HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#101 Felhasználó inaktív   DieselMexx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:56

Végül ZyXEL Prestige 334 -et vettem.
Egyelőre semmi gond nincs vele. Bár csak 2 napja megy még nálam:) de az eddigi nyüstöléseim ellenére jól végezte a dolgát.
Negatívumként max három dolgot tudnék felhozni.

-Az advanced beállításoknak nehézkes a konfigurálása. ez alatt azt értem hogy muszáj beleolvasnod a majd 370 oldalas kézikönyvbe hogy megértsd miről is van szó.
-Vannak beállítások amelyeket webes felületen nem is lehet konfigurálni. pl. telnet, vagy parancssor kell hozzá.
-A "max sessions per host"-ot 2048-ban korlátozták, ami nem biztos hogy elég ha többen lógnak a routeren egyszerre és mondjuk torrentezik mindenki közbe.

Ezek közül az utolsó az aminek lényegben jelentősége van.

Szerkesztette: DieselMexx 2006. 09. 16. 19:05 -kor

#102 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 16. 19:07

Idézet: DieselMexx - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 19:56

-A "max sessions per host"-ot 2048-ban korlátozták, ami nem biztos hogy elég ha többen lógnak a routeren egyszerre és mondjuk torrentezik mindenki közbe.

Ezek közül az utolsó az aminek lényegben jelentősége van.

Ha per host akkor miért számít, hogy mennyien vannak rajta? Egyébként ha az egész routeren összesen lenne 2048 session nyitva, kapásból kifeküdne, pláne ha 2048*X.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#103 Felhasználó inaktív   DieselMexx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 20:03

Mikor először használtam a routert, ment az utorrent és direkt olyasvalamit kezdtem el letölteni amihez rengeteg seeder volt. összsen 60 peerhez csatlakozott a program ha jól emléxem(a programban beállított maximum kapcsolatok száma 250 volt), a router logja pedig tele volt azzal a hibaüzenettel hogy "192.168.1.33 exceeds the max. number of session per host!" pedig semmi más nem ment közben, csakis a torrent. Ekkor alapbeállításként 255 re volt állítva a maximum érték. Érdekes, holott a gépem elvileg nem csatlakozott ennyi helyre. Azután felhúztam ezt maxra, 2048-ra, azóta nem jött elő ez a hibaüzenet. Valszeg nem is fog, hiszen "per host"-ról van szó, ami fölött elsiklott a figyelmem:) ugyhogy elnézést.

#104 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 14:16

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 19:17

Az smc7004vbr az sima drótos kütyü; dc meg fájl cserélgetőktől bizony kifekszik, de viszont olcsó.
Zyxel 334wt-re szavazok, az nyerő nálam mostanában.

Az asus wl500g és asus wl500gp között van lényegbeli különbség?
Mindkettőre lehet kötni winyót és használni kikapcsolt géppel?
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#105 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 19:15

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 17:17

Az smc7004vbr az sima drótos kütyü; dc meg fájl cserélgetőktől bizony kifekszik, de viszont olcsó.
Zyxel 334wt-re szavazok, az nyerő nálam mostanában.

Az egyik ismerosomnek ilyen van, es megkerdeztem mi a velemenye.Idezem szo szerint, mert nagyon jo. :)
"Azt, hogy biztos nagy láma, aki ezt írta"
Ha emlekeim nem csal akkor 4 pc log rajta, ebbol egy 24 oaran keresztul csak torrent.Mi kell meg?
Most mar ertem a valaszat.Rendszergizda a ficko, csak tudja hogy mit beszel. :cool:
Joeapi

#106 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 19:24

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 20:15

Az egyik ismerosomnek ilyen van, es megkerdeztem mi a velemenye.Idezem szo szerint, mert nagyon jo. :)
"Azt, hogy biztos nagy láma, aki ezt írta"
Ha emlekeim nem csal akkor 4 pc log rajta, ebbol egy 24 oaran keresztul csak torrent.Mi kell meg?
Most mar ertem a valaszat.Rendszergizda a ficko, csak tudja hogy mit beszel. :cool:

Ezt most melyik típusra is irtad :confused:

#107 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 19:38

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 18:24

Ezt most melyik típusra is irtad :confused:

A drotos SMC, de hangsulyozom nekem nem ilyen van ,es csak erdekes volt a valasza.
Joeapi

#108 Felhasználó inaktív   Bazsix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 08:54

Sziasztok! smc7004vbr-el kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy nálatok mennyire melegszik? Nálam rendesen fűtt a kütyü még reggel is pedig éjszakára minden rákötött gép le volt kapcsolva...

#109 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:35

Idézet: Bazsix - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 9:54

Sziasztok! smc7004vbr-el kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy nálatok mennyire melegszik? Nálam rendesen fűtt a kütyü még reggel is pedig éjszakára minden rákötött gép le volt kapcsolva...

