próbálkoztunk már sokmindennem, de nem ment... Ha hamachi ip alapján csatlakozok rá azt irja ki "Nincs hely több játékos számára!" A válaszokat előrre is köszönöm :)

#2770 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Tuland - Dátum: 2013. 06. 14. 15:40

Szasztok, Hamachin szeretnénke barátommal egy játékot játszani, (Anno 1701) és nem találja meg a szervert a gépem! próbálkoztunk már sokmindennem, de nem ment... Ha hamachi ip alapján csatlakozok rá azt irja ki "Nincs hely több játékos számára!" A válaszokat előrre is köszönöm :)

Hibaüzenet meg is mondta, elértétek a maximum játékosok számát, nem?
Make love not Wor.

#2771 Felhasználó inaktív   bisovic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 20. 17:41

Sziasztok!

Vettem egy asus rt-n12e 300-as routert, de borzalmasan lassú a letöltésem. Testvérem gépén, ami közvetlenül csatlakozik a routerbe tökéletes a sebesség, de én kb az 2-3%-át tudom csak kihasználni a sávszélességnek.

Van egy laptop is, amit, ha mondjuk 2 méterre rakok a wifitől, az már hoz 6mbit-et a 80-ból.

Mi lehet a gond? Feltelepítettem cd-ről, egyből látta a netet, minden rendben futott, de a jel nagyon gyenge.
Most ment tönkre egy netgear wn2000-es és ahelyett vettem ezt, de itt valami nem oké, főleg, hogy a paraméterei alapján ez jobb a netgearnél.

Még annyi, hogy én az előző router usb stick-jével fogom a netet, de nem hiszem, hogy ez lenne a probléma oka, mert egyrészt a netgear-el tökéletesen működött, másrészt a laptopon sem jó a sebesség ugye..
A letöltéssel van csak gond. Érdekes módon a feltöltési sebesség szinte tökéletes.

#2772 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 10:39

Tehát azt mondod, hogy kábellel rádugott gépnél jó a sebesség? Pl. lehet az a gond, hogy csak 802.11b módra van állítva a wifi a routerben (bár nem tudom, miért lenne ez az alapértelmezett, de sosem tudni). Azt a cd-s feltelepítést azt inkább hanyagolni kellene, és normálisan konfigurálni a routert, böngészővel a router ip címét meghívva (ez első körben lehet, hogy csak a kábeles gépről fog menni), én még sosem raktam be routerhez kapott cd-t gépbe. Esetleg olyan csatornát választott ki alapból, amin nagy a zavarás, és át kellene rakni másikra. Vagy lehet, hogy egyszerűen hibás a router.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2773 Felhasználó inaktív   bisovic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 08. 21. 11:39

Tehát azt mondod, hogy kábellel rádugott gépnél jó a sebesség? Pl. lehet az a gond, hogy csak 802.11b módra van állítva a wifi a routerben (bár nem tudom, miért lenne ez az alapértelmezett, de sosem tudni). Azt a cd-s feltelepítést azt inkább hanyagolni kellene, és normálisan konfigurálni a routert, böngészővel a router ip címét meghívva (ez első körben lehet, hogy csak a kábeles gépről fog menni), én még sosem raktam be routerhez kapott cd-t gépbe. Esetleg olyan csatornát választott ki alapból, amin nagy a zavarás, és át kellene rakni másikra. Vagy lehet, hogy egyszerűen hibás a router.

Szia!

Köszi a segítséget! Az ip címnél már állítgattam. Volt egy rész ,ahol a net sávszélességét lehetett megadni kbps-ben és volt egy olyan is, ahol a wireless mod-ot lehetett állítani b,g,n és b/g mixed-re. Eddig ez auto-n volt. Erre gondoltál? Most 802.11-et nem találtam, csak ilyet. A wireless beállításoknál más nincs.

#2774 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: bisovic - Dátum: 2013. 08. 21. 13:05

Köszi a segítséget! Az ip címnél már állítgattam. Volt egy rész ,ahol a net sávszélességét lehetett megadni kbps-ben és volt egy olyan is, ahol a wireless mod-ot lehetett állítani b,g,n és b/g mixed-re. Eddig ez auto-n volt. Erre gondoltál? Most 802.11-et nem találtam, csak ilyet. A wireless beállításoknál más nincs.

Elég a b/g, lehet meg is javul, automatán ki tudja, nyomkodd végig, nagy baj nem lehet belőle. Csatornával ugyanez, tedd valami akármire, legyen 5ös, oszt kész, nézd meg jobb lett-e. Automata mód ott sem a legjobb.
Make love not Wor.

#2775 Felhasználó inaktív   bisovic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 21. 13:12

Elég a b/g, lehet meg is javul, automatán ki tudja, nyomkodd végig, nagy baj nem lehet belőle. Csatornával ugyanez, tedd valami akármire, legyen 5ös, oszt kész, nézd meg jobb lett-e. Automata mód ott sem a legjobb.

Szóval akkor zongorázzam végig a channeleket? Ok megnézem! De lehet egy router így rossz, hogy a jelerősséget kiválónak jelzi, viszont a sávszélesség ennyire ingadozik? Tegnap még a letöltésem volt 2mbit és a feltöltés 15, most meg fordítva. :)

#2776 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: bisovic - Dátum: 2013. 08. 21. 13:18

Szóval akkor zongorázzam végig a channeleket? Ok megnézem! De lehet egy router így rossz, hogy a jelerősséget kiválónak jelzi, viszont a sávszélesség ennyire ingadozik? Tegnap még a letöltésem volt 2mbit és a feltöltés 15, most meg fordítva. :)

Akár net is, akár akármi. QOS-t és tűzfalat kapcsold ki rajt. Ha van. Nem véletlenül szeretjük a TPLink routereket.
Make love not Wor.

#2777 Felhasználó inaktív   bisovic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 14:18

Köszi a segítséget! Sikerült 65/20 mbps-et hozni végre. :) (Y)

#2778 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: bisovic - Dátum: 2013. 08. 21. 15:18

Köszi a segítséget! Sikerült 65/20 mbps-et hozni végre. :) (Y)

Csoda "tűzfal" volt, mi?
Make love not Wor.

#2779 Felhasználó inaktív   bisovic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 21. 16:34

Csoda "tűzfal" volt, mi?

QoS is be volt kapcsolva és mind2-t kikapcsoltam, de valószínűleg mindkettő lassította...és a channelek sem voltak jók automatán, szóval még ott is nyertem vagy 20mbps-t.

#2780 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 22. 19:17

Hi

Kis segítséget kérnék.
Adott a következő hálózat.

TL-WN722N (150Mbit/s) => USB 2.0 csatlakoztatva (480Mbit/s) => TL-WDR3500 router (300Mbit/s) => Philips 42PFL6007K beépített "N" wifi (150Mbit/s).

A jelerősség 90% vagy több.
Többféle DLNA media servert kipróbáltam a gond mindegyiknél megvan.

Miért nem tudom folyamatosan nézni az átlag 20Mbit/s, maximum 40Mbit/s adatsebességű filmet?

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139