HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#901 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 10:13

Pedig a Linksys WRT54GS-ről, amit említettetek nem is olvastam eddig rosszat, ráadásul az ára is teljesen korrekt például itt. Most akkor hogy is van ez? Szabad-e ilyen router-t vennem, kap-e majd annyi sávszélt a WiFi-t használó noti, mint a kábeles hálózaton lévők?
:)

#902 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 13:55

Találtam egy kifejezetten ezzel a routerrel foglalkozó fórumot, ahol eléggé dícsérik, főleg azért, mert igen jó 3rd party (külső) FW-ket lehet rárakni, amivel erősen tuningolható a WRT54-es (5-600 dolláros routerek egyes tulajdonságaira képes lesz külső FW-vel). Vélemény?
:)

#903 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 15:45

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 21:28

http://youtube.com/r..._query=DI-524++

Meg tudod magyarázni erre a linkre? :eek:

Egyszeru mint a pofon, te az orrodig se latsz, es csak azt szajkozod amit mastol hallottal.Biztos muffot is csak kepen lattal.
Gamerlounger,Gamefuel a kovetkezo D-link routerek sajatja.
DGL-4100
DGL-4300
DGL-4500
Amire te hivatkozol (tipus) az itt nem kerult emlitesre.Tovabb fokozom a te routered messze nem egy kategoria a felsoroltakkal.Elmagyarazom ,mert ezt se erted.Kozel 1 nagysagrenddel nagyobb parameterekkel bir mint a tied.Tudod ezert dragabb.Erdekes az goglim ezt az oldalt dobta ki.Itt is latszik, hogy nem kispalyas masina.A tiedre akarmilyen fw-t is raksz soha nem bir ilyen tempot.Se WAN,se LAN oldalrol. :up:
Joeapi

#904 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 17:23

Ne hasonlitsátok össze a 9 eft-os DI-524-et a DGL sorozattal mert nem egy kategória.

A DGL routerek nagyteljesítményű routerek - sok memóriával és erős processzorral, ráadásként még
egy plusz proci aminek feladata csak a QoS kezelése - ez nem olyan QoS mint ami a linksys,smc,
zyxel és egyéb gyártóknál van.

Egyébként két napja volt alkalmam kipróbálni a DGL-4500-öst  :)  kurvajó
jövőre jön Európába az árát még nem tudjuk, de biztos nem lesz olcsó...

#905 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 18:57

Idézet: craft - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 16:23

Ne hasonlitsátok össze a 9 eft-os DI-524-et a DGL sorozattal mert nem egy kategória.

A DGL routerek nagyteljesítményű routerek - sok memóriával és erős processzorral, ráadásként még
egy plusz proci aminek feladata csak a QoS kezelése - ez nem olyan QoS mint ami a linksys,smc,
zyxel és egyéb gyártóknál van.

Egyébként két napja volt alkalmam kipróbálni a DGL-4500-öst  :)  kurvajó
jövőre jön Európába az árát még nem tudjuk, de biztos nem lesz olcsó...

Akko szerzek egy amcsit. :D
Joeapi

#906 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 19. 22:40

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 16:45

Egyszeru mint a pofon, te az orrodig se latsz, es csak azt szajkozod amit mastol hallottal.Biztos muffot is csak kepen lattal.
Gamerlounger,Gamefuel a kovetkezo D-link routerek sajatja.
DGL-4100
DGL-4300
DGL-4500
Amire te hivatkozol (tipus) az itt nem kerult emlitesre.Tovabb fokozom a te routered messze nem egy kategoria a felsoroltakkal.Elmagyarazom ,mert ezt se erted.Kozel 1 nagysagrenddel nagyobb parameterekkel bir mint a tied.Tudod ezert dragabb.Erdekes az goglim ezt az oldalt dobta ki.Itt is latszik, hogy nem kispalyas masina.A tiedre akarmilyen fw-t is raksz soha nem bir ilyen tempot.WAN,se LAN oldalrol. :up:

Azért nem ezt választottam mivel a szolgáltatóm nem szerepel a kompatibilitási listán (LAN PPPoE), vagyis nem minden router működik ezzel a speciális szolgáltatással, azért kimarad. Valóban kedvelem a gigabites routereket, hát nem lehet.

