HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1361 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 10. 10:58

Használ valaki  ún. Modem-Routert, azaz amiben együtt van a kettő. PL. A-LINK RoadRunner 24AP. Érdekelnének tapasztalatok.

#1362 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 13:40

Idézet: gyena - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 11:58

Használ valaki  ún. Modem-Routert, azaz amiben együtt van a kettő. PL. A-LINK RoadRunner 24AP. Érdekelnének tapasztalatok.

Mi használunk Netgear-t (ADSL-hez). Nincs vele gond. A pontos típusa azt hiszem D834GB vagy ilyesmi.

#1363 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 15:33

Remélem jó helyre kerül a kérdésem: adott egy Philips SNK5600 wifi router. Torrent közben egyéb nagyobb letöltések megállnak még az elején, nélküle oké. Van trükk arra, hogy a kettő ne lője ki egymást vagy ennyit tud? :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1364 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 10. 15:53

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 15:33

Torrent közben egyéb nagyobb letöltések megállnak még az elején, nélküle oké. Van trükk arra, hogy a kettő ne lője ki egymást vagy ennyit tud? :)

Torrent beállításainál vedd szigorúbbra a max. kapcsolatok számát. Ennyit bír a router, eléred akorlátját, akkor letérdel.
Make love not Wor.

#1365 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 16:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 15:53

Torrent beállításainál vedd szigorúbbra a max. kapcsolatok számát. Ennyit bír a router, eléred akorlátját, akkor letérdel.

Köszönöm, próbálkozok.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1366 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 11:32

Sziasztok. Adott egy elég nagy lakás, ahol a router az egyik szélén van. 4 db. számítógép kapolcsódik a routerhez, vezetéken, semmiféle gond nincs, minden oké, bár nem tudom, hogy egy több éves alap routert (micronet sp888B) érdemes-e lecserélni, növekedne-e a sebessége a gépeknek (ha az egyik gépen torrent letöltés van, akkor a többinek nagyon lelassul a net kapcsolata, lehet, hogy ezt egy korszerűbb router megoldaná?). Na szóval tervbe van véve egy netbook vásárlás, és azt persze wifin keresztül használnám. Csak az a megoldás van, hogy a routert lecserélem egy 4 vezetékes + wifis routerre, vagy lehet az is, hogy az egyik számítógéphez csatlakozó internet vezetéket valamilyen kütyübe bedugom, és az tovább osztja a jelet wifire. (lehet, hogy tök hülyeség, amit írok), esetleg egy olyan asztali gépbe szerelhető modul, ami a bejövő internet jelet egy wifire tovább osztja. Ha csak az első megoldás (komplett csere) a lehetséges, akkor olyan router kellene, amelyik nagy biztonsággal legalább 20-30 métert falakon keresztül is átvisz, erre mi lenne az aktuális javaslatotok? Az új netbooknak csak egy asztali számítógéppek kellene kommunikálnia.

#1367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 11:59

Idézet: fender - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 11:32

Csak az a megoldás van, hogy a routert lecserélem egy 4 vezetékes + wifis routerre, vagy lehet az is, hogy az egyik számítógéphez csatlakozó internet vezetéket valamilyen kütyübe bedugom, és az tovább osztja a jelet wifire.

A legolcsóbb és legjobb megoldás a wifi router. Most éppen a TPLinket szeretem jól. 20 méter nem távolság, csak ne 7 méter vastag vasbetonfal legyen. Pár tégla, vagy kisebb beton még okés.
Make love not Wor.

#1368 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 12:02

Idézet: fender - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 11:32

Sziasztok. Adott egy elég nagy lakás, ahol a router az egyik szélén van. 4 db. számítógép kapolcsódik a routerhez, vezetéken, semmiféle gond nincs, minden oké, bár nem tudom, hogy egy több éves alap routert (micronet sp888B) érdemes-e lecserélni, növekedne-e a sebessége a gépeknek (ha az egyik gépen torrent letöltés van, akkor a többinek nagyon lelassul a net kapcsolata, lehet, hogy ezt egy korszerűbb router megoldaná?). Na szóval tervbe van véve egy netbook vásárlás, és azt persze wifin keresztül használnám. Csak az a megoldás van, hogy a routert lecserélem egy 4 vezetékes + wifis routerre, vagy lehet az is, hogy az egyik számítógéphez csatlakozó internet vezetéket valamilyen kütyübe bedugom, és az tovább osztja a jelet wifire. (lehet, hogy tök hülyeség, amit írok), esetleg egy olyan asztali gépbe szerelhető modul, ami a bejövő internet jelet egy wifire tovább osztja. Ha csak az első megoldás (komplett csere) a lehetséges, akkor olyan router kellene, amelyik nagy biztonsággal legalább 20-30 métert falakon keresztül is átvisz, erre mi lenne az aktuális javaslatotok? Az új netbooknak csak egy asztali számítógéppek kellene kommunikálnia.

