HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#841 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 23:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 13:07

Bittorrenttől még a jobbak is kidöglenek, ezek meg alapban kukák.

kellett neked elbizonytalanitanod minket  :rolleyes:  :D  maradjon a jóöreg 2 hálókaris megoldás?..
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#842 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 17:46

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 22:13

kellett neked elbizonytalanitanod minket  :rolleyes:  :D  maradjon a jóöreg 2 hálókaris megoldás?..

Jahnonak igaza van olcso routeren ha az egyik fel torrentezik a masik meg se tud mozdulni.Game abszolut felejtos.
Joeapi

#843 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 17:55

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 18:46

Jahnonak igaza van olcso routeren ha az egyik fel torrentezik a masik meg se tud mozdulni.Game abszolut felejtos.

Ilyenkor marad a netlimiter, vagy a sávszél menedzsmentes router :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#844 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 12:07

Idézet: NeCrO - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 17:55

Ilyenkor marad a netlimiter, vagy a sávszél menedzsmentes router :)

háááááát, már megrendeltem, ki lesz próbálva hogy mit bir. éjszaka mennének a hc torrentek mittom 10-20 torrent max 500 conns, de mar ez is tulzas sztem..
netes jatek közbe nemigazan torrentezek mert laggolna.
gyorsan böngészni meg eddig se tudtam torrent közben annyira vitte a savszelet. de ha limiteltem akkor se..
átlag 1-2torrent mittomén max 100-200szálon + netezés 2 gépen egyszerre, remélem menni fog. ha nem akkó eladom aztan veszek inkabb lan karit.
netlimiter van. :)
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#845 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 12:13

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 13:07

háááááát, már megrendeltem, ki lesz próbálva hogy mit bir. éjszaka mennének a hc torrentek mittom 10-20 torrent max 500 conns, de mar ez is tulzas sztem..
netes jatek közbe nemigazan torrentezek mert laggolna.
gyorsan böngészni meg eddig se tudtam torrent közben annyira vitte a savszelet. de ha limiteltem akkor se..
átlag 1-2torrent mittomén max 100-200szálon + netezés 2 gépen egyszerre, remélem menni fog. ha nem akkó eladom aztan veszek inkabb lan karit.
netlimiter van. :)

Én most cseréltem le SMC-t Zyxel-re és látványos a javulás. Bár ritkán töltök, de be van állítva hogy max 300k-t adjon le/fel torrentre, és prio-ba belőttem hogy elsődleges a "WWW" meg "MSN", valamint min 100K letöltési sebesség van megadva. 3 gép van most rajta, meg egy NAS. Azt mondom akadásmentes, CS nem laggol... :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#846 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 16:57

Sziasztok!

Nem nagyon volt időm végigjárni ezt a topikot - sajna :(
Viszonylag hirtelen generálódott az igény, lépnem kell hamar az ügyben.

Szóval helyzet az, hogy van két telephelyünk, mindkettőn fix IP-s DSL vonallal. Mindkét telephelyen van egy-egy DSL router, melyek állandó VPN kapcsolatot csinálnak a telephelyek között.

Nos, ezeket a routereket kellene lecserélnem valami komolyabbra, melyeknek tudniuk kellene:
- egymás közötti VPN kapcsolatot
- dinamikus DSL IP címről, otthonról notebookkal csatlakozni kívánó kolléga is tudjon VPN kapcsolatot felépíteni a routerek valamelyikével
- 2 WAN porttal rendelkezzenek, load balancing miatt
- a kifelé irányuló forgalmat lehessen port szinten szabályozni
- relative fejlett logolása legyen
- QOS-t kezeljen

Keresgélek folyamatosan, de gondoltam megkérdezlek titeket, van-e gyakorlati tapasztalatotok, mi az, ami eleget tehet ennek, vagy mi az esetleg, amit semmiképpen ne vegyek meg....

Előre is köszi! :respect:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#847 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 17:55

Idézet: Mono - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 16:57

Sziasztok!

Szóval helyzet az, hogy van két telephelyünk, mindkettőn fix IP-s DSL vonallal. Mindkét telephelyen van egy-egy DSL router, melyek állandó VPN kapcsolatot csinálnak a telephelyek között.

