HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2241 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 29. 00:21

Üzenet megtekintéseIdézet: sancy - Dátum: 2011. 01. 11. 23:39

Sziasztok,

Keresem a megfelelő routert max 30K-ért, ami a következőket tudja:

-kábeles nethez
-min 4db 100-as ethernet port
-wlan minimum 54MBit/sec
-printer server USB-s csatlakozással
-rá tudok dugni egy külső vinyót

Tudnátok segíteni? Linksysre vágyom, de ilyent nem találtam...

Kísértetiesen hasonlót keresek én is:
- UPC fibernet 30-hoz
- n-es wifi
- gigabit
- rá tudok dugni 1 (vagy usb-hubbal akár több) vinyót is (amiket windows-ról szabvány megosztásként el lehet érni)
- torrent-től ne haljon le :)

Köszi előre is! :)

#2242 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 05:02

Üzenet megtekintéseIdézet: KergeK@csa - Dátum: 2011. 01. 29. 00:21

Kísértetiesen hasonlót keresek én is:
- UPC fibernet 30-hoz
- n-es wifi
- gigabit
- rá tudok dugni 1 (vagy usb-hubbal akár több) vinyót is (amiket windows-ról szabvány megosztásként el lehet érni)
- torrent-től ne haljon le :)

Köszi előre is! :)

TP-Link 1043ND
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2243 Felhasználó inaktív   sunpower 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 06. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2011. 01. 29. 05:02

TP-Link 1043ND

Nekem is hasonló a problémám és rengeteg fórum és vélemény elolvasása után én is emellett a típus mellett döntöttem, de még egy kérdésem lenne.
Milyen processzor és mennyi RAM van a TP-LINK routerekben, mert erre vonatkozólag nem találtam semmilyen infót.
Azért kérdezem, mert nekem nem kell egyáltalán a wifi, mert minden kábelen megy, viszont a routeren lenne egy NAS, ami 24/7-ben tolná a torrentet és egy számítógép, ami esténként lenne csak bekapcsolva. Van-e a TP-LINK routerek között, amelyik ugyanennyire strapabíró (torrent), de nem wifis? Ha nincs, akkor végül is letiltom rajta, de feleslegesen nem akarom kifizetni.
Jelenleg egy D-LINK DIR-100 van bekötve, de naponta-kétnaponta meghasal a gépen futó torrent miatt. A NAS most fog érkezni.
Ezt a routert nem igazán erre találták ki........

Ha van esetleg más atombiztos router típus azt is szívesen veszem! Kb. 20k környékén szánok rá max.!

Előre is köszönöm a hasznos segítségeket!

Szerkesztette: sunpower 2011. 02. 06. 20:01 -kor

A feszültség alatt lévő és a feszmentes kábel ugyanúgy néz ki! Csak más a fogása............

#2244 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 07. 10:20

TP-Link 1043ND: nekem egy kérdésem lenne: mennyit tud (throughput) LAN-WLAN-on?
 aláírás
Spoiler

#2245 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 07. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: sunpower - Dátum: 2011. 02. 06. 20:00

Nekem is hasonló a problémám és rengeteg fórum és vélemény elolvasása után én is emellett a típus mellett döntöttem, de még egy kérdésem lenne.
Milyen processzor és mennyi RAM van a TP-LINK routerekben, mert erre vonatkozólag nem találtam semmilyen infót.
Azért kérdezem, mert nekem nem kell egyáltalán a wifi, mert minden kábelen megy, viszont a routeren lenne egy NAS, ami 24/7-ben tolná a torrentet és egy számítógép, ami esténként lenne csak bekapcsolva. Van-e a TP-LINK routerek között, amelyik ugyanennyire strapabíró (torrent), de nem wifis? Ha nincs, akkor végül is letiltom rajta, de feleslegesen nem akarom kifizetni.
Jelenleg egy D-LINK DIR-100 van bekötve, de naponta-kétnaponta meghasal a gépen futó torrent miatt. A NAS most fog érkezni.
Ezt a routert nem igazán erre találták ki........

Ha van esetleg más atombiztos router típus azt is szívesen veszem! Kb. 20k környékén szánok rá max.!

Előre is köszönöm a hasznos segítségeket!

Olyan routert nem lehet kapni amelyik ilyen képességekkel rendelkezik és nincsen benne wifi (otthoni kategóriában).

Üzenet megtekintéseIdézet: worxland - Dátum: 2011. 02. 07. 10:20

TP-Link 1043ND: nekem egy kérdésem lenne: mennyit tud (throughput) LAN-WLAN-on?

ITT nézetek körül.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2246 Felhasználó inaktív   vacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 07. 22:22

Sziasztok.
Egyik ismerősöm venne egy WiFi routhert.
Ha esetleg lopott akkor az valahogyan idővel ki fog derülni, tehát küldd adatokat használat közben ?

#2247 Felhasználó inaktív   sunpower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 04:08

Tisztelt hozzáértők!

Rengeteg fórumot, leírást túrtam már a neten, de pár kérdésre nem kaptam választ:

1. Mi a különbség a dd-wrt és az open-wrt fw-ek között? (csak kíváncsiság)

2. Hol lehet megtudni, hogy egy routerben mekkora memória és milyen sebességű proci van? (számít egyáltalán?--torrent)

3. Hol lehet azt megtudni, hogy az adott router hány szállal képes megbírkóni? Egyedül az ASUS RT-N16-nál találtam ilyet, ami 300 000! A torrentnél ha jól sejtem ez számít a legjobban a stabilitásnál.

4. Már fentebb említettem hogy jelenleg egy D-LINK DIR-100-as routerem van (tudom, nem torrentre való), de a torrentezés miatt 1-1,5 naponta megnyekken (torrent megy, de a böngészőben semmi nem jön be). Valamelyik fórumon olvastam, hogy ez a cucc 4000 szálat tud egyszerre kezelni, de a utorrentben már levettem az egyidejű kapcsolatok számát 100-ra és így is meghasal naponta! Táp ki, vár, táp be, aztán megint megy egy napot.
Akkor ez az egyidejű kapcsolatok száma mire vonatkozik? Én értelmezem félre?

Bocs a láma kérdésekért, de még nem vagyok profi a routerekben.

Előre is köszönöm az építő válaszokat!
A feszültség alatt lévő és a feszmentes kábel ugyanúgy néz ki! Csak más a fogása............

#2248 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: sunpower - Dátum: 2011. 02. 12. 04:08

Tisztelt hozzáértők!

Rengeteg fórumot, leírást túrtam már a neten, de pár kérdésre nem kaptam választ:

1. Mi a különbség a dd-wrt és az open-wrt fw-ek között? (csak kíváncsiság)

2. Hol lehet megtudni, hogy egy routerben mekkora memória és milyen sebességű proci van? (számít egyáltalán?--torrent)

3. Hol lehet azt megtudni, hogy az adott router hány szállal képes megbírkóni? Egyedül az ASUS RT-N16-nál találtam ilyet, ami 300 000! A torrentnél ha jól sejtem ez számít a legjobban a stabilitásnál.

4. Már fentebb említettem hogy jelenleg egy D-LINK DIR-100-as routerem van (tudom, nem torrentre való), de a torrentezés miatt 1-1,5 naponta megnyekken (torrent megy, de a böngészőben semmi nem jön be). Valamelyik fórumon olvastam, hogy ez a cucc 4000 szálat tud egyszerre kezelni, de a utorrentben már levettem az egyidejű kapcsolatok számát 100-ra és így is meghasal naponta! Táp ki, vár, táp be, aztán megint megy egy napot.
Akkor ez az egyidejű kapcsolatok száma mire vonatkozik? Én értelmezem félre?

Bocs a láma kérdésekért, de még nem vagyok profi a routerekben.

Előre is köszönöm az építő válaszokat!

2. és 3.: smallnetbuilder.com

aláírás
Spoiler

#2249 Felhasználó inaktív   sunpower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: worxland - Dátum: 2011. 02. 12. 11:11

2. és 3.: smallnetbuilder.com

Tényleg választ ad a 2. kérdésemre ez az oldal, de a 3. kérdésre én nem találtam választ!
Ha gyenge angol tudásommal jól értettem, az ott lévő teszteken csak 200 szállal tesztelik a routereket. Na de mennyi a max amit tudnak?