1. torrent be kell korlatozni a programban mennyi lehet a savszelessege

2. veszel egy AP-t de annyiba kerül mint egy Ap-router kombo Linksys WRT54GL ajanlott

3. Az a lakas szerkezetetol fugg ha tegla egy atlagos AP is megteszi ha vasbeton akkor nagy antenna kell de ekkor sem lesz tokeltes.

Szerkesztette: szaki 2008. 12. 13. 12:03 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#1369 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 17:44

Idézet: szaki - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 12:02

1. torrent be kell korlatozni a programban mennyi lehet a savszelessege

2. veszel egy AP-t de annyiba kerül mint egy Ap-router kombo Linksys WRT54GL ajanlott

3. Az a lakas szerkezetetol fugg ha tegla egy atlagos AP is megteszi ha vasbeton akkor nagy antenna kell de ekkor sem lesz tokeltes.

Köszönöm mindkettőtöknek a választ, majd elgondolkozom rajta, lehet, hogy egyszerűbb tényleg egy komplett routert venni. A torrent letöltő programban megnéztem, most  a sávszélességnél nincs semmi beállítva, bár nem ez a topic, de mit állítsak be rajta?

#1370 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 23:43

Hali!

Megbízható, erős jelet biztosító wlan routert keresek 15eFt értékig. Közepes méretű lakásba 2-3 szobával odébb kellene notebookra és PC-re vezetéknélkül eljuttatni a kábelnetet, semmi extra. Tudtok tipust ajánlani?
Nekem linksys WRT54G van, teljesen meg vagyok elégedve vele, de gondoltam azért körülnézek hátha vannak újabb/jobb tipusok... és most látom van WRT54G2 ami dizájnosabb, de jobb is? Elég jó a beépített antennája? Van tapasztalata valakinek ezzel? Mi most a best buy a középkategóriában?

Egy USB-s adaptert is kellene vennem, abból mindegy melyiket veszem? Mondjuk egy "TP LINK TL-WN321G 54Mbps vezeték nélküli USB hálózati adapter" 3000 Ft-ért megfelelő?

Szerkesztette: Tommaso 2008. 12. 14. 23:49 -kor

#1371 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 14:56

Sziasztok,

modemet szeretnék cserélni, de nem tudom, hogy AnnexA-s, vagy AnnexB-s modemet vegyek? T-com - os területen lakom, de a szolgáltatóm az Invitel.
Valaki segítene?
Kösz.

#1372 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 00:44

Idézet: lac1 - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 14:56

Sziasztok,

modemet szeretnék cserélni, de nem tudom, hogy AnnexA-s, vagy AnnexB-s modemet vegyek? T-com - os területen lakom, de a szolgáltatóm az Invitel.
Valaki segítene?
Kösz.

ÜFSZ-t hívd fel. Máshogy nem fogod megtudni. Bár jobb lesz ha a hibabejelentőt hívod, aztán bemérik a vonalad sec-perc.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1373 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 00:58

Idézet: lac1 - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 14:56

modemet szeretnék cserélni, de nem tudom, hogy AnnexA-s, vagy AnnexB-s modemet vegyek? T-com - os területen lakom

Végy Dlinket, az menni fog, úgyis olyat forgalmaznak ami működik. Ezt a kettőt én is mindig keverem :-D
Make love not Wor.

#1374 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:59

Hát...
felhívtam a technikai segítséget, a faszi JÓL HALLHATÓAN tök tanácstalan volt, azt mondta megkérdi, azután visszajött és azt mondta, vegyek amit akarok, mert bármelyik jó...
De.
Másnap tönkrement a routerem (d-link 604-es), úgyhogy a modem vásárlást router vásárlásra cseréltem.
Jó kis 524-es d-link...

Szerkesztette: lac1 2008. 12. 23. 15:00 -kor

#1375 Felhasználó inaktív   clouse 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 27. 20:02

Sziasztok!

Hát ehhez én nem nagyon értek szóval az lenne a felálás hogy vettem egy gépet és megszeretném osztani a netet egy másik géppel ami úgy kb.10 m-re van a gépemtől.Az lenne a kérdésem hogy milyen routert vegyek kell-e esetleg vmi más hozzá?Vezeték nélküli megoldás lehetséges?Kb 10e forintot szánnék rá vmint hogyha egyszerre mind a két gépen netezünk akkor belehet-e állítani hogy 50-50%-ban ossza meg?