Nos, ezeket a routereket kellene lecserélnem valami komolyabbra, melyeknek tudniuk kellene:
- dinamikus DSL IP címről, otthonról notebookkal csatlakozni kívánó kolléga is tudjon VPN kapcsolatot felépíteni a routerek valamelyikével
- QOS-t kezeljen

Keresgélek folyamatosan, de gondoltam megkérdezlek titeket, van-e gyakorlati tapasztalatotok, mi az, ami eleget tehet ennek, vagy mi az esetleg, amit semmiképpen ne vegyek meg....

Milyen WAN kapcsolat és hogy van a load balancing?? Egy szolgáltató vagy több??

#848 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 18:06

Idézet: Mono - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 15:57

Sziasztok!

- QOS-t kezeljen

Hat ezek eleg eros igenyek ami azt jelenti melyen a bukszadba kell nyulni.
Csak markakat irnek.Sonicwall,Xincom.A ket WAN-t nem ertem,de ez a te dolgod.Ja, es magyarorszagi beszerzest felejtsd el. :cool:

Szerkesztette: Joeapi 2007. 10. 28. 18:07 -kor

Joeapi

#849 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 18:20

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 17:55

Milyen WAN kapcsolat és hogy van a load balancing?? Egy szolgáltató vagy több??

Egyik telephelyen van csak - egyelőre - két DSL vonal, az különböző szolgáltatótól van.
A "milyen WAN kapcsolat" kérdésedet nem teljesen értem, két ADSL szolgáltató modemje felől érkező vezetékeket gondolnám rádugni.
Load balancing sehogy nincsen - mivel router sincsen - amiket láttam 2 WAN portos routereket, mind e két funkciót hirdették hozzájuk: load balancing vagy backup opció.

Amennyiben load balancing mód, úgy az lenne az igazi, ha szolgáltatás alapján tudnám megoldani, azaz pl. ssh kapcsolat egyik vonalon, minden más internet forgalom a másikon. Ez lehetséges :think:

#850 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 18:24

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 18:06

Hat ezek eleg eros igenyek ami azt jelenti melyen a bukszadba kell nyulni.
Csak markakat irnek.Sonicwall,Xincom.A ket WAN-t nem ertem,de ez a te dolgod.Ja, es magyarorszagi beszerzest felejtsd el. :cool:

Az ár most "másodlagos" tényező.

Igazából olyan kellene, mely itthon beszerezhető, sőt, továbbmenve akár support is jár hozzá. Fontos, hogy menjenek, fontos, hogy mindig menjenek, ha gond van, lehessen cseredarabot kapni. Illetőleg - mivel az áruk is húzósabb, mint a kommersz, pár ezer forintosoké - gondolom a beállítása sem lesz annyira kézenfekvő.
Zyxel-t és Cisco-t már hallottam, akik jók és vannak itthon is, ezeket ilyen szinten ismeri valaki, mely típus lehet jó ezekre, vagy hozzájuk hasonló, más gyártó :think:

#851 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 18:43

Idézet: Mono - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 19:24

Igazából olyan kellene, mely itthon beszerezhető, sőt, továbbmenve akár support is jár hozzá. Fontos, hogy menjenek, fontos, hogy mindig menjenek, ha gond van, lehessen cseredarabot kapni. Illetőleg - mivel az áruk is húzósabb, mint a kommersz, pár ezer forintosoké - gondolom a beállítása sem lesz annyira kézenfekvő.
Zyxel-t és Cisco-t már hallottam, akik jók és vannak itthon is, ezeket ilyen szinten ismeri valaki, mely típus lehet jó ezekre, vagy hozzájuk hasonló, más gyártó :think:

Cisco tudja mindazt amit szeretnel es van ra lehetoseg, hogy akar 4oran belul ott legyen a csere eszkoz. Az ara nem a tizezres kategoria, de legalabb mukodik :)

#852 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 28. 18:59

Idézet: Mono - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 18:24

Igazából olyan kellene, mely itthon beszerezhető, sőt, továbbmenve akár support is jár hozzá.

Sonicwall. Megy itt nekem vagy 4 éve, de a TZ-170-nél pld, volt szívás, a VPN-t csak az elsődleges wanon akarta üzemeltetni. Más hátránya nem volt, teszi a dolgát, szopiknyalik.
Make love not Wor.

