HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1161 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 26. 20:41

Amit elfelejtettem: kábelnet van, tehát nem adsl.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1162 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 23:29

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 21:44

Nekem van egy DGL-4100.Meg mindig az viszi nalam a palmat megha a mostani router procija erosebb nala.
Volt olyan eset hogy ment az utorrent, mert ugye elfelejtettem ,es en voltam a szerver a dotaba ,akkor nem sirtak a sracok.Talan a kinezete is jobban tetszett,meg az a sok szar led amit Jahno leszolt.Bar ejjel zavaro volt az eros kek led.Szoval a csaladban nem gond pl. szolsz "anyu ne most nezd a recepteket", es maris megoldott a draga router kerdese.Szoval a masik eset amire emlekszem az az volt hogy padlogazzal hasitott az utorrent kb. 10Mbps ,es ment a dota a masik gepen a wow, de ez mar ISP fuggo is szerintem, meg milyen messze vagy a kozponttol.Persze ha ADSL-t nyomsz.
Kerdezz mast is ,mert nekem csak ez van ,es lehet hogy ez a legszarabb.  :cool: 

ADSL van persze, de gondolkodom, hogy váltsak e UPC internetre árban / sebességben megéri, mert most ADSL maximum van 6700K le 410k fel. 3 gép ás 3x tárcsázok, ergo 3IP van. nem kell routereskedni. T-online nem szól a 3. gépért :-)
UPC nél meg routerkedni kell és még egyelőre idegenkedem, mert elég sok game van amit két gépen nyomunk.

#1163 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 11:40

UPC gerince sokkal jobb, telepítők nekem UPC óta töltenek mint a hülye, ADSL-lel meg vártam mire lekúszott mondjuk egy Opera vagy Skype telepítő nagy kegyesen 40-80k-val..

8/0,512-es ADSL-ről álltam át 10/2-es UPC-re, ég és föld.
Om mani peme hung.

#1164 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 11:42

Sziasztok,

kéne egy router, DD-WRT-t tudjon, mit tudtok ajánlani az olcsóbbak közül ?

- Netgear WGR614EE ?
- ASUS WL530G V2 ?

Vagy egyikre sem erőszakolható rá a DD-wrt ?  :think:
Om mani peme hung.

#1165 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 08:01

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 10:42

Sziasztok,

kéne egy router, DD-WRT-t tudjon, mit tudtok ajánlani az olcsóbbak közül ?

- Netgear WGR614EE ?
- ASUS WL530G V2 ?

Vagy egyikre sem erőszakolható rá a DD-wrt ?  :think:

A netgear benne a listaban az asusbol rossz tipust valasztottal, de itt a lista valassz magad.
Joeapi

#1166 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 18:14

Üdv!

Kérnék egy kis segítséget, mert a router-ek, switch-ek témájában nem vagyok otthon.

Felmerült, hogy esetleg két internetszolgáltatótól is lenne netem, az egyik ADSL, a másik LAN (Digi LAN). Továbbá, két gépem van, így értelemszerűen adódik hogy mindkét gépet mindkét internettel lehessen használni.

Eddig annyi infót gyűjtöttem, hogy olyan router kell, aminek 2 db WAN portja van, és azt is olvastam, hogy ezekben van egy "load-balancing" funkció, így a két netet talán egyidőben egyszerre is lehet használni (?).

Kérdéseim:
1. Az ADSL-t hogyan lehet elindítani (csatlakozni PPPOE-vel)? Úgy értem, hogy az ADSL-t én akkor indítom el, amikor akarom?
2. El tudom szeparálni a két netet alkalmazások, és protokollok szerint? Pl. azt akarom, hogy az egyik gépen az FTP csak a LAN netet használja, és ha kívülről befelé jön csatlakozási kérés, az is irányítódjon ezen gép megfelelő portjára. De pl. a másik gépen az email pedig csak az ADSL-t használja.

Ilyeneket be lehet konfigurálni?

Kösz.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 31. 18:16

Idézet: batagy - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 19:14

1. Az ADSL-t hogyan lehet elindítani (csatlakozni PPPOE-vel)? Úgy értem, hogy az ADSL-t én akkor indítom el, amikor akarom?
2. El tudom szeparálni a két netet alkalmazások, és protokollok szerint? Pl. azt akarom, hogy az egyik gépen az FTP csak a LAN netet használja, és ha kívülről befelé jön csatlakozási kérés, az is irányítódjon ezen gép megfelelő portjára. De pl. a másik gépen az email pedig csak az ADSL-t használja.

Ilyeneket be lehet konfigurálni?

Be lehet. Portok, forrás- és célIP-k alapján is. Mármint az értelmesebb routereket :-) Vacak kivitelből belefutottam olyanba, hogy alapértelmezettnek WAN1 mködött, ha az leszakadt, akkor a WAN2.

A kapcsolatot is teheted állandóra, kézzel kapcsolta, meg mikorhogy.
Make love not Wor.

#1168 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 18:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 18:16

Be lehet. Portok, forrás- és célIP-k alapján is. Mármint az értelmesebb routereket :-) Vacak kivitelből belefutottam olyanba, hogy alapértelmezettnek WAN1 mködött, ha az leszakadt, akkor a WAN2.

A kapcsolatot is teheted állandóra, kézzel kapcsolta, meg mikorhogy.

Ok, kösz!
Tudsz ajánlani egy megbízható, értelmesebb routert ilyen célra?