én még nem néztem milyen meleg, de nem is érdekel túlzottan, ha tönkremegy a melegedés miatt, úgyis kicserélik... a tiéd nem garis?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#110 Felhasználó inaktív   Bazsix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:42

Idézet: csapdani - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 8:35

én még nem néztem milyen meleg, de nem is érdekel túlzottan, ha tönkremegy a melegedés miatt, úgyis kicserélik... a tiéd nem garis?

de, garis csak furcsa, a modememről (jófajta Askey) olvasni mindenhol, hogy megsüti magát 3 hónap alatt, erre a router kb 3-szor annyira meleg, de végülis nem lényeg amíg nem gyújtja fel a lakást :)

#111 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:50

Nekem csak nagyon picit meleg az SMC, szerintem ez üzemi... a tápja melegebb, de az sem vészes...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#112 Felhasználó inaktív   Bazsix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 12:53

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 10:50

Nekem csak nagyon picit meleg az SMC, szerintem ez üzemi... a tápja melegebb, de az sem vészes...

ühüm hülye kérdés, kinek mi a túl meleg ez szubjektív, csak az lepett meg, hogy nem változik a hőm  akkor sem amikor tutira nem volt rajta forgalom órákig.

#113 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:54

Nekem is teljesen jól megy a torrent a 7004vbr-en. És több óra után is épphogy kézmeleg.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#114 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:03

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 14:54

Nekem is teljesen jól megy a torrent a 7004vbr-en. És több óra után is épphogy kézmeleg.

nekem már kb 2 hete folyamatosan megy, igaz jelenleg mindkét gép ki van kapcsolva... néha megtapogatom, de nem vészes...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#115 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 15:45

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:03

nekem már kb 2 hete folyamatosan megy, igaz jelenleg mindkét gép ki van kapcsolva... néha megtapogatom, de nem vészes...

Biztos jólesik neki a simogatás, talán csóválná a farkát is, ha lenne neki :)
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#116 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 15:59

Idézet: csapdani - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 16:45

Biztos jólesik neki a simogatás, talán csóválná a farkát is, ha lenne neki :)

:pokeas2:
köcc, de ne magadból indulj ki, én nem gerjedek az ilyenkre  :Đ

#117 Felhasználó inaktív   laca2laca 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 20. 21:19

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata vagy véleménye Gigabyte B49G routerről?
Vásárlás előtt állok és ez a 2 darab jelteette fel az érdekéődésemet, amik árban is megfelelnek:

- Gigabyte B49G
- ASUS WL-520G
Esetleg gondolkodom még Zyxel P-334WT -ben, csak az drágább.

Ti melyiket ajánljátok?

10-12 klienssel használom egy 2MBites ADSL-en. Ebből kb 3 wireless-el kapcsolódik. (A többi switch-en keresztül)
Most egy Gigabyte B41G -m van. Túl tudok adni rajta. Az a bajom vele, hogy a hozzá kapcsolódó Access Point néha nem tud rácsatlakozni. Ilyenkor csak a router reboot segít. Firmware-t frissítgettem, de nem segített.

Köszi a segítséget!

Szerkesztette: laca2laca 2006. 09. 20. 21:23 -kor

#118 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 13:34

Idézet: laca2laca - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 22:19

Most egy Gigabyte B41G -m van. Túl tudok adni rajta.

Szerintem ne vegyél mégegy Gigabyte routert. Ha már volt vele rossz tapasztalatod.
A 10-12 kliens már irodai felhasználásnak tűnik, ide viszont megbízhatóság kell, amit olcsóbb készülékektől ne várj. Vegyél egy Vigor-t, vagy ha nincs keret, akkor ZyXel-t.

#119 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 08:57

Sziasztok.

Elérkezett az idő, mikor routert kell vennem.

Chello kerülne megosztásra.
Két gép kerülne rá, melyből az egyik a gyermek(ek)é. A kérdésem az, hogy miféle routert vegyek, mely portonként menedzselhető, értem ez alatt, hogy portonként URL szűrést lehet beállítani. Értelem szerűen a gyermek(ek) (6, 8, és 14 évesek) hozzáférését szeretném némileg korlátozni, illeteve ha van lehetőség, látni hogy mégis merre kószál(nak) a világhálón.

Természetesen, az egyzserű kezelhetőség, konfigurálás, és egyéb nyalánkságok csak a habot jelentik a tortán.

Válaszokat, javaslatokat előre is köszönöm.

#120 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 10:22

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 8:57

Sziasztok.

Elérkezett az idő, mikor routert kell vennem.

Chello kerülne megosztásra.
Két gép kerülne rá, melyből az egyik a gyermek(ek)é. A kérdésem az, hogy miféle routert vegyek, mely portonként menedzselhető, értem ez alatt, hogy portonként URL szűrést lehet beállítani. Értelem szerűen a gyermek(ek) (6, 8, és 14 évesek) hozzáférését szeretném némileg korlátozni, illeteve ha van lehetőség, látni hogy mégis merre kószál(nak) a világhálón.

Természetesen, az egyzserű kezelhetőség, konfigurálás, és egyéb nyalánkságok csak a habot jelentik a tortán.

Válaszokat, javaslatokat előre is köszönöm.

Zyxel 334-es vagy DrayTek Vigor 2600
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »