Halihó mindenkinek!
Előre elnézést kérek, de nem olvastam vissza teljesen a topic tartalmát...így ha esetleg a kérdésemre megvan a topicban a válasz...akkor csak linkeljétek legyetek szívesek...elég fórumot olvastam a napokban és kezd herótom lenni ettől az egész hálózat témától, meg ,hogy semmi sem működik normálisan!
Szóval megkérdezném azt az embert, aki elég szakavatott és elég tapasztalattal bír ahhoz, hogy válaszolni tudjon arra kérdésemre (nem azt aki szakavatottnak hiszi magát, mert fogott már routert a kezében és adott el néhányat...nem az öntelt, gyökér eladót akinek fingja sincs az elektronikához és a hálózatokhoz), hogy milyen routert érdemes venni??...pénzlimit nélkül(azért férjünk bele 30-40k-ba), ami tényleg megbízható, és működik is rendesen, mindenféle firmware befejezetlenség meg egyéb bug nélkül.
Akiknek nem vagyok kiváncsi a véleményére:
- Végfelhasználók, akiknek "faszán" megy otthon a kis routerük...
- Eladók, akik eladtak már "néhányat"...
- Fórumkukacok...akik a máshol olvasottakból ítélnek...
- Szakavatatlan verebek...akik dobálóznak a hálózati fogalmakkal...
Néhány szempont (az eljövendő vásárlást illetően):
-Tudnia kéne rendesen a QoS-t
-Testreszabható kommunikáció PPPoE-n keresztül...(nemcsak 2 lehetőség, hanem, hogy rendesen be lehessen állítani)
-Megbízható Port-forwarding
-Megbízható DHCP
...nem ragozom...tudja azt megbízhatóan produkálni amit egy routernek tudnia kell!!! és ne csak 2 hónapig...
-továbbá nem árt ha van benne egy gigabites switch is...elég ha 4 portos...ha több az sem baj...
Otthoni hálózatba kell...
Nem kell, hogy tudja a WLAN-t!!!!(vagy, ha tudja is ki lehessen kapcsolni)
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Üdv
Ui.: Sorry ha valakit sért a hangvétel, de tele a hócipőm azokkal a retardáltakkal..akik összevissza hebegnek-habognak a pult vagy a monitor mögül...
Szerkesztette: XbandX 2009. 01. 04. 00:23 -kor