Szerkesztette: clouse 2008. 12. 27. 20:04 -kor

#1376 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 20:18

Idézet: clouse - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 20:02

Sziasztok!

Hát ehhez én nem nagyon értek szóval az lenne a felálás hogy vettem egy gépet és megszeretném osztani a netet egy másik géppel ami úgy kb.10 m-re van a gépemtől.Az lenne a kérdésem hogy milyen routert vegyek kell-e esetleg vmi más hozzá?Vezeték nélküli megoldás lehetséges?Kb 10e forintot szánnék rá vmint hogyha egyszerre mind a két gépen netezünk akkor belehet-e állítani hogy 50-50%-ban ossza meg?

Hát a pénzmag az kevés lesz... Legalább 15k kellene egy Linksys WRT54GL-hez, ami "ajándékba" (ha Victek féle moddolt Tomato firmware-t teszel rá) tud IP alapján sávszélesség kiosztani. Wirelesst tudja, de N-et nem, csak B/G-t. És akkor még nem vetted meg a wireless adaptert, az kell még hozzá.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1377 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 11:25

Idézet: clouse - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 19:02

Sziasztok!

TP-Link szora keress ra a gogliban es minden ohajod teljesul.Sot meg marad egy nyalokara is. :cool:
Joeapi

#1378 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 11:31

Idézet: dash - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 21:18

Hát a pénzmag az kevés lesz... Legalább 15k kellene egy Linksys WRT54GL-hez, ami "ajándékba" (ha Victek féle moddolt Tomato firmware-t teszel rá) tud IP alapján sávszélesség kiosztani. Wirelesst tudja, de N-et nem, csak B/G-t. És akkor még nem vetted meg a wireless adaptert, az kell még hozzá.

Hali! Depon néztem körül és 10k magasságában ezt találtam:
D-Link:
http://depo.hu/d-lin...-524___dwl-g122
Belkin:
http://depo.hu/belki...d7230___f5d7050
SMC:
http://depo.hu/smc/wbr14t-g___wusbt-g2

Belkint nem ismerem, D-Linket használunk több helyen is, SMC -je anyáméknak van, nem panaszkodnak :Đ

Nyilván nem a legjobb megoldások, de szerintem első karikában elég lehet ez is (az 50/50 -et nemhiszem, hogy tudják).
Ha hüleséget beszélek koppintsatok az orromra!

Üdv!

Szerkesztette: StLewis 2008. 12. 30. 11:33 -kor

"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1379 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 17:33

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 10:54

Az routernek hivjak, amiben van switch is, nem access point-nak.

Regebben Linksys WRT54G-t hasznaltunk, de elegem lett beloluk, hogy mindig videkre sikerult levinnem 1-1 selejt/rosszul osszerakott/kontakthibas darabot, meg neha megallt a WLAN, azota Zyxel 334WT-t hasznalunk.

Eddig 10-bol 1-gyel volt gond, de szerintem csak annyi, hogy kollega rossz csatornakon probalkozott hasznalni a WLAN-t. :)

Sebesseget nagyon nem probaltam, mivel PDA-s rendelesfelvetelre szoktam alkalmazni, PDA meg csak 11mbitet tud.

PCI kartya? passz.
Nekem USB-s, vagy picimaci WPA kepes kartya kene, egy regi laptopba.
Ugyfel regi APja WEP-re volt allitva, azzal tokeletesen ment, csak rendszercserekor kenytelen voltam WPA-ra valtani, mert a rendelesfelvevo PDA-kat nem sikerult paroztatni WEP-pel, nyiltan meg ugye nem hagyunk halot, plane, ha helyi halo van mogotte.

TL-WA551g AP és 551g kártya, + 1x 5 ports switch... vagy NS2 AP (egy 40 fokos panellel egybeépítve) + 551 g (TP-Link) 

#1380 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 01. 16:30

Sziaaztok!

BUÉK!

Milyen WiFi-s routert tudtok ajánlani, ami megbízható, erős jelerősséget biztosít. Egy 3 szobás szint nélküli lakásba kellene. Ja, és van hozzá USB stick amit a notiba be lehet rakni. Valamit, lehessen hozzá külső HDD csatlakoztatni és esetleg PC nélkül tölteni lefele... Ha van ilyen...

Köszi!

Üdv: Jani

Szerkesztette: windydigital 2009. 01. 01. 16:38 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71