#853 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 28. 19:00

Idézet: Red - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 18:43

Cisco tudja mindazt amit szeretnel es van ra lehetoseg, hogy akar 4oran belul ott legyen a csere eszkoz. Az ara nem a tizezres kategoria, de legalabb mukodik :)

4 órán belüli supportot nem sokan fognak fizetni ilyen kicsiben, egyszerűbb plusz Sonicwallt a szekrényben tartani. Meg kérdés merre van a helyszín.
Make love not Wor.

#854 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 20:36

Idézet: Mono - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 17:24

Tessek Itt nezd meg.
Ez egy Zyxel a szived vagya. :D
A minosegi sorrend Sonicwall,Xincom,Zywall...

Szerkesztette: Joeapi 2007. 10. 28. 20:37 -kor

Joeapi

#855 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 10:45

Üdv!

ajánlanátok valami megbízható (és természetesen olcsó, meg jó) router-t a következő igényekhez?

- ADSL megosztáshoz kell (most 4Mbit, de ki tudja mennyi lesz egy év múlva, én 384Kbit-el kezdtem, és egy emelést sem rendeltem)
- WIFI-s min 54Mbit  (gondolom az n-es még drága), de legyen UTP portja is legaláb 4
- WPA WPA2
- QOS, vagy valami hasonló megoldás, amivel megakadályozható, hogy skype-nak ne maradjon sávszél
- nagyobb számú kapcsolat ( torrent ) esetén se haljon meg.
- megbízható, tehát nem döglik meg garancia + 1 nap időpontban  (szerintem ez a kis fogyasztással, tehát kis melegedéssel jár együtt)

Ja, és 15KFt-nél nem szívesen költenék rá többet

Elvi szinten szimpatizálnék egy Linksys linux-os megoldással, de nem elavult már az egy kicsit? Úgy értem igen régen van a piacon. (persze lehet, hogy itt is már a sokadik HW-t árulják ugyanazon a néven)

#856 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 10:53

Mostanában itt a fórumon a TP-Link-eknek igen nagy a reputációja, esetleg érdemes megpróbálni, nem drágák. Egyszer nekem is ki kéne próbálni, hogy tényleg olyan jók, mint írják. :D Mondjuk nem tudom melyikben van QOS.

#857 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 19:32

Idézet: Kory - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 10:53

Mostanában itt a fórumon a TP-Link-eknek igen nagy a reputációja, esetleg érdemes megpróbálni, nem drágák. Egyszer nekem is ki kéne próbálni, hogy tényleg olyan jók, mint írják. :D Mondjuk nem tudom melyikben van QOS.

TP-nél csak a "nagy" routereknél van sávszél szab. Amit ajánlani lehet Mikrotik 133 + táp+ mPCI+ház. De 15-be ez sem fér bele.

#858 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 09:52

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 18:32

TP-nél csak a "nagy" routereknél van sávszél szab. Amit ajánlani lehet Mikrotik 133 + táp+ mPCI+ház. De 15-be ez sem fér bele.

Mintha valamelyik Zyxel tudna,de se tipus, se ar nem jut eszembe.Az azert csak 1 kicsi doboz. :cool:
"Úgy értem igen régen van a piacon"
De a linuxos firm miatt nyero, azt nem a Linksys csinalja,te is megirhatod.

Szerkesztette: Joeapi 2007. 11. 08. 09:56 -kor

Joeapi

#859 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 11:50

Idézet: Kory - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 10:53

Zyxel 335 vagy 335WT verziokban van, alapszintu a jobban ha cserelsz frinwert a Linksys WRT54GL.
Az informatika atok de jo hogy van.

#860 Felhasználó inaktív   Brainrain 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 10. 19:14

Szeretnék venni egy vezetéknélküli routert. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Kb. milyen hatótávolsággal rendelkeznek?
- Mindenféle laptoppal együtt tudnak működni?
- A bekonfigurálást ugye vezeték nélküli módban is el lehet végezni?
- 20 Mbites net lesz rajta. Rengeteg leírásában olvastam, hogy: "10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)". Akkor csak 10 Mbites internetet lehet kihasználni?
- Milyet érdemes venni max. 17 ezerig?

Asus WL520G-re gondoltam. Ez tdja a 20 Mbitet a WAN porton? Van valakinek tapasztalata vele?

Szerkesztette: Brainrain 2007. 11. 10. 19:18 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.