(Én ezeket találtam eddig, de nem nagyon hasonlítottam össze őket: Planet XRT-402D, Edimax BR-6524K (e két utóbbi ugyanaz), Linksys RV042, D-Link LB604, TP-Link R480T+)

Szerkesztette: batagy 2008. 08. 31. 18:37 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1169 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 18:44

Idézet: batagy - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 19:36

Tudsz ajánlani egy megbízható, értelmesebb routert ilyen célra?

Kb. 100ezer felett. De hátha lesz, aki ilyen occsókból is látott már működőt.
Make love not Wor.

#1170 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 19:17

Kiókumláltam valami mást, ami olcsóbb. Végül is nekem elég, ha az egyik net az egyik, a másik net a másik géphez van fixen rendelve és kész.

De a két gép között akarok közvetlen hálózati kapcsolatot, illetve van egy hálózati lejátszó is a képben, és később lehet hogy egy NAS is lesz. Az alábbi konfiguráció jutott eszembe:

Kép

(A képen mindkét gépen két-két LAN kártya van.)

A kérdésem az, hogy két gép összekapcsolására (IP1 és IP2), illetve a lejátszó (IP4) és NAS (IP3) mindehhez rákapcsolására elég a SWITCH? Vagy router kell oda is?

#1171 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 19:47

Idézet: batagy - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 20:17

De a két gép között akarok közvetlen hálózati kapcsolatot,

A kérdésem az, hogy két gép összekapcsolására (IP1 és IP2), illetve a lejátszó (IP4) és NAS (IP3) mindehhez rákapcsolására elég a SWITCH? Vagy router kell oda is?

Ha közvetlen kapcsolat kell, akkor kábelezd össze, de digilant betolod a routerbe, bele a gépeket, ADSL meg szerintem akkor dísznek sem nagyon kell, mi a fenének?

Lehet rajt egy router, vagy kiraksz rá valami wlant, vagy a mittomén. Két gép közé csak 1 szál UTP, aztán kész, ha több, akkor switch.
Make love not Wor.

#1172 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 20:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 19:47

Két gép közé csak 1 szál UTP, aztán kész, ha több, akkor switch.

Több mi?  :D
Mikor kell a switch?

#1173 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 20:49

Idézet: batagy - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 21:38

Több mi?  :D
Mikor kell a switch?

Ha kettőnél több gép van, amit nem routerbe dugsz, hanem lant csinálni egymás közt.
Make love not Wor.

#1174 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 21:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 20:49

Ha kettőnél több gép van, amit nem routerbe dugsz, hanem lant csinálni egymás közt.

OK.
És ha nem gép, hanem Squeezebox, NAS és 2 gép? (Ahogy rajzoltam) Ahhoz is jó a Switch? (Mind a 4 ugyanazon a subnet-en lehetne.)

#1175 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 21:26

Idézet: batagy - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 22:19

OK.
És ha nem gép, hanem Squeezebox, NAS és 2 gép? (Ahogy rajzoltam) Ahhoz is jó a Switch? (Mind a 4 ugyanazon a subnet-en lehetne.)

Igazából a digit beletolnám a routerbe, abba meg az összes cumót. Tovább tudja a fene, igény- és perverzitásfüggő :-D
Make love not Wor.

#1176 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 21:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 21:26

Igazából a digit beletolnám a routerbe, abba meg az összes cumót. Tovább tudja a fene, igény- és perverzitásfüggő :-D

OK! Igaz!  :Đ
Kösz!

(Különben még mindig nem kaptam rá választ, hogy megy-e Switch-csel, de mivel nem mondtad egyszer se, hogy nem megy, így azt feltételezem, hogy megy. :D  )

#1177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 21:45

Idézet: batagy - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 22:41

(Különben még mindig nem kaptam rá választ, hogy megy-e Switch-csel, de mivel nem mondtad egyszer se, hogy nem megy, így azt feltételezem, hogy megy.   :D  )

Net felé vagy router kell, vagy egy gép, ami megoszt, mögé switch, de ez hülyeség. Switch az lanhoz való.
Make love not Wor.

#1178 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 21:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 21:45

Net felé vagy router kell, vagy egy gép, ami megoszt, mögé switch, de ez hülyeség. Switch az lanhoz való.

OK. Az is LAN amit én mondtam, mind a 4 cumó egy subnet-en lenne.
Amúgy maximálisan egyetértek azzal amit javasoltál (hogy minden a routerbe), én csak arra voltam kíváncsi, hogy elviekben technikailag megoldható-e. (Azért hogy megtudjam hogyan működik a Switch. Mivel sose értettem, hogy mi a különbség a Switch és a Router között... de már nagyjából világos, és azt hiszem válaszoltál is.)

Kösz!  :respect:

#1179 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 22:01

Idézet: batagy - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 22:53

OK. Az is LAN amit én mondtam, mind a 4 cumó egy subnet-en lenne.

Switch nem tudja a netet megosztani a gépek közt. Bár ez is nagyjából csúsztatás, had ne meséljek sokat, nethez router kell, kész.
Make love not Wor.

#1180 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 22:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 22:01

Switch nem tudja a netet megosztani a gépek közt.

Én se a net megosztásáról beszéltem....
Az már túl lett tárgyalva.  :D
Csupán a két gép összekötéséről és a NAS és a lejátszó hozzácsapásáról beszélek.  A net megosztását régen felejtsük el, mintha nem is lenne net. :cool:

Szerkesztette: batagy 2008. 08. 31. 22:10 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.