Másik, az is kampányfogás a gamming kapocs (ping). Az is hülyeség, mivel a routerem képes 6ms ping mellett játszani, csak a szerverek terheltségi, távolsági minőségétől erősen függ.

Mi az hogy nem bír a routerem? :rolleyes: Volt hogy 1000 kapcsolati szál mellett torrentezni, eközben hl2dm online gamében játszottam, soha nem akadt össze. Csak a le és feltöltés egyszerre ugye valóban alig bírja a routerem, olyan ~90%-os prociterheltséget mutat, de kit érdekel a fél órás letöltést? Kb. 30 percig várok és kezét csókolom, de közben is prímán lehet használni. Olyan nincs hogy szar az egyik router, csak oda kell figyelni, hogy mire akar használni az ember. Azért választottam és meg vagyok elégedve a moddolt firmware-vel, kíváncsi vagyok hogy kell-e resetelni a routert minden hónapban vagy nem kell, hisz nemrég vásároltam. Valamint QoS nélkül használok eddig, érdekes hogy mégis strapabíró enélkül.

Ui.: Jobb ha olvasol a külföldi fórumot! -> http://www.hardforum...d.php?t=1246916

Láthatod, mégsem tökéletes másik oldalról. Amúgy hány MHz-es és hány MB-os? Nem találtam részletes infókat.

Szerkesztette: bolic system 2007. 12. 19. 23:12 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#907 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 23:32

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 21:40

Azért nem ezt választottam mivel a szolgáltatóm nem szerepel a kompatibilitási listán (LAN PPPoE), vagyis nem minden router működik ezzel a speciális szolgáltatással, azért kimarad. Valóban kedvelem a gigabites routereket, hát nem lehet.

Másik, az is kampányfogás a gamming kapocs (ping). Az is hülyeség, mivel a routerem képes 6ms ping mellett játszani, csak a szerverek terheltségi, távolsági minőségétől erősen függ.

Mi az hogy nem bír a routerem? :rolleyes: Volt hogy 1000 kapcsolati szál mellett torrentezni, eközben hl2dm online gamében játszottam, soha nem akadt össze. Csak a le és feltöltés egyszerre ugye valóban alig bírja a routerem, olyan ~90%-os prociterheltséget mutat, de kit érdekel a fél órás letöltést? Kb. 30 percig várok és kezét csókolom, de közben is prímán lehet használni. Olyan nincs hogy szar az egyik router, csak oda kell figyelni, hogy mire akar használni az ember. Azért választottam és meg vagyok elégedve a moddolt firmware-vel, kíváncsi vagyok hogy kell-e resetelni a routert minden hónapban vagy nem kell, hisz nemrég vásároltam. Valamint QoS nélkül használok eddig, érdekes hogy mégis strapabíró enélkül.

Ui.: Jobb ha olvasol a külföldi fórumot! -> http://www.hardforum...d.php?t=1246916

Láthatod, mégsem tökéletes másik oldalról. Amúgy hány MHz-es és hány MB-os? Nem találtam részletes infókat.

Ereztem hogy veled nem lehet vitatkozni.Hogy lehet ilyen marhasagot kerdezni hogy hany Mhz-es.Nem csak ettol fugg egy processzoros rendszer teljesito kepessege.De itt van
,tanulmanyozd, es  ha azt mered kihozni hogy a tied 100x jobb ne hogy irj,mert nem valaszolok.

Szerkesztette: Joeapi 2007. 12. 19. 23:33 -kor

Joeapi

#908 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 23:41

Ez nem egy kategória az otthon felhasználási körökre. Mindegy.

Szerkesztette: bolic system 2007. 12. 19. 23:48 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#909 Felhasználó inaktív   mgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 16:50

Sziasztok!

Be szeretnék ruházni egy routerre, mert a windows hálózati híd már kicsit unalmas :)
Hogy ne legyen annyira egyszerű, a helyzet a következő:
- mikrohullámú netem van, a szolgáltatótól wi-fin kapom a jelet;
- két géphez utp-n menne tovább a net, és egy laptophoz pedig helyi wi-fi kapcsolaton.

Egyáltalán működhet-e ez így? És mire kellene odafigyelni routerválasztáskor?

Illetve hozott a Jézuska teszkóutalványt, amiből gondoltam, majd jól beruházok routerre (mert sörre nem váltják be :)), ott meg kimerül a választék Belkin Wireless G routerben, azt meg lehetne-e pl bűvölni erre a célra?

#910 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:46

Idézet: mgabor - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 16:50

ott meg kimerül a választék Belkin Wireless G routerben, azt meg lehetne-e pl bűvölni erre a célra?

Nem. Wlanon tudja fogadni, de lanon nyomja tovább. Akkor meg bele sok UTP, de ez a Belkin eleve egy szopós cucc, én bebuktam vele  :Đ Ha wlan is kell, akkor vagy 1 bonyás eszköz, ami nem 5ezer pénz, vagy több, de olcsóbb cucc. Wlano stopikban leírtuk nem kevésszer.
Make love not Wor.

#911 Felhasználó inaktív   mgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 10:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 0:46

Nem. Wlanon tudja fogadni, de lanon nyomja tovább. Akkor meg bele sok UTP, de ez a Belkin eleve egy szopós cucc, én bebuktam vele  :Đ Ha wlan is kell, akkor vagy 1 bonyás eszköz, ami nem 5ezer pénz, vagy több, de olcsóbb cucc. Wlano stopikban leírtuk nem kevésszer.

Köszi!

#912 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 16:57

Idézet

- két géphez utp-n menne tovább a net, és egy laptophoz pedig helyi wi-fi kapcsolaton.

Wifi kártya van a gépedben, vagy utp-n jön be a gépedbe a szolgáltatódtól a net?

#913 Felhasználó inaktív   mgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 10:34

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 16:57

Wifi kártya van a gépedben, vagy utp-n jön be a gépedbe a szolgáltatódtól a net?

wifi kártya van az egyik gépben, azon jön a net, meg van benne azonkívül két ethernet kártya és azon keresztül a másik géphez meg a laptophoz utp-n megy tovább, ez a jelenlegi felállás.

#914 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 10:51

Idézet: mgabor - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 17:50

Sziasztok!

Be szeretnék ruházni egy routerre, mert a windows hálózati híd már kicsit unalmas :)
Hogy ne legyen annyira egyszerű, a helyzet a következő:

Egyáltalán működhet-e ez így? És mire kellene odafigyelni routerválasztáskor?

Illetve hozott a Jézuska teszkóutalványt, amiből gondoltam, majd jól beruházok routerre (mert sörre nem váltják be :)), ott meg kimerül a választék Belkin Wireless G routerben, azt meg lehetne-e pl bűvölni erre a célra?

Vettem Belkin wlan adaptert. Szopok vele rendesen. A beépített atheros chipsetes cucc a lapimban majdnem jobb, mint ez a szutyok. :D De a Pollackon, Pécsen lehet vele netezni. :) Bár van, hogy ledobál. :)

Forest :smoker:

#915 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 10:59

Idézet: mhorvat - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 11:13

Pedig a Linksys WRT54GS-ről, amit említettetek nem is olvastam eddig rosszat, ráadásul az ára is teljesen korrekt például itt. Most akkor hogy is van ez? Szabad-e ilyen router-t vennem, kap-e majd annyi sávszélt a WiFi-t használó noti, mint a kábeles hálózaton lévők?