A 4. kérdésemre még mindig várnám a válaszát annak, aki tudja.

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy a utorrentet hogy érdemes beállítani, hogy a router se akadjon ki, meg torrentezni is lehessen? Én inkább seedelek. Elég sok fájlt.
Már két hete ezzel szívok és nincs meg az optimum.

Köszi a segítségeket előre is!

#2250 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 14. 10:55

Sziasztok,

Kábelnetet vezetnek be hozzánk (UPC) és azt szeretném megosztani két laptop között, ha jól tudom, ehhez kelleni fog egy Wi-Fi router (esetleg majd egyszer rá lesz kötve UTP-vel egy otthoni adattároló eszköz, de ez még a nagyon jövő és ahogy néztem, legalább egy UTP van mindegyiken).
Kérlek, javasoljatok egy olyat, ami tud már legalább 54 MBit/s sebességet (gondolom kvázi mind), be lehet állítani MAC-address szűrést (azt olvastam, hogy az jó és biztonságos) és könnyen konfigurálható - egy :lama: számára is.

Én első körben ezt néztem ki.
Gondolom, ez sem rossz...

Van valami, amire figyelnem kellene? Titkos kapcsoló, bizonyos márkák nem szeretik az UPC bitjeit, vagy ilyesmi?

Köszi előre a segítséget!

#2251 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 14. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 02. 14. 10:55

Sziasztok,

Kábelnetet vezetnek be hozzánk (UPC) és azt szeretném megosztani két laptop között, ha jól tudom, ehhez kelleni fog egy Wi-Fi router

SMC-t ne, de LinkSys helyett is inkább valami TPLink.
Make love not Wor.

#2252 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 14. 19:54

Sziasztok,

Kábelnetet vezetnek be hozzánk (UPC) és azt szeretném megosztani két laptop között, ha jól tudom, ehhez kelleni fog egy Wi-Fi router (esetleg majd egyszer rá lesz kötve UTP-vel egy otthoni adattároló eszköz, de ez még a nagyon jövő és ahogy néztem, legalább egy UTP van mindegyiken).
Kérlek, javasoljatok egy olyat, ami tud már legalább 54 MBit/s sebességet (gondolom kvázi mind), be lehet állítani MAC-address szűrést (azt olvastam, hogy az jó és biztonságos) és könnyen konfigurálható - egy :lama: számára is.

Én első körben ezt néztem ki.
Gondolom, ez sem rossz...

Van valami, amire figyelnem kellene? Titkos kapcsoló, bizonyos márkák nem szeretik az UPC bitjeit, vagy ilyesmi?

Köszi előre a segítséget!

ITT nézzél körül.
60-as és 120-as nethez mindenféleképpen a felső kategóriából válasszál.

Kérlek, javasoljatok egy olyat, ami tud már legalább 54 MBit/s sebességet (gondolom kvázi mind)

A valós wifi sebességeket is megtalálod a fent említett oldalon.

Az SMC összes terméke kerülendő, a Linksys WRT120N-t csak 15-ös és 30-as nethez ajánlott.

Szerkesztette: Gubek 2011. 02. 14. 19:55 -kor

Canon Pixma MP540

#2253 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 14. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2011. 02. 14. 19:54

ITT nézzél körül.
60-as és 120-as nethez mindenféleképpen a felső kategóriából válasszál.

A valós wifi sebességeket is megtalálod a fent említett oldalon.

Az SMC összes terméke kerülendő, a Linksys WRT120N-t csak 15-ös és 30-as nethez ajánlott.

:respect:

Nekem elvileg 30 MBites a net, de azért, mert ez volt megfelelő csomagban. Amúgy nekem az 5 MBit is megfelelne, csak az a lényeg, hogy a mobilnet nem korlátlan (ha telepítőt töltök le pár száz megát, az annyira nem adja onnan), illetve a lakáson belül változik a térerősség...

Meglesem a linket, köszönöm!

#2254 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 15. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vacs - Dátum: 2011. 02. 07. 22:22

Sziasztok.
Egyik ismerősöm venne egy WiFi routhert.
Ha esetleg lopott akkor az valahogyan idővel ki fog derülni, tehát küldd adatokat használat közben ?

Lopott cuccot nem (csak) azért nem veszünk, mert esetleg kiderülhet, hanem azért sem, mert nem támogatjuk a tolvajokat. Gondolom tőled, vagy szeretteidtől, barátaidtól is loptak már el dolgokat, elég szar dolog, és elég gerinctelen dolog a tolvajokat/rablókat támogatni.
Nem mellesleg újan, garanciával lehet 6k körül venni router-t, használtan nyilván még olcsóbb, szóval ebben az árkategóriában véletlenül se érdemes egy esetleges lebukást kockáztatni.

#2255 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 15. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: sunpower - Dátum: 2011. 02. 12. 21:45

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy a utorrentet hogy érdemes beállítani, hogy a router se akadjon ki, meg torrentezni is lehessen? Én inkább seedelek. Elég sok fájlt.
Már két hete ezzel szívok és nincs meg az optimum.

Ha a router tud QOS-t, vagy leginkább l7 szűrést, akkor célszerű minimumra tenni a torrent priort, a gyakran használt dolgokat (DNS, HTTP, stb.) pedig nagy priorral felvenni.
Fontos tudni, hogy mennyi a felfelé menő sávszéled, mert csak azt tudod szabályozni(*), ami kifelé megy tőled, a torrentet úgy lődd be, hogy maradjon másnak is. Szállal szintén így kell játszani.

Illetve a helyedben lehet, hogy elgondolkodnék egy seed szerveren, elég olcsón lehet már bérelni.

* - lehet játszódni tcp window size-tól kezdve mindennel, de nem tudsz sokat tenni azzal, amit más küld neked befelé a csövön.

#2256 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 16:09

Sziasztok,

Router-t keresnék otthonra. Jelenleg fiber30, később fiber60 lenne. Két noti+médialejátszó lenne rajta. Torrent is előfordul, ezért jó lenne, ha nem halna le.
Ezt néztem ki: Linksys WKUSB160N. Jó lesz ez, vagy nézzek inkább mást?

Thx,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2257 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 19:40

Amit írtál az router + USB adapter, kell az adapter is vagy a notikban van N-es wifi kártya mert ha van akkor csak pénz kidobás a megvétele.
30-as nethez jó lesz a WRT160N de 60-hoz már nem az igazi, inkább egy gigabites lenne a megfelelő. Én egy Linksys WRT320N-t használok 120-as nettel és nagyon jól működik, 24/7-ben megy. Olcsóbb kategóriában TP-Link 1043ND.
Canon Pixma MP540

#2258 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2011. 02. 24. 19:40

Amit írtál az router + USB adapter, kell az adapter is vagy a notikban van N-es wifi kártya mert ha van akkor csak pénz kidobás a megvétele.
30-as nethez jó lesz a WRT160N de 60-hoz már nem az igazi, inkább egy gigabites lenne a megfelelő. Én egy Linksys WRT320N-t használok 120-as nettel és nagyon jól működik, 24/7-ben megy. Olcsóbb kategóriában TP-Link 1043ND.

Thx. Megnézem azokat is, amit ajánlottál.
N-es kártya van mind2 notiban, emiatt tényleg felesleges a kit. Bár ahogy néztem, kb 1k van a sima, meg a kit között.
Egyébként a TP_link mennyire jó? Mert a Linksys-sel szemben arra 5 év garit adnak.
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2259 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 02. 24. 20:20

N-es kártya van mind2 notiban, emiatt tényleg felesleges a kit. Bár ahogy néztem, kb 1k van a sima, meg a kit között.
Egyébként a TP_link mennyire jó? Mert a Linksys-sel szemben arra 5 év garit adnak.
J

Többek szerint elég jó, én nem próbáltam.
Canon Pixma MP540

#2260 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 02. 24. 20:20

J

Ár/értékben legjobb... Felmegy rá a DD-WRT is.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.