Próbálj meg valami Tp_link csodabogarat. De azzal a cFosSpeed nem akar menni. :(

#916 Felhasználó inaktív   mgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:09

Idézet: whg - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 10:51

Vettem Belkin wlan adaptert. Szopok vele rendesen. A beépített atheros chipsetes cucc a lapimban majdnem jobb, mint ez a szutyok. :D De a Pollackon, Pécsen lehet vele netezni. :) Bár van, hogy ledobál. :)

Forest :smoker:

jah, belkin router közben elvérzett már ott, hogy ha jól sejtem, külső antennát nem lehet rácsatlakoztatni.

#917 Felhasználó inaktív   Kami11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 11:45

Sziasztok!

Routert szeretnék vásárolni netmegosztásra 2 gép között! A D-Link N szériás szettjét néztem ki, mégpedig ezt:DKT-410
Ez egy router és egy usb-s adapter egybecsomagolva, úgyhogy kompatibilitási probléma minimálisra csökkentve.
Van valakinek ezzel a termékkel kapcsolatban tapasztalata?
Van róla egy teszt a PH-n, ez az és a teszter cikkét olvasva meg volt elégedve vele.
Nem mellesleg a D-Link 11 év garanciája sem megvetendő szempont!
Ettől függetlenül kíváncsi lennék a tapasztalataitokra is, hogy-hogy muzsikál hosszabb használat alatt?
Esetleg mit tudnátok ajánlani alternatívakén helyette, ugyanilyen tudással és árkategóriában? Ez a szett 31k és ennél fentebb már nem szeretnék menni. A Linksys N szériás termékeit néztem, de a router 40k + a kártya 18k és ez már kicsit húzós!
Még annyit hozzáfűznék, hogy az elsődleges felhasználási terület netes játék és torrent lenne, nem feltétlenül egyszerre! :-)
A segítséget előre is köszönöm!

Szerkesztette: Kami11 2007. 12. 31. 11:46 -kor

#918 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:35

Idézet: Kami11 - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:45

Sziasztok!

Routert szeretnék vásárolni netmegosztásra 2 gép között! A D-Link N szériás szettjét néztem ki, mégpedig ezt:DKT-410
Ez egy router és egy usb-s adapter egybecsomagolva, úgyhogy kompatibilitási probléma minimálisra csökkentve.
Van valakinek ezzel a termékkel kapcsolatban tapasztalata?
Van róla egy teszt a PH-n, ez az és a teszter cikkét olvasva meg volt elégedve vele.
Nem mellesleg a D-Link 11 év garanciája sem megvetendő szempont!
Ettől függetlenül kíváncsi lennék a tapasztalataitokra is, hogy-hogy muzsikál hosszabb használat alatt?
Esetleg mit tudnátok ajánlani alternatívakén helyette, ugyanilyen tudással és árkategóriában? Ez a szett 31k és ennél fentebb már nem szeretnék menni. A Linksys N szériás termékeit néztem, de a router 40k + a kártya 18k és ez már kicsit húzós!
Még annyit hozzáfűznék, hogy az elsődleges felhasználási terület netes játék és torrent lenne, nem feltétlenül egyszerre! :-)
A segítséget előre is köszönöm!

Vegyél TP-Link ezek mennek fagyban is. :D sok bennük a pájinka. :D Pollackos ember csak ezt iszik. VIzsgaidőszakban is ezzel oltja szomját. :D

#919 Felhasználó inaktív   Kami11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 17:09

Idézet: whg - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:35

Vegyél TP-Link ezek mennek fagyban is. :D sok bennük a pájinka. :D Pollackos ember csak ezt iszik. VIzsgaidőszakban is ezzel oltja szomját. :D

Akkor inkább veszek Vodkát és én nem fázom ilyen időben!  :D
A vizsgaidőszakon meg má' túl vagyok, ha jól emlékszem!  :think: 
Végezetül B.U.É.K!  :alcohol:  :birthday2:

#920 Felhasználó inaktív   kovy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 13:45

Sziasztok!
Holnaptol lesz akcióban egy áruházláncban az MSI RG54SE II.
Szeretném megosztani az adsl-t vele.
Meg tudom osztani vele?
Önállóan be tud tárcsázni az adsl modemen, vagy pc is kell hozzá a hálózatba?
Köszönettel:
Tamás

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »